Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akinek kell az RF az válassza ezt (vagy a korábbi verziót használtan)
Ha nem kell az RF, és estetleg "fizetős" csatornákat is néznénk, akkor a csak 2000Ft-taél drágább, kártyaolvasós CX sokkal jobb vétel.
De ott is a 90CX jobb volt...Én egyébként egy régi monitorból csináltam mindigTV-t egy 95CX-xel. Fontos, hogy támogassa a a HDCP szbványt, különben nem lesz kép (kell DVI, vagy HDMI bemenet a motitorra HDCP támogatással)
Nekem DVI bemenet volt, így a hangot egy SCART RCA átalakító segtségével és magam által forrasztott RCA 3.5 jack in átalakítóval vittem egy kiszuperált PC-s hangszóróra.Tunerjét nem érzem gyengébbnek, mint a LG TV-mét.
Inkább a jel nagyon helyfüggő. Pl. vidéki házikómban a földszinten szoba antennával simán jö, tetőtérben uygan azzal az antennával nem jön, egy adást sem fog. Oda a Spaarban vettem egy 6000Ft-os kültérit, azzal 90% a jel, és tökéletes a kép, nem akadozik. -
válasz
kameraman77 #37 üzenetére
nekem például egy 5-6 éves sony lcd tv-m van, ebben is van digitális tuner, de mpeg2.
ilyen mellé jól jön a hdmi kimenetes doboz.
és igen a nyaralóba bőven elég az ingyenes csatorna, azért fizetni havidíjat, hogy évi 2-3 hétig sok csatornát nézzek? hát inkább másra költöm a pénzem. -
csabsz13
aktív tag
ez alapján nem kell, mert van beépített tuner benne, csak kell egy jó antenna és azt be kell dugni a TV-be.
Tuner
DVB-T Van
DVB-C Van
DVB-S Van -
ViZion
félisten
+1
Mi is elhajtottuk a lavóros Digi TV-t, egyszerűen a beltéri gagyi volt. Mint kiderült széria hiba, állítólag a táp miatt hülyeségeket csinál (bekapcsol, lépteti a csatornákat, stb...).
Az elsők között vettem a CX-et, hangban és képben is óriási előrelépés volt. Családiban van elég retek csatorna, atöbbire meg ott van a netről amit néznénk néha (mivel családiban nincs normális gyerekcsatorna...). -
ZooLee
senior tag
válasz
kameraman77 #37 üzenetére
Persze nyilván van egy réteg, akinek egy-két évig még szüksége lesz rá, aztán elromlik a tv és kénytelen újat venni, ami ugye feleslegessé teszi az eszközt és lesz egy halom ipari hulladékunk egy idő után. (nem cinizmusból írom)
A "régi" fogalmát kicsit szűken kezeled szerintem.
Én 3 v. 4 évvel ezelőtt vettem a TV-met (37"-os fullHD LCD) tehát nem nevezhető nevezhető elavultnak, vagy réginek, de nincs benne DVB-T tuner. Az IPTV szolgáltatót éppen most rúgtam ki, mert ótvar szar minsőségben szolgáltatott, ráadásul az adott set-top-box is szarul működött, hiába cserélték háromszor. És végül még drága is volt, most harmadannyit fizetek havonta a teljes MindigTV szolgáltatásért, igaz, kevesebb csatorna van, de jobb a minősége. És ehhez csak egy 10e forintos kütyü (nekem a CX-es verzióm van) és egy antenna kellett, nem a 200e Ft-os tévét lecserélni.
Amíg még a szolgáltatóval birkóztam, addig pedig a dolgozómban volt, és így a monitoron tudtam tévét/videót nézni szükség esetén. Szóval szerintem most van igazán létjogosultsága ezeknek a kütyünek, amíg az átmenet tart. Aztán pár év múlva valóban nem lesz rá szükség, mert a fürdőszobaszekrényben és a turmixban is lesz ilyen tuner, de addig azért jól jön.
Ha belegondolsz, itt, a PH-n és MA-n tesztelt, bemutatott cikkek 99%-a két év múlva elavult hulladék lesz... Akkor ne is foglalkozzunk velük?
-
krizmo_
addikt
Üdv!
Köszönöm a cikket, nagyon hasznos.
(#35) kameraman77
Van értelme, miért ne lenne, nekünk pl. eszünk ágában sincs előfizetni, így ezzel a megoldással élünk. Nem nézünk túl sokat tv-t, mert más módon nézzük meg, amit szeretnénk......
Azt elfelejted, hogy vannak olyan szegények, és elzárt településen élők, akiknek nincs más lehetőségük.
Ezért is van az, hogy a szociálisan rászorultakat támogatják. Nekik díjmentes lesz ez az egész.
Akár hiszed, akár nem az országban nagyon sok ember él így.
Amúgy "le van kommunikálva a szociális rászorultság", mégpedig úgy, hogy kimegy egy ember azokhoz, akik szociális alapon rászorultak és kitölti a szükséges dokumentációt, majd az ügyfél megad egy telefonszámot, amin elérik és hívják, ha mennének a szerelők, akik bekötik.
Szóval, csak azért mert te nem tudsz valamiről, még létezik.....és nem működik rosszul..... -
Angel1981
veterán
Akkor ezt nem wéjtek megvenni?
-
ViZion
félisten
válasz
kameraman77 #35 üzenetére
Sokaknak van rá igény, mert még ma is van dekóder nélküli lapos TV, aki esetleg korábban olyant vett, az nem fogja kidobni. Sok ismerős a Forma 1 miatt vett tavaly...
Másrészt 7000 Ft-ért nem tudom mit vártál, egy MP3 lejátszó kerül ennyibe, vagy 2 pizza + a pia bele se fér, és akkor az még rövid este volt...
Frissítéssel fog ez mindent vinni, nem para. -
Csigger
őstag
Én egy HD95-CX-et vettem, eddig többé-kevésbé minden oké vele, bár az első 10 percben azt csinálja, hogy leesik a térerő és képminőség 90%-ról nullára majd vissza. Amúgy nagyon okos kis gép ennyi pénzért, képet, mp3at, videókat szépen viszi usbről. A felvételt még nem próbáltam ki mert eddig nem volt rá szükség, de én tudom ajánlani ezt a típust, szerintem tök jó kis doboz...
-
kameraman77
tag
Persze nyilván van egy réteg, akinek egy-két évig még szüksége lesz rá, aztán elromlik a tv és kénytelen újat venni, ami ugye feleslegessé teszi az eszközt és lesz egy halom ipari hulladékunk egy idő után. (nem cinizmusból írom)
A 70-80-90 éves bácsinak ez is gondot fog okozni, hogy beállítsa (tudom, mert a nagymamám 92 éves és sokszor kell segíteni neki, mert van, hogy az is megzavarja, hogy máshová kerül a tv adó szimbóluma és azt hiszi valamit elnyomott a távirányítón )- nem tudom hogyan oldja majd meg a kormány ezt a dolgot, mert nem mindenkinek vannak olyan rokonai akik beüzemelik, sok ember lesz, aki csak azt veszi majd észre, hogy hopp lekapcsolták Kab hegyet.. igaz lehet igényelni szociális rászorultság alapon, de ez szinte semennyire nincs kommunikálva, nyilván mivel pénzbe kerülne az államnak. (amúgy megfelelő stratégiával lehetett volna akár valamely nagy céggel pl WayteQ legyártatni úgymond "nagyibox-okat" a nagyitelefonok mintájára. (És ezt írom úgy, hogy teljes tisztelettel az idősek felé, tehát nem lenézve a képességeiket) néhány gombos, nagy gombos távirányítóval, nagy betűs menüvel, akár olyan menüvel amely a felkínált opciók neveit kimondja, az idős korosztály számára.
Hétvégi házba elég a királyi tv? Bizonyos rétegeknek igen, de azért a legtöbb ilyenen inkább tányért látni. Félreértés ne essék, tudom, hogy ma Magyarországon nagyon sokat vannak, akik nem engedhetik meg maguknak az előfizetést tv-re. De sajnos a technika elhalad mellettük, mint ahogy nagyon sokat tartották a VHS lejátszókat is, és szép lassan átállt mindenki.
Az már más kérdés, hogy a kormány milyen stratégiát dolgoz ki erre, az USA-ban ugye volt igényelhető támogatás az átállásra, konkrétan pénzt kaptak és vehettek államilag támogatott boxot, én itthon olvastam a tájékoztatókat és láttam az igénylési űrlapot, de szociálisan rászorulóknak - zavaros kitételekkel, valahogy nincs ez rendesen kommunikálva - persze, mert állami pénzbe kerül..., pedig nem kicsi az a réteg, akiknek egy ilyen 7000 forint körüli egyszeri kiadás sem fér bele a költségvetésébe. (Ez valamilyen szinte a kormány érdeke is lenne, hiszen ezen felhasználók kiesnek a jövő évi kampány vizuális részéből, amelyre ugye eléggé építenek lévén a négy királyi és három rádió eléggé markánsan van jelen a jelenlegi kormány kommunikációs palettáján)
-
zazahoho
őstag
válasz
kameraman77 #35 üzenetére
Hidd el van értelme, rengeteg embernek kell ilyen hétvégi házba, ahová nem kell millió csatorna, vidéken öregeknek akik nem cserélnek tv-t ez miatt stb.
Személy szerint én is keresek, csak azt nem tudtam kideríteni eddig melyik a jobb minőségű technikával szerelt hosszútávon jól működő készülék. Mert ugye 90 éves bácsikának nem mondhatom azt ,hogy resetelje a boxot ha elkezd fagyni. Az öregeknek elég lenne 4 gomb a távirányítóra is,csak stabil legyen a box.
-
kameraman77
tag
Nem igazán látom értelmét ezeknek a set top boxoknak - alap szinten. A tv-kbe ma már alapból be van építve a dekóder, eddig is ezek a csatornák jöttek rajtuk akár tetőantennával is. a szolgáltatók meg úgyis odacsapnak valamilyen boxot a csomagjukhoz. Persze lehet mondani, hogy akinek régi tv-je van... meg van rá igény, de ahogy a telefonoknál is átállt szinte mindenki, úgy itt is rá vannak kényszerítve az emberek, hogy váltsanak, mint ahogy a vhs dvd váltás is megtörtént. Meg nem hiszem, hogy egy elenyésző százalékon kívül csak a királyi négy csatornára, amin ugye ugyanaz megy, a három rádióadóra, amin szintén ugyanaz megy, meg a két kereskedelmire van csak igény, tehát úgyis a szolgáltatók felé fordul az emberek döntő többsége.
Szóval kicsit hibridek ezek az eszközök. pl a HDMI már önmagában oximoron. Ha régi tv-re veszi meg valaki a box-ot, akkor teljesen feleslegesen fizeti ki az extra feature-t, ha meg lapostv-hez, akkor meg minek vesz set top-ot, hiszen alapból bent van a dekóder, sőt a legtöbb tv multimédiás lejátszó is, beépített usb-vel... így értelme nem sok van. Sőt önmagában a multimédiás lejátszók már kifutnak, hiszen nekem pl a 2 éves telefonomat is kezeli meghajtóként a 2 éves tv-m, és simán film zene kép megy róla... így ilyen téren is értelmezhetetlen és felesleges a set top boxok létezése. (arról nem beszélve, hogy a telefont rá lehet kötni az analóg bemenetekre is szóval média lejátszás ott is megoldott.) Így nem más ez, mint egy felesleges áramfogyasztó a hálózatra kötve, mert kiváltható már eszközökkel.
Az meg, hogy egy multimédiás lejátszó nem játszik divx-et...
Semmi bajom a WayteQ-kel, sok eszközöm van tőlük, elégedett vagyok velük, de ez kicsit gyenge szerintem és önmagában a set top box-ot felesleges dolognak tartom. (Mint ahogy a mindigtv is kicsit a parasztvakítás kategória - legalábbis az eddig is ingyenes csatornáka hírdeti, hogy ezután velük ingyenes lesz, úgy, hogy fizetek a dekóderért - set topért...)
-
Armagedown
őstag
támogatja ez a set top box az AFD-t ?ez elég fontos dolog, mert ha nem akkor az m1en lehet majd nézni a gyászkeretet a régi 4:3 képarányú műsoroknál !
-
ViZion
félisten
Nah, vettünk a Conaxos mellé egy ilyet is. ~7000 Ft volt, ennyi belefér. Boltban azt mondták, h az RF az nem antenna kimenet a TV-be, szal. scartal kössük a régi TV-re...
Adókat gyorsan megtalálta, olyan, mint a másik, csak kevesebb csatornával. Az USB része nem izgat, TV lejátszik mindent, ahova ez kerül, ott meg nem lesz ez a rész bolygatva...Armagedown: ez mindenfélét tud, source méret is van, de "fel tudja húzni" 16:9-re is
-
egoistus
tag
A monitor 1920x1200-at tud ami ha jól tom 16/10 képarány igazábol fontos a távkapcsoló kényelmi szempont miatt, az hogy a kép az arányt tartja csak kisebb felbontáson az nem gond, de lehet megnézem a 16/9 is hogy néz ki most rajta(4/3 az gáz) A hdcp vagy mi az tv műsoroknál is van? az mindegy milyen forrásbol kap ez a szerkezet jelet? Használt tv -t nem szeretnék főleg úgy hogy itt lenne ingyen egy 24"os monitor.
-
Béééla
őstag
Ennyire drága lenne beépíteni a kártyaolvasót?
Elhiszem, hogy sokaknak elég az a 7 csatorna, de akkor is, ne spórolják már ki belőle.
Az USB sebessége meg remélhetőleg megvan a rendes 2.0, asztali DVD-játékosnál sikerült egy 1.1-est beszerezni... -
zazahoho
őstag
Köszönöm.
Aktív antenna támogatása 5 V feszültség kimenettel, elég lehet régi típusú erősítős antennához? Elég ellentmondásos infók vannak erről, ph-s fórumban olvasva igen, de máshol viszont nem. Pilismarótra vennék valamit, ahol rendkívül rossz a vétel. Jelenleg ha nincs áram alatt az erősítő még szemcsés kép sincs 5 méter magasan elhelyezett antennával. -
S-eye
senior tag
válasz
E.Kaufmann #24 üzenetére
Köszi
Akkor a Strong biztosan jobban fogja a jeleket?
-
Csabroncka
addikt
Itt is, mint mindenütt a spórolás látszik, anno a hd-90cx sokkal jobban megépített kis ketyere volt, a mostani 95CX-hez képest is.
Röviden összefoglalva olcsó és sz@r is! Aki teheti válasszon használtan régebbi szériát fillérekért, vagy vegyen conax-os TV-t.
-
Gerasz
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #23 üzenetére
Szerintem úgy értette a halotti beszédet idéző szövegben, hogy van rajta hdmi és dvi csatlakozó. Nálam hasonló konfiguráció működik, de nem tudom, hogy milyen feltételei vannak (hdcp?).
-
E.Kaufmann
veterán
[link]
[link]
link
Van választék bőven. Tesco-ban meg akció is volt többször amint írtam. A scart meg nem hátrány, előny, bármilyen kimenet kinyervető, CVBS (composit) S-video, RGB. Csak megfelelő kábel/átalakító kell.
Mondjuk a mindigtv oldala a kártyaolvasó nélküliek közül nagyon nyomatja a wayteq-et. De eddig baráti körben is a Strong vált be jobban. Pláne ha antennát nem akarsz cserélni. -
S-eye
senior tag
válasz
E.Kaufmann #20 üzenetére
Hát ha a set-top boxhoz még antenna is kell, akkor lehet, hogy műholdas lesz a vége. De olcsón akarom ezt megoldani, lehet megkérdem az ismerősöket, akik már átálltak, hogy mit használnak. A Strongot tudnád linkelni?
szerk.:
De az egy drágább tévé volt, nem? -
egoistus
tag
Sziasztok kis segítséget kérnék, arra gondoltam a fiam szobájába beraknám a mostani 24"-os monitorom tv-nek de nincs rajta csak hdmi meg dvi ja és beépített hangszórója van a moncsinak. íkérdésem a következő lenne jelenleg analóg kábeles digi van nálunk asszem de ugye ez változhat a későbbiekben akár digitálisra is illetve az is lehet olyan helyre költözünk ahol nincs digi sem de én akkor is használnám a monitort tv-nek erre a felhasználásra ajánlott ez a ketyere vagy mást kéne vegyek? előre is köszi a segítséget.
-
E.Kaufmann
veterán
Hááááát. Akkor mindenképpen Strong beltéri valamint a lepke helyett egy ilyen pl:http://www.ostelsat.hu/uhf_tv_antenna_dipol_44-21-69_tri_digit_eco_A2660.htm
Vagy tökösebb antenna, beépített vagy külön erősítővel.
Műholdas megoldás nem játszik?
Amúgy nem lehetetlen lepkével sem, meg talán lejjebb is kerülnek a csatornák, alacsonyabb frekire ami jobb vételi szempontból, de a leírásban láthattad hogy a Wayteq-nél érzékenyebb volt a tv saját tunere is. -
S-eye
senior tag
Lepke antennával, aminek saját adaptere van fog menni ez a box? A határ másik oldalán lakom, de eddig bejöttek a magyar csatornák, a digitális is el fog érni, mondjuk Ungvárig?
-
E.Kaufmann
veterán
Amúgy nem kell hogy a TV-n scart legyen, elég két kerek aljzat, egy a hangnak, egy a kompozit videónak, ja meg egy scart átlakító, max egy ezresért.
Erről jut eszembe én már kötöttem C64 mono monitort DVD lejátszóra is scart-on, nem nagy feladat, átalakítóval, bár a kompozit jelet nem annyira szereti, becsíkoz, viszont az s-video luminance jelével tűéles volt a "ne légy barom miközben iszod a dzsúzod a gettóban". -
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Mi két hete vettünk egy ilyet a hétvégi házba.
Előfizetés ott sohasem lesz, és mivel egy 1000 éves TV van lent, abban sem voltam biztos, hogy SCART van benne, ezért esett a választás az HD-95RF-re.Mint kiderült van rajta SCART, de hibás
így az RF-et használtuk minden gond nélkül.
Régi analóghoz veló antennát használtunk, a fogható csatornákból csak 4 jött be, sajna az RTL és a TV2 nem. Remélem hogy egy új antennával ez javulni fog.
Összességében mi elégedettek vagyunk a cuccal.
(Szüleim azt se tudják mi az a műsorújság funkció
jöjjön be az adás és kész.
Meg háttérvilágítás?!
A TV-nkhez távirányító sincs... a cikkíró nem egész tudja ki a célközönség)
Szerintem hozzánk hasonlóan akinek olyan TV-hez kell, amin még SCART sincs, és eddig is elég volt neki egy hangyás m1/RTL/TV2, annak tökéletes választás.
-
E.Kaufmann
veterán
Mondjuk nem értem miért tért ki a cikkíró olyanokra pl, hogy nincs a távirányítóban világítás
Mint mikor a színész felrója a rendezőnek.
-Az én szerepem nagyon kicsi, csak egy mondatos. Mondhatna az én karakterem 5 sort is.
Rendező:
-Mondhatna, akár tizet is, de akkor már nem maga játszaná -
Honkydoo
őstag
válasz
E.Kaufmann #14 üzenetére
Nem értek annyira a témához, máshol olvastam róla, hogy tud ilyet is.
Lehet hogy nem a legjobb, de azért szerintem belefért volna a tesztbe. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #13 üzenetére
Ja az még szebb volt hogy az Alcor és a Strong ugyanazon rendszerchippel rendelkezett a távirányító is tök egyforma volt, a menü felépítése is, és mégis a Strong megállja a helyét ugyanazon vacak lepkével amivel az Alcor meg nem.
-
E.Kaufmann
veterán
Hát inkább egy RF nélküli Strong (Tescoban párszor akcióztak Strong-okat) + egy régi VHS képmagnó RF modulátora. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés
Legalább is érdekes módon némelyik ilyen "nagy" "európai" "márka" (Wayteq/Alcor, persze nem próbáltam mind, biztos termékfüggő) termékeibe érzéketlenebb a tuner rész mint a tök noname Hong-Kong-i USB-s DVB-T donglémban.
-
Honkydoo
őstag
Egy valamit kihagytatok a cikkből.
Azért RF mert olyan TV-khez is hozzá lehet kapcsolni, aminek nincs RCA, vagy SCART bemenete. (Az RF kimeneten keresztül)Szerintem ez nagy előny...
-
Dzsano
tag
Mi egy Strong Srt 8106-ost vettünk.
Azon van modulátor kimenet is, meg valahogy megbízhatóbbnak néz ki. Balatoni vikendházba vittük, beüzemelése pár perc volt, tökéletes lett, a régi tetőantennával bejön az összes adó, jó a médialejátszási képessége, bár csak AVI-t néztünk. Végülis egyszerű jószág ebben a kategóriában mindegyik. -
Gerasz
aktív tag
Szerintem nem fájó a hdmi kábel hiánya, hiszen ez egyértelműen katódsugárcsöves tulajoknak készült.
Kétszer is szerepel a "pozitív csalódás" a cikkben. Az olyan, mint a rosszízű finomfőzelék?
-
zazahoho
őstag
Van ezeknek a készülékeknek összehasonlító tesztje? Lassan hétvégi házba kell venni valamit, csak azt nem tudom mit vegyek
, Több boltban érdeklődtem már, de kivétel nélkül azt mondták nincs köztük különbség, minden az antennán múlik. Aki ért hozzá attól kérdezem mi alapján kell dönteni?
-
Vigilante
őstag
Ha nekem van egy Sony Bravia KDL-46EX721-s TV-m, ahhoz már nem kell ilyen kütyü? Abba csak be van ez építve?
-
tjb007
nagyúr
"a DivX fájlok kezelését egyáltalán nem támogatja, a 3,8 Mbps bitrátájú MKV pedig csúnyán akadozott"
Ezt orvosolandó biztosan jönni fog frissítés, a 95CX-nek is ilyen gondja volt még az elején, aztán jött a frissítés, és ment a DivX is.
-
Bloksma
aktív tag
Az antennás problémához csak annyit, hogy szerintem egy 20 ezres készülék sem teljesítene jobban.
-
bzoli71
csendes tag
A tesztben a beltéri lényegéről egy szó sem esik és az az RF kimenet... Furcsa de sok helyre ezért visszük... én nem érzem rajta, hogy a tunerja gyengébb mint a hasonló funkciókkal rendelkező strong 8105... szerintem ár-érték arányban tökéletes kis cucc... a stronghoz ugye nem jár scart kábel, meg egy picit drágább is...
-
z0d1AK
nagyúr
Igazán tetszetős darab, van egy olyan érzésem, hogy sokak életét könnyíti majd meg idén ez a cucc.
Egyébként ha valaki több csatornát akarna nézni, akkor ennek a MindigTV-s verziója a HD-95RF.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a médialejátszóval felvértezett, digitális földfelszíni adások vételére hivatott dobozt.
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest