- OLED TV topic
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPad topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
-
t72killer
titán
Hatékonyságot tekintve nem tudom, mivel nyújt többet egy win8 az XP-hez képest. A win7 gyakorlatilag a mindennapi felhasználó szemében egy felcicomázott XP (start menü, asztal). Persze a rendszerkarbantartás kicsit változott, de a legtöbb dolog egyértelmű.
Ezzel szemben a win8 modern UI-jára semmi szükség, ha dolgozik az ember, csak útban van. Meg lehet szokni - én is megszoktam, de nem ezért szeretem a win8-at (igazából még nem döntöttem el, h szeretem-e a win7-tel szemben).
Egyetlen komoly pluszt tudok a modern windowsok (7 & 8) javára írni, ami perdöntő: a sokkal komolyabb biztonsági szintet. Apróbb dolgok is vannak persze, directX 11, IE10 és a korszerűbb megjelenés.
#17: Kártevőkkel szembeni biztonság tekintetében sokkal jobban jársz a win7/8-cal. Tény, régi vason tuti nem lesz sem gyorsabb sem stabilabb egyik sem az XP-nél.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
abban az esetben meg tudom szokni az újításokat, ha azok bármilyen előnyt vagy könnyebbséget jelentenek számomra.
a win98->xp váltásnak tényleg érezhető előnyei voltak, nem fagyott, nem lassult, biztonságban tudtam a munkáimat, egy percig nem volt kérdés, hogy megérte.
viszont egy xp->win8 váltásban nem látom az előnyöket, inkább csak a hátrányokat... -
Dilikutya
félisten
Most is egy telefonos UI jön be, amikor elindítod a Windows 8-at, csak most még félre tudod lökni. De idegesítő, hogy menüből nem lehet kikapcsolni, csak regedittel.
A keresés tényleg gyors, viszont értelmetlen, hogy a kezdőképernyőre véletlenszerűen olyat is kitesz, amit ugyanaz a program asztalra korábban soha, pl. láttam uninstall ikont. A csempék mellett az ikonok csak esztétikailag csúnyák, az viszont már gáz, hogy a béta optikai meghajtós hibája a végleges 9200-as buildben is megmaradt, és csak registry módosítással lett meg az alig egy éve vásárolt DVD íróm Windows alá, miközben arról telepítettem.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Jack@l
veterán
De én nem akarok tabletként bohóckodni pc-n...(dolgozni akarok több ablakkal, egérrel) Eleve szar volt azötlet, a metro eröltetése meg rátett egy lapátal...
Az se nyugtat, hogy pistike xboxán is ez lesz.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Ja, publikus béta óta hallgat a kb 70% -nyi emberre akik nem szretnének 1 monitort áldozni a start menüre... (esélyed nincs 3rd party cuccok nélkül)
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
kispx
addikt
Nem a szűz állapotot értettem.
Driverek, frissítések, programok 2-3 órán belül felmennek (mert tetű lassú a net). Utána már lényegében a készen vagyok vele. Időközben csak a programok frissítései kerülnek fel, meg most +3 program volt.A drivereket meg a winupdateről szedtem.
egy vesszőhibát kérésre töröltem.
[ Módosította: crey ]
-
nagyúr
Pont fordítva, gyorsabb less, ha belakod. Még akkor is, ha elég sokminden indul el a rendszerrel. A 7 meg 8 nagyon el van találva memória kezelésből, és azért gyorsul még ha belakod is. Mindent előtölt, jegyez így amikor kell a ram, akkor oda adja az adott szolgáltatásnak, programnak. Ha lassul belakás után, akkor ott szoftver baj less. Vagy a windows nem megfelelő változat használata.
Sőt, mondok mast is. Amd 2 magd 4 giga ram, pendrive readyboost-on vs. corei7 (majdnem a legnagyobb) 8 giga ram readyboost nélkül.
Haver annó mikor itt volt indítottam egy office 2010-et az amd-s gépen, és csodálkozott, hogy neki nem tölt be úgy, mint nekem. Pedig az ő gépe ingen cask brutal volt. Szóval ha a rendszer még egy ilyen pendrive-al megvan toldva, akkor igen cask profitál belőle a rendszer, programok.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
kispx
addikt
Bocsi, még mielőtt megírtad volna a hsz-t szóltam a moderátoroknak, hogy a vesszőt vegyék ki a mondatból, mert az ellentétét lehet kiolvasni belőle mint amit írni szerettem volna. Szóval az a kezdőállapot, amikor a programok felkerültek, és a rendszer is felfrissítette magát.
Az említett programok közül egyiket sem használom. 3 program indult el indírásnál
- CIS
- privoxy (negyed mega sincs)
- f.lux (még annyi se)"ez viszont még mindig nem változtat azon, hogy ha neadjisten találkozol egy kékhalállal az nagy valószínűséggel nem a rendszer hibája hanem egy driveré vagy a hardveré..."
Ezzel az a baj, hogy egyik program sem hibátlan, tehát a Win8 sem. Egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy egy kék halál nem a WIn8 hibája hanem a drivereké. Főleg, hogy nem is láttad a rendszeremet. (Természetesen a Win8 alatt ugyanannál a gépnél nem volt kék halál)(#125) Sub-ZeRo
Legális Win-em van. 9k-t azért megért a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Nem akarok kötekedni, de azért nem nyugtattál meg, mert
- nem akarok a 7-re mutogatni, de a béta óta használtam, és ezekkel nem találkoztam.
- mivel pörgősebben fogják az új verziókat kiadni, akkor mindegyiknél azt elfogják játszani, hogy mire ezeket a kék halálokat kinövik, kész a Win n+1? -
CyberPunk666
senior tag
Lehet igazad van, de azon a tényen nem változtat, hogy pont rosszkor jött. A vista véglegesítése alig pár hónappal az első többmagosok kijövetele után volt, miközben egy több éves projektről beszélünk.
Szóval ebben lehet tévedtem, de azért a lényegtől annyira nem jártam messze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Windows 10
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Autóhifi
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Thunderdome, Hardcore, Gabber, Earthquake
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest