- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
Új hozzászólás Aktív témák
-
fjudors
aktív tag
válasz
Kapcsitomi #695 üzenetére
namég1x..
milyen ellenállásértékeket mértek nyugalmi és aktív állapotban?
az ellenállás hiányzik neki...
azért volna jó tudni a központ típusát, hix milyen bekötés (eol/dell,....) kell, az 1,1-es ellenállással (vsszg) -
lappy
őstag
Ezt így nem lehet kijelenteni. Majd a cég fogja neked úgyis megmondani aki megcsinálja hogy ők milyen rendszert ajánlanak.
A központ és a kezelőn kívül (mozgásérzékelő, vezeték, sziréna, akku, doboz, tápegység) minden azonos árban van. A központ bővíthetősége, távoli elérés, zónaszám ezek amiben különböznek. Ezeket kell neked megfizetni, de ha nem szeretnéd bővíteni akkor egy alap központ is ok. -
Siriusb
veterán
Üdv!
Milyen vezetéknélküli lakásriasztó rendszert ajánlanátok, ami már ajánlott minőség?
Kb. 4 db mozgásérzékelő (esetleg kisállatra is lehet kalibrálni, hogy ne riasszon), kültéri sziréna, kezelőpanel, és ami még kell. Jó lenne, ha választható lenne, hogy az összes zónát élesítem, vagy csak mondjuk kettő előre kijelöltet.Illetve Budapesten melyik céget érdemes ezügyben keresni? Köszönöm.
-
fjudors
aktív tag
válasz
Kapcsitomi #688 üzenetére
és mit mértek nyugalmi és érzékelési állapotban?
mert szabotázsjelzésnek tűnik...nem jó/nem jól vannak az ellenállások -
lappy
őstag
válasz
Kapcsitomi #689 üzenetére
Ha esetleg a típust megmondod akkor könnyebb mindenkinek
-
fjudors
aktív tag
válasz
Kapcsitomi #686 üzenetére
ellenállás?
-
Kapcsitomi
csendes újonc
Sziasztok!
Évek óta használtunk egy Paradox riasztó rendszert.
Festés volt és az ajtón lévő nyitás érzékelőt véletlenül kitépték.A gondom, hogy 4 vezeték megy az érzékelő felé, viszont a központban ebből 3 közösítve van, és megy az L1-be és 1 db pedig a COM-ba.
Piros / Sárga / Fehér és ZÖLDHa így kötöm be az érzékelőbe nem működik.
Ha 2 vezetékkel kötöm be, akkor meg minden nyitásra riaszt.
Mi lehet a helyes vezeték sorrend?
Az érzékelő működik rendben.Előre is kszönöm!
Kapcsi -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy DSC 1616 központ esetében egy ismerősnél van 5 mozgásérzékelő ami az első 5 zónára van kötve valamint a 6-os zónára a szabotázs. Mivel a 1616-os központ 6 zónát kezel, így ha szeretne egy másik helyiségbe mozágérzékelőt tenni, akkor nem lehetne azt már rákötni a rendszerre, vagy a szabotázs helyére lehetne csak, esetleg ahhoz azzal párhuzamosan is belehetne oda a vezetékeket kötni? Nem értek hozzá, csak érdekelne, ilyen esetben mi a menetrend.
-
kisninja
őstag
válasz
Zizi6785 #679 üzenetére
Ha TBL megnyomás után is sípol akkor vagy billeg a hiba az az helyreáll aztán újra feldobja.
Kb percenként ellenőrzi az akkut ilyenkor ha peched és buzin kötötték be van akkor a kültéri is meg szólal ezzel egy időben(persze ekkor az akkunak semmi kapacitása sincs)
Marad a kezelő némítás azt viszont nem tudom hibára is kussol e. Tartsd nyomva a CLEAR gombot 6 másodpercig ekkor némított lesz a kezelő. (azért ekkor is csippan megnyomáskor stb) Visszaállításhoz újra csináld meg a fenti folyamatot. Nagyon nem bírjátok akkor le kell húzni az akkut ekkor áramszünet esetén lesznek gondok. Bár ennyierővel lehetne cserélni is egyből. -
Zizi6785
csendes tag
Üdv!
Magellan mg5000 MG10LEDH aksi hibakód miatt sípol.
Szerelő csak később tud jönni aksit cserélni.
A sípolást ki lehet kapcsolni addig?
Köszönettel! -
radi8tor
MODERÁTOR
Apámnál valami izraeli cucc van PIR beépített kamerával, és volt vele gond telepítés után, ha mondjuk résnyire nyitva maradt a szoba ajtaja lehetett menni át hozzájuk kikapcsolni a riasztót. Aztán valamit állított rajta a szaki (gondolom érzékenységet csökkentett) és már nem fordult elő ilyesmi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Igen ezt a szériát inkább kereskedelmi/ipari felhasználásra szánják, de talán annyival nem drágább, mint jobb a többinél.
Lakásba mennyire overkill egy PIR+MW érzékelő használata? Vagy ezek a modern PIR-ek már nem generálnak téves riasztásokat, amikor hűl vagy melegedik a lakás?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Texecom Premier Elite ajánlott cucc lehet egy új építésű házba?
-
lappy
őstag
Csak a leírásban a kezelovel nem lehet partíciót váltani. Legalábbis én nem találtam ilyet. Alap adatokat lehet vele beállítani.
De ha nem tudod programozni akkor megoldás az is lehet hogy tudod melyik érzékelo van bekotve az 1 partícióra. Akkor nem a legszebb de működhet (nem próbáltam még) egyszerűen atkotod a központban. -
Scale
őstag
A vezérlő programozasarol elég sokat kerestem, de ott nem találtam olyat ahol leírják rendesen, hogy hogyan is kell, de azért próbálkoztam nyomkodni azok alapján is.
Riasztó központos leírást még nem kerestem, arról lehet találok én is valami okosságot, csak eleinte nem gondoltam hogy nem lehet ezt a panelen megoldani, anno a riasztós is ezen olvasott ki meg vitt be adatokat. -
krx21
nagyúr
válasz
tonermagus #665 üzenetére
Akkor a következő a tippem: ha a telepítő nem tud keresni az eszközökön, akkor vastagabban fog a ceruzája a telepítési díj tekintetében...
Ráadásul a garanciáztatás is problémásabb, mert így ő csak a szerelésre tud jótállást vállalni az eszközökre nem...
Valamint az új törvények szerint a tételenként vásárolt eszközökre csak 1 év, de a konkrét rendszerre 3 év garanciát kell vállalni... (200e felett) -
krx21
nagyúr
válasz
tonermagus #663 üzenetére
Az eszközöket tőle veszed vagy már megvetted?
-
krx21
nagyúr
válasz
tonermagus #661 üzenetére
A kábelek bent vannak már?
-
tonermagus
aktív tag
Kiépítéssel kapcsolatban kaptam árajánlatot:
- kültérre 5 db NV35M kerül, 2 db passzív infra beltérre, központ, sziréna. Vezetékes rendszer, padláson elvezetve végig, tető ragalj alatt kiállva a kültérikkel, belül pedig kábel csatornázva.
És természetesen beállítás, programozás.
Szerintetek reális érte a bruttó 60K? Ez csak a munkadíj. -
lappy
őstag
válasz
tonermagus #659 üzenetére
Igen jól sejted csak 1 partíciót képes irányítani.
A 6 funkció: elesites, kikapcsolás PGM 1-2 allapotjelzes memória -
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Paradox REM25-ös távirányítókat vettem. Most nézem csak hogy csak egy partíciót képes kezelni. A ház riasztórendszerét úgy kértem/terveztem hogy a külső kertben lévő riasztókat külön szeretném élesíteni (jellemzően késő este, amikor még bent TV-zünk, de nem akarjuk hogy az udvarunkon flangáljanak) és amikor elmegyünk aludni akkor riasztanánk a belső mozgásérzékelőket.
Jól sejtem ,hogy ezt ezzel a távirányítóval nem tudom megtenni? Tehát hogy külön kapcsoljam a külső riasztást (Stay) és a teljes riasztást? Mert ahogy látom a távirányító programozható, de nem tudom pontosan mireLaikus vagyok
-
Scale
őstag
Erre nem is gondoltam, hogy laptopra rá lehet kötni valahogyan, mivel nyilvánvalóan nincs neki külső csatlakozója, gondolom le kell szedni az előlapot és úgy valahogy. Esetleg amit írtál leírást meg tudnád osztani?
Amúgy amikor utoljára kint volt akksicserére egy szaki, akkor ő valahogy simán a panelen nyomkodta a szerviz menüből a dolgokat, úgy olvasott ki jó sok mindent, nem kötött rá gépet. -
Scale
őstag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Satel, pontosabban CA10KLED típusú riasztó szerviz programozásában? Gondolok itt arra, hogy a particiokat átállítani a jelenlegi zónákról másokra. Az elmúlt napokban próbálkoztam a felhasználói oldalról megoldani, de ott csak a zóna kiiktatása ami működött, viszont az csak 1 be-kikapcsolasig marad érvényben és minden egyes nap elég fárasztó és időigényes mindig megtenni ezt, ezután próbáltam a szervizmenuben turkálni viszont sajnos itt már semmilyen sikert nem tudtam elérni, mindig falba ütköztem, nem találtam rendes leírást hozzá sajnos.
-
vader108
tag
Sziasztok!
Tesztelésre rendeltem egy Blitzwolf BW-IS20 riasztórendszert. Gondoltam eljátszogatok vele, egy félnapnyi szórakozás után nem tűnik rossz ketyerének az olcsósága miatt sem.
Viszont, vettem vodafone sim kártyát, fel is töltöttem és beleraktam.. de azt írja h "no network"... francért se tudok rájönni mi a gond vele... Valakinek valami tipp?
További kérdés... Nyílván az akksija nem egy hatalmas kapacitás... láttam h van hozzá saját gyártású külső akksi, amelyet akár meg is vennék, de egyenlőre ötletelek, hogy mi lehet a "biztonságos megoldás a probléma áthidalására". (Pl. szünetmentes tápegység...) Tudna valaki valamilyen tippet adni aki rendelkezik ilyen készülékkel és használja is? Vagy csak hagyjam meg "homokozónak" és hívjak rendes riasztóst több százezerért
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Path of Exile 2
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5500 FULL-HD IPS Intel core i5-8365 16gb ddr4 256gb ssd windows 11
- NAGYKIJELZŐS HP 17col FHD / Intel i3-11generáció / 8gb RAM / 256gb SSD / Windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest