- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joecontra
addikt
válasz
Masquito #947 üzenetére
Szia!
Nem találtam meg a régi írásomat.
Viszont ha emlékezetem nem csal, akkor ha megnyitod a PowerStrip-et akkor bele kell menni a "Speciális időzítési beállítások"-ba ha aktív az a gomb (nincs kiszürkítve) és azon belül van egy "768x576i PAL" vagy valami hasonló.
Azzal mennie kellene.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Masquito #945 üzenetére
Heló!
A powerstrip-es leírás nincs meg?
Megpróbálom előkotorni hátha megvan valahol.A powerstrip működik win10-en?
Nálam XP-n működött, Win7-en már nem. Win10 nem tudom.Nekem egy NVIDIA GTX 770 van a gépbe azzal mennie kéne?
Tudomásom szerint igen. Én anno egy GeForce 6200-al használtam.Üdv,
J -
Masquito
csendes tag
#941 joecontra
A powerstrip-es leírás nincs meg? Mert annál a képek pont nem jelennek meg az archivált oldalon. A powerstrip működik win10-en? Nekem egy NVIDIA GTX 770 van a gépbe azzal mennie kéne? Viszont az alaplap Asrock Z97 Anniversary amibe pont van integrált intel vga ami úgy olvastam a korábbi hozzászólásokba hogy probléma.Esetleg valamelyik régebbi gépen ki tudom majd próbálni ha ez az összeállítás nem lenne jó.
#944 Zoli0726
Örülök, hogy sikerült. Te powerstrippel oldottad meg? Milyen os van a gépen? És milyen NVIDIA vga? -
Zoli0726
aktív tag
válasz
joecontra #943 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat, sikerült időközben összebarkácsolnom egy kábelt ami egyelőre ( 2 hete) jól működik.
Video cable schematics (geocities.ws)
Ebben 2 1k-s ellenállással van közösítve a csync. -
joecontra
addikt
Segítek szívesen ha kell.
Üdv,
J -
-
Zoli0726
aktív tag
UP!
Tudtok esetleg olyan helyet, ahol lehet ilyet venni?
Vagy egy schematic ami működik nvidia kártyákkal? -
mirropt
újonc
Ha valakinek van feleslegessé vált kábele átvenném.
-
joecontra
addikt
Habár nem említetted hogy milyen videokártyád van, de tudod hogy beállítható TV frekvenciákra a kimenete akkor baj nem lehet. A képminőségről annyit hogy amennyiben sikeres az összekötés nagyon f*sza tűéles élénk színű képet ad. Csak ugye a macera a kábelt megépíteni és kártya kimenetet beállítani.
Itt szedtem össze néhány hasznos infót:
[link]Ezen elindulhatsz.
Üdv,
J -
mirropt
újonc
Véleményem szerint ez mind adott, a kérdésem csak az lenne, h. ennél a kínai átalakítónál jobb minőségű színeket/képet érhetek el?
esetleg van kokrét d-sub to scart kábel alapvetően? -
mirropt
újonc
Üdv!
Egy régebbi típusú tv-t szeretnék összekötni a pc-vel, amin még nem található hdmi, csak euroscart, ill. RCA.
A pc videókártyáján hdmi, dvi, dsub bemenet található.
Vásároltam egy mini hdmi-rca átalakítót, de a kép minőség nem igazán jó.
Kérdésem az lenne, h. esetleg v.mi más átalakító, csatlakozó működhet jobb minőséggel?
Tudom, h. csúcs szuper minőségre nem lehet számítani, de olyasmit, hasonlót szeretnék mint mikor rákötöm a tv-re a beltérit.
Létezik ebből v.mi megfelelőbb megoldás reális áron?
Köszönöm!
-
joecontra
addikt
Meg lehet, ha gyártottak analóg RGB kimenetes konvertert. Amit linkeltél azzal az a baj, hogy komponens jelet ad ki ami nem RGB, további aktív átalakításra szorul ha SCART-ra akarod kötni.
Neked egy olyan konverter lenne megfelelő ami TV-barát RGB jelet ad ki. Tehát TV-Out, de RGB is kéne hogy legyen rajta.
Üdv,
J -
nrbx
tag
válasz
joecontra #932 üzenetére
Valami aktiv eszkozzel nem lehetne megoldani? Lattam, hogy lehet kapni HDMI->RGB komponent converter-t. Kompones SCART-ra megoldhato valami kabellal, vagy ez sem annyira egyszeru?
-
joecontra
addikt
Szerintem a konverterek miatt olyan a kép amilyen. Ugye kompozit kimenetre (sárga rca) adják a jelet ami nem a minőségéről híres.
Milyen videokártya van a gépben? Lehet érdemes lenne a VGA kimenetet összehangolni a SCART bemenettel, akkor adna szebb képet - amennyiben sikerülne persze.Üdv,
J -
nrbx
tag
válasz
joecontra #928 üzenetére
Igen, az RCA lett volna fontos, de beneztem (nem volt elottem a TV), nincs RCA-RGB bemenet a TV-n, csak valami SCART RGB. Ilyen TV-ről lenne szó.
A HTPC-n meg van VGA, DVI meg HDMI kimenet.
Eddig ezekkel probalkoztam:
Lehet a beallitasokkal kellene eljatszanom, hogy jobb legyen a kep, vagy megnezem Windowsos gepen milyen kepet adnak ezek a berendezesek (a HTPC-n OpenElec van).
-
nrbx
tag
Hello, [ez] a megoldas mukodhet? túl egyszerűnek néz ki.
HTPC-re szeretnék egy CRT TV-t rákötni, illetve már most is rá van kötve egy aliexpress-en vásárolt HDMI2AV (kompozit) konverterrel, előtte próbáltam egy VGA-kompozit átalakítót, de a képminőség nem valami jó sajnos.
Legnagyobb problema, hogy a sotet reszek "bebuknak", hiaba allitom a TV-n a fenyerőt, kontrasztot, sehogy sem jó.DIGITV-s egység is rá van kötve a TV-re, ott elfogadható a képminőség.
-
joecontra
addikt
válasz
neophyte79 #924 üzenetére
Ránézésre bármelyik jónak tűnik. Mindkettő aktív elektronikás megoldás, szóval amelyik szimpatikusabb.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
neophyte79 #921 üzenetére
Ebay-en lehet olcsón halászni ilyeneket. A lényeg, hogy aktív konverter legyen. Ez általában dobozszerű kivitelben van és adapter is jár hozzá.
Ha nem vagy biztos max belinkeled ide és megnézzük.Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
neophyte79 #919 üzenetére
Szia!
Mivel aktív konverter nélkül nem megoldható a dolog, akkor szerintem érdemes lehet a legjobb minőséget kihozni a dologból.
Ezért egy aktív VGA-HDMI konvertert javasolnék.Üdv,
J -
neophyte79
tag
Sziasztok.
Lenne egy Lenovo g580 laptop, hdmi kimenet nélkül. Screen Mirror nem működik, milyen megoldás van a képernyő kirakására egy Lg smart TV-re?
Vga-t...hdmi vagy scart-ba? Minőség annyira nem fontos.
Köszi előre is a választ.
-
C. s.
addikt
válasz
joecontra #917 üzenetére
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a segítséget.
Attól tartok, ez most nem fog menni. Tulajdonképpen átmeneti megoldás lett volna, de ahhoz túl nagy beruházást igényel. A nyugdíjas szüleimnek egyszerűbben kezelhető lesz valami médialejátszó, talán drágább sem lesz. Ezért most nem "gyötröm" őket inkább a PC-vel. (Ehhez most kellene ház, videókártya vagy vmi. TV-out és távirányítási lehetőség a Kodihoz. Ennyiből meg kijön egy olcsó médialejátszó is.)
-
joecontra
addikt
A cybermanus által adott link alapján Intel kártya van benne. Ezzel a kártyával semmilyen passzív, kábeles megoldás nem fog működni. Csak aktív átalakító jöhet szóba.
Lehetne még esetleg egy olcsó Radeon-t vagy Geforce-t beletenni és akkor el lehetne indulni a kábeles megoldás felé ami egy újabb fejezet lenne.
Tehát jelen felállásban némi beruházást igényel a dolog. Kivéve persze, ha van otthon elfekvőben videokártya.
Szerk.:
Idézet a linkről:
Intel Media Expansion Cards available providing TV-out and PVR capability
Ez alapján elvileg léteznek bővítőkártyák a laphoz amivel lehet TV-Out támogatást adni a laphoz.Üdv,
J -
törölt tag
válasz
joecontra #914 üzenetére
Up to 2048x1536 resolution for both analog and digital displays
Consumer Electronic display (Digital TV) support
Display hot plug support to automatically detect new display connection while system is operating (CRT and DVI)
Two Serial Digital Video Out (SDVO) ports for flat-panel monitors and/or TV-out support via Advanced Digital Display 2 (ADD2) cards or Media Expansion Cards
Intel Media Expansion Cards available providing TV-out and PVR capability
Multiple display types (LVDS, DVI-I, DVI-D, HDTV, TV-out, CRT)
Dual screen support through ADD2 digital video devices
HDTV 480i/p, 576i/p, 720i/p and 1080i/p display resolution support
Interlaced Display output support
16x9 and 16x10 Aspect Ratio for widescreen displays
2x2 Panel Scaler
Ennyivel tudok még hozzászólni.
-
joecontra
addikt
A szóban forgó esethez: ha a videokártya nevét, márkáját sikerülne kideríteni akkor érdemben hozzá tudnék szólni a dologhoz.
Egyébként érdemes írni a topikba, mert folyamatosan figyelem.Üdv,
J -
törölt tag
Ebben az alaplapban van integrált videokártya . Passzív kábel esetén ami kb 1000Ft be kell állítani a video beállításokban a PAL szabványt ami 720x576 50 Hz . Ezt a jelet adja ki a tv felé. Sajnos evvel kapcsolatban semmiféle tapasztalatom nincs.Tényleg jó lenne ha olyan emberke is írna akinek van valamilyen élménye evvel kapcsolatban.
-
C. s.
addikt
válasz
#22743424 #907 üzenetére
Ha mégis volna valami olcsóbb megoldás, íme az alaplap: ASRock 775I945GZ
Úgy mézem, PCI-E.Ha itt ilyen árak vannak, lehet, hogy tényleg a legolcsóbb egy USB-s DVD-lejátszó volna. A mostani az új fájlokkal már nem boldogul, csak a divix-es avikkal, de abból sem minddel. Köszönöm az ötletet, azért még benézek később, hátha lesz valami fejlemény itt is.
-
C. s.
addikt
válasz
#22743424 #907 üzenetére
Azta! Majdnem 2 éves ennek az oldalnak az első hozzászólása. Eddig nem is figyeltem
Igazad van, holnap kiderítem.
Egy rozzant DVD-lejátszójuk is van, csak már DVD-t nem hajlandó. A jó hír viszont az, hogy van benne kártyaolvasó. A kérdés, hogy a mai kodekekkel hogyan boldogul. Köszi az ötletet!
-
törölt tag
Mondjuk ahogy elnézem nem egy pörgős topik.
Addig is megnézhetnéd, hogy az alaplap AGP-s vagy PCI-E videokarit fogad be? Az alaplap pontos típusa kellene . Visszaolvasva az aktív átalakítókat ajánlják inkább a passzív kábelek helyett, viszont azon az áron meg egy új dvd lejátszót lehet kapni.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
A bekrepált médialejátszó helyett keresek valami olcsó megoldást a szüleim régi, RCA-csatis TV-hez. Van egy régi számítógép használaton kívül, de erre még jó lehet. Nem nagyon tudom, hogyan fogjak hozzá. Az első tippem egy megfelelő videókártya volna, de ha egyszerűbben is megoldható, az is jó.
Pillanatnyilag nem tudok nyilatkozni az alaplapról, de ha egyáltalán létezik megoldás és még olcsó is, akkor utánajárok. A tévé miatt elég, ha SD minőségű filmeket le tud játszani (az most is rendben megy), de ha FHD-t is, akkor megúszok 4-6 konvertálást. (Ez a kevéske kényelem nekem túl sok pénzt nem ér.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Razer Blade 15 megvigyázott szép állapotban.
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- Playstation 5 Digital 2 kontrollerrel és dobozával, minden gyári tartozékával makulátlan állapotban.
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest