Új hozzászólás Aktív témák
-
Alchemist
addikt
Az "érezhető" szubjektív dolog, a mérhetőség viszont érdekelne... mióta SSD van a laposban, a programok XP alatt is azonnal indulnak, ritkán érzem a Win7-et határozottan gyorsabbnak.
Viszont a sleep-pel a Win7 alatt sem vagyok kibékülve... az hagyján, hogy a spec hardverek (pl. amiket fejlesztéshez használok) ébresztés után nem működnek, de volt már olyan is, hogy a Firefox bekrepált, illetve használhatatlanul lelassult a rendszer. -
KAMELOT
titán
válasz
Alchemist #144 üzenetére
Nem csak a boot idő.....mondjuk engemet az nem érdekel...havi 2x restartolok.
Látom, hogy az egész réndszer, benne a progik és minden más gyorsabb. Már ugyan annál a hardveres felépítésnél érezhető volt a gyorsulás.(#148) kiskekko: 10mp? Mert alvóból lehet, de sima indításnál??? Érdekes!
-
oO7
őstag
válasz
CyberPunk666 #146 üzenetére
nade azok a processzorok sem akkor teremtek amikor a boltok polcaira kerültek... azoknak is azért egy jópár évre visszanyúló fejlesztési fázisa volt, és az ez idő alatt készült prototípusokhoz az MS nyilván hozzáfért, hogy mire megjelennek a processzorok és az új OS, minden klappoljon...
-
CyberPunk666
senior tag
Lehet igazad van, de azon a tényen nem változtat, hogy pont rosszkor jött. A vista véglegesítése alig pár hónappal az első többmagosok kijövetele után volt, miközben egy több éves projektről beszélünk.
Szóval ebben lehet tévedtem, de azért a lényegtől annyira nem jártam messze.
-
Alchemist
addikt
Nálam ThinkPad T61 SSD-vel, XP (32 bit) és W7 (64 bit) boot menüvel, mindkettő évek óta belakva (TP driverek, utility-k, 1-2 kisebb startup progi), de karbantartva... a boot menütől a W7 22, az XP 32 mp alatt áll fel.
Gyorsabb a W7 betöltődése, de alig 1,5-szer... -
oO7
őstag
válasz
CyberPunk666 #141 üzenetére
ez azért így nem teljesen igaz... el kezdtek fejleszteni egy rendszert az XP után normális ütemterv szerint, amit abban a hitben fejlesztettek, hogy majd 6-8-10GHz -es gépek lesznek... de idő közben kiderült, hogy ez egy rossz gondolatmenet volt és ekkor nyomtak egy reset-et a projekten és ezért jelent meg olyan sokára a Vista az XP-hez képest mert ez után kezdték el lényegében magát a Vista-t fejleszteni...
-
Alchemist
addikt
válasz
CyberPunk666 #139 üzenetére
Az XP-nek külön van multiprocesszoros HAL-ja (Driver date: 2001-07-01)... az más kérdés, hogy mennyire optimalizálták az újabb procikhoz a teljes rendszert.
-
CyberPunk666
senior tag
-
KAMELOT
titán
válasz
CyberPunk666 #139 üzenetére
Így már világos. Érdekes, hogy a vista is 1 magra lett írva. Tanultam valami újat is.
-
CyberPunk666
senior tag
XP nem tudta használni a többmagos procikat, nem volt erre tervezve. Csomó utána megjelent dolgot úgy gányoltak bele.
A vista is egymagos, de sokkal erősebb processzorra lett írva (az MS benézte, mert azt hitték mire megjelenik a gépek olyan gyorsak lesznek és nem számítottak arra, hogy közben korlátba ütköznek a frekvencia tekintetében. Meg ugye az már tényleg 64 bites procira lett optimalizálva...
Win7 ami végre tényleg többmagos processzorokra lett írva.Ebből a szempontból a w8 ugyanarra lett építve, mint a w7. Amúgy HDD esetén lényeges a gyorsulás w8 esetében, ha nem is kétszeres, de azért egy 30-50% biztosan van. (nekem ez van egy phenom II 965, 8Gb 1600 mhz ram, HDD, 6950 mellett)
-
KAMELOT
titán
válasz
CyberPunk666 #137 üzenetére
Értem én amit mondasz!
E5200 + 2x2GB ram volt a gépemben.
XP---ViSTA---WIN7 mindegyik volt a gépemen sorban. Ezért írtam minden egyeshez 2x gyorsulást.
E5200 + 2x2GB 800mhz ram + WIN7 -------> i5-3450 + 4x4GB 1600mhz ram + WIN7
Itt kb. 5x gyorsabb lett a WIN7
Természetesen SSD-vel ez a gyorsulás még többet jelent. kb. 6x -
CyberPunk666
senior tag
Nem a win volt annyival gyorsabb, hanem az új architekturák (winhez csak a támogatás kellett), amik ma 1-2 évente alig 5-10%-ot gyorsulnak, szemben az akkori 30-40%-al.
Akkoriban még igaz volt Moore törvénye is, ma már viszont nem.Konkrétabban a w95 az pentium 100-asok környékén volt menő, a w98 az már inkább a p3 idejében volt a main OS, míg az XP megjelenésekor már p4 volt otthon. Hatalmas nagyok a különbségek ezen családok között. A w7 idejében meg már többmagos processzorokról beszélhetünk, és ma pontosan ugyanez az architektúra van.
Ráadásul ma már a HW-k elérési ideje jelenti a szűk keresztmetszetet (lásd HDD-->SSD). A w8 egy ugyanolyan környezetbe érkezett, mint a w7, előtte meg iszonyatosan nagy váltások voltak HW ügyileg is. Egy mai processzor egy 5 évvel ezelőttihez képest alig nyújt 40-50% pluszt, ami ÖT év alatt elég kevés. Ráadásul ami akkor megdobta a dolgot az a több fizikai mag volt, amire akkor már megvolt a kihasználás mikéntje a win részéről, így gyakorlatilag csak skálázni kellett. -
kispx
addikt
Nekem lassulásos problémán a 8-cal van. 7-nél nem volt ilyen pedig ott is a 3 év alatt felgyülemlett egy kis programhalmaz.
(#132) nicu71
Az, hogy nálad nincs hiba nem azt jelenti, hogy másnál sincs. Én a 7-tel nem ütköztem kék halálba, (#134) Sub-ZeRo viszont igen. Semmit nem lehet ezzel elmondani. Az Eclipse Juno-nál is elismerték, hogy teljesítménybeli problémák vannak, de nem mindenki panaszkodott, hogy nála lenne.Pedig nem sok mindent használok:
- CIS
- NetBeans, Qt Creator, PSPad
- FF, Comodo Dragon, Opera
- SMPlayer, max tray player
- totalcmd, privoxy, f.lux, winrar, 7-zip -
KAMELOT
titán
Nekem azért van ám programhalmaz a WIN7-en és még így is elég gyors. Főleg, hogy egy 5 éves WD320GB-n megy az egész rendszer. Fontos még az, hogy kicsit defragmantálni is kell kb. 4x miután fullosan feltette az összes frissítést. Nekem 2,5 éve van WIN7-em és idáig hibátlanul megy.
Ameddig lesz frissítés ezt fogom használni. -
oO7
őstag
a Win7 az egy "minor" frissítés volt a Vista után... amit Vista-ra végre valahára megcsináltak (mind az ms mind a gyártók), annak már valójában a 7 aratta le a babérjait...
az MS-nek is megvan ez az Intel féle tick-tock stratégiája, hogy egy kicsi - egy nagy frissítést hoznak ki... a Vista nagy frissítés volt, a 7 kicsi, a 8 megint nagy... és mellesleg most a Win8-ban bevezetett újdonságokkal hosszú távra terveznek, szóval nyugis lesz a helyzet most egy darabig... -
kispx
addikt
Nem akarok kötekedni, de azért nem nyugtattál meg, mert
- nem akarok a 7-re mutogatni, de a béta óta használtam, és ezekkel nem találkoztam.
- mivel pörgősebben fogják az új verziókat kiadni, akkor mindegyiknél azt elfogják játszani, hogy mire ezeket a kék halálokat kinövik, kész a Win n+1? -
-
kispx
addikt
Nah azt hiszem mára fel kéne hagyni a fórumozással, egy újabb hiba:
(Természetesen a Win8 alatt ugyanannál a gépnél nem volt kék halál) -> (Természetesen a Win7 alatt ugyanannál a gépnél nem volt kék halál)Nem szaladok megint a modikhoz, úgy sincsenek a gépnél. Olvassa mindenki jól a hsz-t
(#127) oO7
Kevesebb összeomlás, több kék halál Windows 8 alatt
Ezért erre nem a valószínűleg szót használnám... -
oO7
őstag
válasz
Sub-ZeRo #125 üzenetére
naigen... csak ugye az okos előtöltésnek is megvan az a kis hátulütője, hogy a rendszer friss indulása meg valamivel (tán nem is érezhető mértékben) de lassabb lesz, hisz egy csomó mindent be kell rántani... utána már persze okosban alkalmazkodik hozzád...
(#126) kispx - nem mondtam, hogy nem a win8 hibája, csak azt, hogy valószínűleg nem az övé
-
kispx
addikt
Bocsi, még mielőtt megírtad volna a hsz-t szóltam a moderátoroknak, hogy a vesszőt vegyék ki a mondatból, mert az ellentétét lehet kiolvasni belőle mint amit írni szerettem volna. Szóval az a kezdőállapot, amikor a programok felkerültek, és a rendszer is felfrissítette magát.
Az említett programok közül egyiket sem használom. 3 program indult el indírásnál
- CIS
- privoxy (negyed mega sincs)
- f.lux (még annyi se)"ez viszont még mindig nem változtat azon, hogy ha neadjisten találkozol egy kékhalállal az nagy valószínűséggel nem a rendszer hibája hanem egy driveré vagy a hardveré..."
Ezzel az a baj, hogy egyik program sem hibátlan, tehát a Win8 sem. Egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy egy kék halál nem a WIn8 hibája hanem a drivereké. Főleg, hogy nem is láttad a rendszeremet.(Természetesen a Win8 alatt ugyanannál a gépnél nem volt kék halál)
(#125) Sub-ZeRo
Legális Win-em van. 9k-t azért megért a rendszer. -
Pont fordítva, gyorsabb less, ha belakod. Még akkor is, ha elég sokminden indul el a rendszerrel. A 7 meg 8 nagyon el van találva memória kezelésből, és azért gyorsul még ha belakod is. Mindent előtölt, jegyez így amikor kell a ram, akkor oda adja az adott szolgáltatásnak, programnak. Ha lassul belakás után, akkor ott szoftver baj less. Vagy a windows nem megfelelő változat használata.
Sőt, mondok mast is. Amd 2 magd 4 giga ram, pendrive readyboost-on vs. corei7 (majdnem a legnagyobb) 8 giga ram readyboost nélkül.
Haver annó mikor itt volt indítottam egy office 2010-et az amd-s gépen, és csodálkozott, hogy neki nem tölt be úgy, mint nekem. Pedig az ő gépe ingen cask brutal volt. Szóval ha a rendszer még egy ilyen pendrive-al megvan toldva, akkor igen cask profitál belőle a rendszer, programok. -
oO7
őstag
a szűz állapothoz képest nyilván valamivel lassabb lesz a rendszer miután belaktad... a driverek hozzák magukkal a kis szoftvereiket amik startupnál indulnak, és még lehet, hogy további progik (pl Skype, Steam, torrent, meg hasonlók) is rögtön indulnak a rendszerrel...
az pedig, hogy a drivert windows update-ről szedted, kb semmit nem jelent... nyilván olyan driverek kerülnek oda amiket masszívan kitesztelnek, de még ez sem jelent 100% garanciát arra, hogy hibátlanul fognak működni - ahogy ezt a te tapasztalatod is mutatja... ez viszont még mindig nem változtat azon, hogy ha neadjisten találkozol egy kékhalállal az nagy valószínűséggel nem a rendszer hibája hanem egy driveré vagy a hardveré...
-
kispx
addikt
Nem a szűz állapotot értettem.
Driverek, frissítések, programok 2-3 órán belül felmennek (mert tetű lassú a net). Utána már lényegében a készen vagyok vele. Időközben csak a programok frissítései kerülnek fel, meg most +3 program volt.A drivereket meg a winupdateről szedtem.
egy vesszőhibát kérésre töröltem.
[ Módosította: crey ]
-
oO7
őstag
most "első napnak" te vagy a szűz állapotot veszed driverek meg startup-nál induló alkalmazások nélkül, vagy ha nem, akkor te nem belaktad hanem lelaktad a rendszert...
kékhalált milyen gépeken láttál? csak mert az esetek 99%-ában valami driver a ludas egy esetleges kékhalálnál...
-
oO7
őstag
azért így 2013-ban azt elvárni, hogy szimplán egy szoftveres frissítéstől 2x gyorsabban fusson bármi is... merész... egy olyan jó 10 éve már elmúlt az az időszak amikor egy új oprendszer érezhető teljesítménynövekedést hozott (de akkor sem 2x-est) ugyanazon a hardveren... mellesleg maga az oprendszer és a beépített alkalmazások kb soha nem helyeznek nagy terhelést a gépre, a teljesítményigényes 3rd party alkalmazások sebességéért pedig nem a Microsoft a felelős (pl egy Photoshop vagy valami videó vágó vagy CAD program)...
a "-aero" -val nem tudok vitatkozni, de a "-start menü" az már kevésbé egyértelmű és azt sem mondanám, hogy "Metro felület meg tabletre jó talán"...
-
kispx
addikt
-
KAMELOT
titán
Ez a WIN 8 nekem nem jött be. WIN 7 ultimate 64bit-et használok. Minden megy stabilan és gyorsan.
Értelmét a váltásnak akkor látnám, ha gyorsabb lenne legalább 2x és valami újat is fel tudna mutatni. Gyorsítást viszont elérhetem egy SSD megvásárlásával is.
WIN 8 = WIN 7 - aero - start menü
Metro felület meg tabletre jó talán. -
Jack@l
veterán
válasz
CyberPunk666 #117 üzenetére
Ha van 3 monitorod neki...
-
Rickazoid
addikt
...elrontva egy felülettel, amit mobil érintőkijelzőkre szabtak.
Amúgy a stabilitása is erősen megkérdőjelezhető, nálam például nem tudja konfigurálni a frissítéseket (a "Modern" UI alatti programok frissítései meg le se töltődnek) és ahogy kerestem az okát... elég sok helyen írták ugyanezt a hibát, azok szerint néhol driverek okozták, néhol programok, néhol rendszerszolgáltatások.. az enyémnél még nem jöttem rá, de mivel minden egyes újrapróbálkozási kísérlet elvesz 20-25 percet az időmből (amíg konfigurál, majd újraindul, ismét konfigurál, aztán visszaállítja az eredeti állapotot, újraindul, megint konfigurál és megint visszaállít), feladtam. Ha lesz kedvem, újratelepítem, már ha az megoldja.
Igen, jogtiszta, hiteles forrásból származik és nem vírusos vagy férges. -
Gondolok itt a start menüre és az aero felületre. Na, ehhez nincsenek hozzászoktatva az emberek, hogy elveszik tőlük azt, amit az évek, évtizedek alatt megszoktak.
Az aero nem túl régi, vista óta van. A start menüt sem vették el, cask átalakították.
Ja bocsánat, évek, ott van.De jóformán egyiket sem vették el, cask átalakították.
-
zka67
őstag
válasz
kiskekko #112 üzenetére
Má' bocs, hogy beleszólok, de nincs igazad. A MS évtizedek alatt megszoktatta velünk, felhasználókkal az új dolgokat. Ezek az új dolgok mindig valamivel többet nyújtottak mint az előzőek. De ilyenre még nem volt példa, hogy elvett volna dolgokat a meglévőekből. Gondolok itt a start menüre és az aero felületre. Na, ehhez nincsenek hozzászoktatva az emberek, hogy elveszik tőlük azt, amit az évek, évtizedek alatt megszoktak.
És szerintem teljesen igazuk van azoknak, akik hőbörögnek emiatt.
-
kiskekko
tag
Csak tudod ezekből a sűrű fórumokon át zajló nem tetszés nyilvánításból egy átlag felhasználónak az jön le hogy a Win 8 egy szemétdomb, pedig nem csak a topik van tele az olyan emberek nyavajgásaival akiknél csupán az az egy probléma az esetek többségében hogy egyszerűen csak nem szeretik a változást, többek között ezért lehetséges az hogy kis hazánkban még csak nem olyan rég tudta átvenni a Win 7 a vezetést az XP-től amit akárki akármennyire is dícsér el kell hogy ismerje hogy már elavult. A "szűzkislányos sírás" ahogy te fogalmaztál pedig szerintem a hozzád hasonló kommentelőkre jellemző leginkább, főleg egy új win megjelenésekor.
-
kiskekko
tag
Jaj hogy én soha nem fogom megérteni ezt a nyavajgás áradatot a Win 8 miatt...Lényegében csak optimalizáció történt meg kapott egy szebb startmenüt a 7-eshez képest. Attól hogy valamit nem ismerünk vagy egyszerűen csak nem vagyunk hajlandóak megismerni még nem szar hanem azt jelzi hogy sokan nem fogékonyak az újdonságra. De kb minden új verziónál így kezdődött, emlékszem amikor még a 7-est szidta mindenki.
-
FefeeX
veterán
válasz
#41133696 #101 üzenetére
nem azt mondtam, hogy nincs, hanem hogy gugliznom kellett, ahhoz, hogy megtaláljam, hol van, mikor lejárt a 30 nap próbaidőm a Start8-nál... És erre a hivatalos MS válasz, hogy írd be a keresőbe, vagy használd a gépházat helyette (ami semmire nem jó, kb mint az Android beállítások menüje)... Persze, csinálhatsz magadnak bármit, ez 10 éve működött is, mikor sok időm volt, és litestep shellre váltottam explorerről, beállítgattam mindent, rengeteg dolgot be lehetett állítani, nagyon fasza, csak így alapvetően kapsz egy használhatatlan OS-t amit elég sokáig kell állítgatni, hogy használható legyen; ez az én értelmezésemben erős visszafejlődés.
-
xxSanchez
őstag
Vezérlőpult 2 kattintás
Kikapcsolás 3 kattintás
Gyakran használt alkalmazások eltüntetése szerintem egyáltalán nem gond, modern felületre annyi alkalmazást teszel ki amennyit csak szeretnél, mégcsak az egér görgőjéhez sem kell nyúlni, mert úgy megy arréb a felület ahogy mozgatod az egeret. -
FefeeX
veterán
nincs vezérlőpult, meg egy csomó minden, amire egy nem alsószintű felhasználónak szüksége lenne... ja hogy kereséssel elő lehet hozni paranccsal? Fantasztikus, MS-DOS 6.01... A linuxban pont negatív, hogy parancssorosan kell kezelgetni dolgokat meg külön indítgatni, nehogy ez itt már pozitívum legyen... És ez nem megszokás kérdése, ha már az egybites juzertől el akarják venni, legalább egy kapcsoló lehetne, hogy váltás professzionális nézetre... Így viszont marad a Start8.
Alapvetően tetszenek az újítások, de az, hogy 5 kattintás egy kikapcsolás... vagy a gyakran használt programok előhozásához gépelni kell... Szerintem a világ szégyene. -
törölt tag
Remek irány ez, számomra egy picit csak a terjesztés módja volt a meglepő, hogy nem a WU-n keresztül csordogál majd le.
-
Jack@l
veterán
válasz
CyberPunk666 #95 üzenetére
Akkor ha az íhgx jobb az emberek jóval több mint felének nem tetszik a forceolt start menü kitakarírtás és a metró eröltetése. Ha így jobban megérted. Csak külföldi és magyar fórumokról van a becslés. Tehét nem vagyok közvéleménykutató
De elég megnézned a start menü visszahozós progik letöltési statisztikákat, és összevetni az eladott wndows 8-akkal, asszem elég pontos lehet a szereti/nem szereetzi arányra... -
Rickazoid
addikt
válasz
CyberPunk666 #94 üzenetére
Namost egyrészt az "eltüntetése" nem kizárt, ugyanis elég kivenniük az asztal könyvtárat (technikailag az is csak egy könyvtár, csak minden más mögött állandóan meg van jelenítve a tartalma - GNOME alatt ezer éve kikapcsolható az asztal megjelenítése), a panel feladatkezelő funkcióját pedig áttenni a "Modern" UI feladatkezelőjébe, vagy legalábbis egy ahhoz hasonló sávra, az ablakok menüjét pedig fixen alsó vagy felső sávban jeleníteni meg egy panelen. Máris "Modernizálva" lenne az asztal. Ezzel nem okoznának kompatibilitási problémát, mert attól még a GUI alatt ugyanaz maradna minden. Szerintem elég valószínű, hogy ha nem is rögtön, de a következő Windows verzióban már erre kell számítani. Láthattunk már ilyen váltást, amikor az Ubuntu kijött a Unity-vel és a GNOME-Shell is hasonló elvre épül, csak kevésbé agresszív előbbihez képest és egyikben sincs két nem azonos célokat szolgáló felület egyszerre aktívan.
Egy menüt azonban nem vált ki, mert túl nagyok a bekeretezett ikonok, amik nem jeleznek vissza, ha desktop programokat teszel ki. És nem fog több kiférni nagyobb monitorral, mert a felbontás eléggé behatárol, nagyobb monitoron azonos felbontás mellett a pixelek is nagyobbak, fullHD fölé kevés ember ment még manapság, nem is épp megfizethető kategória még pár évig (előbb lesz 8k felbontású kijelzős telefon minden második embernél). Akkor meg mi értelme az egésznek? A "Modern" UI más, mint a desktop, az az egyszerű, teljes képernyőn, egyszerre csak egyet használsz elvet követő programok környezete, ahol az indító ikon egyben ikonállapot és widget is, de oda lettek beszórva azok a sima parancsikonok is, amik semmit sem képesek profitálni az egész felületből. Ezeknek a programindítóknak listanézetes menüben lenne a helyük továbbra is, mert arra lettek kitalálva. -
CyberPunk666
senior tag
Mi értelme van az ilyen hasra ütés szerű statisztikáknak? Még a valós adatokat is szakértők elemzik sokszor, mert annyira sok összetevője van egy ilyen dolognak, de te megszakérted a számokat.
"A statisztika az, amikor nekem van egy almám és neked is van egy. Én megeszem az enyémet, majd a tiedet, és mi átlagosan egy almát ettünk"
Sajnos nem tudom kitől van az idézet, de a lényeget jól leírja.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Rickazoid #92 üzenetére
Csak azt mondták, hogy közelítik a kettő, nem eltüntetik (ennyi a hivatalos info), ami jelentheti azt is szerintem, hogy nem akarják ennyire élesre a váltást a kettő között. Az asztal teljes eltűnése kompatibilitási okok miatt teljesen kizárt még több generáción keresztül.
A felület tökéletesen irányítható egérrel, kényelmes, 1 nap alatt megszokható, ráadásul továbbra is csak a start menüt jelenti a dolog. A négyzeteket bármilyen oszlopba lehet rendezni, nem csak párosba, lehet kategorizálni, nevet adni neki. A hülyén néz ki pedig szubjektív, mert ha nem képek villogtatására használod az élő csempéket, akkor nagyon is informatív a felület.
Szóval a nagyobb monitor azért rossz a w8 alatt, mert több csempe fér ki és azok nagyobbak? pff.
-
Rickazoid
addikt
válasz
CyberPunk666 #88 üzenetére
Szerintem nem felturbózott start menü, hanem szétszórt start menü. Egyik eleme az egyik sarokban, másik eleme a másik sarokban és mindemellett hatalmas, beteríti az egész képernyőt. Itt jön be a kijelző mérete, minél nagyobb, annál hülyébben néznek ki a páros oszlopokba rendezett négyzetek, főleg hogy az asztali programok nem jeleznek ott semmit sem vissza. De ezek már milliószor le lettek írva millió fórumban, a negatívumokat lehet sorolni bőven, pozitívumot említeni nagyon azonban egy támogatója se tudott még. Az a felület egyszerűen nem egérhez való. TV-re távirányítóval vagy tabletre ujjakhoz, de nem desktop környezetbe a menürendszer kiváltására. Ráadásul ez csak a kezdet, egyelőre csak a Microsoft tudja, hogy hová fogják még butítani az asztalt, ugyanis a következő lépés pont a desktop környezet idomítása a "Modern" UI mellé. Feltehetően ez lesz majd a Windows Blue elsődleges célja. Elvégre mindent ez alatt a felület alatt akarnak véglegesíteni, átszabták hozzá a logójukat, az Outlook.com-ot és a SkyDrive-ot is már. Az asztal is csak ideig-óráig fog megmaradni ebben a formában, ki tudja, a Win9-re könnyen lehet már csak annyi lesz az asztal és a "Modern" UI közti különbség, hogy előbbiben vannak még ablakok és multitasking. Bár remélem ilyen messzire nem mennek el, de a hozzáállásuk sajnos ilyen célokat sejtet.
-
Komplikato
veterán
A Windows Blue névnek van valami köze ahhoz, hogy a DX11.1 át lett nevezve DirectX Blue-ra?
Vicces ami sírás megy minden egyes új OS megjelenésekor, hogy az mennyire szahar. Ez ment már a Win 3.11 óta és még most is.
-
Alchemist
addikt
Az RT-nek lassanként fűrészelnek...
-
oO7
őstag
"nem is kell,hogy hallgassatok ránk,minek,hiszen nem belülőlünk éltek" [...] "Nem minden user fog mindenféle 3rd party eszközöket használni eme dolgokra"
Nah... ha egy kicsit átfogalmazod ezt és csak a magad nevében beszélsz és elfogadod, hogy te pedig csak 1 darab felhasználó vagy a milliárdból, akkor talán könnyebben megérted/elfogadod, hogy nagyon is hallgat a microsoft a felhasználóira, legfeljebb a te igényeid nem egyeznek a felhasználók valódi többségéével...
-
Fontos?
tag
Biztosan marha kényelmes váltani felületek között csak azért,hogy csak a zenét halkítsam,hangosítsam,kiválasszam,belepörgessek,stb
...kössz,de inkább AIMP,vagy GOM-AUDIO,
"..sajnos a Start menü visszatérésének még minimális esélye sincs.."
-hát gratulálunk... se betűkészletet,se startmenüt,se ablakvastagságot...se úgy egybe egyáltalán tetsre szabhatóságot,de még ezekkel kapcsolatos választási lehetőséget sem kapunk! -.-
Gratulálok Microsoft,nektek sem számít már semennyire a user! -.-
-nem is kell,hogy hallgassatok ránk,minek,hiszen nem belülőlünk éltek...szerintetek....de majd magasról nagyobbat koppantok,úgy is kell!Nem minden user fog mindenféle 3rd party eszközöket használni eme dolgokra,köszönjük!
-
nicu71
addikt
válasz
Dilikutya #76 üzenetére
én szinte csak a music/video beépitett metrósat használom,kivéve ha feliratos,vagy/és mkv-t nézek.Ekkor vetem be az XMBC-t /MHC-PC nekem nem jön be,biztos valami user error miatt, de képtelen vagyok beállitani hogy jó legyen.
a beépitett music/video egyszerű,mint a szög.
Azért akar bejelentkezni/ami egyébként le is tiltható/mert ha akarsz vásárolni az xbox musicról valamit,akkor ez szükséges
A másik dolog ugyanakkor az,hogy magyar ID vel nem fogsz látni a zenei kínálatból semmit...se pénzért ,sem ingyenesen... -
válasz
Dilikutya #76 üzenetére
"Miért nem lehet a beállításoknál kikapcsolni azt, amire nincs szükségem?"
Jajh, egyetlen komponens letilthatóságához (IE) évekig tartó pereskedésre és többmilliárd EUR-s büntetéssel való fenyegetésre volt szükség...
Amúgy le a kalappal a M$ előtt, a win8-ból nagyon sok komponens kivehető már tisztességes módon (DISM package remove, nem nlite-kategóriás mókolás).
Ezt a mediaplayeres akadást én nem tapasztaltam, fura - igaz, ettől függetlenül mpc-hc-vel játszok le filmeket, a wmp csak zenére van - zenéknél nem értem el az ingerküszöböt a régi jó winamp visszatelepítésére.
-
ielektros
senior tag
válasz
Dilikutya #76 üzenetére
"Nem nehéz, de jobb lenne, ha nem kéne. Miért nem lehet a beállításoknál kikapcsolni azt, amire nincs szükségem?"
Mert a szoftver tulajdonosa ugy gondolja, hogy szukseged van ra.
Ertelek amugy, nem errol van szo. Csak amit belefektetsz energiat az ellenkezesbe annak a felebol is megtudod emeszteni, hogy ez most ilyen.
Bar maga a start kepernyo nekem nem okoz fajdalmat. Tobbynire ha elinditom a gepem akkor azt azert teszem mert mondjuk hasznalni akarom. Bejon a start kepernyo es elsore altalaban en megyek olvasni az email-eket. Szoval akkor klikk a Thunderbird-re. Ott meg maris a desktopon vagyok. Bar ha mondjuk valaki jobban szeretí az asztalon kupacolni az ikonokat akkor jogos. En tobbnyire az asztalt csak aktivan akkor hasznalom amikor sok fajlt generalo tevekenyseget vegzem. Munka befejeztevel pedig letakaritom. De persze ez izlesek es ......
-
Dilikutya
félisten
válasz
ielektros #74 üzenetére
Nem nehéz, de jobb lenne, ha nem kéne. Miért nem lehet a beállításoknál kikapcsolni azt, amire nincs szükségem?
Más: az normális, hogy a Total Commanderből a kettős kattintásra nem reagál a Windows Media Player? Ha elindítok egy videót, a társított MPC-HC egyből indul, de a Media Player nem veszi fel listára a fájlokat még a jobb klikkes lejátszással és listára felvétellel sem. A Commander ki is akad tőle.
Jut eszembe, a beépített metrós zene/videót próbálta valaki? Nekem egyszer véletlenül le akart valamit játszani, de nagyon gyorsan áttársítottam, mert be akart valahova jelentkezni. Komolytalan lomok.
-
-
-
-
-
-
-
-
nyergess
tag
válasz
t72killer #58 üzenetére
Köszi a választ! Akkor ezek szerint nem orvosolható a jelenség, no sebaj.
A GMA965 támogatásáról annyit, hogy a Win8 megjelenése idején jelent meg egy WDDM 1.1-es driver hozzá, az sokat segített a működésen (korábban a bétát próbálva a régi driverrel igencsak komolyan laggolt az egész metrós felület). De egy-két helyen érzékelem, hogy ez sem tökéletes megoldás, mert pl. Chrome-ban a GTérkép megjelenítése elég gagyi sokszor (itt-ott megjelenő fehér függőleges csíkok a térképen, kisebb nagyításokon homályos kép).
Egye-fene, ezekkel a problémákkal már elleszek addig, míg nem sikerül egy újabb géphez hozzájutnom. -
ielektros
senior tag
Rengeteg ilyen beegetett infoval hadakoznak az emberek korulottem is. Baromsagok vastagon. Sajnos errol kicsit az MS is tehet. De mondjuk akkor is erdemes lenne az embereknek egy uj termek megjelenesekor utananezni MINDIG, hogy milyen fobb valtozasok tortentek a licenszelessel kapcsolatban. Tobbnyire amugy azok rikacsolnak akik akkor sem adnanak erte penzt ha 1500Ft-rol lenne szo.
-
Glenda
addikt
válasz
Dilikutya #59 üzenetére
Elvileg a WPF óta minden hardveresen gyorsított, sőt a DWM is az kellene hogy legyen. Azért csak kellene, mert egyik ismerősöm mesélte, hogy sikerült mediamarktban ugyanúgy becsíkosítani egy W8-cas tabletet, mitn ahogy xp-n be lehetett csíkosítani (az asztal nem frissül és az ablakok nyomot hagynak maguk után ha húzgálod őket).
-
-
nyergess
tag
Köszönöm mindenkinek, aki megosztotta a tapasztalatát a metrós appokkal. Érdekes, hogy vegyes az összkép. Nálam minden app - legyen az MS vagy egyéb eredetű - tetű lassú. Egy alap, 1,8GHz-en futó C2D procis, 2 giga ddr2-es, s sajnos egy Intel GMA965-ös integrált szutykos notebookom van, de vmennyi desktopos cucc gyorsabb és jobb működéssel bír, mint Win7-en, ezért is csodálkozom, hogy a metrós alkalmazások gyengélkednek. Most direkt lemértem párat, az Áruház és a Naptár is 13 mp-ig töltődött, a Google kereső appja viszont már 38 mp-ig! Eközben desktop felületen a PS CS6 8mp alatt bent van! Esetleg a hardveres grafikus gyorsítás hiánya okozná?
-
bencek
csendes tag
Azt szeretném már látni, hogy emberibb árakat, csomagokat alkotnak redmondi barátaink!
A csapból is az folyik, hogy minden nap új chipset, új alaplapok, procik, új cuccok jelennek meg, azonban ha veszel egy új deszkát akkor vehetsz új oprendszert is, mert ugye OEM helyett dobozos az vagy 90 ropi az új windózból!
Na ezért nincs értelme ezeknek a fejlesztéseknek, mert 0 rugalmasság van az árpolitikájukban!
-
kispx
addikt
válasz
Rickazoid #47 üzenetére
Nekem is tetű lassan töltődnek be a metros alkalmazások. Mindegyik.
"De ami vicc, hogy ha elindítom és ellépek onnan, nem töltődik be, amíg vissza nem megyek rá és meg nem várom. Mintha nem futnának ténylegesen párhuzamosan más programmal."
Mivel ha egy alkalmazásról elváltasz, akkor az op.rendszer felfüggeszti a tevékenységeit, azaz egyszerűen nem kap egy mikroszekundumnyi CPU időt sem (kivéve bizonyos háttérfolyamatok, mint pl.: új üzenet figyelése... stb) -
Dilikutya
félisten
Most is egy telefonos UI jön be, amikor elindítod a Windows 8-at, csak most még félre tudod lökni. De idegesítő, hogy menüből nem lehet kikapcsolni, csak regedittel.
A keresés tényleg gyors, viszont értelmetlen, hogy a kezdőképernyőre véletlenszerűen olyat is kitesz, amit ugyanaz a program asztalra korábban soha, pl. láttam uninstall ikont. A csempék mellett az ikonok csak esztétikailag csúnyák, az viszont már gáz, hogy a béta optikai meghajtós hibája a végleges 9200-as buildben is megmaradt, és csak registry módosítással lett meg az alig egy éve vásárolt DVD íróm Windows alá, miközben arról telepítettem. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
Rickazoid #47 üzenetére
Nekem a posta és a naptár az 1 másodpercnél rövidebb idő alatt tölt be először, és ha nem bezárom csak elváltok, akkor meg azonnal. Sőt, amikor nincs bezárva és úgy nyitom fel, akkor ahogy az animációban megfordul a csempe, már a hátulján ott van a naptáram és úgy jön fel, nem utána tölti be.
Nem lehet, hogy kevés a ramod, vagy elállítottál valamit amit a nagy "profik" szoktak terjeszteni hülyeséget?
Nekem 4 postafiókkal és 5 naptárral szinkronizál és nem lassú soha.
-
válasz
killerjohn #41 üzenetére
Nyugi, mély levegő, kifúj, mély levegő
Szóval a gondjaidra a megoldás (csak azért, mert engem is idegesített):
1. Modern UI/Metro átugrása, indulás desktopon:
A registry editorban elnavigálsz a
"HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\Winlogin"mappához, a "Shell" kulcsnál modify, value data:
explorer.exe /select,explorer.exe2. Ha nem akarsz jelót irogatni gépindításkor:
a, admin módban futtat cmd.exe
b, control userpasswords2 futtat
c, kijelölöd a jelszó nélkül beinduló felhasználót (ha lehet, ne az admin legyen...), kiveszed a pipát a "users must enter..." mellől és beírod a jelszót.3. Kikapcsológomb létrehozása:
shutdown /s /t 0 - tartalommal létrehozol egy parancsikont, megfelelően skinezed és leteszed a tálcára.
Mind3 művelet tiszta M$ megoldás, nem kell 3rd party vackokat telepíteni, és az egész nem tart tovább 5 percnél.
-
Hina
aktív tag
Akkor ha jól értem, ezt a cuccot rá kell/lehet húzni az előző (win8) rendszerre (gondolom lesz integrált telepítőkészlet is) és nem kell újrarakni az OSt??
Az XP dübörögre csak annyi, ha nem Open licenszben van a cégnek a cucc, hanem OEM, akkor a gépek cseréjével az OS is a kukában landol. Ja és OEM win-nel szerelt Brand PC-ket már csak 8assal vehetsz (ha pro, akkor 7re downgrade-elhető). Persze, garázsban összeszerelt géphez még lehet külön win7et veni, de a nagyvállalatok többsége a Brand PC-ket részesíti előnyben.
-
Rickazoid
addikt
Nekem a Posta és a Naptár is lassan indul el. De ami vicc, hogy ha elindítom és ellépek onnan, nem töltődik be, amíg vissza nem megyek rá és meg nem várom. Mintha nem futnának ténylegesen párhuzamosan más programmal. Lehet a "Modern UI" programjai nem érik el a valós multitasking képességét a Windows-nak?
Az áruházban meg rendszertelepítés óta van három frissítés, amit sosem sikerül letöltenie. Szerintem nem csak a 3rd party fejlesztőknek van még dolguk ezzel ahülyeséggelfelülettel. -
nicu71
addikt
A metrós appok némelyike valóban igen lassan indul,ez szerintem nem/csak/az elavult gép miatt lehet.Az enyém erős,és némelyik app tényleg nehezen ébred!Mivel ezek egyike sem gyári/beépített tehát nem az időjárás,vagy a posta,stb,ezért gyanakszok a fejlesztőkre?de lehet, hülyeség...
-
nyergess
tag
Kérdeznék vmit a win8 használóktól: nektek is lassan tölti be a metrós appokat? Néha bele-belelesek egy-két alkalmazásba (pasziánsz, flipper, áruház, stb.), de olyan sokáig tölti be őket, hogy a fejemet fogom tőle. Összehasonlításképpen desktop felületen a PS CS6 előbb töltődik be (minden korábbi rendszertől gyorsabban!), mint bármelyik metrós cucc, ami nonszensz. A gépem már elég elavultnak számít - elképzelhetőnek tartom, hogy emiatt jelentkezik a probléma, de azért gondoltam, rákérdezek, ti mit tapasztaltok.
-
BatchMan
senior tag
I'm so blue. Windows is blue too.
-
ielektros
senior tag
koszonom, bar en mar tenyleg megszoktam es szeretem.. Mukodik hibatlanul, keresoja egyertelmuen gyorsabb es jobb, szoval igazabol nekem nincs negativ elmenyem. Bar azt hozzatennem, hogy desktop kornyezetben a Modern UI appok az valami vicc
. De mondjuk azt en mar nem lattam honapok ota. Nem is akarom.
-
ielektros
senior tag
válasz
killerjohn #36 üzenetére
Hasznaltad mar a Win8-at? Nem jo a Modern UI? Hasznalj desktop-ot. Csak semmi panik
Egyedul a start kepernyo amit megkell szokni. Nekem sikerult, es igazabol funkciobaratabb is lett igy. Annyi, hogy nem az a 15 eves menulista amit megszoktunk. Anno a DOS utan a Windows-t is szidta mindenkiVadmeggy: Masfel honap utan nem tudtak ezeket beallitani ugy hogy neked tetszen? Nemaaar. Az meg, hogy egy rendszer jelszot ker bejelentkezeskor az inkabb mar minimum mint problema, de amugy ki lehet kapcsolni azt is....
-
dogi01
aktív tag
Nekem nagyon is bejön a win8, ez a blue meg jó lesz android riválisnak.
-
Vadmeggy
aktív tag
1.5 hónap próba után sikítva töröltem le a win8at és tettem vissza a 7et. Hihetetlen, hogy mennyire idegesítő hosszú távon a MODERN UI. Én agyfaszt kaptam, hogy minden egyes bejelentkezésnél jelszót kér és még a MODERN UI-t is le kell lőnöm, hogy az asztalra jussak. Amit a parancsikonokkal művel, az valami tragédia.
Miért kell minden egyes feltelepített programnál 3-4 teljesen haszontalan ikont kérdezés nélkül kidobni a kezdőképernyőre?! Ráadásul rettenetesen rondán néznek ki a csempék mellett. -
vivanto
tag
Az RT-nek nagyon is van értelme, mi mást tennének az ARM tabletre?
A metro szintén tablet miatt van, desktopon való alkalmazásáról, szükségességéről és hatékonyságáról lehet vitázni, szeretni / nem szeretni, de tény, hogy működik.
Az pedig, hogy elneveznek egy adott verziót valami fantázianéven szintén nem újdonság, tették ezt a Mango/Tango frissítésekkel, más szoftvergyártók meg sokkal régebb óta.
Lényegében a WP7 rajtja már előrevetítette ezt a koncepcionális változást minden téren, ami 2010-ben történt. Azóta nem igazán meglepőek ezek a lépések.
-
ROBERTOH
őstag
Tehát ha jól értem, akkor windows blue mint windows nem létezik, csak a service pak-ot nevezték át és kibővítették a hibajavításokon kívül funkció változással/bővítéssel, mint pl. az android verzió változásnál.
Egyébként csak én érzem a fejetlenséget a Microsoftnál? Olyan, mint ha tapogatóznának, de nem tudnák, hogy merre érdemes fejleszteni? Jöttek az RT-vel, aminek nem látom értelmét; jöttek a metro felülettel asztali pc-re, aminek szintén nincs -szerintem- létjogosultsága, most pedig bereklámozzák a windows blue-t, amire -akik nem olvasnak rendesen utána- azt hiszik, hogy ez is egy újabb windows lesz...
-
Rickazoid
addikt
Kizárt. A "Modern UI" direkt ablakmentes felület. Bár lehet a két felületük egymáshoz közelítése a Win9-re oda fog eljutni, hogy mindkettő a "Modern UI" felületét kapja, csak desktopon marad ablakkezelés.
Más:
A frissítések telepítésével és konfigurálásával kezdhetnének már valamit, mondjuk lehetne real time az egész, ma is félig megőszültem, amire 13 frissítést konfigurált újraindítás előtt, majd után, összesen közel fél óráig, ami alatt természetesen használhatatlan a gép. Ami egyébként annyira nem öreg, hogy arra lehessen fogni. -
zka67
őstag
Imádom ezt az érvet a win8 mellett, hogy "gyorsabban indul".
Aztán? Engem pont ez a része hagy hidegen. Én reggel bekapcsolom a gépemet, teszek-veszek-köszöngetek a kollégáknak, mire leülök elé, dolgozhatok rajta, délután pedig megnyomom a kikapcsológombot és viszlát munkahely. A gép meg leáll, amikor leáll.
-
oO7
őstag
válasz
killerjohn #25 üzenetére
miféle pánik? az új xbox-on is egy Win8 variáns fog futni, az is "közel" lesz a telefonos, tabletes és asztali Win8-hoz fejlesztői szempontból... természetesen (és gondolom te pont, hogy erre gondoltál) nem egy telefonos UI-t fogunk a PC-nken vagy a TV-nken bámulni...
-
killerjohn
addikt
"Továbbá dolgoznak a klasszikus Munkaasztal és Modern felület szorosabb ötvözésén, illetve a mobil, tablet és asztali PC-s (vagy notebookos) Windows változatok még jobban közelednek majd egymáshoz." <--- PÁNIK INDUL
-
dejaris
addikt
Annyira imádom, hogy minden egyes hír alatt felbukkan valaki és jól kioktat minket bárminemű újdonság feleslegességéről. Ha teljesen megfelel valakinek a régi hw, akkor használja egészséggel, nyilvánvalóan hülyeség új gépet venni ha a szükséges funkciókat ellátja. De a többieket teljesen felesleges győzködni.
-
törölt tag
az előző hozzászólóknak: van egy letöltő/filmnéző gépem, azon már win7 van tesztelési céllal.
a fő gépemre viszont nem rakom fel, pont azért, mert használhatóságban nem látok különbséget. (persze jövőre már muszáj lesz, az xp támogatás lejártával). -
cildren
tag
Már a Dev-preview óta használom T61-en a Windows 8-at és nem bántam meg. Gyorsabban indul, ha valami nem jó indításnál(T61 nvidia fail) akkor megoldotta a problémát egy kis töltögetéssel-javítással. A Modern UI-t pedig kb. addig használom míg rákattintok az asztalra, nekem tetszik hogy "eltűnt" a windows jel, eddig is törekedtem a minimalista asztalra. Nekem kb, minden driver-em volt hála Lenovo-éknak a Windows 8 RTM korában. Nekem tetszik és tényleg ha az ember használja a gépet kb 3-5 percnél többet kb 4 óra használatnál, nem használja az új UI-t. Természetesen ami még nagy előnye a gyorsabb System Up Time-on kívül hogy a keresés is gyorsult ami windows 7-nél időnként tetű lassú volt ha csak egy programot kerestem a file-ról nem is beszélve. ThinkPad tehát TrackPoint de emellett az oldalról hadonászások is működnek a TouchPad-en.
Szerintem kell hozzá kb. 1-2-3 nap de nagyon max 1 hét, hogy hozzászokjon az ember a használatához. Modern alkalmazások még gyerek cipőben járnak és amit használok azok még nincsenek is teljes képernyős módban, ezt alá írom, hogy azoknak semmi értelme de az asztal még mindig tökéletesen működik. -
CyberPunk666
senior tag
-
BiP
nagyúr
válasz
#51736960 #17 üzenetére
"nem fagyott, nem lassult, biztonságban tudtam a munkáimat, egy percig nem volt kérdés, hogy megérte."
Én XP-WIn7 váltásnál is így voltam vele. Mert azért XP be tud lassulni, és biztonságban sem ér már fel a Win7-tel. Könnyebb megfektetni.
Win7->8 váltás engem sem nyűgözött le, én sem érzem még azt a hatalmas előnyt. -
törölt tag
abban az esetben meg tudom szokni az újításokat, ha azok bármilyen előnyt vagy könnyebbséget jelentenek számomra.
a win98->xp váltásnak tényleg érezhető előnyei voltak, nem fagyott, nem lassult, biztonságban tudtam a munkáimat, egy percig nem volt kérdés, hogy megérte.
viszont egy xp->win8 váltásban nem látom az előnyöket, inkább csak a hátrányokat... -
Hatékonyságot tekintve nem tudom, mivel nyújt többet egy win8 az XP-hez képest. A win7 gyakorlatilag a mindennapi felhasználó szemében egy felcicomázott XP (start menü, asztal). Persze a rendszerkarbantartás kicsit változott, de a legtöbb dolog egyértelmű.
Ezzel szemben a win8 modern UI-jára semmi szükség, ha dolgozik az ember, csak útban van. Meg lehet szokni - én is megszoktam, de nem ezért szeretem a win8-at (igazából még nem döntöttem el, h szeretem-e a win7-tel szemben).
Egyetlen komoly pluszt tudok a modern windowsok (7 & 8) javára írni, ami perdöntő: a sokkal komolyabb biztonsági szintet. Apróbb dolgok is vannak persze, directX 11, IE10 és a korszerűbb megjelenés.
#17: Kártevőkkel szembeni biztonság tekintetében sokkal jobban jársz a win7/8-cal. Tény, régi vason tuti nem lesz sem gyorsabb sem stabilabb egyik sem az XP-nél.
-
oO7
őstag
válasz
#51736960 #11 üzenetére
Az újítások egészen pontosan a könnyebb használhatóságot szemelőtt tartva történnek... az, hogy a mai napig XP-t használsz az csak azt mutatja, hogy képtelen vagy bárminemű újítást megszokni, és nem azt, hogy az az újítás valóban rossz lenne... nagy valószínűséggel ha mégis vennéd a fáradtságot, hogy kicsit megismerkedj az újdonságokkal, megszoknád és még hatékonyabban is tudnád tenni a dolgod, mint most...
-
Igen, főleg a méret számít, mert a win8 nagyon meghízott a frissítésekkel. Megaztán remélem frissítik a beépített driverkészletet is.
#11: Megértelek, eleinte én is fejreálltam a Metro-tól - ami egy munkahelyen nem engedhető meg. Magánfelhasználásra még csak elmókol vele az ember, de egy idő után a családra szánt időből se akar az ember arra pocsékolni, hogy hogyaz'stenbe kapcsolom ki a gépet kikapcs menü nélkül. Persze, hogy rájön az ember minden nyavaja nyitjára: fél nap fórumozás után!
Meglátjuk 3-4 év múlva mekkora lesz a még támogatott win7-tel szemben a 8-as részesedése. Ha a népek átállnak, akkor talán a cégek is.
-
törölt tag
személy szerint nem tetszik ez az egész, kell a fenének, hogy minden újítás után azt keresgéljem, hogy mit-hol találok a windowsban.
nekem egy jól testreszabott, stabil, villámgyorsan használható rendszer kell, amit csukott szemmel is gyorsan tudok kezelni, ha bejön egy munka, amit fél óra alatt meg kell csinálni.
nem érek rá, és nincs is kedvem az újításokkal meg a "kibővített keresési funkciókkal" foglalkozni.
egyébként a mai napig xp-t használok, lehet savazni -
Móci
addikt
"Továbbá dolgoznak a klasszikus Munkaasztal és Modern felület szorosabb ötvözésén"
Nem rossz ötlet, remélem tényleg sikerül érdemi változtatást készíteni...
-
Így van, vállalatoknál - főleg nagyoknál - nem pacsira megy a "rakjunk fel új windózt" kérdés. Az átállás rengeteg munkaidőt (=pénzt) vesz igénybe, és ha nem muszáj (=a,végkép elaggott OS, aminek megszűnik a támogatása; b, a termelékenységhez kell az új verzió - aka új hardverek támogatása, 4+GB RAM kezelés), akkor nem váltanak.
Más: Vajon lesz lehetőség clean installra, mint ahogy a win7 SP esetén letölthető volt az SP1es ISO?
-
Pikari
veterán
naoszt
ablakok a metro felületű programok számára, lesznek -e?
-
BiP
nagyúr
Na, ez örvendetes. Gyakorlatilag kapunk ingyen XP SP2 szintű (nem csak javítás, hanem szolgáltatásbeli bővítés) Pack-et, és ráadásul sűrűbben. Ez burkoltan azt jelenti, hogy felgyorsul a Windows-ok fejlesztése.
Gondolom a 3 éves ciklus megmarad, csak közben is kapunk valami pluszt. -
HXY
addikt
Még mindig XP van a legtöbb nagyobb cégnél.
-
xxSanchez
őstag
A jogtiszta Windows 8 tulajdonosok a Windows Store-ból tölthetik majd le a csomagot ingyenesen
Ennek nagyon örülök. Már kezdtem félni, hogy fizetős lesz.
-
anulu
félisten
sajnos Start menü továbbra sem lesz, így a vállalati elterjedést saját maguk hátráltatják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest