- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClayMore
aktív tag
Azt mi dönti el, hgoy mi az amit hajlandó a pendrive-ra felrakni és onnan használni és mi az aminél ezt fel sem kínálja? Real Racing 3 már 3 giga környékén van talán és nem engedi átrakni. Így meg kb semmi más nem fér fel...
-
azbest
félisten
válasz
Levente1991 #3868 üzenetére
a menüben hozzáadod és kész
redmi airdroppsal és xiaomi speakerrel is próbáltam a mibox3-amat.Egy bosszantó dolog szokott lenni, hogy ha jelen van a korábban párosított eszköz is, akkor arra hamarabb csatlakoznak fel a hangkeltők, minthogy sikeres legyen az új eszközzel párosítás. Ilyenkor kénytelen vagyok előbb kivenni a másik menüjében, vagy addig a bt-t kikapcsolni azon az eszközön, amire korábban voltak párosítva.
netflix esetén nincs 4k, csak max fhd, ha bluetooth hang aktív.
-
Levente1991
tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy BT-fülhallgatót a boxhoz, de mivel voltak korábban problémák vele az Oreo miatt, kérdezném, hogy megy a párosítás? Működik utána rendesen?
-
ClayMore
aktív tag
Sziasztok!
Rendszeresen nem kapcsol be a mi box S-em. Csak a tápkábel ki-be dugás működik.
Erről mit lehet tudni?
-
gyugyo79
addikt
válasz
horvath85g #3863 üzenetére
Még véletlenül sem szeretnék SMB vs. PLEX szerver a jobb vitát indítani. Főleg, hogy nagy globálisan a SMB/NFS egy lokális hálózaton jobb lehet KODI-t (vagy forkjait) kiszolgálni szerintem is.
Csak annyit fűznék hozzá, hogy ha direkt play meg van akkor a PLEX sem rossz/rosszabb és szerencsére a MiBox -ra elérhető natív plex kliens is mindent játszik Direkt Play -el lokálos szervertől ha jól van minden beállítva és adottak a feltételek (hálózat sebessége stb.), tehát nem kódoltat semmit.
Pont a fentiek miatt lehet szerintem, hogy 0 hátránnyal lehet a szinaptikusabbat használni azok alapján amit én tapasztaltam.Nyilván ha valaki szereti követni, mivel hogy ált, folytatni másik helységbe / eszközön esetleg teljesen másik országban a félbehagyott dolgait akkor jó ha egy valamit tud használni ha nem elég pld. a trakt nyújtotta lehetőség mint átjárható szinkron a két/ több különböző lejátszó között.
-
horvath85g
aktív tag
válasz
atiska007 #3862 üzenetére
A pi-vel semmi problémám nincs, elég régóta használom
Azóta valamiért kikapcsolta a hdd-t. Arra én is gondoltam, hogy a seedelés miatt nem kapcsolja ki, de a box kikapcsolt állapotában is ment. Úgy tűnik, hogy a transmission tud futni a háttérben is, akkor is ha sb. módban van a box. Igen a smb fájlmegosztás viszont lehet, h kevesebb az erőforrás igénye, és a Kodi pl. simán kezeli.
Köszi a választ! -
atiska007
senior tag
válasz
horvath85g #3859 üzenetére
Pi-re tedd fel a raspbian-t, és van pár oldal, ahol lépésről lépésre leírják, hogy particionálj, tedd fel a plex-et, stb, de ha elakadnál, akkor van Pi topik.
Az általad leírtak közül én egyiket sem tapasztaltam, a felpörgetés lehet normális, ha pl valaki elkezd leechelni, és addig idle volt a hdd.
Plex azért jobb mert kimondottan multimédiás célszoftver, míg smb sima filemegosztás.
-
azbest
félisten
válasz
horvath85g #3859 üzenetére
A mobilwinyó adatlapját érdemes megnézni, hogy mennyi terhelést okozhat max.
Ha a pi tápja elég erős, akkor esetleg az usb kábel minősége / hossza is csökkentheti a feszültséget. Akár a tápbemenet, akár a mobilvinyó oldalon. A 3B 1.2A áramot tud adni összesen a 4 usb portjára. Ha más is van rádugva az is beleszámít.Aktív hub helyett egy olcsó y kábel is jó lehet, mégegy külön táppal használva a mobilwinyót. 1-2 dolcsiért vannak e-bay-en is például. Van sokfajta, figyelni kell, hogy neked milyen csatlakozjú kell.
(#3860) ice cube87
lehet, hogy mindkét fajtával működik. A videóval kombináltnál a videón nem lesz jel, ha minden igaz. -
horvath85g
aktív tag
válasz
atiska007 #3858 üzenetére
Köszi a választ!
Az a baj, h a pi3 nem kezeli tökéletesen a külső hdd-t. Felpörgeti, és tudok rá írni is, de nem stabil. Valószínűleg egy aktiv hub megoldaná a problémát.
A Plex-el is voltak gondjaim, linux alól a nem rendszer particion lévő filmeket nem látta.
A rendszer particióra tetteket viszont minden hiba nélkül játszottam le a mi boxon Plexen.
Miért jobb egy Plex szerver mint egy smb megosztás? -
atiska007
senior tag
válasz
horvath85g #3857 üzenetére
Ha van pi-d, felesleges terhelned a mi box-ot torrenttel, nem arra lett kitalálva.
Inkább tedd a HDD-t a pi-re, rá egy transmission + plex server.
Mi box-ra meg egy kodi+plex addon.Nálam így pi3-on fullHD filmek gyönyörűen futnak.
-
horvath85g
aktív tag
válasz
Ernesto78 #3856 üzenetére
Sziasztok!
Más is tapasztalt olyat, h a mi box a rácsatlakoztatott külső HDD-t nem kapcsolja ki akkor sem ha a mi boxot kikapcsolom? Illetve használja valaki torrentre és filmnézésre egyszerre? Vagy ehhez nem elég erős, és jobban járok ha egy Pi-t használok torrentezésre, a mi boxot meg filmre?
Köszönöm! -
azbest
félisten
válasz
V.Stryker #3844 üzenetére
hmm. kodi, mint normál rendszerre telepített alalmazás?
Csak mert alapból kevés videoram van beállítva rasbian alatt (talán 64MB). Filmezéshez legalább 128MB, de inkább 256MB ajánlott. Ha a 4k-s pi4-es, akkor lehet 512 mégjobb.raspi-config toollal is lehet állítani, a config.txt-be kerül bele
-
Gijon
senior tag
-
Gijon
senior tag
válasz
gyugyo79 #3846 üzenetére
Nem teljesen jó az az NFS beállítás, mert a csatolt almappákhoz is hozzáférést kell adni + én a nem priv. portok hozzáférését is pipáltam. Valamennyi felhasználót hozzárendeltem, mivel az ip.-t egyébként is meg kell adni, hogy melyik eszköz használhatja. Így működik nálam, bármilyen eszközről elérem, de be kell állítani előtte a hozzáférést.
-
ClayMore
aktív tag
Végül Trust Bosi lett. Ha a kezdő töltést meg kapja akor utána gond nélkül párosítható vele vevőegység csatlakoztatása nélkül is.
Minden funkciója működik. Próbáltam pár játékkal. 2 év garancia, 12k huf. Mivel mindennel működik jól eladható, ha megunnád.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Kodival szenvedek. Mar usb lan atalakitoval vezetekes lanrol hasznalom, de igy is fos. Szoval synologyrol mappa nfs-el van felcsatolva. Bongeszes megy, de a filmet elinditva nem jatsza le oket. Fekete kepernyo, lejatszo gombok ott vannak, de az ido szamlalo sem indul el, all nullan. Tobbel is probaltam, mindnel ez van. Talan egyszer egy valami indult el.
Valami otlet erre?
-
Steve1207
veterán
válasz
ClayMore #3840 üzenetére
A vevőegység csak egy dolog, néhány gyártó csomagol adaptert, a többiek meg adott platformhoz gyártják, ami alapból bt képesek, ergo nem is foglalkoznak az adapterrel (pl a Xiaomi kontrollere, PS4 kontrollere vagy a kimondottan telókhoz készült kontrollerek, amikor belerakod és azon játszol). A maradék gyártó meg úgymond android, windows kompatibilisként hirdeti, úgyhogy ad hozzá adaptert a windows miatt.
Én PS4-es gamepad-del próbáltam a Box-ot, gond nélkül ment, bár azt akciósan érdemes, ha van leárazás 12 körül lehet venni.
Ha külföldről rendelnél, akkor a GameSir eléggé felkapott és jó értékelésű gyártó odakint, a G3S változat tőlük 20 dollár körül van hasonló kontroller, mint a Xiaomi-é volt (és itt is adnak mellé adaptert).
Ezen kívül a 8BitDo retro kontrollereket is nagyon bírom (viszont drága). -
ClayMore
aktív tag
Sziasztok!
Xiaomi Mi Gamepadet hajtok, de már nem gyártják és elég drága kintről ott ahol még beragadt pár darab. Nincs valakinek eladó?
Illetve kérdeznék is: A bluetoothos gamepedek működnek a vevőegység nélkül is direktben a mi box S-sel vagy csak az USBs vevőegységgel?
Előre is köszönöm!
Üdv,
ClayMore -
azbest
félisten
válasz
V.Stryker #3836 üzenetére
ha jól emlékszem a developer mód aktiválásával (build verzió nyomogatásával) ott lesz egy menüpont, hogy ne kapcsoljon ki, ha be van dugva a töltő.
Nekem mondjuk azt hiszem nincs most bekapcsolva, nálam nem okoz gondot, mert valsz nem kapcsol ki amúgy sem vagy más szinten alszik. Pécés monitorral használom. Csak a play movies ajánló van letiltva a kezdőképernyőről, mert régebben valaki azt mondta, hogy tán az kezd el őrült prociterhelésbe alvás után.
-
CarajoEsp
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
gyugyo79 #3833 üzenetére
Más mentalitás, más kultúra. Szokni kell
Plusz a nyelvi problémák, amik sokszor sértődéshez vezetnek.
Ahogy pl indiaiaknál sem szabad naívan eldöntendő kérdést feltenni, mert sosem fognak nemet mondani. Pl vasútállomáson, hogy az a vonat oda megy-e, arra igent mondanak, akkor is ha ellenkező irányba, mert sértés a nem
-
azbest
félisten
válasz
gyugyo79 #3831 üzenetére
ez sajna nem xiaomi sara... hanem az amlogic-é. A 8.1-es androidhoz passzoló kernelből kihagyták a modult, ami kell hozzá. [link]
A noname boxoknál, coreElec rendszerrel azért nem annyira gáz, mert más kernelt használnak, cserégethetik. Azt nem tudom, hogy ők bele tudnák-e fordítani, ha akarnák. Hiszen a többféle usb-lan támogatása is hasonló jellegű fejlesztés / kernel konfigban bepipálás fordítás előtt.
-
gyugyo79
addikt
A supportot pld ez jól jellemzi:
Mi box S dont support DTS HD and TrueHD hardware or software bugBár már az, hogy nem törölték is egy fejlődés
Nekem ezért lett elegem. Egyszerűen vicc amit néha művelnek/tek pedig amúgy egy nagyon jó dolog lenne. Az árát is nézve én meg még így is egy jó Boxnak tartom. Ennyiért ez van sajnos ezt be kell látni.
-
azbest
félisten
válasz
V.Stryker #3828 üzenetére
Simán jó, ha valaki leírja a tapasztalatát. Általában csak a problémás helyzetekről beszélgetünk
Jaja, a mibox hétköznapi használatra jó, spéci igények nélkül. A support sajna ingadozó, az utóbbi fél évben éledtek fel, mert átfodult előtte botrányosba. Most pár kompromisszum, türelmes megoldás mellett jól használható megint: alvás - nem alvás, ki-be kacsolás kérdése főleg.
Androidtv-ből az nvidia shield még mindig az etalon. Az ára is vetekszik az apple tv-ve. Sajna eddig minden más androidtv box kapcsán kiderült, hogy csak kínai tákolmányok, de nem hivatalos eszközök. A google meg csak fejlesztői eszközt adott ki eddig erre, nem terméket.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Hyperion #3824 üzenetére
Nem akarom szétoffolni a topikot, de nem egy kategória. Kb. mintha egy Opel Astra-t hasonlítanál egy S Mercihez. Mindkettő elvisz ahová akarod, de más az érzés. Az Apple TV távirányítójában kb. több technológia van, mint az egész Mi Box-ba. Akkus, tocuhos, játék kontrollerként használhó mozgással irányítva, anyagminőség, stb. Optimalizáltságról, smooth működésről meg ne is beszéljünk...
-
CarajoEsp
senior tag
Sziasztok. Valakinél előfordult már olyan, hogy a box bekapcsolva Screensaverben, tv kikapcsolva, es mondjuk 5-10 ora utan, amikor a tv-t visszakapcsolom, nem jon be a kep, csak a Mi box kihuzasa segit.
Sleep mod kikapcsolva.
Egy Lg Tv-vel csinalja, eddig Samsungba volt bedugva ott nem volt ilyen. -
V.Stryker
nagyúr
Na pénteken beüzemeltem a hálószobába a Mi Box S-t. "Ez akkora fos"
, hogy ma a gyereknek is rendeltem további két darabot.
Nyilván az Apple TV 4k-t, ami a nappaliban van, meg sem közelíti, de a harmadáron teljesen jó.
Kérdés:
Távolról, mondjuk munkahelyről, valami appal van rá mód, hogy kapcsoljak ezt azt a gyerekeknek?
-
gyugyo79
addikt
válasz
jambiyya #3818 üzenetére
Szerintem KODI -ban is van olyan a Video kimentenél, hogy GUI felbontás és ott lehetőség auto/720/1080/Korlátlan. (Régóta csak forkokat használok ezért nem tudom mindig biztosra nem e csak spmc/mrmc -beállítási lehetőség valami)
atiska007
Nézd meg ezek a lehetőségek vannak e KODI -ban mind és próbáld ki így ha igen és gondolod, hogy megpróbálod (mindegy, hogy Shield vagy Mibox) :
https://github.com/koying/SPMC/wiki/Recommended-video-settings-for-SPMC,-NVIDIA-Shield-TV-and-UHD-(4K)-TVs-with-4K-GUI -
azbest
félisten
válasz
#88470784 #3814 üzenetére
Persze, a távirányító bluetooth-os. A hang vezérlősökből nincs is másmilyen az adatátvitel miatt. Viszont jó eséllyel a régebbi fajta infrás (gombelemes) távirányítóikkal is menne.
A mibox3-at próbáltam is a mi a2 telefonra telepített távirányító appjukkal. A telefonon is van infra, azt használja, nem wifis vagy más mód. Minden megy vele a hangvezérlés kivételével. [link]
Wifin át, hangvezérléssel a google féle általános android tv távirányító app működik. Ez a két opció van elromlott távirányító esetén, míg meg nem érkezik a rendelés kínából
Ha jól emlékszem régebbről, akkor az infrára azonnal reagál. A bluetooth távirányító az első gomb nyomás után kb 5 másodperccel válik aktívvá. Gondolom addig tart míg felébred és felcsatlakozik. Aliról, ebayről lehet is kapni olcsó, nem eredeti, infrás távot.
-
EmThor
addikt
Sziasztok,
Mi box s-en a HBO go es Netflix mellett szeretném megkérdezni, hogy Horizon go es Digi online app-okkal lehet tévézni?
Köszönöm szépen!
-
atiska007
senior tag
4k TV-re van kötve a Mi box S, amire letöltöttem a Kodi-t.
Viszont a kodi beállításaian a képernyőt csak fullHD felbontásra tudtam állítani.Miért nem lehet 4k-ra állítani?
Illetve ez befolyásolja a felbontást, ha 4k filmet nézek egy boxhoz csatolt hdd-ről? -
törölt tag
A mibox S-n nincs infraport.
-
törölt tag
Én alliról rendeltem usb ethernet átalakítót, szuperül müködij vele pedig egy noname cucc.
-
Steve1207
veterán
válasz
V.Stryker #3799 üzenetére
Én csak streaming dolgokra használom és arra tökéletesen elvan (HBO GO, volt netflix is, külföldi tv csatik, KODI hálózatra és az MTVA dolgaihoz, ha kellene néha).
Annyi, hogy ne kapcsold ki, olyankor jelentkezik a lassulás, ha felébred készenlétiből. A routernél a 13-as csatornát nem szereti (nekem pl azon sincs bajom), de erről találsz rengeteg infót korábbról.
Összességében meg vagyok vele elégedve nagyon, amióta meg van pc-n nem is nagyon nézek filmet, mindent a kis box-szal oldottam meg. Valamint még retro játékokat is tolok rajta néha, ennél több nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest