Új hozzászólás Aktív témák
-
-
"Van-e olyan TV-kártya-program, amivel időzítetten fel tudok venni programokat.
Van HTPC program, ami használható?"Igen, van. Attól függően, melyik gyártó kártyáját választod, lehet az akár a Windows Media Center is, de pl.: Leadtek kártyákhoz létezik egy WinPVR 2 nevű program, ami teljes körű szolgáltatást nyújt. Tud időzíteni, wake-up, kikapcsolás, timeshift és midnent, kezel, amit a kártya tud, akár távirányítóval is. (én legalábbis Leadtek kártyát ajánlok és ezt a szoftvert)
Az LCD-hez sokat nem tudok szólni. Pénz és igények szabják a korlátot, de amit linkeltél, jónak tűnik.
a 3,5" HDD kérdésére ott az USB-s külső ház megoldásként. Nekem is van "kinti" házban HDD.
Honkydoo:
Ezek szerint mégiscsak 50K környékén mozog... picit azért lehetne olcsóbb. -
válasz
szabi__memo #113 üzenetére
Ezért írtam, hogy talán saját tápos is jöhet majd.
Még a végén lesz egy HTPC-m.
-
A gyártó leginkább szerintem azért tette oda a ventit, hhogy biztosan ne melegedjen túl. A legjobb az lenne, ha valamelyik labor letesztelné mindkét esetet.
Ha tippelnem kellene, akkor mehet passzívan is, de biztosabb ventivel. A képen, ami a cikk utolsó képe, szintén ventivel van beszerelve a házba.
-
Na jó, igaz, a lehetősége már megvan annak, hogy beszerezze a nép.
A külső táp tényleg vonzó, a Wi-fi meg úgysem kellene, de azért én mégis leginkább az A mellett döntenék, még ventivel is, mert az a 330 azért erősebb - igaz, így oda a hangtalanság. Másik kérdés, hogy házat lehet-e jó áron kapni hozzá...
-
Nos, még a hsz-ek elején volt szó és a cikkben is a VIA Nano-ról. Szerintem a CPU nagyon jó, jobb, mint az Atom (tesztek is bizonyítják), viszont grafikus chip-ek terén a VIA le van maradva. Mosta zonban a Nano-vl üthet egy nagyot a VIA, mert a Dell apró szervereket készített a Nano-val és ha beválik, az jelentős bizalmat szavaz a cégnek.
-
válasz
parandroid #81 üzenetére
Ez természetes
-
válasz
Jim Tonic #79 üzenetére
Nem értelek... az a hsz, amire reagáltál, nem függ össze sem a témával, sem a HTPC-vel, csupán arra reagáltam, hogy a laptop mennyire terjed... nem volt az butaság, szerintem. Nem mondtam, hogy gy HTPC-nek több értelme van, mint egy laptopnak... én is laposon dolgozok, nem HTPC-n.
Szerintem félreértettél. Amúgy nem a levegőbe beszélek, sokakat ismerek, akiknek azért van fiatalon laptopja, hogy legyen és utána meg szidja, mert nem megy csak a CS 1.6 rajta...
Ezt az ágat és a sok off-ot zárjuk le inkább mindenki részéről.
-
-
Nem tudom, hány éves vagy és nem is ezt firtatnám, de sajnos ma nagyon sok fiatal már a középiskolában laptopot kap és azzal menőzik a suliban, ez igaz. Meg az egyetemre is csak azért viszik, mert menőzni kell. Talán ha 5% használja is értlemes célokra, módon a laptopot. Ha innen nézzük, akkor ezeket én nem számítom értelmes felhasználóknak... főleg, hogy mindenféle gányt megvetetnek a szülőkkel, csak hogy legyen.
Ez nagyon off, ne indítson hsz-hullámot. -
Olyan mint egy suzukit hasonlítanánk egy kamionhoz.
Ez tetszett. Egyébként én is pontosan így látom. A WD TV a maga kategóriájában jó, jobb a Popcorn-nál, ahogy eddig olvasgattam róla, de HTPC-nek nem nevezhető, mert hiszen alapból nem PC, ergo nem vehető egy kalap alá ezekkel.
zrek:
ELP válaszát kiegészíteném annyival, hogy a kétmagos Atom ha nem bírna el egy flash játékkal, az szomorú lenne.A DivX-en nincs mit gyorsítani, mert az nem terheli meg a CPU-t túlságosan, a youtubeHD meg teljes mértékben a forrástól függ, de én eddig nem néztem utána igazán eddig ezeknek, mert nem nagyon hiszek ezeknek a "HD" videóknak.
-
válasz
Jim Tonic #44 üzenetére
Hát, kinek-kinek. Nálam a kis fogyasztás elengedhetetlen tényező.
Az ION meg azért nem nyomul még annyira laptopokban, mert az Intel és az nV igencsak összekaptak manapság és az Intel, mivel nem képes a G945-nél jobbat előállítani, inább hadakozik, mintsem ION kerüljön az Atom mellé. Persze ezt a vitát a gyártók kb. ennyire értékelik...
Azért lassan terjednek majd mindenfelé már az Atom-ION párosok. Az Asus eee is lehetne jobb, ha egy ION dolgozna benne.
nixx-21: Ennek nem a játék a lényege, mint látható is.
vamzi: Ha még ennél is lejjebb viszik a fogyasztást, akkor lassan a szolgáltató fizet a gépezésért.
. Mondjuk egy 20 W terhelés alatti fogyasztást én is elviselnék, de azért az sem kutya, hogy ez nem fogyaszt annyit, mint egy 40 W-os izzó!
-
válasz
#27483136 #35 üzenetére
Na igen, épp a CPU alacsony terhelése és a kis fogyasztás miatt sokan a HTPC-t használják letöltésre. Ez pedig, mivel passzívan is mehet, annyira halk - főleg, hogy a táp sem tud zúgni - , hogy 24/7-ben is mehet, észre sem lehet venni.
A 2600 Pro már egész jó, még játékra is használható kisebb felbontáson.
brumesz:
Csak akkor már nem ennyit fogyasztana és melegedne is eléggé.
-
Igen, nagyon jó és árban is kiváló, sok jót olvastam róla de ez mégis inkább lejátszó, mint HTPC. (vagy rosszul gondolom?)
Tény, hogy a Sigma Design processzora, ami az egészet viszi, nagyon jól teljesít. Mondjuk az 1080p24 állítólag kicsit akadozik vele, de ez legyen a legnagyobb baja.
-
Miért, az ION mit csinál DXVA mellet? Dekódol és a proci a lábát lógatja.
Az nem is lenne akkora baj, hogy Dx7 (bá manapság egy Dx9 alap lenne), de nem tud semmiféle támogatást nyújtani H.264 cuccokhoz (sőt! semmilyen HD-hoz sem), ergo máris csak félkarú rabló.Nem, kompozit és S-video nincs rajta, csak VGA, DVI, HDMI, de vannak átalakítók is, amik jól működnek.
hcl: A külső tápnak pont az a lényege, amit bambano is írt, nem foglal helyet és nem fűt.
@stevve : Viszont vannak oylan helyek (letöltőgép, iroda) ahol mindegy hogy milyen a grafikus hardver, csak képet adjon.
Igen, de azokat nem HTPC-nek hívják. Egy szóval nem állítottam, hogy a VIA megoldása mennyire szar és semmire nem jó, de HTPC-re való alkalmazásánál ezer jobb rendszer van. Nem kell mindennek minden szegmensben megállnia a helyét... az az IONITX se jó játékos konfignak, de ez kit érdekel? A VIA is nagyon jó kis fogyasztású irodai gépnek akár vagy letöltésre.
-
Igazából nem is a VIA Nano-ra gondoltm, mert az jó, sőt! az egy magos Atomot kenterbe is veri, ám a grafikus vezérlőjük nem valami fényes, hogy enyhén fejezzem ki magam. Az UniChrome Pro II eleve Dx7-es és az ION kb. 3x veri meg minden tesztben. A VIA ITX platformja így összességében nem alkalmas HD filmezésre, tehát gytra, hiába a jó CPU.
Egyébként erre a cikker utaltam: [link]
Kicsit átírtam a cikk ezen részét, mert valóban gy lehetett érteni, hogy a VIA Nano-ra célzok a gyatra szóval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Windows 10
- Formula-1
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest