Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz koko52 #118292 üzenetére
Ezt négy napja írtad:
1 hete tesztelgetem az új tv-t: UE58MU6122
Még a 14 nap sem telt el vásárlás óta! Vissza is küldheted.Ha a beállításokkal sem szűnik meg a szaggatás, akkor még mindig ott van a garancia.
Miért raknád a HA--ra veszteséggel?Ha érted, akkor már elavult.
-
madkiller
őstag
Qled tv-t mivel érdemes letörölni? LCD tisztító folyadék + Papir törlő?
-
Gombinyó
őstag
Feliratos filmnél vettem észre, hogy sötét jeleneteknél mikor megjelenik és eltűnik a felirat az egész képernyőn változik a fényerő (vagy kontraszt?) egy kicsit, hol sötétebb-hol világosabb lesz. Iszonyat zavaró.
Ki lehet ezt valahogy kapcsolni? Minden eco funkciót kikapcsoltam, a kontrasztjavítót is, PC módot is próbáltam, semmi. Ugyanúgy "villog". Ez lenne az auto dimming vagy CE dimming? Már kezdtem örülni, hogy végre megtaláltam a normális kontraszt beállítást, erre tessék. -
sympatex
csendes tag
válasz Gombinyó #118265 üzenetére
Keresni kell rtings-en közeli típust. Például az én 49MU6452 VA paneles készülékem sincs ott, de ha a specifikációkat megnézzük, akkor (kép kalibrálás szempontjából) a 6500-as VA paneles majdnem pont olyan műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Erről a típusról néztem le a beállításokat és nagyon jó lett a végeredmény
-
sympatex
csendes tag
válasz Darksiders84 #118291 üzenetére
Nagyon bonyolult. Van náluk valamilyen preferencia, kb így néz ki:
1. Legerősebb a felvétel opciós box, akár SD akár HD
2. Következő a nem felvevős box
3. Következő lenne egy mediacardÉn szerettem volna pluszban HD mediacard-ot kérni (fizettem is volna érte!), de nem lehet, mert az 1. sorszámú, SD mediabox fölé nem enged tenni a rendszer HD eszközt! Le kellene cserélnem az 1. eszközt egy HD Horizon box-ra, akkor vehetnék pluszban HD mediacardot.
Hihetetlen
-
koko52
nagyúr
válasz sonye #118279 üzenetére
Nem a kép szépségével van a baj, hanem h lassú, szakadozik a kép. Olyan mintha kimaradna pár képkocka, aztán meg rágyorsít h utolérje magát. 4m-ről van nézve, semmi gond a képpel csak evvel a hányinger keltő apró szaggatásokkal. Kaptam itt pár tanácsot, este teszt és meglátjuk, lehet megy HA-ra...
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Darksiders84
aktív tag
válasz tothjani81 #118288 üzenetére
Én is igy gondoltam nagyából ha csak előről jönne és nem külön az 5 elhelyezett hangszóróból akkor felesleges a drágább mert nem lesz olyan térhangzás gondolom. Akkor maradok az olcsóbbnál mivel nem akarok jóval több vezetéket és tárgyat megelégszek az egyszerűbbel de a lényeg hogy az is jobbá varázsolja a hangokat a tévéjétől + Ps4 Pro játékozáson is dobna.
-
sympatex
csendes tag
válasz Gombinyó #118262 üzenetére
UPC mediaboxok, régebbi kiadás, az egyik még a két tuneres felvevős. (Ezt amíg működik nem szívesen cserélném el, a párhutamos felvétel miatt.)
Gondolkodtam már a mediacard-on is, de csak box helyett adának olyat, amivel mindenképpen elveszne valamilyen funkcionalitás, például a műsorvisszanéző, ami most a HD boxxal működik egy hétre visszamenőleg.
Állítólag lesz valami új sok tuneres box, addig ki kellene húzni valahogyan
-
tothjani81
senior tag
válasz Darksiders84 #118273 üzenetére
Szia. Lehet egy hangprijektor 5.1 es ha szemből jön mind az 5 hang plusz a mély. Hallgattam sokat gondolkodtam hogy lecserélem a régi ssmf szériás hangfalakat mert öregek már 14 évesek de a 250 ezre jbl 5.1 es szett amit tényleg 5 +1 helyre lehet rakni az is nagyon karcsú volt. Ha csak hangzásjavítás a cél ne költs sokat, vedd az olcsóbbat ha jót akarsz 5+1 helyre rakhatót de ha minőségit és brutált erősítő + normális hangfalak de az 300.000. Most néztem ezvalatt gagyi van
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
Bogyi007
veterán
Aláírásomban találtok egy linket. Ott összegyűjtöttem pár beállítást...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Gombinyó
őstag
válasz SoulReaver #118282 üzenetére
Nálad hogy vannak a képi beállítások? Én még mindig nem találtam meg a megfelelőt. Ha normális kontraszttal akarok filmezni, akkor minden sötét részlet elveszik rajta, ha látszanak akkor meg a fekete válik szürkévé
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz coleen #118280 üzenetére
Nekem a 40" után az 55" -nál nagyon keveset romlott a tv adások minősége. Eleve 3- 3,5 méterről nézzük, ami majdnem megfelelő. Erre a távra kicsi volt a 40". Full közelről az sd adásoknál látszik, hogy darabos, de ki az a hülye, hogy úgy nézze a tv-t... 90%-ban filmezéshez vettem a 6452-t és nem bántam meg... Hangjára sincs panaszom, mert házimozi rendszerről kell filmeket nézni amúgy is...
-
Flashget
félisten
akkor valoszinuleg nem tevedunk es nem bosszantjuk magunkat a pr. celokat szolgalo tv beepitett lejatszojaval. Fel evig szenvedtem a D6500-nal, hogy pc-rol jatszottam le a filmeket amig nem vettem egy Pioneer BD lejatszot ami lemezekhez es USB csatlakozon rakotott HDD vagy penrol jats5a ke a filmet ezenkivul DLNA-tvis tud. Egy dolgot nem tud kepfajlt kezelni.
Realme GT Master Edition
-
sonye
senior tag
válasz koko52 #118243 üzenetére
A mai tv adásokra az 58" már durvén sok. Hacsak nem egy 7-8 méteres távról nézed.
Nekem 49" van és olyan 4m-ről nézve szép a tv adás.Sajnos nem a TV a hibás, egyszerűen ilyen pocsék a TV műsor.
Az LG az ips miatt meg csalóka. Lehet az ips élénkebb kép, de csúnyán opálosodik nem szemből nézve.Én is bosszankodtam, hogy a 37"es képe szebb volt. Egymás mellé raktam és láttam, hogy filmeknél sokal jobb a mu7002, a tv adásban meg persze hogy a kisebb szebb. Kisebb méreten ugyananyi pixel mint nagyobb mérrten... Ennyi a titka.
-
Bogyi007
veterán
válasz Batib #118274 üzenetére
Nekem is anno ezt linkelték az 50"-os gyanánt. Bár mivel nincs felhősödés így szerintem is inkább Direct Ledes lehet.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
coleen
aktív tag
válasz Darksiders84 #118276 üzenetére
Akkor még egy csavarozási próbát teszek, utána, ha nem javul meg, felhívom a boltot, vagy magát a Samsungot..
-
Darksiders84
aktív tag
válasz coleen #118275 üzenetére
Szia nekem 6102 van egy hete és hasonlóan jártam a talppal csak nekem hátrafele döl egy picit kb fél max 1 cm-t a teteje viszont a csavarok könnyen belekaptak és nem húztam túl. Nekem nem zavaró nem látható csak a tudat és furcsa volt raktam alá hátra egy kis karton lapot és már teljesen függőbe van oké. Viszont előredőlve veszélyesebb én nem hagynám úgy semmiképp.
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Vettem egy Samsung 65MU8002-es TV-t. Fantasztikus képminősége van, remek TV, de egy dolog bosszant nagyon: az TV lába. Rendkívül nehéz volt becsavarni a lábat a TV hátába, kb. ötödik próbálkozásra sikerült (nem akart egyszerűen "belekapni" a csavar), most mind a 3 csavar koppanásig van csavarva, viszont a TV néhány fokkal így is előre bólint. Nem feltűnő, de oldalról nézve látható. Ráadásul a láb hátsó részét takaró fémszínű műanyag elem sem pattant rá tökéletesen.
Ez gyártási hiba lehet, vagy minden új lába ilyen? Veszélyes így tartósan, hogy 2-3 fokkal előre billen, úgy, hogy koppig be van csavarva? Amúgy nagyon picike kis csavarok, nem bízom bennük...üdv:
Coleen -
Batib
őstag
Rendben.
Mondjuk nem értem miért a 49-est hasonlítgatja, mikor ezt itthon nem is forgalmazzák és neki is 50-es van. Emellett az én véleményem szerint ez is direkt ledes, téves a leírás. Bizonyítani nem tudom, de még a kialakítása is ua. mint a bizonyítottan direkt ledes társaié. Az edge ledes tévék egészen máshogy néznek ki, bár ugye ez nem perdöntő. (M550x vagy MU640x)Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Darksiders84
aktív tag
Sziasztok Samsung 50-es tvhez néztem 40 ezerért Samsung HW K335 ami 2.1-es. A tv hangszórójától biztos jobb a hangzása de az érdekelne hogy egy hasonló kialakitású hangprojektor ami már 5.1-es mennyivel lenne másabb a különbség mert árban van +100 ezer és mivel egy hangszóró + mélyláda ez is mint az olcsóbb kiváncsi vagyok a véleményekre tapasztalatokra.
Sajnos a hangprojektoros topikban nincs élet itt viszont mindig vannak rendes segítő emberkék akiknek előre is köszönöm. -
Batib
őstag
Erre gondolsz?
Itt mindkét modell direct ledesként szerepel. (50MU6122 konkrétan nincs, talán az 50mu610x áll legközelebb hozzá)
58MU6122
UE50MU6100
Amit én láttam MU61xx tv az mind direkt ledes volt. Elég egyszerű megvizsgálni.[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Bogyi007
veterán
Viszont ez a kártya csak és kizárólag akkor kell, ha akarsz tőlük Digifilmet vagy Hbo vagy SuperOne csatikat. Minden más csatornát tudsz vele nézni a Digitől legyen az HD adás vagy Sd.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Flashget #118263 üzenetére
Nem te vagy az első, aki ezt tanácsolja, igazad van.
Ha majd új tévét kell vennem, akkor több eszközre is szükség lesz a mostani 5.1-es házimozi helyett, ahogy a fórumot olvasom, erősítő nélkül nem lesz meg minden hangformátum, se optikaival se HDMI-vel tévén keresztül, mert nem jön ki belőle.
A mediaplayer lesz a legolcsóbb tétel.Ha érted, akkor már elavult.
-
takos
tag
Sziasztok!
UE65MU6452 esetében melyik programot ajánljátok tv csatornák törlésér(UPC), alapból törölni nem tudok.
Mintha a Chansort nem lenne kompatibilis.Ákos
A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ
-
mpo
veterán
válasz sympatex #118261 üzenetére
Egy másik topikban fölvilágosítottak, amikor CI+ kártyát írtam.
"Jelenleg a DIGI kétféle CAM eszközt ad.
1. CI+ SmartCAM + Smart Card kombó. (Ez esetben a CAM és a kártya párosítva van, tehát elválaszthatatlanok egymástól, viszont a CAM kártyával együtt bármely CI+ CAM fogadóval rendelkező vevőkészülékbe átrakható.)
2. CI+ SmartCAM amiben nincs kártya, mert fel van rá programozva a "kártya" (virtuális kártya). (Ez szintén áttehető bármely CI+ CAM fogadóval rendelkező vevőkészülékbe.)"
Ha érted, akkor már elavult.
-
Gombinyó
őstag
55MU6452 kalibrált valamelyik csapat? Rtings-en nem találok hozzá, amik vannak pedig VA paneles tvkhez készültek, ebben pedig ads = ips van. Google nem hoz nekem használható találatot, bár lehet csak én keresek rosszul.
-
mpo
veterán
válasz Fiddlestick #118260 üzenetére
A többi pendrive-nak sem ennyi a válaszideje (gondolom) ennél a tévénél.
Ha egyszer fölismeri, (akár 20 perc múlva) akkor a kézikönyv alapján formázd meg, ha nem sikerül, akkor ezt a pendrive-ot ennél a tévénél felejtsd el.Ha érted, akkor már elavult.
-
sympatex
csendes tag
válasz stemplar07 #118062 üzenetére
Köszönet a válaszokért (PuMbA-nak szintén, sikerült szinte tökéletesre optimalizálni Először én is majdnem rohantam visszacserélni, aztán a válaszaitokból kiindulva inkább utánajártam egy kicsit.
A tapasztalatok:
1. Leginkább csak felkonvertálásnál zavaró a jelenség, a nem-HD TV adások esetében (és valóban, ott is csatorna-szelektív.)
2. FHD esetén megszűnik.
3. Megfelelő (rtings-ről szerzett) beállítások alkalmazásával az SD adásoknál is minimális lett a zavaró hatásAz új TV (még) egy régi boxra van van kötve, amin egyelőre csak SD digitális adás van, ezeken az adásokon volt a leírt jelenség. Van egy másik, FHD képes box, HD csomag nélkül, arra most van folyamatban a HD csomag intézése, de a szabadon fogható közszolgálati FHD adásokkal sikerült bizonyosságot szerezni, hogy azokkal nincs gond. Ha meglesz a HD vételi csomag, akkor ez a box fogja hajtani az új TV-t.
Az rtings beállításokat alkalmazva pedig azt is sikerült elérni, hogy fantasztikusan jó lett a kép, még SD-n is. Előtte plazma volt (egy ősrégi panasonic ugyan, de mégiscsak plazma, és ez a tévé most már tökéletesen helyettesíti a régit a képminőséget tekintve Smart tévéként (központi médialejátszó, telefonnal shared screen, telefonról remote control, stb.) meg egyszerűen zseniális
(49-es MU6452 VA panellel szerelve)
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Fiddlestick #118259 üzenetére
Tesztelgetem meg, es ha jol latom miutan bedugtam kb 20-30 perc mulva valami oknal fogva megjelenik.... Ennyi lenne a valaszideje ?
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Fiddlestick #118258 üzenetére
Illetve azt hiszem megragadok ennel a pontnal: ● Előfordulhat, hogy bizonyos USB-eszközök/digitális fényképezőgépek nem kompatibilisek a lejátszóval.
Amikor felismerte eltavolitattam normalisan, a tv-vel, de utana sem mukodott. Formazni pedig vele nem tudtam.
megj: csak akkor nem tudom 10bol 1x legalabb miert ismeri fel gond nelkul...
Legalább annyi gerinc legyen benned, hogy válaszolsz az üzenetedre, főleg ha látszik mikor voltál utoljára belépve!!
-
opi064
tag
válasz SoulReaver #118249 üzenetére
Nem, nem próbáltam ki mindet. 6452 volt (egy hulladék volt, nem csak az akadozós mozgása, de a színvilága, a bevilágító ledjei miatt is) és 7052-re cseréltem. Az IPS volt, ez VA paneles. Ez nekem az esti minőségi filmnézéshez jobban bejön. Amúgy 49"-nál mindkettő 60 Hz-s, tehát nem az az akadozás oka. (az előző és ez a mostani is 49"-os. Koko52: nem dupla pénzért, 50E ft volt a különbség. (Karácsony után)
-
gyeniko
őstag
válasz koko52 #118253 üzenetére
Nem kell visszaérnie 14 napon belül. Legkésőbb az átvételtől számított 14. napon be kell jelentened az elállást a vásárlástól, ha elküldöd emailen, az elegendő. Az emailben érdemes azonosítani a vásárlást, legjobb, ha az emailben kapott visszaigazolásra írsz válasz emailt.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Bogyi007
veterán
válasz koko52 #118253 üzenetére
Ez örök
vitabeszédtéma hogy kinek mi jön be. Az IPS esetén szinte bárhonnan nézhető a kép akkor sem torzulnak az egyébként is szinhűbb jelenetek, míg a VA panel sokkal jobb feketét s pontosabb HDR-t ad s azt szinte csak szembe ülve ad élvezhető képet.Kinek mi jön be. Én is rengeteget jártam utána s végül a 6122-nél kötöttem ki és nekem be is vált, pedig előtte csak IPS paneles készülékeim voltak. De ez most jobban tetszik.
-
-
koko52
nagyúr
válasz Bogyi007 #118250 üzenetére
Va penolos. Haver lg-je ips de az jobb szerintem. Màr nem ér vissza 14 napon belül igy buktam. Az a vicc h 9 éve 140e-ért jobb tb-m volt mint most 203e-ért. Egyáltalám h engedhetik ezt s technikát ha nem 100%-os?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Bogyi007
veterán
válasz opi064 #118248 üzenetére
Neked is koko52-nek is.
Furcsa hogy mindkettőtök esetében ugyanez a probléma, míg másoknál nem. A fentebb írtak közül nagyon ritkán focimeccs közben fordul elő nagyritkán ez a jelenség amit leírtatok, de igazából ez tudomásom szerint a 60 Hz-es kép miatt van csak. Vagy amire még gondolok hogy az én 6122-es tévém 50"-os és az VA paneles míg az 58-as
IPS panellal van ellátva.Mégsem a leírás szerint az is VA panel.Viszont a pixelsűrűsége kisebb az 58"-nak és az 50"-as ellentétben neki Direct Ledes a kijelzővédő s nem Edge Ledes. De azt nem tudom hogy ez a különbség okozhat-e ekkora különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
opi064
tag
válasz koko52 #118243 üzenetére
Nem kell szakítani a Samuval, inkább cseréld le egy 7-es szériára! (ha még benne vagy a 14 napos "visszavihetős" időszakban.) Ugyanezen mentem én is keresztül a 6-os szériával, beleértve az Asszony cirmogását, hogy a "régi jobb volt".Vissza is vittem, ráfizettem, elhoztam egy 7-est. Ég és föld a különbség!
-
koko52
nagyúr
-
mpo
veterán
válasz Bogyi007 #118240 üzenetére
Neked új tévéd van, az F6400 (WIFI-n) és a H5303 (UTP-n) nem képes a H.265 codec lejátszására.
Format Factoryval H.264-re, majd pendrive-ra és úgy játszottam le.
A Serviioval most még semmi gondom.
A gépem jó i5-6400, de videó-kártya nincs.Ha érted, akkor már elavult.
-
PuMbA
titán
válasz koko52 #118244 üzenetére
Ha az Auto Motion Plus-t Off-ra teszed, illetve az Általános beállításokban kikapcsolod a SMART TV rendszer indítását a TV indulásakor és az alkalmazások megjegyzését, valamint a TV adásnál az automatikus csatorna hangolást kiszeded és ki-be kapcsolod a TV-t. Ezután?
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Itt Tarr kft van. Havernak LG tv-n semmi gond. 4k és hd esetén semmi gond csak ez alatt. Agyrém. Ráadásul asszonytól is halgatom h a 10 éves fullhd tv ezerszer jobb volt. Hát igaza van. Én senkinek nem tudom ajánlani az 58mu6122-t. Teló estén is szakítottam samuval tv-m se lesz több.
-
koko52
nagyúr
Már tanácsolták itt h kapcsoljak ki minden képjavítót. Megtörtént. Semmi nem változott mintha kimaradna néhány képkocka aztán begyorsít mintha utol akarná érni magát. Motion blur offon van.
-
Bogyi007
veterán
válasz koko52 #118239 üzenetére
Valami beállítási gond lesz ez szerintem. Nálam minden okés - még a Comedy Central képe is nézhető n(igaz azt már kb 4 méterről) pedig a Digi kábelnél az a legalja képminőségben...
Beállítások - Szakértői Beállítások - Auto Motion Plusnál mi van beállítva?
Rtings képes beállítások megvoltak?
(#118234) mpo - Nálam a Servioo esetében a konvertálás be sincs kapcsolva, nem is erős a konfigom hozzá igazán meg jobban szeretem ha a lejátszást a tévé saját lejátszója intézi.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
LG-m volt most Samu de már megbántam és LG lesz a következő. 58MU6122 rettenetesen javítja fel a tv digitális adásait. Hányinger keltően szaggató a kép és csak miután megvettem 202e ft-ért találtam rá h ez samuéknál normális...
-
hesszusz
tag
Üdv!Segítséget szeretnék kérni!Nagy dilemma előtt állok,egy LG 55UH7707-et szeretnék leválltani nagyobbra.
A kiszemeltjeim:Samsung 65KS7000 illetve az LG 65SJ810!
Mindkettőről olvastam jót és rosszat is de nem tudok dönteni...Keresek Mission M30-31-et!
-
mpo
veterán
válasz tothjani81 #118233 üzenetére
Lemaradt:
Amíg a Serviio console-ban a Statusnál a Profile nem volt kiválasztva a Samsung TV-nek megfelelő, addig nem működött rendesen.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz tothjani81 #118233 üzenetére
Akkor a Serviio-ban kell állítani. Túlzottan nem ismerem.
Én négy napja tettem föl a programot, mert meguntam a konvertálást (H.265-ről H.264-re és a pendrive-ra másolást.)
A tévéim max. a H.264-et ismerik.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz tothjani81 #118231 üzenetére
Amíg nem jön meg a kártya:
Egy próbát megér, állítsd a tévét is 2,4 GHz-re, ahhoz csatlakozzon, amire a laptop is csatlakozik.
Ha nem oldja meg, visszaállítod.
Nálam 2,4-en megy az egyik tv (most ellenőriztem a tévét is, a routert is), a másik UTP és nem akadozik.
(A két SSID-nek más néven kell lennie).[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
A lapos nem gyenge az tuti. Hdmi kábellel nem akad. Viszont utp kanyarba sincs lapos is tv is wifin van. De szerintem megvana baj a tv 5gh en csatlakozik a lapis csak 2,4 sajna nem tudja a 5gh et. Most rendeltem bele másik kártyát. Szerintem ez lesz a megoldás. 2,4 en valamiért 6-10 mbit et mérek 5gh mobilon átlag 230 mbit. Ennyi a külömbség, tv n a sebesség átlag 60-80 mbit
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
mpo
veterán
válasz tothjani81 #118226 üzenetére
Ha a laptop lenne gyenge, HDMI-vel kösd össze a tévével és kiderül.
Ha bírja és nem akad, akkor az UTP kábel rossz.Most jut eszembe, a Serviio is lassíthatja a felirat miatt, de az egy másik topikban megtalálható:
[link][ Szerkesztve ]
-
hakka0709
csendes tag
-
mpo
veterán
válasz tothjani81 #118227 üzenetére
Ha az eszköz nem tudja, akkor a router hiába tudja.
Most néztem meg a mobilon a Wifi Analyzerrel a mobilon 72 Mbps 2,4 GHz-en.
Router TP-LINK Archer C2 AC750, leírás szerint: Wi-Fi sebesség 750 Mbit/s."'A 433Mbps vezeték nélküli sebesség a kristálytiszta 5GHz-en, és a 300Mbps a 2,4GHz-en az Archer C2 két különálló hálózat rugalmasságát nyújtja ..."
[ Szerkesztve ]
-
tothjani81
senior tag
válasz Bogyi007 #118216 üzenetére
Üdv. Próbálkoztam én is Kodival és most aServiiobal is de nekem atomra szagat egy sima xvid is. 2160 as tartalmak kb 1mp megy 5mp akad. Ez mitől van? Neked tökéletesen működik?
Ezek vannak nekem optika a Telekomtól 250Mbites net Sagemcom elosztó azon egy Dlink Dir 842 es modem 5 gh. Tv 55Q7f Notebook Asus X541 Ua. Szerinted mi lehet a baj?Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
hakka0709
csendes tag
válasz tothjani81 #118220 üzenetére
Köszi, most azon van, de nem is tudom.. lehet akkor a film volt szar...
Üdv, Robi
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz tothjani81 #118220 üzenetére
Nem minden ac-s router tudja azt a sebességet:
[link]Sőt, a router hiába tudja, ha az eszköz (például mobiltelefon) meg nem.
Androidon a Wifi Analyzer vagy Net Analyzer appokkal megnézheted a sebességet és a WIFI csatornák lefedettségét is.[ Szerkesztve ]
-
szekra
addikt
-
Bogyi007
veterán
válasz hakka0709 #118215 üzenetére
Passzolom. Ilyen tévém van nekem is. Nekem egy Telekomos "szappantartó" kinézetű mindenes dobozom van arra van rákötve a tévé, konzolok, számítógép és a tévé s a gép között Serviio-t használok.
Így akadásmentesen tudom nézni az UHD filmeket is tévéről a saját lejátszóját használva.Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
hakka0709
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudja valaki, hogy Samsung 6122-es TV-nek mi a LAN port sebessége? Nekem csak 100Mbittel csatlakozik, és ha nagyobb filmet akarok nézni (10gb+) akkor akadozik... (szerverről, dlna-val nézem, 1GB-es switcheim vannak)....
Sajnos semmilyen oldalon nem találok erre vonatkozó információt.
Köszi!
Üdv, Robi
-
blod001
tag
eMag-ról vettem egy Samsung 6102-t, gondoltam beregisztrálom az extra gariért, de ezt kaptam.
A sorozatszám ellenőrzése során azt állapítottuk meg, hogy regisztrált termékét nem a Samsung Electronics Magyar Zrt. hozta forgalomba, ezért a készülékre érvényes garanciát nem tudjuk meghosszabbítani.
Ez szopó?
-
mpo
veterán
válasz Fiddlestick #118209 üzenetére
Amit linkeltem kézikönyvet a 172. oldalon van.
A szoftver frissítése
Terméktámogatás > SzoftverfrissítésIlyen gyorsan meg lehet találni.
Ünnepnapon dupla pénz jár!
[ Szerkesztve ]
-
Fiddlestick
aktív tag
Mostmar sajnos csak este 11utan tudom megnezni mert dolgozom. De koszonom ! Irok ha siekrrel jartam, meg akkor is ha nem ! Szep napot !
Hol latom a tv-n hogy szukseges-e a frissito fajl ?
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Fiddlestick #118207 üzenetére
Kézikönyv, ebben rákereshetsz egy szóra is, aztán a következő előfordulására.
[link]Frissítő file, ha ennél régebbi, akkor frissítsd.
Frissítő fájl (USB-n) Verzió 2880.2,
[link]Bedugod a neki való helyre, majd a Source gombbal kiválasztod.
Eltávolításkor ugyanígy.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz Fiddlestick #118205 üzenetére
Abban az egy esetben, próbáld meg a tévével formázni.
Utána teszteli és nyilatkozik a tévé, hogy jó-e neki.
Az a file, amit rárak .cm0013, arra szükség van.[ Szerkesztve ]
-
Fiddlestick
aktív tag
Gondoltam ra hogy a 3.0 miatt szarakodhat. Pont ilyen a masik pendrive amit belinkeltel, az is 2.0, szerintem azt jobban szeretheti a tv. Mert 10/10x felismeri, mig a 3.0-t 10/1x.
-
mpo
veterán
válasz Fiddlestick #118202 üzenetére
A tévéden (ha jól tudom) 3 USB port van, címkékkel jelölve, mit hova kell dugni.
Csak az arra dedikáltban használd, ne akármelyikben.Mielőtt kihúzod, használd az eltávolítást.
Source-->kiválasztod az USB-t, vagy entert kell vagy föl gombot nyomni az opciók eléréséhez.
USB eltávolítása.
Ezzel a sérülést akadályozod meg.Ha fölismeri, akkor formázd is meg.
A felvételnél először formázza, majd teszteli.
Ha a teszt sikertelen, akkor nem használható TV-műsorok rögzítésére.
(Már jártam így.)Vagy a könyvét vagy a letöltött kézikönyvet vagy az e-manualt nézd meg.
Ha semmilyen módon nem sikerül használhatóvá tenni, akkor használd más célra vagy csak a többi tévén, de ott is eltávolítással.
Nekem USB 2.0-s van:
[kép]Ha érted, akkor már elavult.
-
addikt
válasz sonye #117900 üzenetére
Bluetooth fülhallgató persze, hogy könnyebb, mint egy ugyanúgy bluetooth fejhallgató.
Volt dolgom már bt fejhallgatóval és határozott súlya volt egy vezetékeshez képest.Egyébként sem szeretnék még egy töltendő eszközt a házba, vezetékes fejhallgató meg alapból adott.
Tehát akkor ha csatlakoztatva van a TV-hez egy DAC optikain keresztül (akár a fejhallgató is közben csatlakoztatva a DAC-hoz), akkor továbbra is kapcsolgathatom majd, hogy TV hangszóróból jöjjön a hang, vagy az optikain keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz Fiddlestick #118201 üzenetére
10-bol kb 1-2x ismeri fel. Viszont mikor felismerte rarakott egy .cm0013 1KB-os filet. De hiaba, mert utana meg 8x radugtam semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Fiddlestick
aktív tag
Igy sem jo, pedig mind a 3 formatummal leformaztam, raadasul nem gyorsformazva ! 30 probalkozasbol kb 1x ismerte fel a tv, aztan kihuztam ujra vissza, kiprobalni, de tobbszor nem ismerte fel. A tobbi pendrive-ot pedig igen ami itthon van. Viszont a tobbi tv, szamitogep hiba nelkul felismeri ezt a pendriveot hiba nelkul.
ui: egyszer valami fajt toltott le a pendrivera, amire mar nem emlekszem mert leformaztam azonnal, de utana sem mukodott.
szerk: a filmformatum egy sima .avi ugyhogy azzal sem lehet gond.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)