Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
stigma
addikt
-
stigma
addikt
Amúgy egy gyorskérdés: Ha VoWifi és Volte kódokat beírom, menüben bekapcsolom őket, és telefonáláskor nem jelenik meg semmi ikon akkor még a szolgáltatónál jeleznem kell hogy ezeket használom ugye?
Mert lehet hogy ott le van tiltva.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
senior tag
-
stigma
addikt
válasz baitsee23 #9186 üzenetére
Hi, nem +1-ben vagyunk?
Asztali gépen más időzóna van UTC+1 amit használok, és automatikus
+2-ben van Brüsszel, Belgrád is ami a nekem való?Kipróbáltam az általam beállítot +1re és 7.30-as ébrsztésre , eddig működött.
Most nézem, volt egy ilyen az órán beállítva , hogy Automatikus Otthon óra, amivel más időzónát lehet beállítani...nem is értem miért volt automatikusan bejelölve és másik zóna magadva....
Ébresztőórának nem a MIUI féle órát használom hanem gondolom valami custom romról maradtat , szóval ha neked nincs is ilyen menüpont ne keresd[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
krisi047
senior tag
Szia, a gyárit használtam, teljesen jól működik, valami más oka lehet nálad. Ellenben az ACR mondjuk nem ment MIUI-n.
Btw, Pixel Experiencere tud valaki működő hívásrögzítő alkalmazást? Az említett ACR ezen sem megy.
Valamint azt tapasztalom, hogy a PE romon mintha nagyon alacsony lenne a kepfrissites mindenhol, mondjuk 20-25 fps. Ennek mi lehet az oka?
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz juve600 #9183 üzenetére
Hi, első nagyobb hiba előjött, nem ébresztett az óra reggel
Ahogy nézem, és nem is tudom mért az ébresztőóra alapértelmezett beállítása más időzóna volt (GMT+4:00), ehelyett most beállítottam (GMT+1:00) London, dublin-ra, kváncsi vagyok jó lesz vagy sem.
Életemben nem kellett ilyet állítanom, de ez elég fura volt reggel.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
pataig
tag
válasz gabikiraly2 #9175 üzenetére
Valóban nagyon hangos, s mikor megfeledkezek róla akkor nagyon rosszul tud esni!
Remélem nálam is elmúlik majd..... viszont most még produkálja a hibát...Bár ha valakinek van ötlete, akkor azt szívesen fogadom! -
stigma
addikt
válasz juve600 #9178 üzenetére
Hi, nah én nyertem, feltettem
Eddig gond, probléma nincs a 12.0.2 EEA-val.
Appok, böngészés, gcam jó, SoT majd 2-3 nap múlva.Most tényleg nem akarok szórakozni a telóval mert lehet váltani fogok és már nincs kedvem romolgatni
-
-
Roland0224
senior tag
Sziasztok lehet off topic
De valaki próbálkozott má olyannal ,hogy a telefont a tv-re rákötni mint egy laptopot pl? (Szóval nem okostv-re) vagy lehet egyáltalán?!
Válaszokat előre is köszi -
pataig
tag
Sziasztok!
xiaomi.eu V12.0.3.0 Stabil van a telefonomon, ami idáig hibátlanul működött!
Sajnos most mikor valakit hívok, vagy hívást fogaddok a hívó fél hangját nem tudtam csökkenteni.... max hangerőn megy...maga a csúszka mozog, (s alapból mindig azt mutatja ahogy hagyom) de nem változik a hangerő egészen addig, még teljesen nem erősítem fel (csúszka max-ra), s utána engedi.... Persze nem jegyzi meg, s minden hívásnál kezdem előről...
Járt már valaki így? Van erre megoldás? Mi lehet a gond?
Újraindítás, kikapcsolás néhány percre sajnos nem oldotta meg!
Ja és tegnap még hiba nélkül működött! -
stigma
addikt
Sziasztok.
A sok AOSP után nagy valószínűséggel visszaállok MIUI-ra. Innen leszedtem a Recovery-t és a fastboot verzsönt: Link
Menyikkel járok jobban:
1.TWRP-ből a szokásos törlés után batallózom ezt:
Mi 9 EEA Stable Recovery V12.0.2.0.QFAEUXM2. Miflash-el flashelem a telóra, mikor fastboot-ban van:
Mi 9 EEA Stable Fastboot V12.0.2.0.QFAEUXMEmlékeim szerint már mindkét megoldást csináltam régen, de nekem a 2. verzió rémlik.
Amúgy EEA-n tudom állítani a mobilhálózatot, hogy GSM/LTE/WD... vagy csak annyit hogy 4G előnyben részesített?
-
scorpy02
aktív tag
Tudnátok ajánlani olcsóbb fajta VR szemüveget ami passzol a telefon méretéhez és itthoni webshopból is meg tudnám rendelni? Nem kell komoly kütyü, de azért mégse papír alapú legyen.
-
Zolás
addikt
válasz krisi047 #9166 üzenetére
Kihagytál egy lépést, így a twrp felülíródik újraindításnál.
Összefoglalóban keresd meg a twrp telepítése pontot, alatta lesz az ami neked kell, még a twrp előtt kell egy img filet felrakni. Nagyon szépen le van oda írva, nem másolom ki.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
krisi047
senior tag
Sziasztok!
Nekiestem a Pixel Experience felrakásnak, de kevés a siker. Először kinyitottam a bootloadert, majd az új rendszeren bekapcsoltam az usb debugot. Utána cmd-vel felraktam a TWRP 3.4.0.0-t, ez is ment szépen, majd a sideload funkcióval megpróbáltam a PixelExperience_cepheus-10.0-20200816-1745-OFFICIAL.zip -et felnyomni. Azt gondoltam rendben is volt, viszont továbbra is MI bootlogó és bootloop fogadott. Megpróbáltam mégegyszer a folyamatot, de előbb nyomtam egy WIPE-ot, azon belül is kipipáltam mind a 6-t.
Azóta bárhogyan, bármely gombkombinációval indítom a telefont csak a Fastboot indul, lényegében ki sem tudom kapcsolni. A parancssorral feltelepíti ugyan a TWRP-et ismét, de a fel hangerő + power gomb kombinációval sem jön elő. Hogyan tovább?
-
Zolás
addikt
A fórum szerint valami unofficial romban van csak dc dimming, így meg elég gáz használni.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
stigma
addikt
Hi, leírás alapján próbáld meg a PE plus-t vagy az általam ajánlottakat.
Sok mindenkinek a Parandroid nem jön be de nekem annó a v2 bejött nagyon, azért mertem most is a v4-et feltenni.
Én Chrome-ot elengedtem, mert elég sokat böngészek, nekem kb 1 óra plusz időt adott ha Operara váltottam.döcögés nálam nem szokott lenni ilyen hamar , max pár hét után.
A döcögést a ,,dc dimming" vagy micsoda is okozhatja, de a fórumba szokták írni mit kapcsolj ki.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Zolás
addikt
Elkiabáltam, most már a menü és az appok is recegnek, pont annyira, mint a chrome. Lehet átváltok másik romra...
-
ricsi0307
senior tag
Aki eu devet használ, megnézné hogy megy-e neki az OTP Simple? Engem már be se enged lépni, Magisk mindenféle módon hideolva de akkor se.
-
stigma
addikt
MIUI után nekem felüdülés volt, mert szeretema stock romot.
Én PE Plus-t szoktam feltenni, segédet ahogy tudom kikapcsolom mert idegesít.
AI gomb (Bal oldal) elvileg valahol lehet tiltani asszem, de lehet rosszul emlékszem mert több AOSP rom is van amit feltettem pl.: Havoc OS, BlissRom, Derpfest,PE,... valamelyikben biztos ki lehetet kapcsolni.
Többiről nyilatkozni nem tudok sajnos, mert nem szoktam állítgatni.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Zolás
addikt
Twrp amit írtál, a pixelből a legújabb fullt. Eddig tetszik, kicsit fura a miui után hogy tiszta a menü, meg minden a helyén van. Hangrögzítés nincs benne, azt már olvastam xda-n.
Ami hiányzik, hogy a plusz gombot a bal oldalon nem lehet állítani semmire, a google segéd vagy mi jön be ha megnyomod, illetve az állapotjelző led sem állítható sehogy. A szemkímélő üzemmódot se leltem. Viszont a chrome böngésző kevésbé receg, bár még mindig van benne, de használhatóbb, mint miuin.
Ez az első romolásom, eddig még csak a gyári volt rajta. Tetszik.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
stigma
addikt
Hi, nekem a telepítés menete az alábbi AOSP ROM-ok esetén:
flash twrp
format data-yes
reboot twrp
wipe chache,wendor,stb
ne indítsd újra a twrp-t
rom,firmware felmásol
flash firmware
flash rom
format data-yes
reboot systemPixel-nél nekem mobilneten nem volt egyszer de akkor én csesztem el, mert formad data a vége elött nem volt. Probléma igen, xda-n énis megtaláltam, amire megoldást is van ha jól nézem.
Pixel-t most nem tettem, most Bliss Rom van fenn ami jó szerintem, fagyás ilyesmi nem tapasztam. Én Még Project404-et ajánlom illetve Parandroid v4-et.TWRP-ből melyiket használod? én szinte a legújabbat asszem a 3.4.0.0
TWRP-ből az alábbi ajánlott, ez pár hsz-el előrébb van mint amit linkeltem xda-n:
TWRP is 3.4.0-0-cepheus-mauronofrio , FW-ből a 12.0.1-es verzió....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Zolás
addikt
Mivel meguntam a MIUI rendszert, felraktam a Pixel experience romot, és minden indulásnál a következő üzenet fogad: Belső probléma van az eszközzel.A részletekért vegye fel a kapcsolatot a gyártóval. Ha leokézom(csak azt lehet), akkor minden fut rendesen, minden nagyon jól működik. Mi lehet a baj? Kihagytam valamit?
Megtaláltam az xda-n a kernel miatt van, a rom készítője is tud róla: Its a kernel thing. Kernel is looking for full stock defconfig and if it can't find that it gives that message. It doesn't cause any issue its more like an useless warning.[ Szerkesztve ]
-
justnow
csendes tag
válasz juve600 #9146 üzenetére
Sziasztok! Eligazítást szeretnék kérni! A legujabb eu dev van fenn, de kezdem feleslegesnek érezni a heti fissítést.
Átmennék a Global Stable ROM-ra. Az is MIUI 12 ugye? A twrp-vel csak teljes törlés után tudom csak megtenni?
Mit kell törölni? system, data...? A twrp 3.3.1-0 verzioja van fenn, kell frissebb? Köszönöm előre is! -
-
krisi047
senior tag
Köszi, akkor megpróbálom! Viszont olyan problémám van, hogy a Windows 10 egyszerűen nem hajlandó felismerni a telefont. Feltettem minden létező drivert, külön-külön persze, de egyszerűen csak annyit mutat az Eszközkezelő, hogy MI 9 ismeretlen eszköz. Két PC-vel és 3 kábellel is próbáltam, de csak a töltés működik, hiába állítom fájlátvitelre. USB debug szintén nem megy. Tud valaki működő drivert? Mi az, amit figyelmen kívül hagyok?
Ja, a ROM verzió 12.0.2.0(QFAEUXM) Stabil. Mondjuk a korábbiakkal is ezt csinálta.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi0307
senior tag
Pénteki eu devvel egyik candy se kompatibilis jelenleg, hármat próbáltam de mind rossz volt.
-
senior tag
válasz krisi047 #9147 üzenetére
A hívásrögzítést nem próbáltam. Minden más megy a felsoroltak közül. Kamerához fel kell rakni egy Google Camera appot: [link]
Nem tudom pontosan, mivel több a Plus verzió, de rakd fel nyugodtan. Nekem bevált.
A MIUI 12-től én sem ájultam el. A Stock Android viszont még mindig király. -
krisi047
senior tag
Sziasztok! Gondolkodom a Pixel Experience ROM-on, mert a MIUI-val nem vagyok elégedett, de mielőtt nekifognék ennek a nagy melónak rákérdeznék pár funkcióra, amit használnék mindenképpen. A neten ellentmondásos infókat olvasok.
Amit nagyon fontos:
- használom mindhárom kamerát
- szinte mindenhol NFC-vel fizetek (Erste Bank, ha ez számít)
- nézek Netflixet
- rögzítem automatikusan a hívásokat (semmi visszaélés, csak utólag jegyzetelek adatokat, számokat, amit mentek közben nem tudok, Samsungon ACR-t használtam.)
- ujjlenyomatolvasó is szükségesEzek közül van, ami nem megy esetleg? Vagy valami más lényeges dolog? A Plus verzió mit takar?
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
kijött az új EEA FW
fw_cepheus_miui_CEPHEUSEEAGlobal_V12.0.2.0.QFAEUXM
ha PE rom van fent akkor simán csak flash-elni kell vagy majd ráér az új buildnál ?kijöt az új EEA fastboot veruiója is
cepheus_eea_global_images_V12.0.2.0.QFAEUXM_20200820.0000.00_10.0_eea_045af18021.tgz
[link] -
Astor22
tag
Sziasztok, megvettem öcsém mi9 telefonját , és nagyon gyengének találom az akkumulátort , arra gondoltam hogy kicserélem itthon a kamera üveggel együtt szerintetek érdemes belefogni ? Csinált valaki ilyet ha igen elfogadok pár tanácsot köszi
-
juve600
nagyúr
válasz dilajoska1 #9140 üzenetére
nem jó ,magisk nincs fent ,de régebben ment magisk nélkül is
-
juve600
nagyúr
válasz dilajoska1 #9138 üzenetére
magisk-ot nem használom
-
juve600
nagyúr
válasz dilajoska1 #9136 üzenetére
stabilt eu-t is próbáltam így egyből telepítéskor feltéve de nem volt jó,lehet előbb fel kell állnia a rendszernek és csak utána feltenni a kernelt ?
-
juve600
nagyúr
válasz dilajoska1 #9134 üzenetére
én próbáltam a Candy-ből több verziót de egyikkel sem ment az ujjlenyomat olvasó,de lehet az volt a gond hogy tiszta telepítéskor a rom zip telepítés után egyből ráhúztam és úgy volt az első indítás
-
dilajoska1
őstag
-
juve600
nagyúr
új EU devet feldobtam reggel.......... hát..........
vannak megint érdekességek :
-lehet régiót,országot váltani
- mindig a home gomb hosszú lenyomására állítom a képernyő kikapcsolását hogy kiméljem a bekapcs gombot meg kényelmesebb is,de ezt a lehetőséget kivették,nem értem -
senior tag
válasz HawerKing #9130 üzenetére
Mert vannak akik szeretik kiterjeszteni a telefon határait és ezért képesek akár naponta romot stb. cserélni. Persze ez sok gondot is tud okozni, de ha sikerül egy jól megírt romot, kernel feltenni, azzal a telefon egyes funkciói kibővülnek valamelyest.
Átlagos felhasználásnál ennek nincs értelme.
Én és szerintem sokan mások egyszerűen ezt nem tudják megtenni, mert a telefon munkaeszköz is és ennyi idő sincs mindenkinek az ilyen dolgokra.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
HawerKing
őstag
Mondja mar meg valaki mi a gutta ertelme van allandoan ezeknek a kernel cserek nek?
Miben jobb ez a candy kernel amit oly sokszor irtok mint a gyari kernel?▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
juve600
nagyúr
sziasztok
candy kernel.ből melyik a jó,működő,ajánlott verzió ? [link]
a 2020.08.27-2 öt próbáltam az eu dev 20.8.27 -re felenni de azzal nem megy az ujjlenyomat olvasó
gondolom eu stable-ra is fel lehet tenni,csak kérdés melyiket[ Szerkesztve ]
-
Astor22
tag
Sziasztok , öcsém mi9 telefonjának betört a kamera üvege , itthon lehet cserélni ? Vagy szerviz kell ?
-
Zolás
addikt
válasz baitsee23 #9121 üzenetére
Több töltő, több kábellel tesztelve. Lényegében a type-c csati lényegét, hogy nem lehet rosszul bedugni, elveszítettem, mert ha nem jól áll, akkor ultralassan tölt.
-
juve600
nagyúr
aki felrakta a Mi 9 EEA 12.0.2.0 t
az vett észre valami lényeges különbséget az előző buildhoz képestnála az utolsó EU stabil és az EU devek sem az igaziak,első telepítéskor amikor a play áruházból szedi a frissítést és a programokat akkor nagyon melegszik.szinte forró a teló,a másik a gyenge aksi idő
-
Zolás
addikt
Sziasztok.
Olyan problémám van: a töltés csak akkor működik megfeleleően, ha a csatit egy bizonyos oldalával dugom a telefonba. Most egy motorola kábelt használok, de a gyári kábellal is ilyen. A csatlakozó egyik oldalán 1.5 felirat van, mert ennyivel tölt a töltő. Ha ez a fele van felfelé akkor tölt rendesen. Ha a másik oldala van felfelé, akkor lófütty töltés van, bár a telefon kiírja, hogy gyorstöltés, de egy óra alatt 10% megy bele. Szóval létezik ilyen, hogy a type-c csati csak az egyik oldalt veszi fel az ampert? Autóban egy ugreen kábelt használok, ott is ugyanez, figyelnem kell, hogy felém nézzen a felirat a csatlakozón, vagy alig tölt.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Black&White
addikt
Mi 9 Global 12.0.2.0 Fastboot ROM: LINK
-
Terentius
őstag
3 ujjas képernyőmentés nem megy. Tipp? Legújabb eu dev
OnePlus 12 16/512
-
Atomgeszi
nagyúr
Hmm valóban. Eddig úgy emlékeztem, hogy gyári YT nélkül nem megy a vanced sem. De most gond nélkül megy.
KösziEladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
senior tag
válasz ricsi0307 #9108 üzenetére
Én már nem romolgatok, arról leszoktam és véleményem szerint átlagos felhasználás esetén felesleges is.
Nekem minden funkció működik ahogy kell és ez így elég. Persze van itt olyan aki szereti minden nap másik rommal próbálni a telefont. Ezt is megértem, hajtja hogy minél jobb legyen, igényeinek minél jobban megfeleljen. Én használni akarom, használom is, céges, magán sim is ebben van.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
Atomgeszi
nagyúr
Messengeren hol lehet beállítani, hogy ha küldenek egy YT linket akkor ne a gyári YT appban nyissa meg, hanem a vancedbe?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
senior tag
Nekem sem volt gondom, pedig a hivatalos eu-s rommal használom.
Itt viszont olvastam akik átálltak a 12-re az egyes töltőkel, kábelekkel volt gondjuk, valamint a vezetékmentes töltés lassabb lett (ha jól emlékszem a nem gyári töltőkkel).[ Szerkesztve ]
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
Zolás
addikt
válasz Gyarmati_ #9099 üzenetére
Még küzdök, elvileg a fejegységet kell frissítenem, mert túl régi a verzió. Remélem menni fog, nagyon szeretném, ha rendben működne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest