Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkezdte az idei cicaharcot az AMD és az Intel
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Toshiba notebook topic
- Nem lesz extrém magas ára a Ryzen 7 9850X3D-nek
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Az idei év is bővelkedett a retró hardverekben.
Bizonyára tudjátok, hogy elsősorban cpu hűtőket gyűjtök.
Érkezett néhány új darab és néhány olyan is, amiből már volt "készleten", de kívánós.Silentmaxx Twinblock, ez már a harmadik példány, Bigblock még mindig kívánós de ha fel is bukkan egy, horror az ára.
Cooler Master V8 v.2 dobozosan. Ez késni fog, mert a futár ugyan hívott, hogy 5 percnyire van, de két egymást követő nap se tudta kézbesíteni a csomagot, helytelen cím miatt... Agyrém!
Cooler Master V10, oem, de legalább már ez a negyedik és tervben van még egy-kettő beszerzése. De ez majd a jövő zenéje.
Asus Triton 88, természetesen dobozos.
Asus Triton 79 Amazing dobozában. Sajnos a venti tengely része kitört a foglalatból, ezt majd javítani kell, de amúgy szép. Már így vettem, tudtam róla.
Icegiant Prosiphon Elite, második, mindkettő dobozos.
Arctic Alpine M1 Passive. Dobozos. Semmi extra, párszáz forintot megért.
Thermalright Silver Arrow -> oem.
Intel Core i7 Extreme s1366
IceGiant ProSiphon Elite -> kettő van belőle! Dobozosak!
Nofan CR-80EH -> oem
NoiseControl Silverado -> oem
Gigabyte G-Power Lite -> dobozos.Kellemes és hardverekben gazdag ünnepeket kívánok mindenkinek !
-
Ma hirtelen felindulásból bementem egy számtech boltba.
Ez fogadott.
Nem hagytam ott.
Újszagú, gyanítom nem futott lap lehet.
De lehet rossz is ettől függetlenül.
Cpu-t kaptam hozzá, majd megnézem működik e. -
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi, de hogy azt ki gondolta volna, hogy a 600-as lesz a legritkább és legdrágább Thunderbird 2025-re?!
2-3 éve még tudtam volna venni 4k-ért, nem kellett. Mára meg olyan ritka, hogy az ára korrekten belőhetetlen. Lehet, hogy 50-et is adna érte valaki, mert eBay-en sincs egy darab se. (Legalábbis nem volt, mikor legutóbb néztem.) -
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem kevés pontszám. A Kyro II 1.4-es TB mellett 3000 pont körül tud csak.
Láttam ilyen lapot egyszer élőben, a házat vettem meg, amiben volt.
Egyébként ezek a nagyon ritka dolgok lehetnek akár hamisítványok is. Perpill épp ezt nézem, és mintha valaki leszedte volna az IHS-t egy P4-ről, hogy némi maszekolás után legyen neki valami egészen egyedi... -
Jut eszembe, ha már itt járok...
A begyorsult Win98- al még nem is flexeltem itt.

Win98/3DM01 világrekord :
Valamint hétfőn érkezik az X299 lap +10magos i9+64GB RAM. Félretró set már ez is, Win11 próba után természetesen megnézem mit karcol Win98 alatt.
Ez még az eladó fotója a lapról :
-
-
Megjött a második 64 MB-os Kyro II-m is.
Kyro I-ből is több van már.
Csak hogy 20 év múlva is legyen működő darabom. -
Laraxior
titán
Beszarás.... egy fabatkát nem adtam volna érte.
20euróért működik...
de 3300-ért az RTX5090 nem.
-
Laraxior
titán
Nagygépbe azért nem merem betenni, de bedobom a tesztgépbe valamelyik nap
szerintem kibányászta a lelkét is már, de a polcon ellesz, ha nem is jó
-
Laraxior
titán
Figyeld mit talaltam a bolhapiacon
20€
-
válasz
FoLey-v
üzenetére
Asusban csak GT van nálam, AGP változat, az Ultra és PCIe verziók hiányoznak.
A GS verziók amúgy nagyon mennek, pld az XPertVision kiadás, ultra órajelek. -
-
FoLey-v
addikt
Ma voltam piacon és megmentettem a testvérét. Amúgy is 6800 szériát imádom.
-
Laraxior
titán
Ilyenkor azert elegge erezheto mar, hogy kinek volt par evig vizesblokk rajta, es ki az aki gyari coolerrel nyomta
-
-
Laraxior
titán

Elinditgattam a par megmaradt VGAm, van amelyik a polcon, semmittevés kozben halt meg. Pl egy Leadtek 8800GTS.
-
Laraxior
titán
Srácok van valakinek dobozos, fullos true copperje esetleg?
Ez a bal oldali is tartozek? Thermalright zacsiban volt, de valahogy nem all ossze, mint ahogy a csavarok sem a kulccsal. Csak en kevertem volna be a dobozba?
Neztem neten, de ott nincsen, lehet masik hutorol valo
-
FoLey-v
addikt
válasz
Barret001
üzenetére
Pár évvel ezelőtt én is zenehallgatás miatt vettem meg fillérért. Tökéletes volt a hangzás csak ugye megrepesztettem a kijelzőt takarítás közben.

DarthSun A foglalatnál sikerült visszahajlítgatni,de processzor hiányában egyelőre nem tudom kipróbálni.
De egy dobozos cigiárárért így is megérte a vétel. -
NFree
addikt
Sziasztok új taggal bővültünk.

-
envagyok
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
Vagy növeszteni kell agyat, hogy meglegyen pár napi fizuból.
-
Laraxior
titán
-
envagyok
veterán
válasz
Törzsúr
üzenetére
Kb GTX1050Ti teljesítményű, csak annál 1GB-al kevesebb van benne, és 2-3x annyit fogyaszt.
Én az alá lőném be az árát.
Illetve alaposan teszteld ki, halós típus, sok van, ami képet ad, driver is felmegy, de huzamosabb 3d terhelésre hibázik, újraindul a gép, elmegy a kép, stb hibákat produkál. -
Törzsúr
senior tag
Mennyit érhet szerintetek a fenti kártya?
-
Törzsúr
senior tag
Komplett gépet találtam a kuka mellett, gondoltam csak belenézek:
X4 965 + Arctic toronyhűtő
8 GB 1600MHz Corsair XMS3
M4A79XTD EVO alaplap
és
Asus Direct CUII 7970, én húztam le a fóliát a kártya hátoldaláról...
Még ilyet...
Hibátlan az egész gép! -
-
Laraxior
titán
Csávókám nem gyengén tolja
evga kollekcio
-
válasz
czundermák
üzenetére
Valóban príma a hűtése. Én is bezsákoltam egyet. És nagy szám, mivel van Win98 drivere. A QFX3500 már gagyi hűtés, kell rá a sufniventi, viszont marhára megy, léghűtés kategóriában tartom vele a Win98 alatti 3DM2001 világcsúcsát Zen mellett 61077.
Kártyák fotói és W98 teszt C2D mellett a #2336- ban.szerk : ja és persze szép is a 3450

-
Fél év után sikerült szereznem még egy Quadro FX3450-et (6800GS). Alapvetően nem nagy szám, de az első belőle úgy lett megmentve a biztos pusztulástól, a párját pedig épp ma sikerült kézhez kapni.
Néhány hónapja majdnem tudtam kettőt venni egyszerre, viszont az eladó semmiképpen nem postázott, így maradt a várakozás.

Messze a legszebb egy slotos család a szememben a GF6800 széria GT és GS variánsa. Megbecsült darabok lesznek.

-
Laraxior
titán
Csavókamnak van még 4 classified is, szerintem arra is rateszem a kezem
-
Laraxior
titán
Megint itt, ugyanaz a kérdés.
Adott most két GTX680, ezek tök egyformák, evga hydro... ezekkel sem ajánlja fel a windows az sli-t. Win10 szintén de másik rendszer, nagyobb táp stb. (Nem én teszteltem)Előfordulhat hogy a windowszal csináltak valamit? Mert ugye a CPUkhoz rendszeresen jön a lassítás, a usernek manual kell belőni, hogy maxon menjen, még új hardverek esetén is.
Szóval azt írja a csávó akitől venném, hogy neki se megy az SLi. Érdekes, mert ugye nálam sem ment, viszont régebben amikor tesztelgettem még a 8800Ultránál is felajánlotta az SLi lehetőségét, hiába a 650es táp, szóval eléggé gyanakodom a windowsra.
Esetleg nincs valakinél kéznél egy SLi-s rendszer?
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Úgy tippelem hogy simán lehetséges. Nekem 600W Csifi táppal belassultak a ventik is, egy db 580- al, ha terhelésre kapcsolt. 700W- ra cserélve már nincs gond. Fogyimérő szerint, a 230V oldalról 300+W fölött kért 3DMarkkal, mellette nagy étvágyú proci +tele van pakolva a gép perifériákkal, összeadva, szorozva 1.15- el(táp hatásfok miatt, de lehet hogy csutkára hajtva, még rosszabb), érthető. Nagyon nagy étvágyú az 580- as.
A 650 tuti kevés kettőnek. Oda 800 vagy afelett kell sztem. -
Laraxior
titán
Elofordulhat szerintetek, hogy a nem elégséges táp miatt nem ajánlja fel az nVidia driver az sli lehetőségét? Mind a ketto VGA megvan, ahova kotom a monitort ott megy a kép, mindegyiken lefut a vantage, de az egyiket mindig inaktivnak irja. A legutolso drivert tettem fel hozza amit talaltam az nV oldalan. Win10.
Evga x299 dark lapban két vizes gtx580.
Az egyik 3GBos hynix ramokkal, a masik 1.5GB samsung ramokkal.
De atpakoltam a htpcbe az evga 850es tapot, nem akartam azt a gepet szetbontani, ezert csak a tx650-el probalkoztam.
Elvileg 244W tdp a gtx580, azert a maradek csak.eleg egy alaporajeles rendszerhez ... gondoltam volna.
-
Laraxior
titán
Meg pont befutott, mielott lepattantam otthonrol
-
NFree
addikt
válasz
Laraxior
üzenetére
Folyamatban , csak nem akartam még írni , nekem ugye van egy azt anno gariba újonnan kaptam kb 3 hónapot ment azóta doboz ,Vízblokk van rajta anno 1400mhz felett ment a drága , majd ha ez megjön megnézem és valószínű utána posta neked . de ez már csak kb január ünnepek miatt nem akarom feladni . habár a múltkor egy csomag kevesebb mint 4 nap alatt megjött. , nagy kár , hogy nem tudom a mostani lap Z790 menne -e sli ben vagy 2-3 benchet lefuttatnék persze ésszel .
2444DarthSun
köszi nem kevés gyűjtögetés , és főleg pénz van benne sajnos. -
NFree
addikt
Sziasztok , nos lassan megérkezett az utolsó darab is , sajnos még csak szekrényben , de lassan készül a polcrendszer is . remélem elférek majd .

sajnos az evga gyűjtemény nem kicsit hiányos , de a lightning 2db kivételével pipa , 480,580,680,770,780,980ti,1080ti,2080ti leírni is borzalmas . -
Laraxior
titán
Filléres áru érkezett

-
FoLey-v
addikt
-
Laraxior
titán
Még valami ledvilagitast tervezek a polcokhoz, de mindenesetre kikerultek a monitor fölé a VGAk. Alaplapbol igaz mar csak 4db maradt, de azoknak nem jutott hely
-
Laraxior
titán
GTX780ként volt hirdetve
Szintén evga gaming plakát, fémmatricák, komplett fullpakk
Természetesen a VGA az 780Ti
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Ebből 10 év múlva nagyobb kincs lesz egy működő, mint most egy voodoo5-ös.
A 15€ most egy napi kajára se elég, annál meg azért jóval többet ér a szememben.
Ezért is csak cserélek ilyeneket inkább.
De biztos találsz ebayen előbb utóbb dobozost olcsón, nem könnyű, de megeshet. -
Laraxior
titán
Esetleg ha valakinél unatkozik dobozában, egy szep allapotu GTX480, akkor azt szivesen magamhoz venném "némi" pénzmagért cserebe
johet vizesblokkos is, hasonlo kondiciokkal. -
Laraxior
titán
Bár nem tesztelt, sanszos, hogy uzemkeptelen, az ara is annyi volt, de annyira full a pakk, hogy simán megérte.
Az osszes atalakito bontatlan evga zacsiban, mint ahogy latszik a dobozon is rajta a folia, még az evga gaming plakát is a dobozban van.
Ha beindul, azért nagy lesz a boldogsag
-
Laraxior
titán

-
FoLey-v
addikt
Mára piacon leltem ezekre
2db Hynix 2GB 2Rx4 PC2-5300f-555-11 HP PN 398707-051 ECC Ram 2k (kicsit geil-es kinézete van)
Intel Pentium D 820 1k
Intel Core 2 Quad Q6600 1500ft és pont jó lesz bele az lga775 lapba
-
-
Tegnap szembejött velem ez a két lap.
Elfogadtam na...
Az öröm az ürömben, hogy az epox nem működik.
A Gigabyte viszont igen.
A zöldnél még ki kell deríteni, hogy mi miatt van tetszhalott állapotban.
A post kártya nem mutat számokat, viszont sok alkatrész a lapon működést mutat, hőt termel, melegszik.
Gyanús lehet a bios... -
envagyok
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Az 6800GT volt, nem Ultra
[link]
Erről van egy sztori:
Egy PH-s srác is vett egyet pár évesen, csak mikor beépítve menet közben tesztelgette, tapizgatta, a gyűrűjével rövidrezárt valamit rajta.
Mérgében kettétörte

Nálam ami van hasonló korú dual GPU kártya (na jó, 2-3 évvel fiatalabb) a Radeon x1950pro dual
[link]
Hasonló ritkaság még az ASUS 7800GT Dual
[link] -
Laraxior
titán
válasz
DarthSun
üzenetére
A Mars a 2xGTX285
Mars 2: 2xGTX580
Mars 3: 2x GTX680, de asszem talán ez ki sem jött (De van helyette GTX690)
Meg lett egy Mars GTX760, ez meg 2x GTX760 GPU-t tartalmaz.Igazából az első 3 a vágatlan verziók lettek, mert ugye mindegyikből elkészült a dual GPU-s variáns, csak hát akkoriban a hűtéssel, fogyasztással voltak gondok.
AMD oldalon ugyanez, mindegyik megvan "normális" verzióban
Asus Ares = 5870X2
Asus Ares 2 = 7970X2
Asus Ares 3: R9 295 X2 (Ez már gyárilag is vizesblokkal jött ki)Asszem náluk a Asus GeForce 6800 Ultra DUAL volt az első két GPU-s kártya, azt nem tudom jött-e forgalomba, vagy csak prototípus volt. Egy vagyont érhet az is.

-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Nekem is folyamatosan jönnek a cuccok.
AZ elmúlt 2-3 héten egy szép XFX 8800GTS 512 alfa dog, egy ASUS HD6970 dobozos, egy Rampage II Gene, egy ref HD7970, de azzal átvertek, egy fobozos GTX285AMP, egy R3E i7-990x-el, meg pár régebbi cucc, újabban arra is rákotlottam pl. ős Sound Blaster 2.0, de a legérdekesebb egy club3d nem ref. HD7990 volt:
Rampage Black Edition lapokra én is csorgatom a nyálam, de nem visz rá a lélek, hogy a kb. ugyanazt tudó lapokhoz képest többszörös felárat fizessek, ráadásul nekem sokkal jobban tetszik az alap piros/fekete színvilág.
-
Laraxior
titán
Ebayen van a 308. Asus Mars az 1000ből
-
NFree
addikt
Ezek kb mikor számítanak retrónak ?
Régi kis gyűjtemény .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVidia tulajok OFF topikja
- VGA kibeszélő offtopik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kedvenc zene a mai napra
- Formula-1
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Megkezdte az idei cicaharcot az AMD és az Intel
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Új Razer Blade 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 4080 12GB 175W Win11 Garancia
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Újszagú, gyanítom nem futott lap lehet.

de 3300-ért az RTX5090 nem.
20€

,meg meg remélem lesz is

Az öröm az ürömben, hogy az epox nem működik.

Régi kis gyűjtemény .