Új hozzászólás Aktív témák
-
Balcsix
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy alaplapi hangkártyánál (Realtek ALC892) meg lehet-e oldani, hogy az 5.1-es hangrendszeren az összes hangforrás sztereo jelet kapjon?
Nem használok külső hangkártyát, a hangszórók a jack aljzatokra vannak csatlakoztatva.
Tudom elsőnek hülyének hangzik az ötlet, de akkor lenne erre szükségem, amikor böngészőből szeretnék zenét hallgatni, mert sztereo jelforrás esetén csak az elsők szólnak, zenénél meg úgyis bőven elegendő a sztereo, de szeretném ha a hátsók is szólnának... -
Danecay
addikt
Köszönöm!
És ez rak fel Audio Console-t vagy Manager-t is? Végül is már megoldottam, igaz nem tökéletes a megoldás. Kimásoltam a driver-ből a RAVCpl64.exe-t, ez a Manager vagy Console, magyarul hangkezelő
és betettem az indítópultba. Így már van hangkezelőm, annyi, hogy gép indításakor nem csak az értesítési területre töltődik be az ikonja hanem el is indul mint amikor megnyitom. Mondjuk nem vágom hogy ha már benne van a driver pakkban ami nem is olyan kicsi mert töltöttem le egy több mint 400MB-osat is, akkor mi a búbánatért nem telepíti a hangkezelőt is. Érdekes, mint ahogy fentebb írtam az előző alaplapom is ASRock volt és abban is Realtek hangkártya volt és az Asrock oldaláról leszedett audio driver simán feltelepített mindent ami kell. Az ehhez az alaplaphoz letölthető auduo driverben még csak nyomokban sem találtam hangkezelőt, igaz a CD-n lévőt még nem néztem meg
-
Danecay
addikt
Sziasztok! Nincs valami külön is feltelepíthető Audio Console ami nem a Win store-os? Nemrég cseréltem alaplapot (ASRock B450 Pro4), a Windowst nem telepítettem újra de az előző alaplapomra is Realtek HD Audio hangkártya volt integrálva, frissült magától a driver de ránézésre minden maradt a réginek megfelelő, ugyan az az Audio Console. Mivel ezen az alaplapon csak 3 jack kivezetés van hátul, a mikrofont az előlapi panelról tudtam csak némileg furcsán de működére bírni. Nem akarta érzékelni ha bedugtam a mikrofont, csak úgy működött ha kikapcsoltam az érzékelést, viszont ha még a füles jack-ét is bedugtam a mikrofon mellé akkor elkezdett pattogni a hang, ha kihúztam a mikrofont akkor szólt ugyan de halkan és nem szépen. Gondoltam biztos érdemes lenne normálisan újratelepíteni a driver-t. Az alaplap gyártójának oldaláról letöltöttem a driver-t de az Audio Console-t nem telepített ezért töltöttem le máshonnan másikat viszont ez sem a jól megszokott konzolt telepítette hanem a Win store-ost. Amennyire látom a hiba megmaradt de cserébe ez a konzol, bár működik és be tudok állítani rajta mindent de nem tetszik, egyrést lassan indul el, másrészt nincs az értesítési terület ikonjai között mint ahogy azt már megszoktam. Ötlet esetleg valamilyen alternatív Konzol telepítésére? A #307 -ben linkelt pl. egész pofásan néz ki.
-
PitLee
őstag
Így szokott az lenni mire megunom nem megtaláltam,
hova mentené máshova ha nem regiszteribe . . .
https://www.sevenforums.com/sound-audio/80709-realtek-equalizer-settings.html -
PitLee
őstag
Tudja valaki Realtek Win10 és Win7 alatt hova menti az equalizer beállításait ?
-
hfeco01
tag
Sziasztok! Asus ROG STRIX X570-E alaplapom van, hozzá egy 5:1-es Genius hanfalszet. A probléma a következő: Tesztnél szól a mélynyomó, alkalmazásoknál, böngészőknél csak akkor szól ha a Sonic Studoban bekapcsolom az Upmix / Surround kapcsolót. Ez 5.1-es hangnál is elrontja a hangzást, sztereónál viszont egyenesen katasztrófa amit a hanggal művel.
Teljesen mindegy hogy sztereóra vagy 5:1 vagy 7:1-re állítom a hangfalakat, a mélynyomó csak akkor szól ha bekapcsolom azt a kapcsolót. Az Asus támogatói weboldalán fentlévő két driver-t már kipróbáltam, az erdmény semmi. Van egy Asus ROG STRIX B350-F es alaplapom, annak a driver-ét is felraktam de erdmény semmi, miközben a B350-es lap mindhárom driver-el rendesen szól. A csatlakozást is ellenőrizem az is rendben van, de már több ötletem nincs. Van valakinek valami ötlete még? -
GreenRoom86
friss újonc
Volt már valakinek olyan esete, hogy a (Jobb/Bal) oldali hangfal a hangokat tompítva/erősödve adja, attól függően, hogy a képernyő melyik részéről jön (Pl. random 2D verekedős játék, karakter beszól egy menet végén, és ez az adott oldalról hallatszik jobban). Mintha arra az időre elmenne a másik hangfal, vagy egyik oldalról közelít egy hangforrás, és ahogy a képernyő közekére ér úgy lesz sztereó a hang.
Realtek HD van telepítve, de ötletem sincs hogyan alakult ki ez a hatás, (elképzelhető, hogy a GeForce driver frissítése során történ).
Ha van valakinek ötlete, hogyan lehetne megszüntetni ezt a térhatású hangbeállítást, örömmel meghallgatom. -
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Friss telepítésű Win 10 és
Gigabyte GA-P43T-ES3G alaplapom van [link] . Elméletileg (és több mint valószínűleg) többcsatornás chip van rajta.
Célom, hogy 1 csatiba füles, másikba erősítő, harmadikba is erősítő.(Line IN és Mic nem érdekel) De nem tudom elindítani a HD Audio Managert. Hiába van feltelepítve, manuálisan rákatt és nem indul. Van valakinek ötlete? -
TiberiusX
tag
Sziasztok!
Haverom laptopját újra húztuk, de olyan hibába ütköztünk, hogy nem fut a Realtek HD Audio mikor indul a gép. Manuálisan sem tudjuk elindítani.
Hogyan lehetne ezt megoldani?Üdv.
-
TaurusT81
csendes tag
válasz
ridiculous #335 üzenetére
egy friss update, ami elvileg javítja a hang problémákat egyes játékoknál (én még nem próbáltam)
https://www.tenforums.com/windows-10-news/141310-cumulative-update-kb4517211-windows-10-v1903-build-18362-387-sept-26-a.html
-
TaurusT81
csendes tag
Sziasztok!
Csak érdekességként írom ezt a topikba, a hangvezérlést is érinti:
Katasztrófa a Windows 10 szeptemberi frissítése:
https://www.origo.hu/techbazis/20190916-windows-10-intel-wifi-ethernet-nem-mukodik.htmleredeti cikk:
https://www.neowin.net/news/latest-windows-10-update-reportedly-causes-network-adapter-failure-for-some-usershttps://betanews.com/2019/09/14/kb4515384-windows-10-audio-problems/
szóval érdemes leszedni a gépről ezt a frissítést!
üdv: TT
-
Giii
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a Realtek cuccot ,fent is van de nem hajlandó sehogy sem megnyitni program files-ból .Mi lehet a probléma? Le szeretném tiltani az előlapi jacket mert sokkal halkabban szól az alaplapi .
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok, felteszem itt is a kérdést hátha valaki tud valami okosságot.
Adott egy Asus H87M-Pro alaplap az integrált hangkártyával (realtek ALC892) és egyik napról a másikra elkezdett furcsán szólni. halkabb lett sokkal, nem jó a balansz tesztnél se ha a jobbat szólaltatom ha a balt szól mindkettő, illetve kicsit mintha így ciceregne is. Próbáltam a drivert újrarakni/ próbáltam más verziót, de sehogyse akar megjavulni. valami tipp hogy mi gondja lehet? A napokban települt pár frissítést illetve a nagy 1903-as is azóta észlelem
Sikerült több újratelepítés árán annyit elérni hogy már nem cicereg csak a balansz rossz, el van csúszva balra. Jelenleg a 6.0.8750.1 verziójú driver van fent.
Ami még érdekes hogy akárhogy uninstalálom, törlöm a drivert, az asus féle Realtek HD hangkezelő mindig visszakúszik. -
neongorack
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már róla szó, de azért hátha valaki csípőből rávágja a megoldást.
Hátlapi analóg audio kimeneteknél 2 csatlakozót használok, de akárhogy próbálom meg szóra bírni mind a 4 hangszórót (Kvadrofon) böngésző alatt nem hajlandó szólni a hátsó 2.
tesztelve: Edge, Firefox, Chrome.
Aimp3-ban és bármilyen videólejátszóban szépen megy az összes, de az istenverte böngészőkben nem akarja az igazságot. Pedig mindenhol Kvadrofon opcióra van állítva.lap: Asus Rog-Strix B450F-Gaming
driver: Realtek Audio Driver V6.0.1.8468 for Windows 10 64-bit.(WHQL)win teszterben is ad hangot a rear, illetve a Realtek szoftverében is pozitív a hangteszt.
Kérlek segítsetek, mert már a hajamat tépem, és az benne a legszebb, hogy ezt az előző lapomnál is eljátszotta, csak az Via HD audio volt. Valahogy megoldottam, de már nem emlékszem, mi volt a kulcsa, no meg az win7 alatt volt még.
Előre is köszönöm. -
Gyuszi83
tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy tudnám felrakni a gyári Realtek drivert ?
Most azt csinálja, hogy letörli a jelenlegi drivert, kéri, hogy indítsam újra, újraindulás után, pedig kezdi előröl ( megint töröl, újraindítás.... )
A win 10 felrakott egy alap drivert, de nem volt Audio Consol-om.... Ezért szerettem volna a gyári drivert feltenni.
Most ott tartok, hogy egyáltalán nincs alaplapi hangom. ( Gigabyte B360M-DS3H )
DDU val töröltem, eszközkezelőben driver frissítés stb.. ezek meg voltak, de nem jutottam semmire vele. -
R3nts
senior tag
Sziasztok!Van egy Realtek HD Audio driverem,a 2 hónapja összerakatott aláírásomban szereplő új konfigomon. Egy 2018 07 havi driver van fenn a gépemen, a 6.0.1.8403-as (ALC 892) Szeretnék friss drivert feltenni, ezen az oldalon [link] vannak is, de nem tudom melyik lenne jó nekem az Asrock B450 Pro 4 laphoz... és hogy hogyan kell telepíteni,mert ezek 30-40-50MB-os ZIP file-ok, az eszközkezelőben hiába tallózom be a driverfrissítéshez őket...
-
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Asus zenbook-ot, és a realtek Hd audio cucc, (ahogy azt már eddig az összes eszközömnél megszoktam), nem működik a legjobban.
6.0.1.8652 verzió van fenn, ez 2019. márciusi.A probléma: Néha nem szól sem a hangszóró, sem a füles. Ha lefuttatok egy problémakeresést, van hang. Aztán megint nincs hang. Újraindítom a gépet, megint van hang. És ezt nem jelzi sehogy, semmi hiba, semmi némított hangszóró ikon. Ha pl. megy a zene, vagy video vagy bármi, akkor nem megy el a hang közben, hanem működik, csak van, hogy elindítok egy youtube videót, vagy játékot, és azt veszem észre, hogy nincs hangja, hiába hangosítom fel maxra.
Ennél jobban nem tudom leírni a hiba okát, mert ezen kívül semmi jel nincs, hogy valami hiba lenne, hacsak nem az eszközkezelőben az eszköznél->események fül alatt az információ dobozban ez az üzenet:
Device INTELAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0294&SUBSYS_104313E1&REV_1000\4&6f0b53b&0&0001 requires further installation.
Frissebb illesztőprogramot nem talál.
Először azt hittem, hogy a géphez járó ICE sound program zavar be, azt töröltem, és tiltottam a szolgáltatást is, de úgy fest nem ez volt a bibi.Mi lehet a gond?
Köszi előre is!
-
Visormail
addikt
válasz
balazska92 #318 üzenetére
Olyan nálam is volt már párszor, hogy csak kézzel indult, magától nem akart. Tegyél az indítópultba
C:\Users\felhasználóneved\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\
egy parancsikont ezzel a tartalommal:"C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtkNGUI64.exe" /S
A managerben ha ráviszed az egeret a csatlakozókra mit ír ki? Jobb egérgomb, csatlakozó átprogramozása?
-
balazska92
senior tag
válasz
Visormail #317 üzenetére
RtkNGUI64.exe ezt elindítva bejött a program, tudom kattingatni amit akarok stb, viszont ha a hátsó hangszórókra kattintok és tesztelem, akkor a bal hátsó helyett bal első szól, jobb hátsó helyett jobb első
A jack dugók jól vannak bedugva, azokat nem húztam ki win 10 felrakásakor
-
Visormail
addikt
válasz
balazska92 #316 üzenetére
Azt kérdezem, a realtek hd audio manager a windows vezérlőpultjában sem jelent meg?
Ill kézzel indítva?
C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RAVCpl64.exe
vagyC:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtkNGUI64.exe
-
balazska92
senior tag
válasz
Visormail #315 üzenetére
Nem. A realtek hd audio manager program kéne hogy bejöjjön, ahol ugye tudok mélyhangkezelést beállítani, illetve egyesével tesztelni a hangszórókat. Jelenleg csak a sima alap hang van, ezen is tudom tesztelni meg beállítani a hangszórókat stb, de így a hátsó hangszórókat nem ismeri fel, nem szólnak.
-
Visormail
addikt
válasz
balazska92 #314 üzenetére
A vezérlőpultban sem jelenik meg?
-
Visormail
addikt
válasz
balazska92 #312 üzenetére
Melyik verziót telepítetted? Pl a 2vel előtted levő hozzászólásban lévőben jó a manager.
Ezt az oldalt is szoktuk használni [link]. Ott írják, hogy ha az új típusú UAD drivert teszed fel, akkor ahhoz meg már a windows áruházból kell telepíteni a managert [link], de ezt csak az UAD-shez. Az értékelések alapján nem túl népszerű (mint általában a sok áruházas szemét), úgyhogy én maradtam a normál verziónál amik az említett linkeken vannak.
-
balazska92
senior tag
Sziasztok!
Win8.1-ről váltottam win10-re. Sabertooth z77 tuf lapom van, rákötve egy 5.1 genius szett. Eddig jó volt a realtek hd, működött minden, szólt 5.1-ben, de a windows 10 telepítése óta akármit csinálok, nem tudom előcsalni a realtek hd audio-t, nem szól 5.1-ben, a hátsó hangfalak nem szólnak. bármit frissítek, törlök, telepítek, nem jó. Valaki mondjon már valami megoldást, mert megőrülök bele
-
Zoshi85
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van nekem egy asztali gépem. Valószínűleg az alaplapi hangkártya megadta magát. Realtekes chipsetes volt. Na.. Ilyen hangkartyat keresek, de nem nagyon találok, sehol se írjak a chipsetet. Kifejezetten ilyet keresnek.. Ne nézzétek hülyének.. Ha tudtok segítsetek. 😎
Köszönöm. Szép napot -
Sz_Imre
senior tag
válasz
Brian_GT #309 üzenetére
Szia!
Akkor először is amit eddig feltelepitettél azt szépen eltávolítod, gép újraindítás.
Ezt követően (előtte letöltöd) FF00 a sima alap GUI-val (én ezt használom asrock lapon) vagy a Asus-hoz való ? FF03. -
Brian_GT
őstag
Sziasztok!
Elnézést ha lerágott csontos téma lesz, de már a falat kaparom a sok jó szoftvertől.
Egy Asus Z390F Gaming lap tulajdonosa vagyok és amint felkerült a win az asus automatizálta magát és bejött egy saját szoftver kereső kis programja, hát mondom jó rakjad a drivereket ami kell.
Tökéletesen működik is minden a mai napig, de szóltak a barátok, hogy iszonyat halk vagyok dc alatt, szemben a másik gépemmel ahol eddig volt a miki.
Utánajárás után sokan panaszkodnak erre a namichi vagy mi a fene programra, amit az új realtek driver felrak.
Tovább az általam is kedvelt realtek audio manager sincs seho.Nah én már a 200 telepítésnél járok, a 2.82 előtt nem enged felrakni drivert, pedig pont erre írják hogy nem igazán akarja elindíttatni az audio managert...jobb a 2.81. Jah de az nem megy fel.
Szóval most ott tartok, hogy sikerült lekaparnom wzt az új namichis drivert a gépről és a 2.82 van fent, ami működik is remekül, de nem tudom elővarázsolni a managert. Feladatkezelő az indítási felületen jelzi is, nincs is letiltva mégsem fut.
Ennek is utána olvastam, keressem meg a realtek mappát és onnan indítsam, de nem indul el.Tudnátok segíteni mi lehet a jó megoldás, illetve milyen drivert használtok Ti per pill pontosan? akár egy letöltő linknek is hálás lennék.
Köszönöm szépen előre is!
-
Skillerz
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy adott egy ASrock B150M Pro4-es alaplap, és egyszerűen a hangkimeneteket nem tudom beállítani, nincs felugró ablak ha bedugom a csatlakozót hogy mi az amit bedugtam hanem egyből beállítja magától. a GUI-ban ha rányomok a csatlakozóra hogy kiválasszam nem történik semmi. A Kis mappa ikonra kattinva csak az előlapi tiltást tudom állítani. Már számtalan driver típussal probálkoztam egyszerüen nem jó. Valami ötlet hogy mit csináljak vele? A célom az lenne hogy a fejhallgatomat a mikrofonomat illetve a hangszorokat egymás mellé betudjam tenni hátulra, és ne kelljen kihuznom a fülest és a helyére dugni a hangszorót ha azon szeretnék zenét hallgatni.
-
Visormail
addikt
válasz
Winnie The P #305 üzenetére
Azt a letiltást kapcsold be
-
Visormail
addikt
válasz
Winnie The P #303 üzenetére
villáskulcs, előlapi érzékelés letiltása
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Vettem egy új konfigot és az alaplapi hangkártyán nem tudom azt beállítani, hogy a hátsó jack csatlakozóba bedugott sztereó hangfal egyszerre szóljon az első kivezetésbe (Zalman Z3 ház) bedugott fejhallgatóval.
Ami ki van pipálva az az aktív jelenleg. Már délelőtt egyszer sikerült beállítani, csak újra kellett rakni a rendszert.
Köszönöm -
Sz_Imre
senior tag
Realtek High Definition Audio 6.0.1.8633 WHQL
Saját tapasztalat nincs, de külföldi fórumokon jónak mondták. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest