- Milyen alaplapot vegyek?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HenrikH
újonc
A saját tapasztalatomat írom:
Tökéletesen megfelel HTPC-nek a Compaq Evo P1.5GHz
- kb. 6 éve selejtezte le egy cég, akkor 20eFt-ért vettem... ma kb. 17eFt-ért láttam egy kicsit gyorsabb, 2.0GHz-es gépet az Expresszben...
- halkan működik, stabil, nem szaggat a kép, általában Divx megy rajta
- nincs HDMI kimenete, de a hangot amúgy is az erősítőre megy
- külön 3D kártya van rajta, ezért a legtöbb régebbi játék is fut rajta (mi SWINE-t játszunk, úgy hogy ez a servergép)Ami mégis gond:
elsősorban a fogyasztás: kb. 150-200W-ot fogyaszthat...
Egész nap szinte be van kapcsolva, mivel a zenét is innen hallgatják a gyerekek, a letöltés is ezen megy (filmnézés közben is). Ha egész nap megy a gép, talán elfogyaszt 2,5kW/h-ot, ez 45Ft/kWh árnál kb. 112,5 Ft, havonta 3375 Ft, évente kb. 40.500 Ft. Zotac Ion alaplappal kb. ennek az 1/3-a lenne a fogyasztás, azaz megspórolható lenne évi 27.000 Ft.
nincs távirányító, nincs kijelző
igen kellemetlen a falra szerelt tv alá bekúszni, amikor számot váltanánk zenehallgatás közben... és emiatt mennie kell a tv-nek isTehát összefoglalva, amiért mégis vennék új HTPC-t:
- zenehallgatásra,
- divx-filmek nézésére,
- központi háttértárolónak (+archiváló szerver)
- távoli fájlelérés
- tv-sorozatok felvételéreAmin gondolkodom:
Zotac Ion (Ramirisban 38.5eFt+ÁFA)
modecom feel 202 ház
(Amúgy a M350 a legjobb szerintem (a legjobban átszellőztetett ház) de nem fér bele 3.5" HDD, és nem tudom, hogy hova lehetne beleszerelni még LCD kijelzőt)amit még be kellene szerelni, de nem tudom, hogy megoldható-e:
LCD kijelző, pl. picoLCD 256x64 Sideshow (CD ROM helyére, hogy TV bekapcsolása nélkül is lehessen zenét hallgatni, lássam, ha hibaüzenetet küld a letöltés). Van olyan is, ami tudja kezelni a távirányító jelét: picoLCD-20
TV-kártya, hogy
- a TV-sorozatokat fel tudjam venni
- távirányítóval tudjam kezelni
Van-e olyan TV-kártya-program, amivel időzítetten fel tudok venni programokat.
Van HTPC program, ami használható?Az otthoni gépparkunk elöregedett. Arra is gondoltam, hogy ilyen gépet vennék, és a monitor hátoldalára csavaroznám fel.
Ha nem szempont a 3.5" HDD, akkor a M350 elég lenne, az biztosan felszerelhető monitor hátoldalára is. Klassz lenne, ha végre nem lenne a láb alatt és nem zúgna a gép...Tehát a kérdések:
LCD
TV-kártya
3.5" HDD
HTPC program, időzített felvételek
Ha valaki már épített ilyet, kérem válaszoljon! Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- Total Commander
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest