Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickazoid

addikt

válasz nicu71 #115 üzenetére

...elrontva egy felülettel, amit mobil érintőkijelzőkre szabtak.
    Amúgy a stabilitása is erősen megkérdőjelezhető, nálam például nem tudja konfigurálni a frissítéseket (a "Modern" UI alatti programok frissítései meg le se töltődnek) és ahogy kerestem az okát... elég sok helyen írták ugyanezt a hibát, azok szerint néhol driverek okozták, néhol programok, néhol rendszerszolgáltatások.. az enyémnél még nem jöttem rá, de mivel minden egyes újrapróbálkozási kísérlet elvesz 20-25 percet az időmből (amíg konfigurál, majd újraindul, ismét konfigurál, aztán visszaállítja az eredeti állapotot, újraindul, megint konfigurál és megint visszaállít), feladtam. Ha lesz kedvem, újratelepítem, már ha az megoldja.
    Igen, jogtiszta, hiteles forrásból származik és nem vírusos vagy férges.

• Rickazoid

addikt

válasz CyberPunk666 #94 üzenetére

Namost egyrészt az "eltüntetése" nem kizárt, ugyanis elég kivenniük az asztal könyvtárat (technikailag az is csak egy könyvtár, csak minden más mögött állandóan meg van jelenítve a tartalma - GNOME alatt ezer éve kikapcsolható az asztal megjelenítése), a panel feladatkezelő funkcióját pedig áttenni a "Modern" UI feladatkezelőjébe, vagy legalábbis egy ahhoz hasonló sávra, az ablakok menüjét pedig fixen alsó vagy felső sávban jeleníteni meg egy panelen. Máris "Modernizálva" lenne az asztal. Ezzel nem okoznának kompatibilitási problémát, mert attól még a GUI alatt ugyanaz maradna minden. Szerintem elég valószínű, hogy ha nem is rögtön, de a következő Windows verzióban már erre kell számítani. Láthattunk már ilyen váltást, amikor az Ubuntu kijött a Unity-vel és a GNOME-Shell is hasonló elvre épül, csak kevésbé agresszív előbbihez képest és egyikben sincs két nem azonos célokat szolgáló felület egyszerre aktívan.
    Egy menüt azonban nem vált ki, mert túl nagyok a bekeretezett ikonok, amik nem jeleznek vissza, ha desktop programokat teszel ki. És nem fog több kiférni nagyobb monitorral, mert a felbontás eléggé behatárol, nagyobb monitoron azonos felbontás mellett a pixelek is nagyobbak, fullHD fölé kevés ember ment még manapság, nem is épp megfizethető kategória még pár évig (előbb lesz 8k felbontású kijelzős telefon minden második embernél). Akkor meg mi értelme az egésznek? A "Modern" UI más, mint a desktop, az az egyszerű, teljes képernyőn, egyszerre csak egyet használsz elvet követő programok környezete, ahol az indító ikon egyben ikonállapot és widget is, de oda lettek beszórva azok a sima parancsikonok is, amik semmit sem képesek profitálni az egész felületből. Ezeknek a programindítóknak listanézetes menüben lenne a helyük továbbra is, mert arra lettek kitalálva.

• Rickazoid

addikt

válasz CyberPunk666 #88 üzenetére

Szerintem nem felturbózott start menü, hanem szétszórt start menü. Egyik eleme az egyik sarokban, másik eleme a másik sarokban és mindemellett hatalmas, beteríti az egész képernyőt. Itt jön be a kijelző mérete, minél nagyobb, annál hülyébben néznek ki a páros oszlopokba rendezett négyzetek, főleg hogy az asztali programok nem jeleznek ott semmit sem vissza. De ezek már milliószor le lettek írva millió fórumban, a negatívumokat lehet sorolni bőven, pozitívumot említeni nagyon azonban egy támogatója se tudott még. Az a felület egyszerűen nem egérhez való. TV-re távirányítóval vagy tabletre ujjakhoz, de nem desktop környezetbe a menürendszer kiváltására. Ráadásul ez csak a kezdet, egyelőre csak a Microsoft tudja, hogy hová fogják még butítani az asztalt, ugyanis a következő lépés pont a desktop környezet idomítása a "Modern" UI mellé. Feltehetően ez lesz majd a Windows Blue elsődleges célja. Elvégre mindent ez alatt a felület alatt akarnak véglegesíteni, átszabták hozzá a logójukat, az Outlook.com-ot és a SkyDrive-ot is már. Az asztal is csak ideig-óráig fog megmaradni ebben a formában, ki tudja, a Win9-re könnyen lehet már csak annyi lesz az asztal és a "Modern" UI közti különbség, hogy előbbiben vannak még ablakok és multitasking. Bár remélem ilyen messzire nem mennek el, de a hozzáállásuk sajnos ilyen célokat sejtet.

• Rickazoid

addikt

válasz Wasp91 #85 üzenetére

Tedd hozzá, hogy (akár 27"+) Desktopon, érintőkijelző nélkül, mielőtt....

• Rickazoid

addikt

válasz nicu71 #46 üzenetére

Nekem a Posta és a Naptár is lassan indul el. De ami vicc, hogy ha elindítom és ellépek onnan, nem töltődik be, amíg vissza nem megyek rá és meg nem várom. Mintha nem futnának ténylegesen párhuzamosan más programmal. Lehet a "Modern UI" programjai nem érik el a valós multitasking képességét a Windows-nak?
    Az áruházban meg rendszertelepítés óta van három frissítés, amit sosem sikerül letöltenie. Szerintem nem csak a 3rd party fejlesztőknek van még dolguk ezzel a hülyeséggel felülettel.

• Rickazoid

addikt

válasz Pikari #6 üzenetére

Kizárt. A "Modern UI" direkt ablakmentes felület. Bár lehet a két felületük egymáshoz közelítése a Win9-re oda fog eljutni, hogy mindkettő a "Modern UI" felületét kapja, csak desktopon marad ablakkezelés.

Más:
    A frissítések telepítésével és konfigurálásával kezdhetnének már valamit, mondjuk lehetne real time az egész, ma is félig megőszültem, amire 13 frissítést konfigurált újraindítás előtt, majd után, összesen közel fél óráig, ami alatt természetesen használhatatlan a gép. Ami egyébként annyira nem öreg, hogy arra lehessen fogni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés