- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék összekötni 1 set top boxot egy videót egy tv vel. mit kell ehez vennem? ( a dvb t tuneren csak 1 scart van.)( úgy kéne hogy a set top box a vidón keresztül is menjen meg azon kívül is.vagy valami hasonló)
segítségeteket köszönöm -
utgyuru
aktív tag
Van nekem egy ilyenem, erről meg lehet mondani, hogy "melyik" irányba megy. Másikakon szokott lenni egy kapcsoló, ez meg csak így van. VHS lejátszóba akarom dugni a SCART részét, az RCA meg jönne tv tunerbe pc-be. Nem tudom kirpróbálni, mert a tuner még nincs nálam, azért kellene így.
-
robohun
csendes tag
válasz
joecontra #695 üzenetére
Vagyis akkor nem valószínű hogy működne? Sehol nem láttam ilyen csatlakozót ami össze tudná kötni, tehát zsákutca... A lábak száma se stimmel. Azt hiszem visszatérek a hdmi-vga konvertálós dologra. Annyi konverter van a piacon, hogy képtelen vagyok eldönteni mit kéne vennem! Van ami csak kis adapternek írja 2-8 ezer ft-ért meg van 18 ezres is! Mi a különbség? monitortól is függ milyet kell vennem? Mondjuk 18 ezret nem adok érte ha kifolyik a szemem akkor se!
Tudom a legtisztább az lenne, ha vennék új monitort. De hát jó kis monitor, meg nincs 50 ezrem újra. Ps3-ra is éppen összekapartam...
-
joecontra
addikt
-
robohun
csendes tag
Sziasztok! Nekem olyan gondom lenne, hogy a ps3-at szeretném a monitoromra kötni! Mert, sok játék nagy felbontásban megy és sajnos régi a tv-m szinte könnyezik a szemem tőle. A monitoron csak vga csatlakozó van! Annyi infót összeszedtem, hogy a ps3 hdmi kimenetét nem tudom csak simán vga-ra váltani kell hozzá valami drága cucc, mert valamelyik analóg a másik meg digitális. Ezt értem de van a ps3-on egy av multi out kimenet is ami azt hiszem analóg, és rca/scart csatlakozó van a másik végén. Ezt lehetséges vga-ra váltani és ha igen hogy? A monitorom 1280x1024-es biztos vagyok benne, hogy jobb lenne mint a kis felbontású tv-n! Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
joecontra
addikt
válasz
kovacs95 #692 üzenetére
Szia!
Ha boot képernyő akkor gondolom 60 Hz-en megy. Én adtam már 1024x768 100 Hz-t a TV-nek, a sűrűn szaladó csíkokon kívül más nem történt, ennek ellenére nem javaslom a tartós próbára tételt. Ha néha átmegy rajta az nem gond, de nem ez a természetes a TV számára.
Üdv,
J -
kovacs95
csendes tag
Sziasztok!
Tavaly augusztus környékén rendeltem joecontra-tól SCART-VGA kábelt, (minden működik azóta) és most win8 tesztelése előtt vagyok.
Windows 8-at akarok telepíteni a Win7 mellé egy másik partícióra, ezáltal ugye rendszerválasztó menü jön létre rendszerindításnál...
Eddig nem volt gondja a TV-nek a VGA móddal (640x480x60hz) mindig csak rezgett a kép meg egy kicsit szellemképes volt töltésnél, de ha jól tudom a win8-as dualboot képernyő rész nem ilyen felbontáson megy, hanem legalább 1024x768.
Tehet-e ez valami kárt a TV-ben, és tudja valaki hogy ez milyen freken megy, vagy fő a biztonság és kapcsoljam ki arra a pár pillanatra a TV-t?Üdv:István
-
joecontra
addikt
válasz
DeFranco #687 üzenetére
Ha van pákád, ónod meg egy kis gyakorlatod (vagy egy haver mindezek birtokában) akkor nem nehéz és nem is tart sokáig.
Viszont az ilyen bolti kábelekben nem szokott lenni egy deka ellenállás se, se szinkronközösítő, se RGB tápfeszültség továbbítás.
A helyes működéshez az átkötésen kívül az ezekkel történő kiegészítés is szükségszerű.Egy 3.5 sztereó jack dugóban végződő kábelt be lehet kötni a SCART-ba, ez nem nagy művelet.
Üdv,
J -
DeFranco
nagyúr
válasz
joecontra #680 üzenetére
Szia joecontra! Van egy 5670-es videokártyám D-Sub, DVI és HDMI csatlakozókkal.
Rá van kötve a monitor a DVI kimenetre, és valahogy össze szeretném kötni a TV-t is emellett a géppel, hogy egy filmet vagy ilyesmit rá tudjunk küldeni.
A TV egy régi CRT darab, scart és rca csatlakozóval, HDMI nincs...
Egy ilyen kábellel megoldható a mutatvány a D-Sub portot használva?
-
speed6749
csendes tag
helo
nekem kellene egy ilyen vga-scart atalakito.a videokartyamat kotnem a regi tvmre scart van rajta.hol lehet ilyet keszen kapni?
speed
-
joecontra
addikt
Ugyanolyan, látszólag. Ez nem zárja ki, hogy különbözik a bekötése.
Mivel kikapcsol/újraindul csatlakoztatáskor, szerintem ez lehet a gondja.Legjobb lenne a hozzáadott mini-din -> 3 rca kábelt megkeresni és annak a kék rca részéből a TV sárga rca bemenetébe / SCART bemenetébe vezetni a jelet.
Üdv,
J -
sunny84
senior tag
válasz
joecontra #676 üzenetére
új nv drivereket is próbáltam de semmi , mondjuk most így áll a dolog azonosítás vagy felismerésre kattintgatok gyorsan és néha bevillan az asztal a tv képernyőjén ( de még ekkor sem érzékeli tv -t mármint visszajelzés szinten ) ... de még az a furcsa hogy beszemeteli a képet a monitoron néha ha összekötöm és ha tv nél húzom le a rca kábelt kikapcsol a gép :/ viszont úgy is volt hogy ahogy összekötöttem ki is kapcsolt rögtön , a tv bemenete nem hiszem hogy rossz mert a dvd is ott csatlakozik , havernak a 7600gt jén az s video ugyan olyan mint a gts250 en és neki semmi gondja , nem tudom mi a nyűgje :S , van olyan kábel ami scart a vége másik fele meg s video ? hát ha úgy jó lenne ...
Üdv,
S -
sunny84
senior tag
válasz
joecontra #674 üzenetére
Szia
először is köszi hogy foglalkozol a bajommal
ezt egy villamossági boltban ( nem kimondott pc boltban ) vettem 5 m es kábel , egyik végén a 3 rca ( p , f , s ) kimenet a másik végén pedig s video ( 4 tüskés ) és mellette a jackdugó, ez olyan kábel amivel a hangot is tudom vinni a videójellel a tv be... , gyári pici svideó kábel amit a vga hoz adtak már nem tudom hol van , de tudod azt nem értem havernál kipróbáltuk a kábelt és simán képet és a hangot vitte a tv re neki 7600gt -je van annyi különbséggel hogy xp sp3 és 1 régebbi nv driver van fent , lehet a w7 és az új nv driver a gond mert hiába kötöm össze nem észleli hogy tv lett csatlakoztatva vagy ilyesmiÜdv,
S -
sunny84
senior tag
Üdv
joecontra , innen irányított át Impressa kolléga
[ez lenne a problémám] előre is köszönöm a választ -
joecontra
addikt
-
füles1982
csendes tag
Én is ezzel küzdök hogy a laptopot akarom összekötni tv-vel. A gépen csak VGA kimenet van, a tvn meg scart. Vettem is egy kábelt, de azzal nem működik. találtam egy bekötést http://www.bsselektronika.hu/rajzok/vga2scart1.gif és rohadtul nem egyezik meg vele. Arra lennék kíváncsi hogy ha erre a kiosztásra bekötném a kábelt akkor az működik e?
-
jocy01
csendes tag
Sziasztok!
Vga kimenetel laptopról Dell 1525 (Intel Graphics Media Accelerator (GMA) X3100 videokártya), scart bemenetel tv-t (LG 29FS4RLX) szeretném összekötni. Megoldható sima vga scart kábellel vagy kell bele vagy hozzá valami plusz átalakító? Segítségeteket köszönöm.
-
-
joecontra
addikt
VGA -> SCART viszonylatban azért működik passzív elemmel - kábellel - mert a VGA kimenete szoftveresen beálíltható TV-barát formába.
SCART -> VGA viszonylatban azért nem működhet, mert a SCART-on kijövő jel fix és megváltoztathatlan. Ezért kell az aktív elektronika a monitor az STB közé.
Ezért előbb kérdezni, aztán vásárolni.
Üdv,
J -
válasz
MasterMark #665 üzenetére
Oh, értem, az zavart meg, hogy ez egy olyan kábel, aminek a VGA vége anya, vagyis nekem az volt a természetes, hogy oda monitort kötök, a SCART végére meg valami forrást... közben leesett, hogy ez fordítva is mehet
-
válasz
joecontra #662 üzenetére
Köszi a válaszokat mindkettőtöknek!
Mennyi kb egy ilyen aktív cucc? Mi ennek pontosan a neve, hirtelen azt sem tudom, hogy mire keressek
Próbálok keresni valamit, még az is benne van a pakliban, hogy hagyom az egészet és keresek valami olcsó használt tv-t és azt használom a monitor helyett.
Egyébként mire használják ezt az egyszerű SCART-VGA kábelt, ha erre nem jó?
-
joecontra
addikt
Szia!
Az egyszerű kábellel sajnos soha nem fog működni. Hogy miért nem, azt már máshol többször is leírtam ezért ezt itt most nem teszem meg.
A lényeg, hogy aktív eszköz kell. Ha találsz egy megfelelőt akkor az egy DVD író/lejátszó lehet vagy egy felettem bemutatott konverter.
Vásárlás előtt alaposan olvasd el a leírást a termékhez vagy linkeld be ide nekünk hogy megmondhassuk jó lesz-e neked.Üdv,
J -
válasz
joecontra #623 üzenetére
Sziasztok!
A monitoros topicból irányítottak ide az elábbi kérdésemmel:
Van egy régi CRT monitorom, amit szeretnék egy videomagnóval összekötni. Naívan vettem egy SCART-VGA átalakítót, de a összekötve őket, a monitoron csak az jelenik meg, hogy nincs jel. Ez egyáltalán működhet így?Ha jól látom ez hasonló probléma mint ami homeoffice76-nak is volt, azt leszámítva, hogy a set-top box helyett videomagnó van a képletben, illetve, hogy a monitoron csak VGA-van. Gondolom így is esélytelen a dolog az egyszerű összekötő kábellel?
A rossz DVD írós megoldás nekem is működhet, ha sikerül olcsón egy olyan aktív eszközt találnom, amin van scart bemenet és vga kimenet?
-
bumi
tag
-
interstate76
addikt
-
BanNor
csendes tag
Segítenétek nekem? VGA és VGA kábellel próbálom összekötni a laptopom a TV-vel és amikor összedugom, a laptopon elsötétül a kép, a TV-n viszont egyik állomáson sem jelenik meg az asztal képe. Kell valamit beállítani? Vagy van valami feltétel? Kérlek segítsetek, tök hülye vagyok hozzá!
Köszi!
-
Flayer
senior tag
Üdv all!
Az lenne a kérdésem bár nem igazán ide tartozik!A TV régi fajta de még jó így másikat nem akarok venni.Csak s-videó,RCA,scart csatlakozó van rajta!A v.karin meg 2 db DVI + HDMI. Létezik olyan átalakító amivel erre a fent említett TV-re képet tudok varázsolni?!
-
Fancy-boy
addikt
Üdv
Adott egy videókártya amin DVI és VGA kimenet van és egy régi TV, amin Scart, S-Video és RCA.
Az eddigi videókártyámon volt S-VIDEO, de az újon már nincsen.Valahogy össze tudom kötni a TV-t a számítógéppel? Filmnézésre...
-
bumi
tag
-
homeoffice76
tag
válasz
Ragacska #647 üzenetére
Hi!
Nekem ezt a problémát sikerült áthidalnom egy 3e Ft-os, használt DVD-felvevővel, ami rendelkezik scart be- és hdmi kimenettel.
Egyedül attól féltem, hogy nem képes egyszerre működtetni a kettőt, azaz tud DVD-re felvenni scart bemeneten keresztül, majd le tudja azt játszani hdmi-kimeneten, csak azt nem tudtam, hogy a scarton bejövő jelet egyidejűleg lejátssza-e hdmi-kimeneten keresztül. A 3e Ft-os rizikót mindenesetre vastagon megérte a dolog, pláne, hogy még működik is!
Sőt, van egy extra hozadéka, amire eredetileg nem is számítottam: miután az új "csodamasinám" koax-bemenettel is rendelkezik, tudom nézni a UPC analóg kínálatát STB nélkül a monitoromon (ez nekem azért jó, mert a sztg-em mellett nincs STB, a szomszéd szobából kábeleztem át egyet, amit egy infra jeltovábbító segítségével távirányítok a sztg mellől, de legtöbbször bőven elég az analóg kínálat).
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Spotify
- Milyen asztali médialejátszót?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vírusirtó topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest