- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sada1
csendes tag
A DRMinfo az Mi Stick 4K-val jobban boldogul, mint az MIBOX4-el.
AIDA64 for Android v1.86 Report
Modell: MIBOX4
Ujjlenyomat: Xiaomi/oneday/oneday:9/PI/3595:user/release-keys
OMX.amlogic.audio.decoder.ac3: audio/ac3
OMX.amlogic.audio.decoder.dtshd: audio/dtshd
OMX.amlogic.audio.decoder.eac3: audio/eac3
OMX.amlogic.audio.decoder.ffmpeg: audio/ffmpeg
OMX.amlogic.avc.decoder.awesome: video/avc
OMX.amlogic.avs.decoder.awesome: video/avs
OMX.amlogic.h263.decoder.awesome: video/3gpp
OMX.amlogic.hevc.decoder.awesome: video/hevc
OMX.amlogic.mjpeg.decoder.awesome: video/mjpeg
OMX.amlogic.mpeg2.decoder.awesome: video/mpeg2
OMX.amlogic.mpeg4.decoder.awesome: video/mp4v-es
OMX.amlogic.vc1.decoder.awesome: video/vc1
OMX.amlogic.vp9.decoder.awesome: video/x-vnd.on2.vp9
OMX.amlogic.wmv3.decoder.awesome: video/wmv3
OMX.amlogic.mswmv3.decoder.awesome: video/x-ms-wmv
OMX.amlogic.wvc1.decoder.awesome: video/wvc1 -
Sada1
csendes tag
Most volt módom megnézni MiBox4 (Mi Box S), egy FHD TV-vel.
DRM Info: ATV9, SDK28, HDCP2.2, Widevine v14, SL:L1, de nem mutat Supported Hardware Decodert. Hogyan lehet ez? -
Thuglife
senior tag
Engem már lassan megőrít az itthoni rendszer. Megjött a Strong média lejátszó, beállítva a passthrough 7.1 tehát "enabled", optikaival rákötve az erősítőre és nem jön ki az 5.1,DD. Ha az optikai kábelt visszakötöm a tv-re és pendrive-ról filmet játszok le a tv usb-jén, akkor szépen jön az 5.1. Ki érti ezt? Egyszerűen nem tudom miért nem kap az erősítő 5.1 jelet a Strong média lejátszóból de előtte a Mi Stick-től sem. Gondoltam a külön optikai kimenet majd megoldja, de nem... Van tippetek?
-
-
Sada1
csendes tag
válasz
csonkadavid #8984 üzenetére
Szia,
Csak HBO Maxnál jöhet elő nálam a HDR kérdés. Nem fizettem elő a 4K Netflix-re, csak FHD-ra.
Ennek a cikknek a silabizálása során gondoltam, hogy jobb a forrás oldali feldolgozás.
Kipróbálom a tanácsodat.
Üdv. Sada -
-
Imi1981
veterán
válasz
<Adamsky> #8977 üzenetére
Hát kb. Meg csak egyre erősebb hardver kell hozzá (mobiloknál például). Atv - nél lassulást nem vettem észre (Shield-en) de nekem csak hátránya lett a frissítésnek. Mi box s-en egyszer előnyére is vált a frissítés! Na ott javították az elmondás hatást sötét jelenetekben. De ezt az egyetlen példát tudom pozitívumként felhozni frissítéshez. Legtöbb esetben csak rosszabb lesz.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Imi1981 #8974 üzenetére
Most, hogy mondod ...
KM2, LEAP-S1, Thomson. HW szinten mondhatni azonosak. A szoftveren múlik minden. Az a baj, hogy utóbbival kapcsolatban sokszor kevés az infó (még a fórumokon is).#8975 Sada1
Igazából kb. mindegy, hogy 9, 10 v 11. Nekem nem oszt, nem szoroz. Sokkal fontosabb, hogy a gyártó mennyi energiát tett bele abba, hogy minél kiforrottabb legyen a rá írt szoftver.
Ilyen box-oknál szerintem még kevesebbet jelent a friss droid, mint a telefonoknál. Utóbbiak miatt is csak azért érdekes, mert ha megszűnik a sec. patch-elés, akkor előfordulhat, hogy már nem lesz annyira biztonságos.#8976 Imi1981
"Atv 8 volt előtte és bánom, hogy frissítettem." - na épp erről beszéltem. Kijön az új verzió, és kb. 10-ből 9 alkalommal az ember visszasírja a régit. Mert az egy dolog, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan kényszer okán már működő dolgokat átvariálnak (máshová kerül, kevesebb állíthatóság), de lesz olyan is, ami nem v. nem úgy fog működni.
Költői kérdés: kell nekünk minden évben új droid (TV-re, telefonra)? Mi a tökömért nem csak a sec. pacth-ek jönnek? Egy-egy rendszer apk-t anélkül is lehetne frissíteni, hogy teljes főverziót ugranánk.Tud bárki olyan dolgot mondani az utóbbi 3-4 évből, ami miatt szerinte indokolt volt a főverzió ugrás? Én nem. Az egész csak arra jó, hogy a gyártók húzhassanak egy vonalat, hogy bocsi, ezt már nem tudjuk tovább "életben tartani".
-
Imi1981
veterán
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... régi s905x2 vezérlős, már nem támogatott atv9 fut rajta."
Én úgy látom, hogy ATV 11 van rajta, és az S905X2 ugyan régebbi (2019 Q3 vs. 2021 Q2), de nincs az az eget rengető különbség. Sőt, az itteni táblázat szerint az X2 picit még erősebb is.Nem ismerem a márkát, de ha tud tényleges kadenciahelyes lejátszást (AFR), akár még jó is lehet. Szimpatikus az SD-kártya foglalat, az ethernet csatlakozó és az USB 3-as port.
#8970 Thuglife
Majd írj már légy szíves pár sort a tapasztalataidról.ui: úgy látom, ugyanezt meg lehet kapni Thomson márkanév alatt (is)
-
Thuglife
senior tag
Köszi a gyors választ! Nekem sajnos nem is ez a 3 lehetőség jelenik meg, hanem PCM / Automatikus / Manuális. PCM és Automatikuson 2.0 jön az erősítőből, Manuálison meg nincs hang ha bekapcsolom, hogy DD meg DTS legyen. Az erősítő amúgy egy Denon AVR 3806, nem hinném h az lenne a szűk keresztmetszet, igaz a DD Plus-t meg a trueHD-t nem ismeri, de nem is célom olyan formátumot előcsalogatni.
-
Thuglife
senior tag
Sziasztok! Mi Sticket (de akár Box-ot) használ valaki 5.1 rendszerbe kötve erősítőhöz, hogy a tv van optikai kábellel összekötve az erősítővel? Bármit állítgatok sehogy nem jön Dolby Digital jel ki... Az erősítő csak PCM-et mutat, 2.0-át (stereot). Ha pendrive-ról játszok le filmet tv-n akkor szépen viszi az 5.1-et az erősítőbe.
-
Sada1
csendes tag
válasz
csonkadavid #8964 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyorsaságot.
Ez valóban rossz hír - nekem.
"Az Mi 4K Stick nem támogatja a HDR10+, a TV a gyártója szerint tudja." Akkor ez pont fordítva van, a 4K TV nem tudja, minden gyártói/forgalmazói tájékoztatás ellenére.
Mondjuk ettől még jó kis TV, de azért kissé bosszantó mennyire dezinformál a Hisense.
Üdv. Sada
(Az 1920x1080-at elkönyveltem GUI felbontásnak.) -
Sada1
csendes tag
válasz
csonkadavid #8962 üzenetére
Tudnál-e DRM Info képernyőképet beilleszteni, a te összeállításodban a Supported HDR Types-ról?
-
Sada1
csendes tag
Sziasztok,
Mi 4K Stick + Hisense 4K TV, amelyek 2160p, 60Hz, YUV422, 12-biten kapcsolódnak is.
HBO Maxon az új Mátrix film Dolby Visionnal nagyon jó képet ad.
Az Mi 4K Stick nem támogatja a HDR10+, a TV a gyártója szerint tudja. Azt nem tudom pontosan, hogy hová kellhet egyáltalán a HDR10+.
A DRM Info Dimension: 1920x1080 mit jelent?
Üdv. Sada -
azbest
félisten
válasz
Steve1207 #8956 üzenetére
nem a voice licensz kapcsolja ki... hanem azt mondja, hogy ha lusta vagy áramtalanítani, de szeretnél igazi újraindítást csinálni, akkor a hozzájárulás pipák kapcsolgatása is kiváltja a teljes újraindítást. De toto0569 már írta korábban, hogy ő áramtalanítani szokta teljesen a készüléket. Kb ez volt az első dolog, amit ajánlottam neki
-
Steve1207
veterán
válasz
toto0569 #8955 üzenetére
Rákeresve tényleg sok LG széria problémás ezzel. Találtam egy ilyet, próba szerencse. Próbáld meg, hogy a User Agreements alatt a Voice licence cuccot kikapcsolod és restartolod (dobja az ablakot), gondolom az UM-ben is van ilyen. Számomra hihetetlen, hogy sok komment szerint megoldja a HDCP problémát így a teljes újraindítása és 2.x-re ugrik utána. Igaz ez C1 és G1, de mivel sok fw-t érinthet a bug, így esélyes lehet akár.
-
azbest
félisten
válasz
toto0569 #8948 üzenetére
Nem fogjuk tudni kitalálni, hogy miért nem sikerül a hdcp 2.2 kézfogás a mibox és a tévé között. Esetleg, ha van másik 4k tévé vagy monitor kéznél, akkor arra is megpróbálhatod rádugni a miboxot, hogy azzal sikerül-e.
Nézd meg a menüben, hogy régi e a fw a tévén. Ha régi, akkor frissítsd.
Van ahol azt írják, hogy 65UF6450 sem tudta rendesen kezelni a hdcp2.2-őt [link] de az még 2015ben volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest