- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- TV antenna és jelerősítés
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
Lehet igazad van, de azon a tényen nem változtat, hogy pont rosszkor jött. A vista véglegesítése alig pár hónappal az első többmagosok kijövetele után volt, miközben egy több éves projektről beszélünk.
Szóval ebben lehet tévedtem, de azért a lényegtől annyira nem jártam messze.
-
CyberPunk666
senior tag
-
CyberPunk666
senior tag
XP nem tudta használni a többmagos procikat, nem volt erre tervezve. Csomó utána megjelent dolgot úgy gányoltak bele.
A vista is egymagos, de sokkal erősebb processzorra lett írva (az MS benézte, mert azt hitték mire megjelenik a gépek olyan gyorsak lesznek és nem számítottak arra, hogy közben korlátba ütköznek a frekvencia tekintetében. Meg ugye az már tényleg 64 bites procira lett optimalizálva...
Win7 ami végre tényleg többmagos processzorokra lett írva.Ebből a szempontból a w8 ugyanarra lett építve, mint a w7. Amúgy HDD esetén lényeges a gyorsulás w8 esetében, ha nem is kétszeres, de azért egy 30-50% biztosan van. (nekem ez van egy phenom II 965, 8Gb 1600 mhz ram, HDD, 6950 mellett)
-
CyberPunk666
senior tag
Nem a win volt annyival gyorsabb, hanem az új architekturák (winhez csak a támogatás kellett), amik ma 1-2 évente alig 5-10%-ot gyorsulnak, szemben az akkori 30-40%-al.
Akkoriban még igaz volt Moore törvénye is, ma már viszont nem.Konkrétabban a w95 az pentium 100-asok környékén volt menő, a w98 az már inkább a p3 idejében volt a main OS, míg az XP megjelenésekor már p4 volt otthon. Hatalmas nagyok a különbségek ezen családok között. A w7 idejében meg már többmagos processzorokról beszélhetünk, és ma pontosan ugyanez az architektúra van.
Ráadásul ma már a HW-k elérési ideje jelenti a szűk keresztmetszetet (lásd HDD-->SSD). A w8 egy ugyanolyan környezetbe érkezett, mint a w7, előtte meg iszonyatosan nagy váltások voltak HW ügyileg is. Egy mai processzor egy 5 évvel ezelőttihez képest alig nyújt 40-50% pluszt, ami ÖT év alatt elég kevés. Ráadásul ami akkor megdobta a dolgot az a több fizikai mag volt, amire akkor már megvolt a kihasználás mikéntje a win részéről, így gyakorlatilag csak skálázni kellett. -
CyberPunk666
senior tag
Mi értelme van az ilyen hasra ütés szerű statisztikáknak? Még a valós adatokat is szakértők elemzik sokszor, mert annyira sok összetevője van egy ilyen dolognak, de te megszakérted a számokat.
"A statisztika az, amikor nekem van egy almám és neked is van egy. Én megeszem az enyémet, majd a tiedet, és mi átlagosan egy almát ettünk"
Sajnos nem tudom kitől van az idézet, de a lényeget jól leírja.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Rickazoid #92 üzenetére
Csak azt mondták, hogy közelítik a kettő, nem eltüntetik (ennyi a hivatalos info), ami jelentheti azt is szerintem, hogy nem akarják ennyire élesre a váltást a kettő között. Az asztal teljes eltűnése kompatibilitási okok miatt teljesen kizárt még több generáción keresztül.
A felület tökéletesen irányítható egérrel, kényelmes, 1 nap alatt megszokható, ráadásul továbbra is csak a start menüt jelenti a dolog. A négyzeteket bármilyen oszlopba lehet rendezni, nem csak párosba, lehet kategorizálni, nevet adni neki. A hülyén néz ki pedig szubjektív, mert ha nem képek villogtatására használod az élő csempéket, akkor nagyon is informatív a felület.
Szóval a nagyobb monitor azért rossz a w8 alatt, mert több csempe fér ki és azok nagyobbak? pff.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Rickazoid #47 üzenetére
Nekem a posta és a naptár az 1 másodpercnél rövidebb idő alatt tölt be először, és ha nem bezárom csak elváltok, akkor meg azonnal. Sőt, amikor nincs bezárva és úgy nyitom fel, akkor ahogy az animációban megfordul a csempe, már a hátulján ott van a naptáram és úgy jön fel, nem utána tölti be.
Nem lehet, hogy kevés a ramod, vagy elállítottál valamit amit a nagy "profik" szoktak terjeszteni hülyeséget?
Nekem 4 postafiókkal és 5 naptárral szinkronizál és nem lassú soha.
-
CyberPunk666
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- Macska topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- BMW topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- További aktív témák...
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest