Új hozzászólás Aktív témák
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
#42308056 #9695 üzenetére
Én is így jártam... Ezeknek sikerült nulla teszteléssel kiadniuk a frissítést (???), mert alap dolgok nem működnek. Ma éjszaka pl. kétszer is bekapcsolt magától.
Ha ők programozzák odahaza a rakétákat is, akkor Tajvannak nincs félni valója - de mindenki másnak igen :-)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#42308056 #9695 üzenetére
"Van ötletetek?" - ez sajna → így jártál.
Frissítés előtt érdemes lett volna benézni legalább ide.
Gondolom most el fog telni jó pár nap (hét, hónap ...) mire elkezdenek szállingózni a megoldások ... vagy nem, és akkor nem marad más hátra, mint, hogy várod az update-et." ... más appok sem akarnak elindulni ... "
Egyáltalán, van valami ami működik? Innentől kezdve már egy "factory reset" sem drága ...
Kíváncsi lennék, hogy az segít-e. -
törölt tag
Sziasztok!
Mi Box S-em frissítettem Android 12-re, azóta nem indul el a Kodi, csak fekete képernyő van jó ideig, végül visszadob a kezdőképernyőre. Van ötletetek?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... Méltó utódja a mikró eladó vaterásnak."
Hu, ba+! Egy figyelmeztetést (a nyugalom megzavarására alkalmas kép következik) tehettél volna ki.Én - ahogy írtam (és ha tehetem, mert nem mászik fel magától) - biztos várok egy kicsit. Kíváncsi leszek a tapasztalatokra (legfőképp a Kodi érdekel).
Ha esetleg nagyon bug-osnak bizonyulnak, akkor remélem hamarosan jön javítás, amivel átugorhatom ezt a 4467-es változatot.Más (kicsit) valahol olvastam, hogy Netflix "kódot" (itt ESN néven fut) nem jó ötlet közkincsé tenni, mert szorgos kínaiak (3rd party media box készítők) lemásolhatják, és akkor egy idő után a sok azonos kulcs miatt letiltásra kerülhet minden olyan eszköz, ami használja.
-
azbest
félisten
valaki tett fel videót a felületről kamerázva. Méltó utódja a mikró eladó vaterásnak
#9686 Akelaus
hát, a mibox 3 -nál a legkiforrottam 6-os rendszer valsz jobb volt, mint bármelyik 8 és 9es változat. Az usb eszközök támogatása pl. Vagy hogy azon még nem volt átskálóz trükközös videólejátszás és úgy szebb, pacátlanabb volt némelyik codec, mint manapság.Egyébként a régi mibox és béta teszter facebook csoport eléggé elcsendesült már egy ideje. Lehet nem ugyanaz az alvállakozó csapat gányolja az újabb verziót, mint régen.
#9689 <Adamsky>
a videó alapján az update neve összecseng a kernel verzióva és user, mint kiadós változat, nem pedig fejlesztői debug (nincs root-olva) -
pch
senior tag
válasz
<Adamsky> #9689 üzenetére
Screenshot sajna nem fog menni.
Most az android appokat frissíti.
Igen ilyen neve volt itt is.
Kernel 4.9.269-ab4467 (2023 jul 14)[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
pch
senior tag
Na itt is jön.. remélem nem lesz gond. Nem optikán van a hang úgyhogy nem fogom tudni megnézni.
-
azbest
félisten
jellemzően az szokott lenni a baj, hogy a korábbi rendszeren, ami javításokat megcsináltak, azt nem viszik át az új rendszerre, hanem megint a chiset gyártó 8 évvel ezelőtti kernelével indul előről a hibakeresés. Usb-lan adapterek, némelyik codec lejátszása torz, kockás, rossz színű, meg kb hasonló hibákra számítanék, ami anni a mibox3-nál is volt a váltások után
Downgrade pedig alapból nem lehetséges, ha flashelő toolal valaki csak úgy felülcsapja, akkor a másolásvédelem és a chromecast mód kulcsai elvesznek. Régi verziónál akkor volt körülményes visszalépési varázslat, amikor kiszivárgott develop build a rendszerből, mert azon tudtak kulcsokat backupoolni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Criminal017 #9680 üzenetére
" ... tele kell pakolni a Mi Box tárhelyét ... "
Akkor nálam nem lesz gond (mert szerintem eléggé tele van)A hátam közepére nem kívánom ezt a frissítést. Jobb, gyorsabb nem lesz tőle, a gyári felületet - ami az egyetlen újdonság - pedig évek óta nem használom.
-
bopeti98
őstag
válasz
Criminal017 #9678 üzenetére
Nálam is frissített, egyenlőre nem tapasztalok semmi problémát.
Yettel TV, SkyShowtime meg Prime Video van rajta használva, mindhárom megy tökéletesen. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Criminal017 #9678 üzenetére
" ... érdemes elolvasni a kommenteket ... "
Ha, jól látom, igazi Xiaomi szintű update-re lehet számítani
Ki kellene kapcsolni az auto update-et, ill. az update-ek keresését. Lehet? Hogyan is kell?
Mindjárt rákeresek a neten, de ha valaki tudja, akkor ne tartsa magába! -
Criminal017
őstag
Reddites források szerint a Mi Box S Android 9-ről 12-re ugrik.
Frissítés előtt érdemes elolvasni a kommenteket...
-
pinceajto
csendes tag
Végén ügyeskedéssel de sikerült kicsit frissíteni.
Ahogy azt te is írtad VPN szükséges volt hozzá, így nem teljesen de közel hasonló felület van a két eszközön.
Többet olvastam róla, hogy lassabb vagy rosszabb. Őszintén nekem bejön és azért jobb mint az új Google TV felület ami tényleg teli van felesleges reklámmal, ez azért még kúltúrált. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kaszkadőr.00 #9675 üzenetére
" ... amióta rajta van azóta ilyen pocsék. De! A nyaralás alatt használtuk a Sweet TV-t és az tökéletes volt."
Ha jól sejtem, akkor nyaraláskor nem ugyanazon a hálózaton volt (nem vittétek magatokkal a router-t, ill. nem otthon nyaraltatok).
Szóval akkor a hálózattal lesz gond. A 2,4- és 5 Ghz-et (az álmoskönyv szerint) eleve nem jó ötlet egy SSID-ra tenni. Ehhez hozzájön, hogy a box mindenre (is) háklis.
Tehát kezdhetnéd azzal a tesztet, hogy vagy letiltod az 5 Ghz-t (esetleg az 2,4-et) vagy külön SSID-t adsz a két frekvenciának. -
Kaszkadőr.00
újonc
válasz
<Adamsky> #9674 üzenetére
A 3 streaming app amióta rajta van azóta ilyen pocsék. De! A nyaralás alatt használtuk a Sweet TV-t és az tökéletes volt.
Offline lejátszás hibátlan, kipróbáltam.
YT felemás. Hol jó, hol nem.
2,4 és 5Ghz-et közös SSID-n használjuk. Minden más eszközön tökéletes a net és a streaming is.
Pl. iPhone 13, iPad Air 2, iPad 9. gen, és egy Huawei pad. Ezeken semmi gondom nincs, csak a boxon. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kaszkadőr.00 #9672 üzenetére
" ... dugjak rá egy pendrive-ot ... "
Igen. Nem merem azt állítani, hogy az eredménytől függően tuti meg lesz a megoldás, de mondjuk, ha az is akadozik, akkor hiába méricskéled a net sebességét, nem az lesz a gond.Egyébként ezt első naptól csinálja, vagy csak egy ideje? Utóbbi esetben érdemes átgondolni, hogy mi változott. Én egy telefonról megosztott hotspot-al is kipróbálnám, ill. érdemes "játszani" azzal, amit Steve1207 ajánlott.
-
Steve1207
veterán
válasz
Kaszkadőr.00 #9670 üzenetére
Routeren 2,4/5GHz váltás, csatorna automata kiosztásról bármi másra, mint 13 és próbálgatni melyiken jó. De lehet már a sima sávváltás is megoldhatja.
(#9672) Kaszkadőr.00: Igen, azokra gondolt, hogy más típusú lejátszások esetén ugyanezt produkálja-e.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Kaszkadőr.00 #9670 üzenetére
"Mind a 3 szolgáltató alkalmazása alatt csinálja."
Offline tartalom és Youtube? -
Kaszkadőr.00
újonc
Üdvözletem!
Van egy Mi Boxom, amin HBO Max, SkyShowtime és Eurosport streameket szoktunk nézni. Illetve csak szeretnénk, mert nagyon gyakran akadozik a stream. Mind a 3 szolgáltató alkalmazása alatt csinálja. Van hogy csak fél mp-re akad meg a film vagy a sport közvetítés, de van hogy 2-4-6-8-10 mp-ig is áll. Aztán folytatódik.
A net stabil, speedtest alatt folyamatosan 2-300Mbitet mérek. A boxon minden frissítés telepítve van, az új felületet is megkapta.
Minden bekapcsolás után restartot csinálok, de ez sem segít.
Milyen tanácsotok lenne még?
Kezdek megőrülni tőle, már új média box vásárláson is gondolkozom, de nem tudom, hogy mit vegyek.
Előre is köszönöm a segítséget. -
azbest
félisten
válasz
pinceajto #9667 üzenetére
Van az úgy, hogy frissítéseket nem egyszerre küldenek ki minden készülékre, hanem százalékban bizonyos arányban megy ki. Azt meg, hogy melyik kapja meg, talán sorozatszám alapján sorsolja valahogy a terítő rendszerük.
Ezt azért szokták, mert ha kiderül valami hiba, nem minden készülék rohad le egyszerre, hanem csak az az arányú, amire engedték már. Idővel, több hullámban minden készülék megkapja őket. Vagy régiónként más még.
Az egyiken még a hagyományosabb, bal oldali ikonos fajta van? A másikon meg a googletv felülethez hasonló (amit te tettél be képet)?
Van is ilyen reddites téma, hogy vpn-t használva átváltott a felület kinézete, mert különböző országokban más az alap google launcher kinézet [link]
Itt írnak olyat, hogy idővel magától is visszaállhat, de a "Android TV Home" app cache ürítése is befrissíti. De ez még 5 hónapos szál, lehet azóta más.
-
pinceajto
csendes tag
Teljesen azonos MDZ-22-AB.
Nagy erölködések. Sok Android Home App frissítést kipróbálgatva és régiót váltva sikerült egy frissebbet elérnem, de érdekes módon így sem ugyan azt.
Nem teljesen értem a logikájukat, hogy mikor engedélyezik az új felületet. Augusztus 23 is kapott egy UI update-t az app a Play Store szerint. Valamiért nálam nem akart aktiválódni. -
attila.86
tag
válasz
fehér66 #9664 üzenetére
Elméletileg a Google play fiókban (nem a google fiók-beállításokban, ahol a címek is meg vannak adva) van beállítva ország, ami cím módosítással még nem változik. Telefonról play áruház -> profilra (fényképre) katt -> Beállítások -> Általános -> Fiók és eszközbeállításokban módosítható az ország, adott feltételekkel: IP és/vagy fizetési profil (bankkártya) országa (ha utóbbi 12 hónapon belül lett létrehozva, akkor úgy lehet nem is engedi) és/vagy ha instant hozzáadsz magyar kártyát, akkor talán. Nem biztos, hogy a 3 elvárásból mindnek teljesülnie kell, nincs tapasztalatom élesben, de ide vezet a legtöbb leírás.
-
fehér66
újonc
válasz
ferenck #9660 üzenetére
Megvan a megoldás. Köszönöm!
Tehát: a Google fiókot Angliában lett létrehozva. Hiába állítottam át a címet a telefonszámot magyarra miután haza költöztem, valami csak maradt benne. Csináltam egy új fiókot és láss csodát már a alap telepítésnél ott figyel az HBO Max logó. Mostmár minden meg. Köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbált.
-
Steve1207
veterán
válasz
<Adamsky> #9662 üzenetére
Google acc dolgait nézném meg szintén, szerintem is ahhoz van köze, mert ha régióban nem elérhető akkor valószínűbb, hogy nem is listázza. Biztonsági korlátozás is simán lehet és mivel két boxon is ez a baj, gondolom ugyanaz az acc volt használva. Vagy a szolgáltató (amennyiben pl digi, az szokott érdekességeket, amikor azonos ip-t oszt ki több embernek), de inkább acc, mint eszköz vagy net.
-
fehér66
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi TV Box S 2gen-T.
A gondom az,hogy az HBO Max-ot telepítenék “Az eszköz nem kompatibilis ezzel a verzióval “ hiba üzenetet kapok. Frissítve lett az android ez sem oldotta meg a problémát.
Tud valaki segíteni?
Köszönöm! -
pinceajto
csendes tag
Érdekes dolgot tapasztaltam.
Két Mi Box-om van és az egyiken egy héttel ezelőtt felfrissült a kezelő felület, de a másikon nem.
Olvasgattam utána és elméletileg elég régóta elérhető az újabb felület. (Az újabb felületről csatoltam képet.)
Amit nem értek, hogy a másik Mi Box-on miért nem jelent meg (régióra gyanakszom) és esetleg hogyan tudom rá felrakni.Találkozott már valaki ezzel?
Minden ötletet örömmel veszek. -
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest