Új hozzászólás Aktív témák
-
Hmm...hát ez szomorú. Illetve talán annyira nem. Jó lenne a gyártótól hallani némi információt, illetve kideríteni hogy mini-itx.com-ék mivel mértek.
Mert nekem gclf2-őn a szenzorok igen sokat "csalnak". A bordát mérve, ami feltételezem megegyezik a cpu külső hőmérsékletével tapintásra is 10-20°C-al hűvösebb. A hőmérséklet mérése lehet a mag környékén történik, így ez elég lutri.
Ha a bordát mérték 60°C-on még melegedőnek, az kellemetlen. Ha a szenzor mutatott ennyit, ami a mag körül van akkor ez simán jó még. Márpedig ez ránézésre a speedfan grafikonja. A szilícium nem szenved olyan hőmérsékleti pozitív visszacsatolásban mint a germánium tranzisztorok anno, így fűthető kb. amíg bírja. Márpedig meglepően sokáig bírja.
Tehát ha úgy mértek mint ahogy gclf2-ben az atom hőjét mutatják a szenzorok, akkor ez a borda olyan 40-45°C hőmérsékletű volt. Az meg mehet tovább is.Alapvetően meg abból jutottam arra a következtetésre hogy passzívon is megy, miszerint a bordán van embléma. Ha muszáj lenne ventilátornak takarnia a bordát, akkor nem kerülne oda gyártónak logója....szerintem. Persze a logika vezethet arra is, hogy leveszed róla bordát, mert a mini-itx ház saját ventilátorával hűtöd. De majd ha veszek egy ilyet, úgyis első dolgaim közt lesz hogy borda nélkül megfűtöm és tapogatom a bordát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Milyen alaplapot vegyek?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- OLED TV topic
- Trollok komolyan
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest