- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Dell notebook topic
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joachim21
őstag
Soha többet Wayteq HD-95RF. Milyen termék az, ami hibásan jelenik meg? Tele az egész net a hibáival. A legszebb, hogy az esetek nagy részében olyan végtelen újraindítási ciklusba kerül, hogy a felhasználónak esélye sincs otthon javítania a hibát. Szervizbe vinni, heteket várni rá, a francnak van ehhez kedve. Megy a kukába ez a gyárilag selejtes vacak.
-
bukibalint98
újonc
Sziasztok!!
Sajnos nekem olyan problémám van, hogy a set top boxom nem keresi a csatornákat, vagy ha rá megyek a menübe az automata keresésre, akkor kiírja hogy mentés.
Az a kérdésem: hogy hogyan tudom elérni hogy keressen adót a készülék?
A válaszokat előre is köszönöm -
kefe13
tag
Kérdés , adot egy film, .MKV , vannak benne ágyagyazva feliratok, van hozzá SRT m, hogyan tudom csak az SRT t rendelni a mozihoz ? Vagy eggyátalán az SRT t. ?
-
fondorlatos
aktív tag
Na visszakaptam a szervizből. Szoftverfrissítést csináltak rajta, mert újraindult folyamatosan. Egyelőre működik.
-
parkr
őstag
Az enyém ma abszolút meghalt, csak annyit ír ki rögtön az on után hogy ASH. ezután semmit sem lehet vele kezdeni.
Azt hiszem wayteq-ből egy darab elég is volt. -
-
God Vazzeg
veterán
Anyámék kütyüje is elkezdte az újraindulgatást, szervíz lett belőle
-
parkr
őstag
Azt nem lehet megoldani hogy a külföldi adókat ne találja meg? hiába állítottam magyarországra, két szlovák adót így is vesz.
Törölni meg ugyen nem lehet, hála az antenna hugáriának... -
MortalVenoM
tag
tudna valaki ajánlani olyan dobozt ami tud felvenni és visszatekerni/adást megállítani kábeles adásnál? (most váltunk upcről digire és a diginek nincs olyan doboza
)
-
didyman
őstag
Nem is tudtam erről a tesztről-témáról, hiánypótló, köszi, Elefánt! Egy kukacot rögtön mondanék, a kijelző-nem tudom, a szerző mennyi 7 szegmenses LED modult látott régebbi órákon, készülékeken-de ez nem csak úgy néz ki, hanem pontosan az. :-) Nem monokróm (habár a LED fényere változtatható, de itt fix), nem LCD. A képminőséggel kapcsolatos beállítások kapcsán sem értek egyet, a gyári alapbeállítások esetén a színek túlszaturáltak, a kontraszt meg a fehéreket telítésbe viszi-ez nem csak a megjelenítőn múlik, hiszen a készülék végez D/A konverziót, így az ott megjelenő jel közel sem tökéletesen illesztett az analóg megjelenítőhöz! Ezeket a gyári 50-ről 20-30 köré csökkentve, kis fényerő emeléssel már elfogadható a kép az én TV-men, tehát elég jelentős az eltérés: Ez a funkció nagyon hiányzik a többi ALI lapkás olcsó eszközből!
És akkor a tapasztalatok. Én is azért vettem meg, mert wayteq és fém doboz. Itthon szétszedtem és rögtön átkondiztam, mert valami elképesztő, pocsék darabok vannak benne, meg a csatlakozókat átforrasztottam, mert azok ránézésre is körbe akarnak repedni
. Ez inkább a tartósságra lesz hatással, nem a minőségre. Valamint, az ALI vezérlő kapott egy hűtőbordát, mert bár a doboz nem melegszik át, a chip maga igencsak forró, ebbe a hibába is sokan beleesnek, doboz és a melegedő dolog között sok levegő van és ha az IC kicsi, a kevés disszipált meleg is nagy hőmérsékletet jelent-a csipen.
Egy bosszantó jelenség, amit minden ilyen ALI-s vacakon látok: A hang és a kép nincs szinkronban. Az eltérés minimális, de annál zavaróbb nekem, a kép késik a hanghoz képest. Úgy tűnik, valamitől függ a mérték, néha egészen észrevehetetlen, máskor 2-3 tized másodperc. Mivel függhet össze, van olyan vevő, amiben ez nincs jelen?
Bosszantó hiba #2: A menü megjelenési beállításai, a képminőség beállításai rendszeresen visszaállnak alaphelyzetbe, vagyis hiába állítgatom be, idővel elveszti. Összefüggés bármivel ismeretlen, firmware frissítés eddig nem oldotta meg. Továbbá a beállított kimenetet is visszaállítja a gyári kompozitra, ami marhaság, hiába korlátosabb az RGB felbontása, ha a képminőség meg ott jobb (Elsősorban az átvitel sajátosságai miatt!)
.
Új keletű hiba, amit talán a v7-es fw megoldott: Elkezd akadozni, nincs jelezni, majd újraindul, többször egymás után.Vétellel itt sose volt gond, tetőantenna erősítő nélkül, az analóg nem volt sose tökéletesen tiszta, a digittel a jel 70, a minőség 90 százalékos.
-
N0zer0
senior tag
Írja a cikk, hogy "a DivX fájlok kezelését egyáltalán nem támogatja, a 3,8 Mbps bitrátájú MKV pedig csúnyán akadozott, ráadásul néma csöndben futott végig, tehát a hangsávval sem boldogult. Emellett még a Killa_sample okozott problémát, annak elindítását ugyanis kerek-perec megtagadta a box, a WMV-t pedig fel sem ismerte.". Aztán folytatja, hogy a "többivel semmi gond nem akadt, e videókat színhelyesen, akadozás nélkül jelenítette meg, ami azért egy ilyen kategóriájú eszköztől egyáltalán nem rossz".
Ha se a DivX nem megy neki, se az mkv, se a WMV, se a 3 Mbps feletti videók, akkor mi a tökömet játszik le egyáltalán? XviD-et és QT MOV-ot, meg MPEG I/II-őt 3 Mbps alatt?
-
Üdv Mindenkinek!
Ahogy olvasgatom nem egy nyerő típus, de mégis lenne egy kérdésem:
Lehet használni egyszerre a scart és az RF kimenetet?
Tehát egyik szobába scart-al a másikba pedig átvíve az RF jelet használni...
Előre is köszönöm a választ! -
Imifej
senior tag
válasz
remington2 #187 üzenetére
Nem. A kábeltévé az DVB-C. Ez pedig DVB-T
-
remington2
senior tag
Hali!
A netet böngészve találtam rá erre a set top boxra. Őszintén szólva a termékkategóriát abszolút nem ismerem, mert nekünk kábeltévé van, szóval nincs rá szükség, a szolgáltató megcsinál mindent, ami ezzel az átállásos izével kapcsolatos (így, megmondom őszintén, dunsztom sincs az egészről).
Viszont láttam, hogy ez a kis dobozka médialejátszóként is használható, ráadásul olcsó, és nagyon sok formátumot ismer (mkv, x264 és tsai), tud felvenni is, így nekem tökéletes lenne lejátszóként / felvevőként. Viszont ezt lehet erre használni úgy, hogy nincs rajta antenna? Tehát bele tudom dugni a kábeltévés kábelt, anélkül, hogy bármit kódolna vagy csinálna vele?
Köszi a segítséget előre is!
-
Rico45
őstag
Na vettem egy másik fajta set top box-ot! :-)
Ezt meg jól el dugom a szekrény aljára:-)Annyit nem érdemel meg ,hogy elküldjem szervizbe:-) -
Rico45
őstag
Nyomkodtam én de semmi
Nem reagál!
Ennyire sz@rt hogy lehet árusítani?Az a baj,hogy most már csak a wayteq ikont mutatja és nincs semmi más csak kikapcs:-(
Ebbe a videóban van az a rész mikor megnyomnám a tv/rádió gombot!De nekem már nincs csak a logo:-)De megint köszi a választ
-
Rico45
őstag
Olvasgattam egy kicsit.Szóval szoftvert kéne frissítenem!
Az a baj hogy mikor elkezdte ezt csinálni ,akkor még meg tudtam volna csinálni mert be-be adta a menüt.De most már nem reagál semmire csak ki-be kapcsol! :-( Szerviz? Ez egy fos:-) Pedig azt hittem jó cucc lesz! -
Rico45
őstag
Sziasztok!!
Nekem is ilyen Wayteq set box lett véve a madaras boltba kb.1 hónapja!
Jól működött minden,de tegnap este óta azt csinálja ,hogy ki-be kapcsol!
Mi lehet a gondja? Nem lehet vele semmit csinálni!Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
-
Findzs
addikt
régi antennával működnek ezek?
anyósomnak kellene egy vidékre és a padláson van a régi antennájuk
antenna tuti kell majd nekik mert kistelepülés legszélén laknak alacsonyan fekvő településenköszi
-
-
JohnnyX
őstag
Hétfőn viszem vissza ismét, mp3-on kívül nem olvas be semmit az usb-n.
Ráadásul a javítás miatt ki sem töltötték a jótállási papírt, se átvételi dátum se semmi.
Fogyasztóvédelemhez fogok fordulni, ha hétfőn nem jutok dűlőre. -
JohnnyX
őstag
-
ruzsass
tag
Nézd meg, hogy milyen firmware-t raktak rá és ha a Wayteq oldalán lévőnél (v1.11B7) régebbit találsz rajta, akkor frissítsd szerintem. Nekem ezzel megszűntek az újraindulási problémáim.
-
JohnnyX
őstag
Visszajött a szervizből, újraindulgatásos problémával adtam be.
Azt látom, hogy penről (fat32) nem látja az avi mp4 mkv formátumok közül egyiket sem.
Akkor most mi ilyenkor a teendő? -
67tuareg
tag
Valaki feltette már ezt az újraindulás javító frissítést? Érdekelnének a tapasztalatok!
-
Knight666
aktív tag
válasz
God Vazzeg #161 üzenetére
Az én TV-mben pl. létezik ilyen funkció. Azt hiszem automatikus készenlétnek hívják ott. Az a lényege szerintem, hogy ha elfelejtkezel a cuccról (pl. elalszol előtte, vagy bekapcsolva otthon hagyod), akkor magától lekapcsol. A TV-n kikapcsolható, úgyhogy nyálazd át a menüt vagy a használatit, hátha az STB-n is.
-
JohnnyX
őstag
válasz
God Vazzeg #161 üzenetére
A menujeben szerintem ez kikapcsolhato.
Most nem tudom pontosan hol, mert az enyem szervizben vanHa kiadtak ezt az ujraindulos frissitest, akkor remelem mar nem sokaig...
-
ablack
senior tag
Kiadtak egy frissítést az újraindulásos hibára: [link]
-
Imifej
senior tag
Szerintem tegyétek fel kérdéseiteket ezen az oldalon, itt "házi készítésű" szoftverek vannak többek közt Wayteq tipusú készülékekhez is. Pont ehhez a tipushoz még nem láttam, de vannak itt vállalkozó kedvű szakik, akik esetleg meg tudják oldani a problémáitokat. Az én készülékem is ilyennel megy (Alcor HD-1800). [link]
-
67tuareg
tag
Sziasztok!
Csatlakozom én is az utóbbi hozzászólásokhoz, nekem is produkálja ezt a hibát. Visszavittem, szervizelték, azt írták a jegyzőkönyvbe, hogy szoft frissítve /ugyanazt hagyták rajta amire én is frissítettem a honlapjukról, gondolom frissebb hiányában/, tesztelve. Ahogy visszaért rögtön használatba is vettem, egy nap alatt már vagy háromszor újraindult. Nagyon nem éreztem melegnek sőt abszolúte nem. Míg ez rossz volt vettem egy Strong-osat, no az meleg szokott lenni, alig állja a kezem. Most az van szervízben, valami kontakthiba van benne, úgyhogy ajánlhatna valaki valami stabilabbat mert kezdem unni. Sőt tovább megyek, veszek még egyet és "hármas vetésforgóban" fogom használni őket, egy a tv mellett, kettő a szevízben.
Hát ez a helyzet a digitális átállással, egy csomó költséget akaszt az ember nyakába, ha annyira tv függő mint én is. -
techmania
csendes tag
Ablack: amikor behalt rögtön nyomogattam én is minden variációban a TV/Rádió gombot, de az enyémre nem hatott...
(amúgy eltűnt minden üzletből a környéken, vajon miért is...?)
Én már biztos hogy nem küldöm vissza mert az utiköltség lassan a készülék árába kerülne...
(viszont lebeszélek mindenkit a cég termékeiről... -
ablack
senior tag
Nekem letölti, de hiába van a letölthető legfrissebb rajta, így is produkálja a hibát.
-
ablack
senior tag
Tudom hogy már te is leírtad, én is a te hsz-eddel tudtam megoldani. Csak valaki kérdezte tőlem privátban hogy mi a megoldás és gondoltam leírom mégegyszer.
Nekem 1 hete csinálta ezt utoljára.
Én már azon gondolkodom lehet hogy írni kéne e Wayteq-nek mert itt a fórumban is szinte mindenkinek jelentkezik. Ha többen is jeleznénk hátha csinálnának valamit.
-
ablack
senior tag
Erre a végtelen ki-be kapcsolás / újraindulás / safe felírat-os hibára ez a megoldás működik:
Ha indulás közben nyomkodni kell a TV/RADIO gombot, ekkor egyszercsak bejön egy csatorna. Ekkor egy gyári visszaállítást kell csinálni majd újrahangolni a csatornákat.
Remélem erre jön valami frissítés mert itt már a 4. embert látom hogy ugyan ilyen hibája van mint nekem.
Nekem is előjön kb 1-2 hetente.
Én már küldtem is miatta egyszer szírvízbe amikor ezt produkálta és még nem ismertem a megoldást de csak szoftverfrissítést csináltak amivel 1 hét múlva újra előjött a hiba.Az a baj hogyha megint szervízbe küldeném akkor nekem kellene fizetnem az odautat és lehet hogy megint csak frissítenék amivel megint működne megint 1-2 hétig, ami ráadásul valószínű hogy szoftveres. hiba, amit a legfrissebb frissítés tartalmaz (v1.11B5), amit a szervízben is használnak.
-
techmania
csendes tag
Nekem korábban csak a frissítés utáni csatornaszerk. funkció meghalásával volt gondom, de kb. 3 hete bemondta a csődöt, és csak a safe felirat jelent meg...
A jótálláson lévő telefonszámon sikerült eltelefonálni vagy 5 percet, mire kiderült hogy segíteni nem tudnak, irány a szervíz! Visszavittem ahol vettem, majd kb 2 hét elteltével értesítettek hogy készen van, mehetek érte.
Bár a készüléken nem volt nyoma hogy szétszedték volna, de a papírdoboz úgy nézett ki kívülről mintha 10 napig csak egyfolytában dobálták volna: sarkok betörve, lekopva, összekarcolva...
Gondoltam sebaj, ha a készülék jó, legfeljebb elteszem szem elől...
Elsőre semmi gondom nem volt vele, csak később derült ki hogy megszűnt sztereó lenni...
Hiába kérdeztem a céget (előtte persze minden beállítást végigcsináltam) megint a "telefonos segítséget" javasolták, úgy látszik az kifizetőbb..., - valakinek...És még valami: azt hittem véletlenül sikerült megoldanom a csatornaszerkesztés funkciót, mivel a kedvenceknél elvileg lehet...
Csakhogy a kijelző utána már nem a valós csatornaszámot mutatja, ellenirányba léptet, kihagy csatornákat, ... -és a legszebb: kikapcsolás után nem tárolja a korábban beállított kedvenc csatornasorrendet...Azt hiszem talán ennyi elég is lesz..., ennek a cégnek a termékeit jobb lesz a jövőben elkerülni, ezt tudnám javasolni mindenkinek...
-
JohnnyX
őstag
Eddig kettőt vettem, az egyiket ma viszem vissza, azt olvastam típushibás.
Ki-be kapcsolgat mikor bedugom a konnektorba, nem reagál semmire. -
God Vazzeg
veterán
Sziasztok
Hülye fejjel frissítettem szoftvert anyukámék készülékén, és a csatorna rendezés funkció megszünt.. Olvastam itt hogy ez mindenkinél így van, ezért kérdezném, hogy az 1.10b5 szoftver nincs meg valakinek véletlen? Az volt előtte rajta, most az 1.11b5 ment fel, de ez sux.. Mondjuk az 1.10b5 meg állandóan standby-ba akarta rakni az eszközt
Köszi előre is
-
parkr
őstag
válasz
egoistus #145 üzenetére
a kikapcsolás elvileg megoldható egy Master-slave elosztóval, de a kábeles adáshoz neked nem ilyen set-top box kell hanem egy kábeles (DVB-C) beltéri.
esetleg ebben a témában tudnak segíteni. -
egoistus
tag
Sziasztok.
Segítség kéne, van egy 24"-os hdmi-s samsung 2493hm tipusu monitorom amit szeretnék a fiamnak adni mint tv-t egyenlőre, vennék hozzá egy set-top boxot de nem tudom milyet lenne érdemes.Amit szeretnék:
-Jó képminőség+hang
-Egyszerű kezelhetőség /alapfunkciók terén/
-Masszív távirányító /6 éves gyerek/
-digi kábel adás menne rajta
-gyors be és kikapcsolásMég egy dolog:
ha a stb-t kikapcsolom utána kikacsol (stand-by) a monitor is?(gondolom igen)Segítségeteket előre is köszönöm.
Tóth Viktor -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Van egy HD-95CX set-top boxom és egy régi tévém. Scart kábellel van összekötve.
Valaki meg tudná mondani hogy a video felbontást, videojelet, digitális hangkimenetet mire állítsam? Köszi -
parkr
őstag
válasz
tomas9320 #142 üzenetére
nem tudom, nem próbáltam.
a kézikönyvben viszont opcionálisnak írják
"FAT16 / FAT32 / FAT12, NTFS (Opcionális) támogatása" -
parkr
őstag
szerintem FAT kell neki
-
tomas9320
tag
Üdv!
Külső merevlemezt támogat? Egy 750-es és egy 2 terrást dugtam rá mind 2 NTFS volt és fel sem ismeri őket. Mi lehet a baj? -
67tuareg
tag
Sziasztok!
Én is ilyet vettem, elég jó, de lehetne érzékenyebb is. Nem tudnátok nekem ajánlani olyat ami gyengébb jelet is "jobban kezel"? Kamionban használom, van egy 360 fokos Szlovén antennám, erősítővel, de sokszor bajban vagyok a gyenge vétel miatt. Megköszönném, ha valaki tudna segíteni! -
techmania
csendes tag
Parkr: nem arra a sorrendre gondoltam amire hivatkozol, az jó !
A "kiírás-Allcode-Maincode" variációi, betöltési sorrendje nem egyértelmű...A csatornasorrend kontra "gyászkeret" meg igényfüggő, nekem az előbbi fontosabb lett volna, mivel hosszú évek óta minden tv -nél megszoktunk egy jól bevált csatornasorrendet !
De nincs mese, júli 31 -től ezt kell megszoknunk ! -
parkr
őstag
én úgy frissítettem ahogy itt le van írva, semmi gond nem volt.
(#133) techmania még mindig jobb ha rögzített a csatornasorrend de van AFD. az könnyebben megszokható mint a "gyászkeret"
-
techmania
csendes tag
Jaa, akkor részvétem...
Én eleve úgy gondoltam, hogy a frissítés után újrahangolok és beállítok mindent, ezért a maincode -ot használtam... (ami végül is bejött, csak a megváltozott funkcióra nem számítottam)
A leírás tényleg nem egyértelmű, sorrendbe kellett volna szedni, mivel aki még nem csinált ilyet könnyen ráfázhat...
Fogalmam sincs hol rontottad el, de pl. nekem is volt olyan hogy átugrott csatornákat, a fel gombra lefelé váltott, hülyeségeket írt ki stb...
Visszaállítottam a gyári alapra és újra kezdtem a beállítást. (persze a frissítést nem engedi visszacsinálni)Jelenleg a dobozában pihen, majd csak 31 -én állítom szolgálatba, addig élvezem a még gyors csatornaváltást, és a profi képminőséget...
-
ablack
senior tag
-
techmania
csendes tag
Örülj neki hogy nem sikerült, így legalább megmarad a csatornarendezési funkció !
(bővebben lsd. a "120" hozzászólásom...)Nekem ugyan elsőre sikerült, (maincode) de rá is fáztam, ahogy azt korábban írtam...
A legszebb az, hogy a használati utasítás 5. oldalára odaraktak egy bűvös mondatot:
" Kérjük, vegye figyelembe, hogy az új szoftver megváltoztathatja a készülék funkcióit."De hogy mi változik meg, (vagy változhat) azt nem közlik, így aztán lehet vele takarózni, ha
valaki mégis frissít, de utána nem működnek funkciók...
(vajon nem tesztelték a szoftverfrissítést, hogy nem lehetett elárulni hogy mi változik meg?)Én valószínű hogy veszek egy újat, feltéve ha sikerül valakire rásózni a kötött csatorna sorrenddel...!
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Van egy ilyen set-top boxom. Frissíteni szerettem volna a szoftverét de valami nem sikerült és most nem indul csak egy pillanatra bevillan a menü és ez alatt az 1 másodperc alatt a távkapcsoló gombjaira is reagál majd utána újraindul. A wayteq logót is kiírja. A kijelzőjén a safe majd on és On felíratok láthatók és egy pillanatra a csatorna számát is kiírja.
A probléma ott kezdődőtt hogy a frissítésnél van Allcode, Maincode és Kiírás opció. A használatiban elég furán van megfogalmazva de én úgy értelmeztem hogy először Kiírás opcióval ki kell írni az eddigi beállításokat a pendrivera majd a maincode opcióval ki kell választani a weboldalról letöltött fájl-t, majd az Allcode-val vissza kell ezeket tölteni a kiírás opcióval lementett beállításokat.
Nekem a probléma az után jelentkezett hogy a maincode opcióval frissítettem a weeboldalról letöltött frissítéssel. Az állapotjelző sáv végigment, a box újraindult, de már csak a fentebb írt hibát csinálta.
Én rontottam el valamit?
Meg lehet valahogy itthon csinálni? -
w.miki
veterán
Tecoban volt még Alcor HD2650 6990-ért
ha jól láttam, ez is tud RF kimenetet adni, erről a gépről van még infotok? -
Zirowe
nagyúr
Ac3 hiánya elég rossz lenne.
Akkor lehet mégis a cx-et fogom előnyben részesíteni.
Köszi.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, gondolkodom egy ilyen kütyü megvételén.
Lenne pár kérdésem a tulajokhoz:
1. az stb által felvett fileokat lehet az stb-n törölni?
2. az új frissites megoldotta a divx problémákat?
3. ahogy olvasom a sima mkv-k (főleg 720p-s sorozatrészeket játszana) mennek rendesen, ugye?
4. feliratkezelés milyen (egyéni helyzet/méret)?Nyaralóba pc és mplayer helyett menne, felváltva a mostani dtr-5103n stb-t.
-
Kernel
nagyúr
válasz
techmania #122 üzenetére
A MinDigTV kísérleti adása idején a platform jövőbeni életképessége miatt szükséges volt a két kereskedelmi adó meggyőzése, hogy menjenek fel ők is, noha pillanatnyilag semmi érdekük nem fűződött hozzá, a számukra értékelhetetlen / jelentéktelen nézettségi adatok miatt. Ez még később is sokáig fennállt.
Manapság nem tudni, mekkora piaci értéket jelent nekik az itteni nézőközönség, elvileg most sem jelentős, vagy talán már kezdi megütni az ingerküszöböt.
A meggyőzés érdekében megfelelő lobbizásról szóltak az akkori pletykák, például az állam részéről ígéretet tettek, hogy az időszakos koncessziós tárgyalásokon majd ők is úgy fognak hozzáállni dolgokhoz, ahogy most a kereskedelmi adók segítik az átállást. Mindezek tükrében nem különös, szinte semmiség, hogy ők kerültek a lista élére. Azon belül is a nagyobb nézettségű csatorna legelőre.
- Rögzített csatornalista: elvileg az automatikus frissülést, a későbbi programváltozások egyértelműbb központi vezérelhetőségét segíti elő, sok esetben a laikus, idős emberek miatt is. Ne fordulhasson elő, hogy bejön egy új műsor, de a néző nem is tud róla. Vagy az, hogy egy változás után összekeverednek műsorok, valami eltűnik, hibás név alatt jelenik meg stb. Hasonló, erőszakolt eljárás régóta ismerős a UPC és Digi szolgáltatásainál is.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
techmania #122 üzenetére
4. mikor is lesz minden adás Full HD ?
- Amikor a csatornák elkezdenek FullHD adást gyártani és sugározni.5. miért kötött a csatorna sorrend a MindigTv matricás dekódereknél?
- Mert valószínűleg sokat lobbiztak a műsorszolgáltatók.6. miért az RTL klub az első a listán?
- Valószínűleg ők fizettek a legtöbbet.7. miért nem lehetett a mostani 3 csatornát meghagyni analógban is a digitális mellett?
- EU rendelet az átállás, így is nagyjából 2 évvel csúszásban vagyunk az eredetihez képest.
Az idős német állampolgárok is élnek, valószínűleg néznek tévét is. -
techmania
csendes tag
Igen parkr ..., és amikor felvetettem a problémát az illetékeseknek mégcsak nem is válaszoltak...
De lehetne még a "Digitális átállás" nevű parasztvakítással kapcsolatban több kérdést, problémát is felvetni, mert a hátrányokat valahogy nem hirdetik:
1. mennyi is az időkülönbség 2 csatornaváltás között az analóg és a digitális műsorszórásnál?
(most még 0.5mp képcsöves tévéknél, kontra 4-7mp digitálisnál...)
2. miért kell két csat. váltás között infóablaknak felugrania, miért nem lehet kikapcsolni?
3. a dekóder is fogyaszt..., és plusz egy távkapcsolót kell "megtanulni" az idős embereknek...
4. mikor is lesz minden adás Full HD ?
(mert a HD adás is mosott a Full HD tévéken, nem beszélve az SD -ről...)
5. miért kötött a csatorna sorrend a MindigTv matricás dekódereknél?
6. miért az RTL klub az első a listán?
7. miért nem lehetett a mostani 3 csatornát meghagyni analógban is a digitális mellett?
(valamilyen érdekcsoportnak iszonyú jó biznisz lehet az átállás ha ennyire sürgősnek állítják be, mintha más problémája nem is lenne az embereknek...)Sajnos hónap végétől el lehet búcsúzni az eddigi egyszerű és jó minőségű Tv nézéstől, (már ami a régi tv -ket illeti) de ha azt mondják hogy 2014 -től minden adás Full HD lesz, akkor ez utóbbit visszavonom...!
-
techmania
csendes tag
A teszt miatt írnék némi kiegészítést a Wayteq HD-95RF -hez:
Elsősorban azért vettem meg, mert az RF kimeneten keresztül használva nem írja felül a Tv képmenüjét!
(nem úgy mint a scart vagy a hdmi)
Ez akkor nagy előny, ha valakinek van igénye arra, hogy a régi jól belőtt képbeállítás megmaradjon...Sajnos a tesztelés során kiderült, hogy a képarányt automata módban függőleges irányban széthúzza akkor is ha nem kellene...
A 4:3 módnál viszont a régi adásoknál körben (!) lesz fekete sáv, tehát csak a középen lesz egy kisméretű kép!
Kérdésemre a cég (Wayteq) frissítést javasolt, ami után viszont megszűnt a csatornarendezés opció!!!
(ezt persze elfelejtették közölni a leírásban)
Ráadásul a vérlázító válasz ez volt: ezt a funkciót kifejezetten az Antenna Hungária kérésére törölte a cég a frissítés után, a MindigTv kompatibilitás miatt !!!
Tehát csak a megszabott sorrendben vannak csatornák, átrendezni nem lehet! (bármit is állít a cég utólag)
Az elég furcsa, hogy a sorrend az RTL -klubbal kezdődik..., vajon miért is? (mert az annyira közszogálati?)Tehát végezetül csak annyit: a készülék jó, csak eszébe ne jusson senkinek frissíteni, mert utána már nem tudja megváltoztatni a csatornák sorrendjét...
-
Knight666
aktív tag
Bementem a Tesco-ba, mert már nyaggattak az ősök. Elkapkodták az összeset, úgyhogy vettem egy 24"-os FullHD TV-t 50k-ért (Hyundai llf24814mp4r), ami mindent tud, amit ez az STB (kivéve a sudoku-t
). Mindenkinek ezt ajánlom ha telik rá, mert a régi "segges" sokat fogyaszt, nem tesz jót a szemnek sem és köze nincs a FullHD-hez.
-
w.miki
veterán
elvileg péntektől akciós a Tescoban 7990-ért
-
DarkByte
addikt
HD-95CX képes a fizetős csatornák felvételére? HD-90CX a v3-mas firmware-el már nem tudja például.
-
-
Kernel
nagyúr
Különben meg most veszem észre, ehhez máris van frissítés, épp az általad linkelt oldalon:
Antenna Hungária által elfogadott szoftverfrissítés. A készülék ezzel a verzióval megkapta MinDigTV rendszerrel kompatibilist jelző MinDigTV matricát.
(#107) parkr: Pár perccel lemaradva, szintén erre jutottam.
-
Kernel
nagyúr
Használni mindenképpen tudod, csak például a szóban forgó WayteqQ esetében (amivel egyszer én is találkoztam), a távszabályzó Zoom-gombjával tudod módosítani a képet. Vagyis nem automatikusan, hanem manuálisan, de ez még változhat, ha később kiadnak hozzá egy javított firmware-t.
Konkrétan egy 4:3 képcsöves TV-hez volt csatlakoztatva.Ha beállítottam a 16:9 műsort letterboxba, utána átváltottam egy MTV 4:3 adásra, az már fekete keretben jelent meg. Ezt a Zoom segítségével korrigáltam, de utána megyek vissza egy 16:9 műsorra, ott (is) levágta a bal-jobb szélét. Én legalábbis nem találtam olyan opciót, amelyik minden variációra jó lett volna.
Akinek ez így tetszik, az is egy dolog, de ha nem, akkor ismét nyomogatni kell a Zoom-ot. Ott volt még az Duna World SD-anamorf műsora, az is torzult, szintén nyomogatás. De ezzel együtt lehet élni egyébként, ha muszáj. Korábban én is egy ilyen működésű készüléket használtam, de aztán frissítették a programját, onnan kezdve mindent csinált automatikusan.
Épp tegnap hívtak egy Alcor HD2400-hoz, szintén 4:3 TV, annál is nyomogatni kellett, csak ott az Aspect gombot. Ennél az a súlyosabb, amikor a távszabályzón nincs is ilyen gomb, hanem csak a menüben lehet átállítani, az már igen kellemetlen. Itt legalább van egy gomb, lehet ügyködni.
De hangsúlyoznám, hogy aki 16:9 TV-hez vásárol ilyet, ott működhetne akár jól is, bár van olyan firmware, ami még ezt sem tudja kezelni a hazai rendszeren, pl. mindent szétnyújt teljes képernyőre. Annál kénytelen vagy magát a TV-t átállítani 4:3-ra, amikor kell.
Antennaszerelők pedig vannak, azt a sok tányéros antennát nem mindenki maga szereli. Még a nagyobb cégek is egyéni vállalkozókra bízzák ezt a részét (UPC, Digi).
-
w.miki
veterán
na, antennaszerelőt pl. egyáltalán nem ismerek, nem is tudtam, hogy van még ilyen szakma...
szerintem a helyi sárga lapokban sem lesz
ahogy nézegettem kétfajta antánnát láttam ajánlottnak:
beltérre: Sencor SDA-300 DVB-T
kültérre: Sencor SDA-640RF téren, viszont úgy néztem, ennek a WayteQ-nek nincs alternatívája, még ha a tagtárs szerint a 4:3 átalakítása nem is mindig tökéletes... ?
-
parkr
őstag
"az AFD az micsoda? "
a 4:3-as arányú adásokat teljes képernyőn látod a 4:3-as TV-n
ha nincs ilyen, akkor 16:9-es arányban látod az adást, de két oldalt is lesz egy fekete csík a 4:3-as műsor alatt, így a 4:3-as TV-n keret veszi körül az ugyancsak 4:3-as műsortha adott egy nem túl régi tetőantenna (pl lepke) és nem a világtól elzárt helyen élsz, akkor az is jó lesz
-
Kernel
nagyúr
Nem kimondott TV-szerelő munka, például én is csak alkalmilag segítek ilyen beüzemelésben, antennát nem is szerelek.
Jellemzően antennaszerelőt szokás ilyenkor hívni, akik a szerelés mellett a különféle set top boxok beállítását is elvégzik, legyen az műholdas vagy földi stb. Az antennakérdés meg annyira bizonytalan, hogy melyik fog jól működni az adott vételi helyen, hogy én antennát elvből nem ajánlok.
-
w.miki
veterán
Ahhh köszi.
Ahogy nézem, akkor ez a 3 jó, és olcsó RF-es típus van, amit a tagtárs felsorol?
Wayteq HD-95RF, Synaps THD-2856, STRONG SRT 8102+
az AFD az micsoda?Antennából milyet érdemes beltérre választani?
Vagy ezeket már tényleg a másik topikban kérdezzem?
Vagy ezeket úgysem tudom beállítani, és a rokon hívjon TVszerelőt, az tudni fogja? (Egyáltalán TV szerelőt kell hívni, vagy ki állítja be az ilyeneket az öregeknek?)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a médialejátszóval felvértezett, digitális földfelszíni adások vételére hivatott dobozt.
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest