Új hozzászólás Aktív témák
-
xxSanchez
őstag
Vezérlőpult 2 kattintás
Kikapcsolás 3 kattintás
Gyakran használt alkalmazások eltüntetése szerintem egyáltalán nem gond, modern felületre annyi alkalmazást teszel ki amennyit csak szeretnél, mégcsak az egér görgőjéhez sem kell nyúlni, mert úgy megy arréb a felület ahogy mozgatod az egeret.[ Szerkesztve ]
Heyho.
-
FefeeX
veterán
válasz #41133696 #101 üzenetére
nem azt mondtam, hogy nincs, hanem hogy gugliznom kellett, ahhoz, hogy megtaláljam, hol van, mikor lejárt a 30 nap próbaidőm a Start8-nál... És erre a hivatalos MS válasz, hogy írd be a keresőbe, vagy használd a gépházat helyette (ami semmire nem jó, kb mint az Android beállítások menüje)... Persze, csinálhatsz magadnak bármit, ez 10 éve működött is, mikor sok időm volt, és litestep shellre váltottam explorerről, beállítgattam mindent, rengeteg dolgot be lehetett állítani, nagyon fasza, csak így alapvetően kapsz egy használhatatlan OS-t amit elég sokáig kell állítgatni, hogy használható legyen; ez az én értelmezésemben erős visszafejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Határozott visszalépést érzek a Win 3.1 felé... lassan a multitaskot is kiveszik, majd pár év múlva újra feltalálják. Olyan ez, mint a 10 colos tablet, amit billentyűzetes dokkolóval árulnak (érintőkijelzős netbook...).
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
kiskekko
tag
Jaj hogy én soha nem fogom megérteni ezt a nyavajgás áradatot a Win 8 miatt...Lényegében csak optimalizáció történt meg kapott egy szebb startmenüt a 7-eshez képest. Attól hogy valamit nem ismerünk vagy egyszerűen csak nem vagyunk hajlandóak megismerni még nem szar hanem azt jelzi hogy sokan nem fogékonyak az újdonságra. De kb minden új verziónál így kezdődött, emlékszem amikor még a 7-est szidta mindenki.
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
kiskekko
tag
Csak tudod ezekből a sűrű fórumokon át zajló nem tetszés nyilvánításból egy átlag felhasználónak az jön le hogy a Win 8 egy szemétdomb, pedig nem csak a topik van tele az olyan emberek nyavajgásaival akiknél csupán az az egy probléma az esetek többségében hogy egyszerűen csak nem szeretik a változást, többek között ezért lehetséges az hogy kis hazánkban még csak nem olyan rég tudta átvenni a Win 7 a vezetést az XP-től amit akárki akármennyire is dícsér el kell hogy ismerje hogy már elavult. A "szűzkislányos sírás" ahogy te fogalmaztál pedig szerintem a hozzád hasonló kommentelőkre jellemző leginkább, főleg egy új win megjelenésekor.
[ Szerkesztve ]
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
zka67
őstag
válasz kiskekko #112 üzenetére
Má' bocs, hogy beleszólok, de nincs igazad. A MS évtizedek alatt megszoktatta velünk, felhasználókkal az új dolgokat. Ezek az új dolgok mindig valamivel többet nyújtottak mint az előzőek. De ilyenre még nem volt példa, hogy elvett volna dolgokat a meglévőekből. Gondolok itt a start menüre és az aero felületre. Na, ehhez nincsenek hozzászoktatva az emberek, hogy elveszik tőlük azt, amit az évek, évtizedek alatt megszoktak.
És szerintem teljesen igazuk van azoknak, akik hőbörögnek emiatt.
-
nagyúr
Gondolok itt a start menüre és az aero felületre. Na, ehhez nincsenek hozzászoktatva az emberek, hogy elveszik tőlük azt, amit az évek, évtizedek alatt megszoktak.
Az aero nem túl régi, vista óta van. A start menüt sem vették el, cask átalakították.
Ja bocsánat, évek, ott van. De jóformán egyiket sem vették el, cask átalakították.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Rickazoid
addikt
...elrontva egy felülettel, amit mobil érintőkijelzőkre szabtak.
Amúgy a stabilitása is erősen megkérdőjelezhető, nálam például nem tudja konfigurálni a frissítéseket (a "Modern" UI alatti programok frissítései meg le se töltődnek) és ahogy kerestem az okát... elég sok helyen írták ugyanezt a hibát, azok szerint néhol driverek okozták, néhol programok, néhol rendszerszolgáltatások.. az enyémnél még nem jöttem rá, de mivel minden egyes újrapróbálkozási kísérlet elvesz 20-25 percet az időmből (amíg konfigurál, majd újraindul, ismét konfigurál, aztán visszaállítja az eredeti állapotot, újraindul, megint konfigurál és megint visszaállít), feladtam. Ha lesz kedvem, újratelepítem, már ha az megoldja.
Igen, jogtiszta, hiteles forrásból származik és nem vírusos vagy férges.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Jack@l
veterán
válasz CyberPunk666 #117 üzenetére
Ha van 3 monitorod neki...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
KAMELOT
titán
Ez a WIN 8 nekem nem jött be. WIN 7 ultimate 64bit-et használok. Minden megy stabilan és gyorsan.
Értelmét a váltásnak akkor látnám, ha gyorsabb lenne legalább 2x és valami újat is fel tudna mutatni. Gyorsítást viszont elérhetem egy SSD megvásárlásával is.
WIN 8 = WIN 7 - aero - start menü
Metro felület meg tabletre jó talán.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kispx
addikt
-
oO7
őstag
azért így 2013-ban azt elvárni, hogy szimplán egy szoftveres frissítéstől 2x gyorsabban fusson bármi is... merész... egy olyan jó 10 éve már elmúlt az az időszak amikor egy új oprendszer érezhető teljesítménynövekedést hozott (de akkor sem 2x-est) ugyanazon a hardveren... mellesleg maga az oprendszer és a beépített alkalmazások kb soha nem helyeznek nagy terhelést a gépre, a teljesítményigényes 3rd party alkalmazások sebességéért pedig nem a Microsoft a felelős (pl egy Photoshop vagy valami videó vágó vagy CAD program)...
a "-aero" -val nem tudok vitatkozni, de a "-start menü" az már kevésbé egyértelmű és azt sem mondanám, hogy "Metro felület meg tabletre jó talán"...
-
oO7
őstag
most "első napnak" te vagy a szűz állapotot veszed driverek meg startup-nál induló alkalmazások nélkül, vagy ha nem, akkor te nem belaktad hanem lelaktad a rendszert...
kékhalált milyen gépeken láttál? csak mert az esetek 99%-ában valami driver a ludas egy esetleges kékhalálnál...
-
kispx
addikt
Nem a szűz állapotot értettem.
Driverek, frissítések, programok 2-3 órán belül felmennek (mert tetű lassú a net). Utána már lényegében a készen vagyok vele. Időközben csak a programok frissítései kerülnek fel, meg most +3 program volt.A drivereket meg a winupdateről szedtem.
egy vesszőhibát kérésre töröltem.
[ Módosította: crey ]
-
oO7
őstag
a szűz állapothoz képest nyilván valamivel lassabb lesz a rendszer miután belaktad... a driverek hozzák magukkal a kis szoftvereiket amik startupnál indulnak, és még lehet, hogy további progik (pl Skype, Steam, torrent, meg hasonlók) is rögtön indulnak a rendszerrel...
az pedig, hogy a drivert windows update-ről szedted, kb semmit nem jelent... nyilván olyan driverek kerülnek oda amiket masszívan kitesztelnek, de még ez sem jelent 100% garanciát arra, hogy hibátlanul fognak működni - ahogy ezt a te tapasztalatod is mutatja... ez viszont még mindig nem változtat azon, hogy ha neadjisten találkozol egy kékhalállal az nagy valószínűséggel nem a rendszer hibája hanem egy driveré vagy a hardveré...
-
nagyúr
Pont fordítva, gyorsabb less, ha belakod. Még akkor is, ha elég sokminden indul el a rendszerrel. A 7 meg 8 nagyon el van találva memória kezelésből, és azért gyorsul még ha belakod is. Mindent előtölt, jegyez így amikor kell a ram, akkor oda adja az adott szolgáltatásnak, programnak. Ha lassul belakás után, akkor ott szoftver baj less. Vagy a windows nem megfelelő változat használata.
Sőt, mondok mast is. Amd 2 magd 4 giga ram, pendrive readyboost-on vs. corei7 (majdnem a legnagyobb) 8 giga ram readyboost nélkül.
Haver annó mikor itt volt indítottam egy office 2010-et az amd-s gépen, és csodálkozott, hogy neki nem tölt be úgy, mint nekem. Pedig az ő gépe ingen cask brutal volt. Szóval ha a rendszer még egy ilyen pendrive-al megvan toldva, akkor igen cask profitál belőle a rendszer, programok.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
kispx
addikt
Bocsi, még mielőtt megírtad volna a hsz-t szóltam a moderátoroknak, hogy a vesszőt vegyék ki a mondatból, mert az ellentétét lehet kiolvasni belőle mint amit írni szerettem volna. Szóval az a kezdőállapot, amikor a programok felkerültek, és a rendszer is felfrissítette magát.
Az említett programok közül egyiket sem használom. 3 program indult el indírásnál
- CIS
- privoxy (negyed mega sincs)
- f.lux (még annyi se)"ez viszont még mindig nem változtat azon, hogy ha neadjisten találkozol egy kékhalállal az nagy valószínűséggel nem a rendszer hibája hanem egy driveré vagy a hardveré..."
Ezzel az a baj, hogy egyik program sem hibátlan, tehát a Win8 sem. Egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy egy kék halál nem a WIn8 hibája hanem a drivereké. Főleg, hogy nem is láttad a rendszeremet. (Természetesen a Win8 alatt ugyanannál a gépnél nem volt kék halál)(#125) Sub-ZeRo
Legális Win-em van. 9k-t azért megért a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
válasz Sub-ZeRo #125 üzenetére
naigen... csak ugye az okos előtöltésnek is megvan az a kis hátulütője, hogy a rendszer friss indulása meg valamivel (tán nem is érezhető mértékben) de lassabb lesz, hisz egy csomó mindent be kell rántani... utána már persze okosban alkalmazkodik hozzád...
(#126) kispx - nem mondtam, hogy nem a win8 hibája, csak azt, hogy valószínűleg nem az övé
-
kispx
addikt
Nah azt hiszem mára fel kéne hagyni a fórumozással, egy újabb hiba:
(Természetesen a Win8 alatt ugyanannál a gépnél nem volt kék halál) -> (Természetesen a Win7 alatt ugyanannál a gépnél nem volt kék halál)Nem szaladok megint a modikhoz, úgy sincsenek a gépnél. Olvassa mindenki jól a hsz-t
(#127) oO7
Kevesebb összeomlás, több kék halál Windows 8 alatt
Ezért erre nem a valószínűleg szót használnám...[ Szerkesztve ]
-
-
kispx
addikt
Nem akarok kötekedni, de azért nem nyugtattál meg, mert
- nem akarok a 7-re mutogatni, de a béta óta használtam, és ezekkel nem találkoztam.
- mivel pörgősebben fogják az új verziókat kiadni, akkor mindegyiknél azt elfogják játszani, hogy mire ezeket a kék halálokat kinövik, kész a Win n+1? -
oO7
őstag
a Win7 az egy "minor" frissítés volt a Vista után... amit Vista-ra végre valahára megcsináltak (mind az ms mind a gyártók), annak már valójában a 7 aratta le a babérjait...
az MS-nek is megvan ez az Intel féle tick-tock stratégiája, hogy egy kicsi - egy nagy frissítést hoznak ki... a Vista nagy frissítés volt, a 7 kicsi, a 8 megint nagy... és mellesleg most a Win8-ban bevezetett újdonságokkal hosszú távra terveznek, szóval nyugis lesz a helyzet most egy darabig... -
KAMELOT
titán
Nekem azért van ám programhalmaz a WIN7-en és még így is elég gyors. Főleg, hogy egy 5 éves WD320GB-n megy az egész rendszer. Fontos még az, hogy kicsit defragmantálni is kell kb. 4x miután fullosan feltette az összes frissítést. Nekem 2,5 éve van WIN7-em és idáig hibátlanul megy.
Ameddig lesz frissítés ezt fogom használni.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nagyúr
Nekem 7 alatt is volt kékhalálom és 8 alatt is volt. És tudom, hogy az alvó mód nem tetszik a rendszernek, vagyis inkább az alaplapnak, mert néha nem igazán tud vissza jönni. Ha vissza is jön, akkor dob egyet. Ilyen volt 7 alatt is.
-
kispx
addikt
Nekem lassulásos problémán a 8-cal van. 7-nél nem volt ilyen pedig ott is a 3 év alatt felgyülemlett egy kis programhalmaz.
(#132) nicu71
Az, hogy nálad nincs hiba nem azt jelenti, hogy másnál sincs. Én a 7-tel nem ütköztem kék halálba, (#134) Sub-ZeRo viszont igen. Semmit nem lehet ezzel elmondani. Az Eclipse Juno-nál is elismerték, hogy teljesítménybeli problémák vannak, de nem mindenki panaszkodott, hogy nála lenne.Pedig nem sok mindent használok:
- CIS
- NetBeans, Qt Creator, PSPad
- FF, Comodo Dragon, Opera
- SMPlayer, max tray player
- totalcmd, privoxy, f.lux, winrar, 7-zip[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
Nem a win volt annyival gyorsabb, hanem az új architekturák (winhez csak a támogatás kellett), amik ma 1-2 évente alig 5-10%-ot gyorsulnak, szemben az akkori 30-40%-al.
Akkoriban még igaz volt Moore törvénye is, ma már viszont nem.Konkrétabban a w95 az pentium 100-asok környékén volt menő, a w98 az már inkább a p3 idejében volt a main OS, míg az XP megjelenésekor már p4 volt otthon. Hatalmas nagyok a különbségek ezen családok között. A w7 idejében meg már többmagos processzorokról beszélhetünk, és ma pontosan ugyanez az architektúra van.
Ráadásul ma már a HW-k elérési ideje jelenti a szűk keresztmetszetet (lásd HDD-->SSD). A w8 egy ugyanolyan környezetbe érkezett, mint a w7, előtte meg iszonyatosan nagy váltások voltak HW ügyileg is. Egy mai processzor egy 5 évvel ezelőttihez képest alig nyújt 40-50% pluszt, ami ÖT év alatt elég kevés. Ráadásul ami akkor megdobta a dolgot az a több fizikai mag volt, amire akkor már megvolt a kihasználás mikéntje a win részéről, így gyakorlatilag csak skálázni kellett.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz CyberPunk666 #137 üzenetére
Értem én amit mondasz!
E5200 + 2x2GB ram volt a gépemben.
XP---ViSTA---WIN7 mindegyik volt a gépemen sorban. Ezért írtam minden egyeshez 2x gyorsulást.
E5200 + 2x2GB 800mhz ram + WIN7 -------> i5-3450 + 4x4GB 1600mhz ram + WIN7
Itt kb. 5x gyorsabb lett a WIN7
Természetesen SSD-vel ez a gyorsulás még többet jelent. kb. 6xV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CyberPunk666
senior tag
XP nem tudta használni a többmagos procikat, nem volt erre tervezve. Csomó utána megjelent dolgot úgy gányoltak bele.
A vista is egymagos, de sokkal erősebb processzorra lett írva (az MS benézte, mert azt hitték mire megjelenik a gépek olyan gyorsak lesznek és nem számítottak arra, hogy közben korlátba ütköznek a frekvencia tekintetében. Meg ugye az már tényleg 64 bites procira lett optimalizálva...
Win7 ami végre tényleg többmagos processzorokra lett írva.Ebből a szempontból a w8 ugyanarra lett építve, mint a w7. Amúgy HDD esetén lényeges a gyorsulás w8 esetében, ha nem is kétszeres, de azért egy 30-50% biztosan van. (nekem ez van egy phenom II 965, 8Gb 1600 mhz ram, HDD, 6950 mellett)
-
KAMELOT
titán
válasz CyberPunk666 #139 üzenetére
Így már világos. Érdekes, hogy a vista is 1 magra lett írva. Tanultam valami újat is.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CyberPunk666
senior tag
-
Alchemist
addikt
válasz CyberPunk666 #139 üzenetére
Az XP-nek külön van multiprocesszoros HAL-ja (Driver date: 2001-07-01)... az más kérdés, hogy mennyire optimalizálták az újabb procikhoz a teljes rendszert.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
oO7
őstag
válasz CyberPunk666 #141 üzenetére
ez azért így nem teljesen igaz... el kezdtek fejleszteni egy rendszert az XP után normális ütemterv szerint, amit abban a hitben fejlesztettek, hogy majd 6-8-10GHz -es gépek lesznek... de idő közben kiderült, hogy ez egy rossz gondolatmenet volt és ekkor nyomtak egy reset-et a projekten és ezért jelent meg olyan sokára a Vista az XP-hez képest mert ez után kezdték el lényegében magát a Vista-t fejleszteni...
-
Alchemist
addikt
Nálam ThinkPad T61 SSD-vel, XP (32 bit) és W7 (64 bit) boot menüvel, mindkettő évek óta belakva (TP driverek, utility-k, 1-2 kisebb startup progi), de karbantartva... a boot menütől a W7 22, az XP 32 mp alatt áll fel.
Gyorsabb a W7 betöltődése, de alig 1,5-szer...Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
CyberPunk666
senior tag
Lehet igazad van, de azon a tényen nem változtat, hogy pont rosszkor jött. A vista véglegesítése alig pár hónappal az első többmagosok kijövetele után volt, miközben egy több éves projektről beszélünk.
Szóval ebben lehet tévedtem, de azért a lényegtől annyira nem jártam messze.
-
oO7
őstag
válasz CyberPunk666 #146 üzenetére
nade azok a processzorok sem akkor teremtek amikor a boltok polcaira kerültek... azoknak is azért egy jópár évre visszanyúló fejlesztési fázisa volt, és az ez idő alatt készült prototípusokhoz az MS nyilván hozzáfért, hogy mire megjelennek a processzorok és az új OS, minden klappoljon...
-
kiskekko
tag
Nekem egy sima 7200 rpm-es wd hdd van a gépemben, win 8-al kb 10 másodperc alatt teljesen feláll a rendszer a főkapcsoló megnyomásától számítva kikapcsolt állapotból, szerintem ez igencsak gyors, egy SSD-vel nem is tudom mit csinálna.
-
Jack@l
veterán
válasz kiskekko #148 üzenetére
Nézz egy restart-ot, és akkor mérd le, mert az a start kb a hibernáláshoz hasonló.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Honor 200 Lite 256GB, 1 Év Garanciával, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával,
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs