Hirdetés
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gigabyte alaplap topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
joiner007
aktív tag
válasz
Gsx-rr #118884 üzenetére
UE55MU6452-vel működik a képernyő tükrözés win 10-es tabletről.
Pár szóban a tv-ről azoknak aki ilyen vásárlásán gondolkoznak:
Előzmény: LG plazmáról váltottam, media markt ÁFA mentes akciójában vásároltam. Több mint 2 hete van meg.
Eddig próbálgattam, teszteltem különböző anyagokkal.
Kép nagyon szép főleg fullhd és 4k filmekkel, de digitális kábelen SD adások is szebbek a vártnál.
Szép fekete színmegjelenítés, VA panel, féltem, hogy ips, (mert itt többen azt mondták) de nem az.
Hangzás meglepően jó, habár van 5.1 házimozim, de nem érzem szükségét hétköznapi használatban.
A rendszer gyors.
Távirányító kényelmes, jól kezelhető.Ami picit zavar, hogy dől hátrafelé a tv, pedig szerintem jól raktam rá a talpat. Ez ilyen?
-
Joshi
titán
-
Bogyi007
veterán
-
Laci.M
senior tag
válasz
Gsx-rr #118519 üzenetére
Olvasni nem tudsz? Előbb írtam le normálisan neked válaszként. Nem vették ki, csak szimplán a törvénynek való megfelelősség miatt nem él ez a szolgáltatás MAGYARORSZÁGON! Ha nem tetszik állítsd át a régiót. Már többször ki lett vesézve a téma itt a fórumon, ha használtad volna a keresőt megtaláltad volna.
Nos akkor ezek után megindokolnád, hogy miért is butábbak?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gsx-rr #118133 üzenetére
Kozben megtalaltam. Nem a kepbeallitasoknal van az eco mod.
Valahogy nem sikerul beallitanom a tv-t.
Egy kis plussz fenyero hianyzik nekem.
Ha a kontrasztjavitot max-ra allitom akkor a sotet reszek tul feketek!
Ha alacsonyra akkor a feketeszint nekem megfelelo,viszont elvesznek azok a reszletek. -
PuMbA
titán
-
-
PuMbA
titán
válasz
Gsx-rr #118061 üzenetére
Semmit nem kell kapcsolgatni. Egy videót például, ha szünetelteted, ott lesz egy HDR logó, ha az
Milyen HDR beállításokat néztél meg? Nekem semmit sem csinál a HDR a beállításokkal, csak a Háttérvilágítást rakja 20-asra, ami kell is.
A TV kép beállításokat érdemes úgy állítani, hogy az összes bemenetre alkalmazza, van egy ilyen opció, valamint a médialejátszó és a HDR-es lejátszás beállításai mások lehetnek, azokat lehet, hogy neked kell manuálisan beállítanod, hogy ugyanaz legyen, mint a többi, kivétel a 20-as háttérvilágítást.
-
mpo
veterán
válasz
Gsx-rr #117977 üzenetére
Ha elfogadod a tanácsom, töltsd le a kézikönyvet.
Mindig kéznél lesz és gyorsabban tudsz benne keresni, mintha lapozgatnál.
A pixelhiba tesztvideót is nézd meg rajta.Ha a 40"-os, akkor itt az e-manual és a frissítő file (2018.03.05).
[link]Én a 40"-os FHD-t 2,2 m-ről nézem.
Nézd meg az ábrát és próbáld ki Youtube-os 4K videóval az optimális távolságon belül, majd messzebbről, hogy mit nem látsz a részletekből.
[link] -
daty5
tag
válasz
Gsx-rr #113847 üzenetére
Erről a szoftveres támogatottságról, meg a nem javíthatóságról írnál bővebben?
Ebben nem vagyok képben.Igazán nem a 4K miatt vennénk új TV-t, hanem azért, mert a régi már 6 éves, és kisebb, 40"-os, és szeretnénk nagyobbat, modernebbet.
Nincs benne wifi, böngésző sem.
Ugyanakkor van benne 3D, ami nagyon tetszett, és nem bánnám, ha az újban is lenne, bár annyira nem nagy divat már.
És ha már cseréljük...
A legolcsóbb sima FullHD ára 167.690 Ft.(LG)Amiket írtam, azok ugye - mindkettő - 250K lenne.
Akkor adnék érte ennyivel többet, de tudjon is valamit.Gondolkodtam idei "sima" 4K-son is, de az is 160.000 Ft. (Philips)
Szóval, csak azért, hogy nagyobb legyen, és 4K, sokallom a 160-at.
De a 250-et úgy, hogy nagyobb, 4K, 3D, úgy már annyira nem.Vagy hagyjam a 3D-t, és vegyek ideit, 4K-t, nagyot olcsóbban?
Bár, ha a Samsungnál maradok, akkor a Samsung UE55MU6102 is 197.000 Ft.
De ha jól tudom, a Samsung az egyik legjobb TV márka, vagy tévedek?Szóval így, hogy kicsit beleástam magam a témába, így már végképp nem tudom mit csináljak.
-
-
-
törölt tag
válasz
Gsx-rr #108820 üzenetére
A leírás szerint lehet hozzájuk csatlakoztatni, nézd csak meg.
Tangent Ampster X4 Micro System Black
Bár ekkor már mélyebben be kell nyúlni a zsebbe.
-
válasz
Gsx-rr #102645 üzenetére
(Ugyanez ment annak idején a HD Ready vs. full HD kérdéskörben is.
)
"De akkor egy csaladi mozizas kilove?"
Attól függ, mekkora a család, és hány gurulós fotel fér el a helyiségben.
Nem lehet minden élethelyzetre tökéletes megoldást nyújtani, de attól még a részmegoldásoknak is lehet értelme. Szóval nekem pl. tök jó, hogy amikor nagy ritkán egyedül filmezek, előbbre helyezkedek a nagy ágyon egy babzsákfotellel.
-
válasz
Gsx-rr #102633 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy pl. egy gurulós fotellel a berendezés átalakítása nélkül is lehet megfelelő távolságra kerülni akár UHD felbontáshoz is. Én is szoktam egy-egy filmnézés alkalmával jóval közelebb helyezkedni a tévéhez, mint ahol a jellemző nézési pozíciónk van. Persze az csak full HD, tehát nem kell belemászni, csak azt érzékeltetném, hogy aki akarja, meg tudja oldani a megfelelő nézési távot, ahol már lehet értelme az UHD-nak.
-
dethroner
veterán
válasz
Gsx-rr #102633 üzenetére
Panelban élek. A nappalinak használt helyiség több mint 6 méter hosszú, de szerencsére alig 3 méter széles. És így egy kihúzható falikarral, relaxos előrecsúszós kanapéval kombinálva picit kevesebb mint 2,5 méter a szemem és a képernyő közötti távolság 55-ös tévét nézve.
-
Ametist
csendes tag
válasz
Gsx-rr #55219 üzenetére
Butított mkv?
Milyen paraméterében butított? A FullHD felbontás (1920 px szélesség, 1080 px magasság) szabvány, feltételezhetem, hogy egy fullhd-nak titulált mkv fájl tartalmazza a megjelenítéshez szükséges jeleket, és azt a TV media lejátszója megfelelően kezeli?
A letöltött film fájl neve tartalmazza a bluray kifejezést, elképzelhető, hogy azért, mert egy bluray lemezről másolták? A HD TV adásnál 1080i adat jelenik meg, tehát minden második sort jelenít meg a TV, ha jól tudom. A filmnél 1080p-t ír ki, feltételezhetem, hogy FullHD-ben jelenik meg?
Miért írod, hogy BD50-es bluray filmet le sem játszik?
Ha BD50 lemezen van a film, a külső media lejátszó olvassa és áttolja a TV-nek a megfelelő jelet.
Pontosan az érdekel, hogy érdemes-e beruházni külső medai lejátszóra, jobb képet látok-e a TV belső lejátszójához képest? -
-
Flashget
félisten
válasz
Gsx-rr #54678 üzenetére
Ez a samsung topic én ide a samsunggal kapcsolatos kérdésekre válaszolok.
Az pedig aktív 3D-t használ minden mást leírtam.
megnéztem LG féle 3D-t nem bántja a szemet ez igaz, de szerintem lényegesen elmarad a 3D hatása az aktívval szemben.más
nézési távolságokhoz pedig..én letöltöttem a teszt képet és megmértem a távolságot HD terén..+10cm csak a tévedés az ott leírtak és a saját tapasztalat kapcsán. -
Markizmark
addikt
válasz
Gsx-rr #54130 üzenetére
Az volna az igazi, ha be tudnék menni egy boltba és megnézni egy rendes 3D külső lejátszót egy rendes bluray minőségű filmmel. Akkor volna alapom és el tudnám dönteni, hogy tényleg megéri-e a plusz költséget. Én 3 méterről nézem a 40es tvm és szemüveges is vagyok. Esetemben látatlanban ki lehet jelenteni, hogy tökmindegy felezi-e vagy sem, mert nem tűnne föl a különbség (szerintem), de a 3D hatás lehet megérné, ha az is jobb egy 50GBs filmben.
-
Flashget
félisten
válasz
Gsx-rr #54100 üzenetére
ki indulási alap a gyári 3D az 50GB-os lemezen van.
samsung aktív 3D-t használ.
konkrét példa.
Avatar 3D Half SBS .mkv PC-ról, High Speed HDMI kábellel, PowerdVD11 progit használva.
mindenki aki nézte a 2-10 perc közötti tartományig bírta nézni. Szemfájást, fejfájást okozott Én konkrétan ilyet éreztemés még szellemképes is volt..
Gyári 3D Avatar 50GB, Pio asztali 3D BD lejátszóval minden tökéletes semmi fej vagy szemfájás és maga a kép gyönyörű.
ez volt az a pont nálam, hogy ha 3D-t akarok nézni az biztos, hogy nem mkv lesz miután az eleve egy felezett verzió nem adhatja vissza az eredeti képi megjelenést. Akkor inkább 2D FHD-ben.
Persze mindenki maga dönti el mire van igénye nekem igénytelen kategória a 3D .mkv-ban.lehet az LG passzív 3D-n ezek nem jönnek elő szem és fejfájásként, de amíg nem így hasonlítja össze az ember a filmeket addig úgy sem érti meg.
-
Tonyk
veterán
válasz
Gsx-rr #53988 üzenetére
szerk: bocsi, nem válasz akart lenni
Van-e itt valaki F6400-al és DLNA képes nassal? (nálam zyxel nsa320).
Még mindig gondom van rengeteg mkv-nál, avinál: a hang és kép elcsúszik.
A másik két tévénken (D6500,ES7000) , ugyanazon az hálózaton semmi gond az adott filmekkel.szerk2.: Hülye vagyok! Most jut eszembe, hogy már közvetlenül a tv-re dugott hdd-vel is próbáltam. Ott is szétcsúszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Hobby rádiós topik
- Futás, futópályák
- Trollok komolyan
- Gumi és felni topik
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPad topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest