- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
-
st6969
őstag
Sötétben teljesen letolja a csúszkát balra, a fényerő minimumára. Én mindig emelek rajta egy kicsit, tényleg nem sokat, szintén 1 cm-t kb., de nem jegyzi meg...
Nekem a rezgő hívásjelzővel is van bajom sajnos. Általában zsebben hordom, nem érezni semmit. Csak onnan tudom, hogy van ilyen, hogy ha asztalon van, ott hallani
Zajos helyen nem érdemes felvenni, a beszédhangszóró jó minőségű, de ereje harmatos.
Nekem folyamatosan ébresztgeti valami a telefont a háttérben, Android rendszer közel 40%-a fogyaszt, nem tudom, mi az.
Ezt leszámítva nagyon meg vagyok elégedve, örülök, hogy megvettem. -
Steve1207
veterán
- Azonnal nyitni nem lehet, kivéve ha van nagyon régi xiaomi accountod amivel már nyitottál, akkor elméletileg engedi (korábbi telómnál egyből ment így, amúgy van egy két hetes várakozós periódus, de lehet emelték már a limitet).
- Notch rejtést kivették egyelőre a stabilból úgy december óta, szerintem a többiben benne van, reméljük visszakerül következő frissítésekkel.
- Témákban van sima fekete, de pl teljesen sötét téma gyárilag is lesz majd benne, ami a képernyőbeállításokban aktiválható (talán 1-2 frissítés és a stabil build-ben is).
Témázáshoz át kell gyárinál állítani hongkongra a régiót pl (nyelve nem változik nyugi), aztán tudsz letöltetni bármit. Miután megvan visszaállíthatod a régiót, hogy az alkalmazásoknál ne kavarjon esetlegesen be.
- Műholdakat nem tudom.
- Csúszkák: ez ilyen volt miui alatt mindig, tény, hogy nem egy stock droid, de megszokható.
- A gyárinál most így nem tudom mennyi a max, de a hosszan nyomod a főképernyőt és beállítások alatt szerintem van ilyen. Ellenben én a Poco launchert raktam fel, ez a legjobb átmenet nekem a gyári droid és miui között, mivel teljesen kompatibilis miui funkciókban és dizájnban is illeszkedik minden. Na meg van app drawer.Amúgy gyorsan meg lehet szokni a miui-t, bár én korábbi telóknál gyakran visszatértem teljesen alap pixel rom-ra, de itt a nyitást is halogattam, mert jó a rendszer.
.
-
Karavik
veterán
Mobilos NFC-s fizetés egyszerűbb, kényelmesebb, gyorsabb. Sokkal kevesebb mozdulatból megvan, mint a klasszikus bankkártyás fizetés. Telót sose kell keresni, mert mindig kéznél, kézben van, de zsebből előrántva is csak egy mozdulat és máris fizetésre kész az eszköz. Még PIN kódot se kell ütni, ha fizetés előtt ujjlenyomattal lett a teló feloldva, amivel biztonságosan be is azonosította magát a felhasználó.
Nincs sokadik cég közbevonva, ez a fizikai bankkártya digitális másolata, végeredményben ekvivalens a banánkártyás érintéses fizetéssel.
Másrészt láttam én már bankkártyával is szerencsétlenkedni, bénázni embereket szóval ebből nem lehet kiindulni...
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
K82
őstag
Mi a jó az NFC-s fizetésben?
Baromi kényelmes, csak előkapja a telefont az ember, odatartja a terminálhoz és már kész is vagy - és még PIN-t sem kér 5000 Ft felett. Bénázni nem igen szoktam, tudom hol van az NFC chip a telefonban, így nem gond megfelelő helyre tenni. A telefon szinte mindig kéznél van, nem kell keresgetni.
Biztonsági szempontból sem rossz mert nem tudják kiolvasni a kártya adatait (csak a fizetéskor aktív), nem úgy mint egy sima paypass-os kártyánál. Mivel 5000 alatt nincs pin, akár egy mobil olvasóval is lehet szépen csipegetni az egyenleget anélkül h észrevennéd - szerencsére nem annyira elterjedt ez a fajta turpisság. Viszont biztos ami biztos alapon RFID-blokkolós tárcában hordom a bankkártyámat. BKV-s automatából is nyugodtabban veszek jegyet így h a Simple van beállítva.
Van bankkártyám, de az Unicredit elég "béna", netes fizetésre pedig nem használom mert sajnos nincs virtuális kártya opció. Inkább beraktam egy Curve kártya mögé amit egy kattintással tudok aktiválni és letiltani, így a biztonságos vásárlás is letudva.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Danex
addikt
A fele olyan hiba ami igy helyes és a többi gyártó csinálja hanyagul és szimplán ahhoz szokik hozzá az ember.
Másik harmada kb olyan "hiba" amihez 1 hét alatt hozzászokik az ember.
És talán van 1-2 valós gond is ami "elfogadható".
De nyilván te pénzed, te választásod. De sajnos hasonló tudáshoz dobd hozzá a készülék árának a felét és talán néhány hiba eltűnik, de helyette meg jön más ami azon készülékekre jellemző.
-
Norbi.
őstag
Van baj.
Egy része nem igy van:
* Van n NFC gyorskapcsoló.
* Bekapcsolás / újraindítás után mindenképp be kell írni a jelszót, hiába van ujjlenyomat beállítva, azt nem fogadja el. - Ez tudtommal igy van máshol is.
* MIUI launcher-nek nincsenek beállításai, az ikonszám fix, csak az animáció választható. Ezt egy perc lecserélni.
*Reklámok, személyes adatok felhasználása. - Kikapcsolható minden reklám.
*A rendszeralkalmazások nem a legjobbak (bill., kamera, böngésző, fájlkezelő, galéria, számológép stb.) mindet le kell cserélni a hétköznapi használathoz. - A számológéppel pl. mi a baj? Vagy, a fájlkezelővel?
* - Nincsenek témák, minden vakító fehér. - de vannak.
* - Bonyolult beállítási menü, amiben nem lehet rendezni az elemeket, nincsenek kedvencek és a home-screen-re sem lehet kirakni linkeket a rendszeresen használt dolgokhoz. - megszokás kérdése.
* Nem lehet rootolni sem, csak ha letelik a várakozási idő - ezt tudhattad volna előre is, de a felette levő pontban meg úgy jönne le, mintha nem akarnád rootolni.Nem kritikus és bosszantó hibának nevezném ezt, hanem inkább te másképp szoktad meg. De, ezeknek utána nézhettél volna te is és nem lenne gond.
A sorrendért sorry, csak átfutottam gyorsan a listát.[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
Az általad leírt "hibák nagy része custom rom alatt is meg fog maradni.
A bekapcsolás utáni jelszó/minta/pin kérés minden telefonnál így van, csak ezután fog működni az ujjlenyomat. Nem véletlenül jelent meg a "lockdown" opció sem az Android 9-ben: lezárhatod úgy a telefont h csak és kizárólag a jelszó/minta/pin oldja fel. Morbid példa, de ha pl. leütnek, arcfelismeréssel/ujjlenyomattal simán megszerzik az adataid. Néhány custom romnál kikapcsolható a kezdeti azonosítás és mehet rögtön az ujjlenyomat, de egyrészt rögtön figyelmeztetnek h csak saját felelősségre, másrészt a stock/AOSP androidon gyárilag nincs ilyen opció.
A gyári billentyűzet a Google billentyűzet, nem a MIUI sajátja. Nyilván aki Swiftkey-t vagy TouchPal-t használ, annak kínszenvedés - mindenki másnak viszont az előzőek azok.
A beállítási menüben melyik telefonban tudod rendezni a beállítások sorrendjét? Nem láttam még erre példát.
Az USB-s adatkapcsolat szintén biztonsági megfontolásokból ilyen, megint csak nem a MIUI hülyesége.
Galileo van, max. rossz programmal tesztelted.Annyiban igazad van, h a GPS bőven lehetne jobb is, ha már dual-band; itt egyértelműen a szoftveren csúszik el a dolog.
-
Danex
addikt
Rom install Install után egyből törölj az AdvancedWipe-on belül egy Datát, legalábbis PixelExperience rom után ezt ajánlják.
Én most felraktam a PE caf romot + Sphinx kernelt. Utóbbi időben elég rossz volt a eu.dev-en az akksim. Nyilván most kevesebb szemét is van a telefonon de kiváncsi leszek.
-
K82
őstag
Format data igazából csak a xiaomi.eu romnak kell, mert nincs benne titkosítás.
A tuti módszer, ami nekem eddig mindig működött (első telepítéskor):
- a romhoz ajánlott global dev/stable flashelése
- egyszer bebootolni h meglegyen a tárhely titkosítása, majd a developer options menüben az usb debugging bekapcsolása (és adb-n ellenőrizni h megvan-e az engedély)
- restart fastboot módba és a 3.2.3-5 -ös TWRP telepítése
- restart recovery módba, itt már a TWRP-nek kell bejönnie
- TWRP-ben mehet egy full wipe (data/system/cache, ha pen drive-ról telepítesz akkor mehet az internal storage is - de csak akkor!) és ami fontos: NE indítsd újra és nem kell az advanced wipe alatt a format data sem
- kiválasztod a telepíteni kívánt romot és ami esetleg kell mellé (gapps, magisk pl.)
- ha felment a rom, már mehet a restartHa már volt custom rom és a TWRP fent van:
- full wipe (nincs restart!)
- a romhoz ajánlott firmware installálása
- custom rom + sallangjaiHa így csinálod a tárhely is titkosítva lesz/marad, nem kell a dm-verity sem. Ajánlott egy otg-s pen drive-ról végigzongorázni a telepítést, én legalábbis szeretem törölni az internal storage tartalmát is, nehogy vmi program maradéka bekeverjen az új telepítésbe.
Ez a módszer működött az összes eddigi telepítésnél (PE, Havoc, Syberia, AOSIP, LOS), a tárhely azóta is titkosítva van és nem volt semmi fennakadás. Egyedül a xiaomi.eu az, ahol kell a format data az advanced wipe alatt, de így meg oda a titkosítás.
HUNited: tracking nr. alapján ma már elvileg meg kell kapnia a telefont brazil barátunknak (a brazil vám legalább ugyanolyan tetű mint a magyar), onnantól pár nap mire lesz új verzió. A májusit visszavonta, nem volt min tesztelnie így bukott is a mutatvány.
[ Szerkesztve ]
-
-
hroberto
veterán
S8-am volt az Mi8 előtt. Semmivel nem nyújt többet a Samsung mint a Xiaomi. Stabil ROM - ot használok, és eszemben sincs ROM - ot cserélni.
"És emiatt drágábbak is, míg itt tényleg csak a hardvert kapod és a szoftverért meg kell dolgozni."
Ne haragudj, de ez a mondatod nettó baromság!
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
HUTCHDB
nagyúr
Értem amit írsz, teljesen igazad van.
Én végül a global gyári hivatalos romot tettem fel az utolsót.
Ez szépen fut, nincs komolyabb akadás, de azért egy iPhone 12 pro max után 1-2 helyen érezhető, hogy azért ez egy 3 éves modell.
Ettől függetlenül szeretem a mi8-at éveken keresztül tértem vissza és vissza hozzá, pontosan azért amit írtál.
Most viszont építkezés legvégén vagyunk és hát hogy is fogalmazzak... nagyon drága minden, és az a plusz 400.000 forint pont elég lesz 1-2 apróságra, amit a két telefon (és okosóra) közötti árkulonbseg hoz.Ide tartozóan kérdezném,hogy van e valakinek Samsung Galaxy Watch-ja?
Ha igen, hogyan lehet összehangolni a gyári lépésszámlálóval az órát?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
Megvan a megoldás!
A telefonon meg kell adni, hogy az elsődleges hívásindítás melyik kártyáról menjen.
Nyilván ilyenkor az autó fejegységen nem lehet válaszrani, hogy melyik kártyáról inditsunk hívást.
Ha ezt nem állítjuk be a telefonon, akkor abszolúte nem engedi a hívást az Android Autó és a hívás virtualis gombok meg sem jelennek az autó kijelzőjén.[ Szerkesztve ]
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
xy.zsolt
őstag
Már megvan 7hónapja az új nohon akkum, de még nem vált éretté a csere....3éves készülék. Nem frissítek többet, igaz nincs is mire az eu dev-nél. Minden patent....az eddigi legjobb mobilom....hasonló képernyő és készenléti idővel mint a tied
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
st6969
őstag
"Soha nem fogom használni a telefonomat fizetésre, a műanyag plasztik kártya 1000x könnyebb és sokkal inkább kéznél van mint a telefon"
Soha nem fogok plasztik kártyát használni, ha a telefonnal is lehet fizetni, 1000x kényelmesebb. Zsebben rögtön kéznél van, ujjlenyomattal feloldom, és már érintem is. A kártya a pénztárcámban van, ami a táskában. A táskából elő kell venni a pénztárcát, azt széthajtani, megkeresni a kártyát, a passzentos kis rekeszéből kihúzni, sokszor még PIN kódot is ütni, utána ez az egész visszafelé, miközben a rakat cuccot pakolni kellene a bevásárló kocsiba. Ennél már csak az lesz jobb, amikor átállok az órával való fizetésre.
Csak egy példa a másik oldalról. -
st6969
őstag
Üveglap és tok nélkül el sem kezdek használni egy telefont sem, ez alap, így azért kap egy elég jó védelmet, soha nem ment még tönkre telefonom. Meg is őrülnék, ha összetörnék egy csúcsmobilt, de nyilván kizárni nem lehet, de nem ebből kell kiindulni. Ha mégis megtörténik, akkor ott a kártya (van 5 dombornyomott kártyám, amiből 3 fintech).
De véletlenül sem akarok meggyőzni senkit sem, hogy mit és hogyan kellene csinálni, egyszerűen csak leírtam a véleményem, hogy mennyire másképp látom a telefonnal való fizetés lehetőségét és kényelmét.
Mindenki úgy fizet, ahogy neki a legkényelmesebb, és bevált, anyósomat például hiába győzködném, hogy használjon bankkártyát, ő elmegy az ATM-hez valamelyik lányával, ahogy megjött a nyugdíj, egyben leveteti az egészet, berakja a kp-t egy befőttesüvegbe, vagy nemtom hova, ahol látja, hogy ott van, aztán abból szedegeti ki, mielőtt megy a Pennybe. Neki ez így jó, hallani sem akar bankkártyáról. A közüzemi számlákat is csekken fizeti. Amit meg már úgy nem lehet, azt kockás papírra leírva elhozza kp-vel együtt, és átutaljuk mi.
Én viszont, ha hétvégén elviszem a családot a városba sétálni és fagyit enni, vagy kerékpározni, vagy hétvégén a cimborákkal egy sört meginni, vagy elmegyek futni, és utána kell valami, eszembe sem jut a válltáskám, amiben a pénztárcám, irataim, kocsikulcs, kocsipapírok, stb. vannak. Csak a telefont viszem (esetleg a személyit zsebre vágom, bár nagyon jó lenne, ha ez is lehetne valami digitális változatban magunknál tartani).
Lehet ezt elutasítani, meg legyinteni rá, meg fordítva ülni a lovon, de a világ akkor sem erre halad. Meggyőződésem, hogy a mostani generáció mindennapjainak (és nem csak nekik) már sokkal inkább része a telefon. A budira sem indul el nélküle. Semmi esély arra, hogy otthon hagyja, vagy bent maradjon a kocsiban. Bevallom, én is szinte csak a zuhanyzóba nem viszem, de mindenhol máshol ott van, "hozzám van ragadva". Tehát sokkal hamarabb hátrahagyja a tárcáját, mint a mobilját. NFC-s okosóra kell még, és a nyári strandolás is megoldva. Jöhet Kolompár Dzsézönsztetem feltúrni a törölközőmet a Balatonparton, csak egy szandált fog találni alatta, sem telefont, sem tárcát. Nem kell emiatt stresszelnem magam, meg hogy hármónk közül ki maradjon a csomagokkal.
A sarcolást meg nem is értem: a mobillal való fizetéskor ugyanazt a bankkártyát használod, csak digitalizálva, a POS terminálnak édesmindegy, hogy egy plasztik lapot tart oda a vásárló vagy egy telefont, ugyanaz a kártyás fizetési tranzakció megy végbe. -
st6969
őstag
Alapvetően egyetértek, ami az ár/érték arányt illeti, nincs igazán alternatívája elfogadható árkategóriában.
De az árösszehasonlítást egy A54-gyel nem értem. Egy új modell árát hasonlítod egy 4+ éveséhez? Az akkori új árát, vagy hogy? Azóta volt/van egy komoly inflációs hatás is, valamint az árfolyamok sem kedvezően alakultak.
A fotókat telefonon hasonlítottad össze, vagy monitoron? Érdemes az utóbbin, mert telefonon egy alsó kategóriással készült kép is tűnhet jónak.
Én pont azért akarok jó fotós képességű telefont venni, mert nem akarok külön kompakt fényképezőt magamnál hordani, de manapság ez sajnos csak a csúcs készülékekben elérhető. Hiába lenne elég a teljesítménye egy középkategóriának, ha a fotók nem elég jók vele... -
nagyúr
-
amargo
addikt
Lehet félreértelek, de ha inflációs hatást elrejtve még mindig ugyan annyit költesz élelmiszerekre, akkor már nem is eszel értelmes/minőségi ételt? az nem feltétlenül egészséges főleg, ha nem vagy hozzászokva.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
hdtomi
senior tag
Azt hiszem ki is kapcsol, ha sokáig hagyjuk világítani, gondolom így védi magát.
Én Lumia 950-ről váltottam, ott tripla RGB LED-es vaku volt, hát az a Nap, ez meg a Hold.
[ Szerkesztve ]
Mi 8 & Mi Band 6 (+ Lumia 950) - Windows 10 Home 64-bit - Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest