Új hozzászólás Aktív témák
-
homeoffice76
tag
válasz
Ragacska #647 üzenetére
Hi!
Nekem ezt a problémát sikerült áthidalnom egy 3e Ft-os, használt DVD-felvevővel, ami rendelkezik scart be- és hdmi kimenettel.
Egyedül attól féltem, hogy nem képes egyszerre működtetni a kettőt, azaz tud DVD-re felvenni scart bemeneten keresztül, majd le tudja azt játszani hdmi-kimeneten, csak azt nem tudtam, hogy a scarton bejövő jelet egyidejűleg lejátssza-e hdmi-kimeneten keresztül. A 3e Ft-os rizikót mindenesetre vastagon megérte a dolog, pláne, hogy még működik is!
Sőt, van egy extra hozadéka, amire eredetileg nem is számítottam: miután az új "csodamasinám" koax-bemenettel is rendelkezik, tudom nézni a UPC analóg kínálatát STB nélkül a monitoromon (ez nekem azért jó, mert a sztg-em mellett nincs STB, a szomszéd szobából kábeleztem át egyet, amit egy infra jeltovábbító segítségével távirányítok a sztg mellől, de legtöbbször bőven elég az analóg kínálat).
-
homeoffice76
tag
válasz
joecontra #636 üzenetére
Én köszönöm a segítséget! A te egyik hsz-edet átgondolva jutott eszembe az a lehetőség, ami végülis bevált.
Képzeld, még úgy is működik, hogy a DVD-író antennabemenetére rádugom a koaxot és a hdmi-kimeneten nézhető a UPC analóg kínálata. Mondjuk azt nem értem, hogy ugyanez a DVD rca video kimenetén miért nem látszik (utóbbi egy egyszerű kis videódigitalizálóba van bekötve, nem a monitorra), de nem is fontos.
-
-
homeoffice76
tag
válasz
joecontra #628 üzenetére
Találtam egyet a Vaterán 3e Ft-ért (olvasófej-hibás), fuvarral együtt 4e Ft-ba kerül, ennyit talán megér a próba, bár tartok tőle, hogy a beolvasott anyagot nem fogja felkonvertálni. Ha mégis működik, akkor megtaláltam a világ legolcsóbb scart-hdmi konverterét! :-) Majd megírom, hogy mi lett a kísérlet vége!
Kösz a segítséget!
Üdv
-
homeoffice76
tag
válasz
joecontra #625 üzenetére
Még egy kérdés vetődött fel bennem: egy scart-bemenettel és hdmi-kimenettel rendelkező DVD felvevő nem felel meg a céljaimnak? Vagy az csak felvenni tudja a scarton kapott jelet, és utána, de nem egyidejűleg a felvett anyagot lejátszani mondjuk egy hdmi-bemenetes monitoron?
-
homeoffice76
tag
válasz
joecontra #623 üzenetére
Először is köszönöm a gyors választ!
Viszont adódott még kérdésem: értem, amit írsz, de azt nem vágom, hogy pontosan hogyan tudom megoldani a dolgot. Mit kell beszerezzek? Egy olyan eszközt, ami rendelkezik scart-bemenettel és progresszív (komponens, VGA-, DVI- vagy hdmi-) kimenettel? Bocs, ha hülyéket kérdezek, de teljesen amatőr vagyok a kérdésben.
-
homeoffice76
tag
válasz
joecontra #621 üzenetére
Szia!
Remélem, jó helyen teszem fel a kérdésemet (ha mégsem, akkor előre is sorry)!
A problémám a következő: Sat TV-ről UPC digitális kábelTV-re váltottam, és elbuktam a jó öreg Set Top Boxaimat, amiken volt hdmi-kimenet, így gyerekjáték volt összekötni a monitorommal, hogy azon is tudjak TV-t nézni akkor is, ha a sztg. nincs bekapcsolva.
A UPC STB-ain csak Scart-kimenet van, a monitoromon pedig hdmi-, DVI- (ezen van jelenleg a sztg-em) és VGA-bemenet. Scart-VGA átalakítóval próbálkoztam, de azt írja ki a monitor, hogy nincs jel. Milyen megoldást tudnál javasolni? A monitorom egyébként ASUS VE247-es.
Kösz előre is!
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Pentium / Celeron 1155 CPU-k AKÁR Hútővel
- Xiaomi Redmi Note 9S 6Gb./128Gb - Aurora Blue - telefon eladó
- Videokártya Támasz GPU Holder / Fém 49-80 mágneses / 3D Nyomtatott 42-68, 62-90, 87-120, 112-170mm
- iPhone 7 Plus 32GB fehér, FÜGGETLEN
- KÉSZLETRŐL! / ÚJ / Topographic Gaming Mouse Pad / 800x300x2mm / Vonalmintás Egérpad
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest