- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Táp ventilátor csere
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Pixel Experience ROM-ot használok szeptember óta, amiből mostanra elegem lett néhány vállalhatatlan bug és hiányosság miatt. Szeretnék visszatérni a gyári rendszerre, azonban pár kérdésem lenne.
Anno az összefoglalóban található agresszív memóriakezelés kikapcsolása nem hozott túl sok javulást, és alapvetően sok problémát okozott az újratöltés, ez a PE ROM-on viszont nagyon jól működött.
A másik, pedig az akku. A PE ROM sokkal jobban teljesít, a MIUI egyszerűen falja az akkut.
A kérdés az, hogy a MIUI akku és RAM kezelése rávehető-e a Pixel ROM-on tapasztalt alap, gyári Android működésre?
Köszi! -
krisi047
senior tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, mielőtt összetöröm a telefont. Nagyon jó a Pixel ROM, de egyszerűen nem tudom kiírtani a Google Assistantot a dedikált gombról. Hiába kapcsolom ki az Assistantot, a gomb lezárt képernyőnél, lenémított csengő és médiahangerőn mellett is minden véletlen lenyomásra elkezdi üvöltve felolvasni angol kiejtéssel a magyar értesítést, hogy csatlakoztassak bluetooth fülest az Google Segéd használatához. Igen kellemetlen mikor megbeszélésen van az ember vagy éppen éjszaka próbál besurranni észrevétlenül az ágyba.
A készüléken ki van kapcsolva a Google Segéd és ezek a headsetes menüpontjai is, az erről szóló cikkek leírásait hiába csinálom végig.
Root nélkül van arra megoldás, hogy deaktiváljam a gombot? Azon túl, hogy törjem ki fizikailag. -
krisi047
senior tag
Szia, a gyárit használtam, teljesen jól működik, valami más oka lehet nálad. Ellenben az ACR mondjuk nem ment MIUI-n.
Btw, Pixel Experiencere tud valaki működő hívásrögzítő alkalmazást? Az említett ACR ezen sem megy.
Valamint azt tapasztalom, hogy a PE romon mintha nagyon alacsony lenne a kepfrissites mindenhol, mondjuk 20-25 fps. Ennek mi lehet az oka?
[ Szerkesztve ]
-
krisi047
senior tag
Sziasztok!
Nekiestem a Pixel Experience felrakásnak, de kevés a siker. Először kinyitottam a bootloadert, majd az új rendszeren bekapcsoltam az usb debugot. Utána cmd-vel felraktam a TWRP 3.4.0.0-t, ez is ment szépen, majd a sideload funkcióval megpróbáltam a PixelExperience_cepheus-10.0-20200816-1745-OFFICIAL.zip -et felnyomni. Azt gondoltam rendben is volt, viszont továbbra is MI bootlogó és bootloop fogadott. Megpróbáltam mégegyszer a folyamatot, de előbb nyomtam egy WIPE-ot, azon belül is kipipáltam mind a 6-t.
Azóta bárhogyan, bármely gombkombinációval indítom a telefont csak a Fastboot indul, lényegében ki sem tudom kapcsolni. A parancssorral feltelepíti ugyan a TWRP-et ismét, de a fel hangerő + power gomb kombinációval sem jön elő. Hogyan tovább?
-
krisi047
senior tag
Köszi, akkor megpróbálom! Viszont olyan problémám van, hogy a Windows 10 egyszerűen nem hajlandó felismerni a telefont. Feltettem minden létező drivert, külön-külön persze, de egyszerűen csak annyit mutat az Eszközkezelő, hogy MI 9 ismeretlen eszköz. Két PC-vel és 3 kábellel is próbáltam, de csak a töltés működik, hiába állítom fájlátvitelre. USB debug szintén nem megy. Tud valaki működő drivert? Mi az, amit figyelmen kívül hagyok?
Ja, a ROM verzió 12.0.2.0(QFAEUXM) Stabil. Mondjuk a korábbiakkal is ezt csinálta.
[ Szerkesztve ]
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Gondolkodom a Pixel Experience ROM-on, mert a MIUI-val nem vagyok elégedett, de mielőtt nekifognék ennek a nagy melónak rákérdeznék pár funkcióra, amit használnék mindenképpen. A neten ellentmondásos infókat olvasok.
Amit nagyon fontos:
- használom mindhárom kamerát
- szinte mindenhol NFC-vel fizetek (Erste Bank, ha ez számít)
- nézek Netflixet
- rögzítem automatikusan a hívásokat (semmi visszaélés, csak utólag jegyzetelek adatokat, számokat, amit mentek közben nem tudok, Samsungon ACR-t használtam.)
- ujjlenyomatolvasó is szükségesEzek közül van, ami nem megy esetleg? Vagy valami más lényeges dolog? A Plus verzió mit takar?
[ Szerkesztve ]
-
krisi047
senior tag
válasz Roland0224 #7631 üzenetére
A vicc az, hogy a mutatóujjam semmilyen formában nem érzékeli, a zöld fény sem villan fel, kézben tartva sem, nemhogy asztalon. Lehet, hogy szervizeltetni kéne? Más telefonokkal nincs ilyen gondja az ujjamnak, normál méretű.
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Kb. 3 hónapja használom a telefont, és borzasztóan elégedetlen vagyok az ujjlenyomatolvasójával, utólag már bánom, hogy nem küldtem vissza 14 napon belül. Próbálgattam egy Mi9T-t, az érdekes módon tökéletesen működik, ennél 3/10 a sikerarány, hiába van egy ujjam 5x rögzítve, fólia nélkül. Mondnaom sem kell, asztalon nem működik egyáltalán. A kérdés az, hogy a MIUI 12 változatat-e ezen, vagy esetleg van-e mód arra akár rootolás árán is, hogy szoftveresen érzékenyebbé tegyem? Köszi előre is.
-
krisi047
senior tag
Sziasztok! Most érkezett a telefonom, rögtön frissítettem is a legújabb 11.0.6 verzióra. A gond az, hogy az ujjlenyomatolvasó 10-ből max. 4x olvassa be a hüvelyujjam, hiába vettem fel háromszor ugyanazt az ujjam. Ami még ennél is furcsább, hogy a mutatóujjamra fel sem villan az animáció, abszolút nem érzékeli. Nem, nincs az asztalon, kézből próbálom. Hibás lehet a modul vagy szoftveres gond állhat a háttérben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest