Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
őstag
Sok jót, és szépet olvasni róla. Kíváncsi vagyok
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Kiváncsi leszek erre az AM4 FX-re jobb lesz-e mint az FX8320-asom DX12-alatt (FPU-ban nem kételkedek)
Az aláírásomban olvasható a configom GTA5 fut szaggatás menetesen a menüben szokott csak laggolni de azt ki nem sz@... le. Az ami nem igényel videó memóriát és gpu számítást azokat mind maxra toltamDe az amit fejleszteni fogok az a vga ezzel szerintem nem mondok újat de meg várom X390-et HBM-el (marha azzal jön ki nem úgy mint a HD7990 be igérték az XDR2-őt oszt semmi) kiváncsi leszek hogy akkor mi lesz a maxom
[ Szerkesztve ]
Anyadeszka & kulcsdeszka szimuláló MásFélKegyElmű ZKHT.﷼
-
törölt tag
Na jó, ezt mostmár hagyjátok abba!
-
Zsivaagoo
őstag
válasz #85552128 #188 üzenetére
Úgy látom, hogy te tényleg nem vadászni jársz ide. Hanem ......
Majd ha a medve (valamelyik modi) elküld téged 1 hónap mozigépész tanfolyamra, akkor lehet el fogsz tűnődni egy bolhatökényit.
---
Hja kérem, ha valaki már az e-penisze ellenére sem jó az ágyban és a barátnője is leszólja a teljesítményét, akkor nem marad más hátra, mint a gyíhetes trollkodás.[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
törölt tag
Megnevezéstől és magok számától függetlenül egyszálas teljesítményben még egy Pentium is jobb.
"Fizikai értelemben tényleg 8 magos. Linux alatt szépen ki is használja. Egy i7 2600K-t is símán 1.5x-es teljesítménnyel elp*csáz. "
Valahol valamiben biztos jobb, de 4 mag jelenleg még kb mindenre elég ott meg az i5/i7 egyszálas teljesítmény miatt jobb: [link]
itt pl.: az x264 és víruskereső tesztben volt gyorsabb [link]
Játéktesztekben meg az i5 is gyorsabb...Nyilván a játékosok körében azért van 3/4-es többségben az Intel, mert az AMD olcsón jobbat tud
[link]"Örülök ha neked Inteled van, örülök ha szereted, örülök ha nem bírnád alább adni, de hagyd már meg másoknak, hogy maguk döntsenek arról, hogy nekik mi jó."
Ki erőltetett kire bármit is ? Tegnap arról ment a vita, hogy FX8 vs i7, én meg beírtam, hogy nem kell oda i7 se mert egy non-OC i5 is hozza azt amit az FX.
Összegezve: Multi-threades (legalább 4) alkalmazásokban egyaránt jó az FX és az i5/i7 is. De ahol kell a szálankénti nagy teljesítmény (+ ráadásként még max 2 mag amit az adott progi használni is tud) ott egyértelműen jobb az i5 esetenként még az i3 is. Ebből nem tudom miért jön le neked, hogy bárki is "igazságtalan" lenne az FX-szel.
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
válasz #85552128 #182 üzenetére
Ciki? Miért ciki? A ciki az, hogy tele van a fórum sok-sok szakival, akik egy alapvető tényezőt sem képesek felfogni.
Az egyetlen gond, az egyetlen hiba amit az AMD elvétett, az az, hogy 8 magosként mutatta be az FX8000-est. Fizikai értelemben tényleg 8 magos. Linux alatt szépen ki is használja. Egy i7 2600K-t is símán 1.5x-es teljesítménnyel elp*csáz. (Aki hitetlenkedik, nézzen tesztet. Még a proci megjelenésekor kikerült. Nem értem miért nem lehet elfogadni azt ami tény.) Viszont alapvetőleg, teljesítmény és Windows-os működés szepontjából csupán 4 magos. Így kellett volna bemutatniuk.
Én is boldogan megvettem az A8-5600K-m, hogy juhéj, 4 magos! De mióta használom, rájöttem, hogy ez nem más mint egy i3 HT-vel, AMD módra. Annyi, hogy nem virtuálisan oszt ketté egy nagy magot, hanem 2 kisebb fizikai mag dolgozik benne két szálon. Csomó program 2 magosként is fogja fel, pontosan azért mert modulos felépítésű. És 1-1 modul, 2-2 mag. Így, hogy dual-core-ként fogom fel az APU-m, máris sokkal jobban esik látni a teljesítményét. Ráadásul egy csomó 4 magra írt progi is elfog rajta futni, hiszti nélkül. Ami az i3-ról nem biztos, hogy elmondható.
Úgyhogy ennyi. Örülök ha neked Inteled van, örülök ha szereted, örülök ha nem bírnád alább adni, de hagyd már meg másoknak, hogy maguk döntsenek arról, hogy nekik mi jó.
Nem!
-
Whysperer
addikt
ide is bevágom... ez a véleményem mindenkihez ----
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Zsivaagoo
őstag
válasz #85552128 #182 üzenetére
Ciki? Kinek? Nekem nem. A húgomnak sem az A8-6600K esetében. Neki elég az, amit tud.
A Kaverinek meg ocsmányul szar az árazása.
Engem nem zavar, ha FM2 kell akkor Richland A8-6600K-t fogok venni.A legolcsóbb i3-nak meg fosabb az IGP-je, mint a legolcsóbb A4-nek, pedig azt egy visszafogott Celeron is elveri CPU erőben. Oszt? Naés van.
----------
Vigyázz vadász ezzel a topikkal, sűrű erdő ez, aztán ha jön a medve és ellőtted az összes puskaporodat, akkor olyasmit kell tenned, amit magad sem akarsz.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
törölt tag
válasz Zsivaagoo #180 üzenetére
"Egyikben sincs L3 cache, ami pedig a core i sorozatba tartózó leggyengébb prociban is van. Miért ? Feláldozták azért, hogy az IGP beférjen."
Erre csak tőled idéznék: "Teljesen más architektúra." Tehát miért is L3 alapján hasonlítunk ?
Ha ők úgy gondolták kivágják hát tegyék...
Legolcsóbb Pentium 15-17k körül, Trinity, Richland A8/10-ek 20-28k között. A8 7600 28k, legolcsóbb i3 33k, az A10 7800 meg ettől drágább..."Pro secundo: moduláris felépítésűek, azaz 1 modul az nem egyenlő 2 db Intel típusú teljes értékű maggal."
Nem mondod... De az azért elég ciki, hogy egy Pentium/i3 a maga 2 magjával egyáltalán bármiben jobb attól a 2 modul/4 magtól.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz Whysperer #170 üzenetére
Jellemzően azokhoz a játékokhoz, amik nem tudnak 1-2 szálnál többet kezelni, de kellene nekik a processzor erő (D3, Secret World, WoT, Anno 2070, Guild Wars 2, stb.). Ahol rendesen ki volt használva, ott nem volt baj az FX-szel, de sajnos kevesebb ilyen játékkal találkoztam.
Persze nekem Fx6100 volt 4Ghz-en, az kb -10% c2c a Piledriverhez képest.[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz #85552128 #178 üzenetére
Látom, hogy téged fel kell valaki világosítson az FM2(+) APU-k procik mibenlétéről.
Egyikben sincs L3 cache, ami pedig a core i sorozatba tartózó leggyengébb prociban is van. Miért ? Feláldozták azért, hogy az IGP beférjen.
Pro secundo: moduláris felépítésűek, azaz 1 modul az nem egyenlő 2 db Intel típusú teljes értékű maggal. Teljesen más architektúra.De ha továbbra is ontani akarod, akkor kénytelen leszek elmenni unikumot inni, de nem fogok sikerrel járni, mert a te szintedre lerészegedni baromi sok pia kéne.
Aviszonylátásra, alászógálya.
-
Whysperer
addikt
válasz #85552128 #176 üzenetére
Egyik gépünk a10 7850k ... most öcsém vett mellé egy 270x-t .. OC nélkül nem igazán szenved FULL HD GTA 5-be ami nem igazán piros párti.
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
törölt tag
válasz Zsivaagoo #177 üzenetére
Ha már nézed az adatlapom ne szelektíven tedd, van ott AMD A8 5600K is.
"Az, hogy non-K i3/i5/i7-et hasonlítasz az Athlon X4 740-hez, az teljesen olyan, mint amikor valaki az Audi A4 1,9 TDI-ből köpköd a Maruti 800DX-re."
Miért is ? Az Athlon X4 egy 4 magos IGP nélküli processzor, de akár hasonlíthatnám az A8 7600-at is ami kb i3 árban van vagy az A10 7800-at 40k (!) ért...
Vagy mihez kéne hasonlítani ? Kétmagos Pentium/Celeronhoz ?
Egy szó mint száz, az AMD is az "új" processzoraival megkéri azt amit az Intel, csak amíg az Intel simán megteheti mert oc nélkül is bőven használható a proci addig az AMD nagyon nem...[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz #85552128 #176 üzenetére
Az, hogy non-K i3/i5/i7-et hasonlítasz az Athlon X4 740-hez, az teljesen olyan, mint amikor valaki az Audi A4 1,9 TDI-ből köpköd a Maruti 800DX-re.
Nem érted barátom, de azért ASUS Z97-A, Intel i7 4790k birtokában bejöttél köpködni egy eléggé AMD témakörű topikba.
-
törölt tag
válasz Zsivaagoo #175 üzenetére
Troll vagy te esetleg
Azt írtad, hogy az AMD nem kér érte pénzt pedig, de... Azonkívül egy 3.2 GHz-es non-K i3/i5/i7-nek nem kell a tuning a normális teljesítményhez ellenben egy 3.2@3.7GHz-es Piledrivernek (Athlon X4 740) nagyon is szükséges lenne...
Volt/van A8 5600K-m 4.3 GHz-en is szenvedett olyan játékokban ahová amúgy elég lenne a 4 mag...[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz #85552128 #174 üzenetére
Intel troll...
Tudom wazze, húgomnak A8-6600K-s gépet raktam össze tavaly februárban. Tavaly előtt terveztem meg.
DE! FX-nél nincs ezért külön ár és remélem a ZEN-nél sem lesz ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Whysperer #172 üzenetére
Mindenki arra vált, amire akar.
Én azért --> AMD, mert megutáltam az LGA-t első látásra, továbbá AMD olcsóbb azonos teljesítmény kategóriában, könnyebben szerelhető be, tuningopció van - nem kell külön fizetni érte - , és Phenom II X4 965BE-ről - mert baromi kíváncsi voltam és teljesítmény fanatikus - FX-8320-ra ugrottam. Az egyik 965BE-s masinám eladása fedezte a költségeit.
Ha játszanék, akkor 965BE-ről i5-re váltottam volna. --- Ennyi, nem több.
-
Whysperer
addikt
válasz Zsivaagoo #171 üzenetére
AMD FX-8350 Eight-Core is 4Ghz-en csinálták. Nehogy félre ért Én megitn csak nem azt állítom ,hog yaz i5 nem jó vagy hasonló hanem arra a mondatára reagáltam,hogy azt írta ,hogy "kb 2 hónapja van meg az az Intel, mert az én igényeimhez már sajnos nem elég amit az AMD nyújt" Én csak erre írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Whysperer #170 üzenetére
A "teszt " nem jó, a 4690K-t csak alap órajelen bencselték, nem pedig 4,5GHz-en.
Tuninghatárra húzott 4690K és FX-8350 között azon mérések alapján látványosan kevesebb lenne a különbség. Igaz, hogy 8 szál igény esetén az i5 elvérzik, 4 szálig meg kitart szépen.
-
bozont
veterán
Csak annyi volt a baj, hogy az a teszt nem az Intel cpu teljesítményét akarta bemutatni, hanem a Titan X kártyáét. Eléggé gpu limites. Bár az még egy dolog, akit nem zavar hogy 60 alá esik az fps, annak nem kell olyan mélyen a zsebbe nyúlni, bár ez nem újdonság. Viszont az a problémám mindkét videóval, hogy nem verseny közben történt a tesztelés. Úgy lenne az igazi az összehasonlítás és teljesítménymérés (legyen szó cpu-ról vagy vga-ról), hiszen nem egyedül köröz az ember egy ilyen autós játékban gondolom. [link]
De én nem is karok meggyőzni senkit, hogy kinek mi a a jó. Viszont egyesek egyszerűen képtelenek elfogadni, hogy az Intel most erősebb. Attól még az AMD nem szar, aki ilyet állít azt ignorálni kell egyszerűen.
Csak a miheztartás végett, én is AMD-s vagyok, kb 2 hónapja van meg az az Intel, mert az én igényeimhez már sajnos nem elég amit az AMD nyújt. Persze van pár játék, ami jól kihasználja a több szálat, de még mindig elég kevés sajnos. Ez reméljük változni fog a közeljövőben. És örülnék neki ha a Zen tényleg felzárkózna.
-
Nem üt senki semmit. Csak nekem megfelel az FX, amiről meg akarnak győzni, h nem jó.
OK, akkor legyen nem jó. Ott a teszt, intelesre ment válaszul, az intelnél használt beállításokkal. Ez is baj. Mit kellett volna neki másként? Hiszen azt próbálta visszaadni, amit az i7-es kolléga is tesztelt.Szal. nem az a baj, h mi a jobb, hanem az, h nektek bármi rossz, mert AMD... Csak egyszer érteném meg, mire ez a nagy fújjolás, hiszen inteled van, boldog vagy, mit érdekel, h nekem hogy fut a játék? Vagy Celeron topikba is beugrotok, h hehe, i7-el jobban fut?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Whysperer
addikt
Nem hiszem,hogy egy Zen topicba Én hoztam volna be a KÉK-t. Szóval hiába nekem írod..,de ha valaki behozza azért remélem szabad reagálni rá amit tettem is.
-
sb
veterán
válasz Oliverda #122 üzenetére
Főleg a Haswell HT óta lenne érdemes külön figyelmet fordítani rá, mert nagyon durván megugrott a teljesítménye.
i5 tesztekben a Haswellek "gyengélkednek", teljesítmény/fogyasztásban még sokszor a régi szériát sem érik el a nagyobb burst TDP engedése miatt.
Míg i7, de főleg i3-nál a HT miatt jelentős az előrelépés. Hatékonyságban is, de abszolút mértékben is. Nem egy, nem két játék van amiben a grafikonra ránézve alapból látszik, hogy egy SB/IB i3 a kétmagosokhoz van közelebb egy min fps tesztben a Haswell i3 meg az i5-őkhöz.Persze most itt nem erről volt szó, tudom. Általános HT ismertető sem ártana, mert ez az inkább kapcsoljuk ki 10-ből 9-szer eléggé borzolja az én idegeimet is.
-
bozont
veterán
válasz Whysperer #162 üzenetére
Jah, csutkázott grafikával 1080p-ben ami a Titan X vga-t is megfekteti csodálkozunk, hogy nincs különbség a két cpu között (hint: elég durva gpu limit)? Az meg egy másik, hogy gyakorló módban fut mindkettő, kicsit más terhelést kap a gép ha esetleg mások is vannak a pályán.
mod.: Uh, most látom ez már a harmadik vagy talán negyedik topic ami masszív AMD vs Intel vitává fajult párhuzamosan. Nem, rossz.
[ Szerkesztve ]
-
ukornel
aktív tag
válasz Oliverda #122 üzenetére
"Úgy látom elég nagy a köd a fejekben HT-t hatékonyságát illetően. Érdemes lenne erről tesztet csinálni"
Igaz, hogy nem erre fókuszált, de a Bulldozer teszt 10. oldalán volt valami ilyesmi.
Ott Cinebench-el összehasonlítottátok a CMT működését a Bulldozerben a HT működésével az i7-ben. -
sb
veterán
Nem feltétlen neked szól, de ezt a "kihajcsa" kérdést nagyon sokan rosszul értelmezik.
Nem az a lényeg, hogy átlag fsp-ben 70 vagy 45. Nyilván a gyengébb proci limitálni fog, de valamilyen limit mindig van, vagy cpu vagy gpu. Mivel egy játék változó terheléssel fut gyakorlatilag nevezhetjük vegyes limitesnek a legtöbb esetben a dolgot. Játékélmény szempontjából viszont mindig a cpu a szűk keresztmetszet. Legalábbis DX11-ig bezárólag az elmúlt 10 évben mindig ez volt. Kivétel nélkül.
1. Vagyis hiába beszélünk gpu limitről, mert nagy felbontással nyomja valaki 8xAA-val. Akkor is jó eséllyel a cpu fogja meg a min fps-t sokszor és ettől lesz játszhatatlan. Ha amúgy játszható is lenne gpu limittel együtt.
2. Ha a gpu limit már eleve játszhatatlanná teszi akkor meg rosszul állítottuk be az egészet. A grafika skálázható jobban, leveszed és máris az 1. vagy 3. pontnál jársz.
3. Harmadik esetben meg a gpu limit nincs, csak a cpu fogja vissza, akár az átlagot is.Pár példa, hogy értelmezhetőbb legyen:
1. Lassabb cpu + pl R9 270X + átlagjáték FHD, 4xAA. Kapsz avg 45fps-t, ami játszható, de gpu limites (mondjuk lenne 60fps erősebb vga-val). A min fps-ed a proci miatt lesz 20-25fps. Hiába van „gpu limit” átlagban, a cpu miatt lesz szar a játékélmény.
2. Lassabb cpu + pl R9 270X + átlagjáték FHD, 8xAA. Kapsz átlag 25fps-t. Min fps meg mondjuk 15-20. Hasonló az 1. ponthoz. Ez a beállítás fail. Ezzel az esettel kár foglalkozni…
3. Gyorsabb cpu + pl R9 270X + átlagjáték FHD, 4xAA. Megkapod az említett 60fps-t átlagban (van azért ilyen játék de maradhatunk a 45fps-nél is), a minimum meg 30-40 lesz és ez a lényeg. A 40 vs 60-at (ha nem vagy HC gamer) akkor pont lesz*rod. Emiatt nem fogsz 10e-eket költeni procira… De a min 20-25 vs 30-40 ég és föld lesz.Egy szó mint száz, lassabb cpu-val bármilyen gpu és grafikai beállítás mellett szív az ember ha nem elég. Mellé a gpu limit nem megoldja vagy semlegesíti a cpu limitet hanem max súlyosbítja a helyzetet csak. De ez utóbbi elkerülhető mert a grafika jobban skálázható.
Ez 10 év konklúziója… ami talán a DX12/Vulkannal megszűnik majd, de egyelőre ez még csak talán...
ps: Arról már nem beszélek, hogy egyéni döntés kérdése is kinek melyik éri meg pénzben. Nekem pl használt i5-2500 +10k volt Phenom II-ről váltva. (A ramcserén meg nyertem 10k-t, így nullában jött ki.) A többi "sallang" is számít, legalábbis a legtöbb embernek: kisebb fogyasztás ami nem rossz, de az áttételes hatások a lényegesek nem pár ezer Ft villanyszámla: azóta nem küzdök a hangtalan hűtésen pl. A hangtalan tápon se. Mindkettő +5-10k-s tétel lenne amúgy...
Lapból is elég egy 11-15k-s is alá akárki akármit mond. (később használt 18k-s Z77-re cseréltem, de így most 3.8GHz tuninggal (és alulfeszelve ) megy, még erősebb +4-5k-ból.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pl. DayZ, Arma 3, Starcraft 2 hogy csak egy néhány játékot mondjak ahol erős egyszálas teljesítmény szükséges.
(#158) SylverR Aha persze, a 4 magos 2500k alapon mindenhol befogja a 4.7 GHz-re húzott "8 magos" FX-et jóval kevesebb fogyasztással...
Miről beszélünk még hogy 2x gyorsabb AMD[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
De ertsed mar meg hogy jobb az intel, tudom hogy tudod fogd fel nem igaz hogy nem erted meg hogy jobb az intel es az fx senkinek sem felel meg akkor sem ha 0,00001%-al lenne gyengebb. Áhh nem gyozom magyarazni minden topikban jo lenne ha ra jonnel hogy nem jo neked sem csak meg nem tudod
-
válasz #85552128 #155 üzenetére
Hol itt a baj? Ez jó eredmény, a 2500 K sem mai gyerek már, de szépen állja a sarat. Játszható szinten vannak az fps értékek, a többit meg én pl. lesz.rom, nem fogok dupla ennyiért procit venni. Akinek kell, és nem issza el az meg vegye meg a gyíí7-et, ennyi. Meg hozzá a VGA-t, hogy kihajCSa.
A "más játékokban előfordul" témára: pár perce linkeltek Project cars videót, ahol i7-el koppra megegyező fps-t hoz a srác FX procival... eeegen, húzott TitanX-el, amit i7 szinten hajt.
Legendásan egyszálas vacak motorral készült szuper játék a STALKER. FX-el gyönyörűen megy, elég neki.Minél van vajon akkora nagy baj?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Akkor LASSAN írom: FX-9370 garival: 42 k Ft, i7-3770k garival is olyan 80 k Ft, mondjuk a duplája árban. Akinek ez megéri, vegy. Ettől lehet még nálad indokolt. Én azt másra költöttem, maradt pénz
szeszrefontosabb dolgokra, családos emberként ez is szempont. Továbbra sem látom, hogy miért lenne rossz az FX, ha fél áron egy nagyon i7 közeli teljesítményt virít?Szaby59: ne az új árakat nézd, egyrészt nem is nagyon kapni, másrészt sokat is estek az árak.
-
törölt tag
Mondjuk azon a teszten még a 3.3 GHz-es "idősebb" i5 is befogja a 4 GHz-s FX-et (9590-et nem is néztem, 70k-ért nem kéne...), húzni meg mindkettőt lehet...
Ha meg azt is vesszük, hogy rengeteg játékban még szükséges az erős egyszálas teljesítmény akkor meg egyértelmű, hogy i5.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
90 ezer forint kis túlzással sem nevezhető kevésnek. Ezt idehaza sokan nem engedhetik meg maguknak, de egyébként az esetek döntő többségében felesleges is egy ilyen processzor, ha valaki épp nem dolgozik a gépével.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Jack@l
veterán
De ne a csúcs intelt nézd, egy 3770-4770 egyáltalán nem nevezhető se csúcsnak se drágának és ott van a plafonon mind2, húzás nélkül. Csendesen, hűvösen, stabilan. Nekem a sima 3770 ketyeg 4.1-en, vajon mennyire kell húznod a 8320-at, hogy megkapd azt a frameszámot? (itt jön képbe a rizsa amit feljebb írtam az egyszálas teljesítményről)
@Henkei: csak gratulálni tudok a szűklátókörűségedhez, gondolod fél év múlva is 300e-ért hajigálják majd az akkora teljesítményű vga-kat?
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Mit kell látni? Csúcs Intel: 72 fps, a harmatosan húzott FX-9590 csak 60 fps, de 4,7 helyett ezt biza 5-5,2 GHz-n kellett volna hajtani, ennyit 8320-ak mennekröhögve. Sőt, volt, akinek az is ment 5 GHz-t stabilan, munkára, nem játékra...
FX-8350 @4 GHz megint vicc, ennyin nem tudom ki használja, mikor alap feszen megy 4,5 GHz-t minimum... és itt még tutira nem is melegszik, tehát nem kell víz vagy ilyesmi sem.
Haladjunk lejjebb... FX-6350 @3,9 GHz. Rendben, nekem FX-6300 volt, ami a gyengébb. Sajnos 4,5 GHz felett már kérte a feszt... 4,4 GHz-n hangtalanul lehetett hűteni. És nem is valami extrém szuper kockáról beszélünk, FX topikba jobbak is akadtak (pl. 5 GHz példány is). Szal. az érték erre is röhej, félgázon van. A Phenomot sem értem, szegény X6-os sírdogál ott még, az élet 3,5 GHz felett kezdődik...
Ismételném magam, nekem csak FX-9370 van, ami a gyári alap fesz alatt eldöcög 4,8 GHz-n, passzív vízzel. Ezekben a tesztekben nekem ez a fura. Akkor legyen már életszerű. Ahogy K procit sem használják alapon, a tuningra gyártott FX BE-ket sem fogják úgy csapatni (OK, kivétel biztos van, de gondolom ők nem játékosok )
FX-9370 garival volt ~42 k Ft... hasonló i5 3470 kb. 50k és ott van a közelében teljesítményben.
Kérdezném ismét, mit kell látni?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Henkei
tag
en meg a penzt sajnalnam azert a felesleges +20 kepkockaert amihez raadasul nem mellesleg 300+ ezres vga kell hogy egyaltalan kijojjon. hany embernek van itt ilyesmire penze? 10-nek? neked titan x kartyad van? nem. akkor meg mirol nyomod a vakert programozok gyongye?
Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??
-
Jack@l
veterán
kinek mi felel meg:
http://www.techspot.com/review/1000-project-cars-benchmarks/page5.htmlÉn sajnálnám azt a 20 fpst a proci miatt...
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
válasz Zsivaagoo #141 üzenetére
hmmm... Te nem iszol Hubertust?
Disz iz a biggining of a bjútifull frencsippHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Zsivaagoo
őstag
Hubertus az egyetlen, amitől még sohasem hánytam életemben, de nem bírok ránézni sem 18,5 éves korom óta. Nagyban tettem a szépet az egyik leányzónak egyetemi gólyatáborban, amikor az egyik szó közepén rajtaütés szerűen elaludtam. Reggel ébredéskor a következő betűnél folytattam, de a nő már sehol.
-
válasz #85552128 #127 üzenetére
Az AMD folyamatosan hozza az újítéásokat, szerintem a HT-vel -akárminek is nevezzük- visszalépést tesznek. Annak örülök, h mindenki sajnálkozik, h szegény FX tulajok... nem tudom, FX topikban is inkább a sz@r alaplapok miatt van nyöszörgés, ha van. Szal. amíg nekem megfelel a teljesítménye, addig köszi, de nincs para. Ha felraknám végre a ventiket a radiátorra, akkor megcélozhatnám az 5-5,2 GHz-t is elvileg. Fesz alapján ez még benne lapul. De nincs értelme, nincs, ami kihaJCSA.
Majd veszek valami nagyobb VGA-t és meglesem. Kár, h el van kefélve a 970, mert az volt tervben, de mostmár megvárom az új AMD-ket
Zsivaagoo: ehh, jut eszembe, kollégáktól a helytállásért egy üveg Hubit kaptam. Rá kellene rabolni, amíg még van
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
Sajnálatos módon ma már nem vagyok szakmailag igazán kompetens, lévén megajándékoztam magam a bolti bevásárlás után némi Unikummal és sörrel a közeli "étteremben", így az "on-the-fly"-ról már csak az jut eszembe, hogy az egyik társkereső szájton egy időben a "Legyet röptében" nicken gurultam változatos sikerrel, utána váltottam a "Guruló Krumplit is" nickre.
----- u.i.: ----
A Windows ütemező meg sz0pja le magát térden állva.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Oliverda
félisten
válasz Zsivaagoo #135 üzenetére
"Nagy határ fos, mert a Host Operating System a HT szálat is külön processzor(mag)ként értelmezi és ha egy taskot arra oszt ki, bizony az a task várni fog BAKKER, amíg nem lesz cigarettaszünet."
De nem oszt rá ki "taszkot" mert nem hülye, legalábbis a Windows 7-től kezdve már nem. Ha pedig már minden mag futtat egy szálat és lenne még mit kiosztani, akkor kezdi a következő kört, és így a végén gyorsabban végez mintha parlagon maradt volna az erőforrás. Bizony nem hülyék találták ezt ki.
Amúgy régen nevettem ilyen jót, mint a hozzászólásod második részén. Szerencsére időben kapcsoltam, hogy ez csak valamiféle komédia, ergo nem gondolod komolyan.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Oliverda #132 üzenetére
Ja, a HT, az első 2 inch szöveg alapján eszembe jutott...
Üresjárati feldolgozás....
Ez a régi Magyar Néphadseregben a következőket jelentette:
- Elvtársak! 10 perc cigarettaszünet. Aki dohányzik lépjen ki balra, aki nem, az jobbra.
- Parancs értettem!
- Na, nemdohányzók! Vételezzenek seprűt és söpörjék fel az alakulóteret.Nagy határ fos, mert a Host Operating System a HT szálat is külön processzor(mag)ként értelmezi és ha egy taskot arra oszt ki, bizony az a task várni fog BAKKER, amíg nem lesz cigarettaszünet.
Pláne, ha az elágazásbecslés téved, és az üresjárati szálhoz újra kell tölteni az utasítás és adat cache-t.Na erre mondtam a több, különféle folyamatok egyszerre futtatásánál a HT szálak beragadását. Lám, az AMD a ZEN buddhizmus ( a motorkerékpárszerelés művészetéhez nem ért) félreértelmezésével megint tökön fogja rúgni magát, mert a jelenlegi moduláris felépítés pont az SMT hiányosságait volt képes kiküszöbölni némi várakozás árán a megosztott erőforrásokra és 14 nm-es gyártástechnológiával + fejlettebb L1+L2+L3 cache kezeléssel + az egy órajelciklus alatt végrehajtható utasítások számának növelésével a technológiában elsőrangú szereplővé léphetett volna elő, de ELBASZTA. Már megint.
Köszi a linket.
-
Jack@l
veterán
válasz Whysperer #129 üzenetére
Amíg a programfuttatáshoz az alap hogy 1 szálon fusson végig valami, addig sajnos ez a felállás
Párhuzamosan futtatgathatod te az egymástól függő dolgokat, soha nem lesz gyorsabb, sőt...(processzek szinkronizálása, felesleges adat másolgatások)
Ezt kéne az egységsugarú usernek megértenie, valamit csak 1 szálon lehet megvalósítani, valamit meg mondjuk 2-3 al optimálisan.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Zsivaagoo #90 üzenetére
Nem mondom, hogy meggyőztél.
Szvsz ha ilyesmit "érez" az ember akkor i3-ban is ki lehet kapcsolni a HT-t és marad 2 mag... Elvileg akkor annak gyorsabbnak kéne lennie... márpedig a 2 mag + HT-s i3 elég erőteljes kis proci, nem tennék rá egy fillért se, hogy HT letiltás után 2 maggal bármiben is kimérhető lenne, hogy gyorsabb.i7 mikro lag az kicsit más téma...
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz #85552128 #127 üzenetére
Tyájjj, Intel troll elmagyarázza az AMD trollnak. A baromságot...
Oliverda: SMT, mint Simmetrical Multi Tasking? Mert a Bulldózer/Vishera jelenlegi felépítése alapján erre is és az SMP-re (Simmetrical Multi Processing) is megfelel.
Az, hogy az AMD a moduláris felépítés helyett visszatér a teljes értékű magokra, de valami HT jellegűt hegeszt a magokba pluszban majd kiderül mire jó.
Már megint kapkodnak, ahelyett, hogy bevált koncepciót fejlesztenék tökéletesre. Ez a ZEN lehet, hogy nem lesz más, mint visszatérés a Phenom X4/6/8 érába pepitában sárga színű selyemnyakkendővel.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Amég így van megírva midnen játék addig kukázhatunk akármit. Sajnálom az AMD-t mert hiába csinál ezt meg azt ,h amindent kékre zöldre configurálnak. És jön egy szálon ilyen meg ,hogy .. Mge is van a véleményem ,hogy több szálas CPU korszakba 1 szálra írnak meg akár mit is... Érdekes az autó iparba az a fontos ,hog yminél jobb legyen .. Megfelelően gyártanak diesel kocsira is meg benzinesre is. nem csak a benzinesre gyúrnak. Ráadásul érdekes az autó iparba tudod használni a 4-es 5-ös sebességet is nem csak 1-2-3 ba mehetsz vele..
De amúgy meg is érdemli kék zöld piros mindenki,hogy megvesszük .. Ne féljetek ,ha nem vennénk meg ezeket akkro rögtön neki állnának rendesen programozni.
[ Szerkesztve ]
-
Tudom, h AMD-s Troll vagyok, de a HT az a sz@rnak a pofon ököllel rövidítése, nem? Nem várom, nem hiányzik. De legyen egy teszt, az érdekel. i5, i7 HT on/off.
-
törölt tag
-
Oliverda
félisten
Nem lassul, csak néhány nagyon kivételes esetben, és az sem igaz, hogy csak szerverekbe vagy fix feladatra jó.
Úgy látom elég nagy a köd a fejekben HT-t hatékonyságát illetően. Érdemes lenne erről tesztet csinálni...
-
Whysperer
addikt
válasz darkarthur #1 üzenetére
Remélem a 14-es gyártás technológia segít a fogyasztáson is!
OLI:" AMD-nek meg ajánlom, hogy csak az FX-ekbe merészeljen HT-t tenni. " gondolom meglévőkbe nem lehet valami úton módon.. hülye kérdés csak hátha. mondjuk valami PCI-os rásegítőő.. idiótán hangzik ,de esetleg ?
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
válasz Oliverda #119 üzenetére
Gondolom a smiley-kat nem tudod értelmezni.
Ennyire nem, de nagyjából vázolt módon ismerem a HT működésének az elvét, és tudom mi az amitől "gyorsul" a processzor. Habár ugyanakkor lassul is... Maradjunk annyiban, hogy szerverekbe jó lehet, ahol fix feladatra használják a processzort.
További érdemleges dolgot ezzel kapcsolatban nem akarok írni. Ha valaki az almát szereti, én meg a körtét, hiába magyarázok miért jobb a körte, ha egyszer a másik az almát szereti.
AMD-nek meg ajánlom, hogy csak az FX-ekbe merészeljen HT-t tenni.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
Oliverda
félisten
Ezt a virtualis mag agyrémet pedig felejtsük már el könyörgöm. Egyenrangú végrehajtószálak vannak, más nincs.
Kopi31415: Milyen "nyakat" generálna és hogyan? Multi-GPU esetében az adatkommunikáció jelentős része a GPU-k között zajlik le. A CPU és a GPU-k közti adatkommunikációra elég az a röpke 16 GB/s-os sávszélesség.
-
törölt tag
Remek lesz, majd akkor az AMD által erőltetett és marketingelt low level API-k esetén egy közbeiktatott blokk fogja a nyakat generálni a CPU és a grafikus rendszer között. A problémát nem oldja meg egyáltalán.
#111 Komplikato: Nem létező probléma? most jönnek a low level API-k, pont AMD nyomással, terjedő 4K megjelenítőkkel, s azokat egyelőre rendesen kiszolgálni nem tudó dGPU-kkal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nemlehet #103 üzenetére
"Ellenben a CATIA-ban van GPU gyorsítás ami még viszonylag gyenge mobil GPU-k esetén is sokat dob a latba."
Valahogy nem látom azt a GPU gyorsítást.
" Nekem FX 8150-em van+GTX580 és 500 db-os modell (távirányítós autó) és áramlási szimuláció mellett se halt be a gép. "
500 alkatrész kutyafüle, én jellemzően ennek többszörösét használom, plusz egy wiring harness már megfektet bármit.
CFD pedig nincs CATIA-ban. -
Komplikato
veterán
válasz #06658560 #94 üzenetére
Ez egy nem létező probléma előrevetítése. Ez eddig IS alaplapfüggő volt, majd akinek 4xCF kell vesz szépen olyan lapot amin a chipset vagy plusz vezérlő beiktat még egy rakat csatornát és hali.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Oliverda
félisten
-
mekker
őstag
Félig-meddig felesleges külföldi, meg magyar piacról beszélni. Igaz, hogy egyes országokban több a csúcskonfig, mint nálunk, de ott is ugyanúgy megy a garasb*szás. Elég csak benézni pl. Tomshw fórumra, vagy bármilyen teszt alá. Ha Neweggen 5 dollárral olcsóbb a 2x4 giga ram, akkor azt veszi meg a jóember, ilyen egyszerű.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
nemlehet
őstag
válasz #06658560 #93 üzenetére
Ellenben a CATIA-ban van GPU gyorsítás ami még viszonylag gyenge mobil GPU-k esetén is sokat dob a latba. Nekem FX 8150-em van+GTX580 és 500 db-os modell (távirányítós autó) és áramlási szimuláció mellett se halt be a gép. Tudtommal a legtöbb modern programban szintén van GPU gyorsítás szóval annyira a CAD-nél sem a proci számít. (persze ha pucéren használjuk akkor igaz)
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Hunpriest
senior tag
A HT nem rontja az egy szálon történő feldolgozást, viszont javítja a több szálú működést.
Ráadásul elég jó hatásfokkal, mondjuk +20% anyagból kijön +15% teljesítmény. -
válasz #06658560 #99 üzenetére
Valamelyik szó kimaradt?
Azt írtam, h a több VGA-s rendszer FŐLEG ITTHON luxuscikk. De pl. németbe is a többség besétál a boltba és berak egy gépet a polcról. Ahova meg nem elég ennyi PCIe, ott lesz még, írták.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
válasz #06658560 #93 üzenetére
Azt nem tudom kipróbálni, de a legtöbb 3D progi még az i5-öt is képes megizzasztani, minden esetre nem egy átlag progi, átlag usernek -főleg nem otthonra. De mondjuk egy példának megteszi.
PCIe sávok: "Ezzel bizonyos, kompakt (pl.: ITX) méretű (vagy olcsóbb) rendszereknél akár a külső vezérlőhíd is elhagyható lesz, bár utóbbiról sem feledkezett meg az AMD."
de a több VGA -főleg itthon- erősen luxuscikk, ha otthoni usereket nézünk (nem, nem a PH! átlagra gondolok, hiszen azt tudjuk, h akinél nincs i5 k és 2 VGA az itt max lelkes újonc )
-
törölt tag
Ami bajom van: a Zen lesz a top CPU AMD oldalon. Ergo ezt fogják szánni 4k gamingre is. Ahhoz pedig, ahol a négyutas Crossfire létező opció kevés lesz a PCIe sávok száma.
-
Zsivaagoo
őstag
Minden egyezett.
Különben is csak OFFolunk ebben a tocsikban.
--------- szerk ----------
Ó wazze, az AMD is feltalálta az egyenrangú végrehajtó szálakat a moduláris felépítéssel és ezek a szerencsétlenek is közös erőforrásokon osztoznak...
Egyébként meg -témától függetlenül - maxi respect neked és munkásságodnak.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Zsivaagoo #90 üzenetére
Jajj. Javaslom nézz utána annak, hogy pontosan hogyan működik a HT. Nincs külön fizikai mag meg HT szál, csak egyenrangú végrehajtószálak vannak és pont.
Ezeknek az "új gép gyorsabb mint a régi" összehasonlításoknak sincs sok értelmük. Minimum mindennek egyeznie kellene a háttértártól, a memóriától, az operációs rendszertől, az alkalmazásokig bezárólag ahhoz, hogy ennek legyen bármilyen alapja.
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
Olyan meredek, mint a júzerek által idézett sehonnai tesztek.
Egyébként gyakorlatban tapasztaltam a HT szálak berohadását i3-2120-on melóban, míg az előző szériás E8400-on nem és ott fürgébbek voltak az átváltások.
A berohadt HT szálakat a fizikai magnak kell életre tákolni megint és ez pedig viszi az időt. Nem tudományos amit írok, csak tapasztalat.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
Nem volt róla teszt.
Egyébként 4-nél több alkalmazás egyidejű futtatásánál - sűrű átváltásokkal.Gamerek szerint pedig a mikrolagok okozója i5-höz viszonyítva. 4 szál vs 4 szál, node azért micsoda különbség.
-
Jól optimalizált alkalmazás... hmm... egyszer a munkatársam mesélte, hogy hallotta amikor valaki mondta, hogy van egy ismerőse aki látott egyszer valakit, aki állítólag már találkozott azzal az emberrel, aki látta hogy milyen is a jól optimalizált alkalmazás
-
Zsivaagoo
őstag
Na, amit eddig leszűrtem:
- az AMD végre felfogta, hogy nem kell a "szartól az aranyig" terjedő összes szegmenst megpróbálni lefedni, és csak a közép-csúcs résszel kell foglalkozni. -- Mi ebből a haszon? Jobban lehet összpontosítani a kevesebb termékcsoportra.
- lesz továbbra is a teljesítményéhes AMD rajongóknak processzor - az FX - 8(?) maggal + 8 "HT szerű" virtuális szállal. Hogy milyen lesz a megvalósítás, az még kérdéses, továbbá a tervezett órajelek, szorzó lock mentesség sem ismert.
- lesz APU azoknak a "középszerű népeknek" akik sem a hardcore gamer, sem a professzionális videófeldogozás, sem a CAD, stb. témakörben nem érintettek. Ezeknek az embereknek bőven megfelel egy A8-as APU most is.
- jó hír, hogy az APU-ban is lesz L3 cache - hát eddig sem az Athlonban, sem az APU-ban nem volt -, továbbá az, hogy rágyúrnak erőteljesen az egy órajel ciklus alatt végrehajtható utasítások számának növelésére.
(Az Intel előnyét főképpen ez a két dolog biztosítja jelenleg - nem véletlenül van levédetve és licenc nuku a konkurrenciának.)-----------
Azt majd meglátjuk, hogy az SMP - egy magon két szál - hogyan valósul meg, mert ez az Intelnél is neuralgikus pont, csak az i7-nél működik igazán - illetve nem veszed észre, ha a HT időnként "becsuklik - a P4 és i3-ak esetében 80-120% ingadozó teljesítményt hozott a pucér core 100%-ához képest.
------------
Az AMD sok lehetőséget kihagyott az AM3 Phenom-okban rejtőző és a jelenlegi FX-8xxx-ben rejtőző potenciálból.
Most talán arra indult el, hogy némi Phenom + FX-8xxx technológiát ötvöz "Intel HT jellegű" boszorkánysággal.Kiváncsi vagyok, hogy úgymond "teljes értékű" magok lesznek a ZEN FX-ben? Lesz-e 4 GHz környéki működési frekvencia? ...etcetera etcetera ...
-------------
A legalább 4 db teljes értékű magban hiszek a meglévő Athlon II X4 640 ; Phenom II X4 965BE és FX-8320 birtokában.
----------- szerk. -----------
(#81) Oliverda : erősen bólogatok, 1 magon 2 szál csak a jól optimalizált alkalmazásoknál hatékony, egyébként "bűn rossz" megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Jó lesz az 2x60%-nak is. Nyilván azért támogatják, mert a piac jelentős részén (~Intel) jelen van és elfogadott. A fanyalgóknak ebbe nincs beleszólásuk, hacsak nem komoly programfejlesztő cégekre gondoltál.
-
törölt tag
Szép elméleti fejtegetés mérési eredmények nélkül. Érdekes módon a Broadwell-U tesztben sem lett semmilyen érdemi IGP teszt futtatva. Olyan legalábbis egyáltalán nem, ahol az AMD APU-ival lenne összevetve. Ráadásul még csak nem is összevethető a teszt a korábbiakkal, mert teljesen más játékokkal lettek mérve.
Ha az itteni HD4400-as eredményeket bruttósítjuk HD4600 szintre ezen teszt alapján, akkor bizony a Broadwell HD5500-a semmivel sem erősebb, mint a Haswell HD 4600-a. Nem meglepő, mivel a specifikáció szerint a HD4k széria GT2 felépítéssel 13%-kal alacsonyabb számítási kapacitást kínál, mint a HD5k széria azonos felépítéssel, azonos órajelen, lineáris skálázódást feltételezve. A HD5500 esetén 900 MHz-en 345,6 GFLOPS. A Kaveri esetén 720 MHz-en 737.28 GFLOPS a specifikált számítási kapacitás. Több, mint duplája a HD5500-énak. De a legerősebb jelenleg elérhető HD6100 844,8 GFLOPS-ot tud 1100 MHz-en specifikáció szerint. Az intelesek körében oly népszerű C2C összehasonlításban az intel IGP-i mind jelentősen gyengébbek. (Ja, hogy ilyen összehasonlítást csak PU magok esetén szabad végezni, mert ott egyértelműen az intel a nyerő.) Szóval nem látni, hogy átvette volna a vezetést IGP terén az intel. Pláne, hogy a tré driverek miatt ennek a felét sem tudják kihasználni. Szolgáltatások szempontjából pedig szerencsétlen két éves GCN2-t még mindig nem képes utólérni semmi (mondjuk a hároméves GCN1-et sem).
Persze mindez elmélet. Érdemi, összevethető teszt kellene a dologról. Az alapján lehetne valódi véleményt mondani.
Szép dolog a DDR4, csak éppen egy szimpla CPU nem igazán tud mit kezdeni a nagyobb sávszéelsséggel, mert simán nem igényli.
-
SylverR
senior tag
Inkább nem írok választ névre szólóan, nem óhajtok flame-t kelteni.
De összefoglalom a gondolataim:1. Pont, hogy a HT a hülyeség véleményem szerint, és az AMD is csak azért adja be a derekát szerintem, hogy a fanyalgók abbahagyják a fanyalgást. De ez egyéni vélemény. (Nem tudom megérteni mi a jó abban, hogy egy procimagot ketté osztunk úgy, hogy a 100%-ból csak 2x 45% teljesítményt csalhatunk ki. Nekem ez magas.)
2. Édesen keserű nekem ez a Zen dolog. Örülök, mert végre talán nem fogják annyira fikázni az AMD-t, viszont nem örülök, mert bár egyértelmű, sok embernek nem tűnik fel valami. Az AMD termékei nem azért olcsók, mert AMD, hanem mert "lassabbak". Ha a Zennek sikerül hoznia a mostani i7-est - már pedig ha az IC tényleg növekszik 40%-ot, az órajelet csökkentsük 20%-kal, majd rakjunk ebből 8-at egy DIE-ra, borítokélható hogy még a 6 magos i7-et is elveri -, akkor az ára is emelkedni fog. Drasztikusan. Lehet az Intel is olcsósít, de nem lesz annyival jobb a helyzetünk. Ha az AMD eléggé pénzéhes, még az is lehet, hogy semmiféle árcsökkenés nem lesz. Már pedig pénzben most hiányuk van.Emlékszem még arra mikor az Athlonok voltak toppon, és nekem épp a Core 2 megjelenése után kellett kevés pénzből új vasat összepakolnom. Mert hiába volt kint már a Core 2, az Athlon 64 még mindig bűndrága volt.
Úgyhogy ez az egész maximum a nyugati embereknek lesz jó, meg magának az AMD-nek.
Félreértés ne essék, örülök ha lesz erős rendszerük, de én örülnék ha megmaradna ez a szegmens amim most van (Trinity), hasonló ár/teljesítménnyel. Ez egy mézescsupor konkrétan.
Nem!
-
LordX
veterán
A Kaveri még mindig körberöhögi a Broadwell IGP-jét, és nem csak 3DMarkban meg abban a 3 játékban működik jól, amire megírták a drivert, hanem mindenben. Egy teljesítményszint után már inkább ez érdekes, nem a teljesítmény. Egyébként meg nagyobb a kereslet a Kaverire, mint amennyit le tudnak gyártani, úgyhogy nincs vele baj (ez inkább csak a gyártást minősíti).
-
LordX
veterán
válasz Kronos3000 #71 üzenetére
A két magot 40%-ban terhelni az nem épp előrelépés
-
Komplikato
veterán
"Az Intel is fejleszti az IGP-t."
Azért ez, mert most kivételesen nem egy halom döglött lepkét ér, mint idáig bármikor, elég erős.
Másrészt akkor lenne igazi a dolog, ha az i740 óta megtanultak volna DRIVERT is fejleszteni grafikus eszközökhöz. És akkor a kritikán aluli terméktámogatásról szó sem volt."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
bobalazs
nagyúr
Ezmegazért baj mert ddr4es ami egy vagyon, ergo ezt se a munkásosztálynak szánják.
-
Tidus
addikt
válasz #65675776 #43 üzenetére
Az Intel is fejleszti az IGP-t. Szerintem ez is csak egy átmeneti AMD előny.
Ha már A10-et említettél. Annak idején mikor beharangozták a Kaverit, egyből istenítették az AMD forever fan-ok. Aztán mikor olvastuk a konkrét teszteket, már senkinek sem kellett. De ezt lehetne mondani a Bulldozerra is.
Amúgy pedig muszájból is, muszáj valamit feldobni az AMD-nek is a DDR4 alá. Ha idén már biztos nem de jövő nyárra talán.
Mivel a PC-s világban mért időhőz képest már régóta kaphatók az Intel DDR4 processzorok, és vezérlők. -
törölt tag
Az igazi áttörést a 2017-es év fogja hozni az APU-k bevezetése a ZEN architektúra továbbfejlesztett változata (i ) fognak jönni. 2016 az FM4 bevezetéséről , fogyasztói visszajelzésekről, az esetleges hibák kijavításáról fog szólni mint minden új termék bevezetésekor.Reméljük nagyot fog szólni.
-
fondorlatos
aktív tag
Jó lenne már valami modern és takarékos processzort látni amdéktől. Arra én is beneveznék.
-
válasz Pete55555 #49 üzenetére
WoT videók alapján én nem látom ezt akkora problémának [link]
Milyen hangnemről beszélsz? Folyamatosan problémáznak az egyszálas teljesítménnyel. Linket, példát kérek, szeretném látni. Folyamatos a sajnálkozás, h sokat fogyaszt. Nem, nem fogyaszt sokat. A szivattyúm, amivel a gyümölcsöst öntözöm, na az fogyaszt. Meg nagyon melegszik... Van az a fesz, ahonnan már fűt, de ez Intel tuningnál sem más. Viszont van, ahol minden frankó: sebesség, fesz és a meleg is tartható. Nekem passzív víz hűti, ez annnnyira melegszik. Kérdezni kellene tulajokat, nem csak kántálni a szövegeket folyamatosan. Ennek meg én örülnék, köszönöm.
-
Z10N
veterán
A felso dian meg FM3 szerepel, gondolom ez meg egy korabbi prezentaciobol van.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Clorf
tag
Nagyon örülök hogy lesz "rendes" új CPU, amúgy is azt terveztem hogy az FX6300as konfigomba max VGA t fogok venni, amíg nem jön a DDR4es "korszak". Szegény Abu86, valamelyik AMD cikkben még védte teljesen a "nem lesz több csak CPU" azzal hogy heterogén éra, és hogy az AMD szerint a "csak CPU" val mennyire rosszul járna a felhasználó... Nem szemrehányás akart lenni.
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Hunpriest #64 üzenetére
Az rendben van, de az IPG-nek van egy hagyományos funkciója is, ami azért jól jön. Nem kell venni külön videokártyát, gyorsítja a videokat hardveresen, futnak rajta valamennyire a régebbi játékok és alacsonyabb is a gép fogyasztása.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
CoDWaW07
őstag
Nagyon kíváncsian várom, reméljük nem szúrják el
●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4
-
veterán
Az a dia ha minden igaz, kamu.
A rendes dia fent van AMD oldalán is.
Lisa Su előadása: AMD Computing and Graphics Segment Overview (pdf-re mutató link, 17. olal)
solfilo
-
jedis
senior tag
válasz #85552128 #55 üzenetére
Azért az tudod, hogy az FX 8mag+HT=16szál, az APU-k, meg 4mag+HT=8szál !!!! Szerintem, ami nem fog jól futni az APU-kon 8szálon, az 12-n sem !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
jedis
senior tag
Más !
IGP :
Nekem aztán q..ra nem hiányzik ! Aki ilyen "csúcsprocit" ( reméljük az lesz ) vesz, úgy is egy csúcskártyát rak mellé általában ! Mikor meg néha 2-3 évente VGA-t cserélek, mindig van otthon egy 1000Ft-os budget kategóriás kártya, kibírom azt az 1-2 napot vele !DDR4:
Üdvözlendő ! 1 év múlva már úgy is szépen beállnak a memória árak is ! Csúcs procihoz, csúcs memó dukál ( remélem ki is fogja használni, nem csak marketing ) !USB, és Sata vezérlő a prociban :
Hát innovatív nagyon, remélem meg is fog látszódni a sebességen !Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
jedis
senior tag
Nahh ! Elég nagy a kavar ezekkel a FX-ekkel, meg Zen-ekkel, meg APU-kkal ! Az egyik hasonszőrű oldalnak volt erről egy elég értelmes cikke ! Íme a táblázat ! Igaz ezen még FM3 van, nem AM4 !
Szóval az új FX procikban 2db 4magos ZEN mudul lesz, IGP nélkül ! Az APU-kban pedig 1db 4 magos ZEN modul, IGP-vel !
De itt a teljes cikk, ha valaki nem olvasta volna !
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
derive
senior tag
válasz Tigerclaw #51 üzenetére
Alighanem meg ok sem tudjak hogy allnak majd a Zen gyartasaval. Ha a GF jol halad, valoszinuleg hamarabb kijon a Zenes APU, de ha gyenge a yield vagy az apple/NV/Qcom lekoti az osszes kapacitast, lehet h kihoznak vmi placeholdert. Ez sztem mar nem az AMDn mulik...
@Jackal: Azert 1-2 GB HBM egy APUn csodakra kepes.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ja...ráadásul az is lelombozó, hogy a jővő évre tervezett APU-k esetén még egy árva fantázianévre se futotta nekik, hiszen csak 7th Gen A series desktop/mobile APU-ként szerepelnek a roadmapon és úgy néz ki, hogy mintha szerintük se lenne semmi említésre méltó dolog majd a 7. generációs APU-kban.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Jack@l
veterán
Amíg ddr3/4 van alatta, teljesen felesleges nagyobb gpu, alig lenne gyorsabb...
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Szóval akkor jövőre ne is várjunk Zen APU-t?
... -
antikomcsi
veterán
Nekem csak az a gondom az egésszel, hogy annak ellenére, hogy lassan minden átköltözik az alaplapról a prociba, a lapok árán ez nem igen mutatkozik meg. Legalábbis eddig nem.
-
Mister_X
nagyúr
Jól olvasom, hogy akkor a Zenes gépekbe mindenképp kell diszkrét VGA? Mi lesz a következő APU-generáció?
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
derive
senior tag
A problema, hogy az IGP es a proci mas gyartastechnologiat kivan, emiatt az egyik nagyon gyenge lesz. A teljes APU vonalon ezert kellett visszavenni a proci orajelet. Ha mar kiforrott technologia lesz, megprobalhatjak esetleg 2.5D interposerrel stackelni, de egy dieon nem lehet csodat muvelni.
-
törölt tag
Még mindig messze erősebb az az IGP real world alkalmazásokban, mint amit az intel rak a procijaiba. Ez látszik a linkelt tesztben is. Főleg, hogy az intel gyönyörű drivereinek köszönhetően sok minden nem is fut az IGP-in, vagy hiibásan. Ami még látszik, hogy a harmad annyiba kerülő A10-7850K az IGP-nek köszönhetően elég sokat le tud faragni a hátrányából. Csak 26% a lemaradása teljesítményben, miközben harmad annyiba kerül. Annyira nem rossz arány. Csak ugye mindezt ki is kellene használni, ez meg már elsődlegesen a programozókon múlna.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz #65675776 #37 üzenetére
Hogy ne lenne ra szukseg. Az IGP is eleg gyengusz benne.
(#38) Jack@l: Az egy dolog, hogy csucs cpu+csucs gpu nem fer bele, mert nem lehet lehuteni. De semmi sem indokolta, hogy megalljanak 100W koruli TDP-nel, mert annal tobbet is el lehet vinni. Kb. 180W...200W meg megoldhato. Egyszeruen csak probaltak lenyomni az emberek torkan alsokategorias cpu+gpu parost egy tokban/lapkan.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Azért remélem ha lesz IGP-s verzió azokban lesz elég kraft CPU oldalról... Nekem soha többet nem kéne IGP nélküli processzor, mert vannak helyzetek amikor életmentő lehet.
Nem konkrétan a teljesítménye kell, az a kutyát nem érdekli... de amikor pl. bármi okból videokártya nélkül marad az ember (elromlik, eladod a régit és még nem jött meg az új, etc.) akkor egy IGP-vel továbbra is használható a gép, csak játszani nem lehet...
Na meg nálam jellemzően a régi processzoraim mindig valamilyen netezős gépben végzik, és pár évvel ez előttig folyamatosan gond volt belőle hogy kell ott mellé valami gagyi videokártya hogy gép legyen belőle... ilyen helyzetekben is nagyon jó az IGP.Turenkarn
-
LordX
veterán
A 18 magos Xeonok 115-165W-al jönnek..
-
Jack@l
veterán
Szép lassan csepegtették a "tudást", ezért jól lemaradtak évekre és a kutyának se kellett a részben kész cuccuk. Amúgy nem volt rossz az ötlet, elméletben, de a gyakrlatban mindenki tudja hogy megvalósíthatatlan.
Majd ha odáig jut a technológia, hogy soc-be megy minden és le is tudják hűteni, majd akkor életképes lesz a koncepció. De az még sok-sok év.
Amire már én is befizetnék, az egy erős i5+gtx980 kombó 16 giga beágyazott rammal(+ opcionális külső ddr4), az már elég combos lenne sokmindenre.
Valószínű ezt az nv fogja leghamarabb elérni, arm vonalon.[ Szerkesztve ]
-
wednesday
őstag
válasz #65675776 #30 üzenetére
Lehet ez nem nagy áldozat.
Úgy tűnik nem a célegyenesbe lőtték le, hanem még mindig a rajtrácson. Ez a többet ésszel, mint erővel koncepció sajnos nem mindig hozza meg a várt eredményt. Szerintem ítéletnapig várhatunk arra, hogy rendesen kihasználják a heterogén felépítést nem specifikus területeken is.
[ Szerkesztve ]
-
Nekem tetszik, igyeXem AMD vonalon maradni. De majd a tesztek megmutatják mit jelent mindez a gyakorlatban.
Pete55555: megint az egyszálas hiszti... mondjátok már meg mit használjak, h kevés legyen? STALKER-t is jobban viszi, mint a Phenom II vitte, pedig az egy rakás sz@rra lett felépítve...
[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
Na, ez egy jó lépés AMD-től. Végre nem azt látom, ami a Phenom-FX váltáskor volt, hogy C2C telejesítmény alig nő, csak rárakunk a lapkára több magot, meg fel lehet húzni 500000 GHZ-ig, aztán nesze neked teljesítmény.
Ez valódi fejlesztés, ráadásul üdvözlendő a SOC szerű felépítés. ITX vonalon nagyon hasznos lehet majd.
Végre azok is örülhetnek, akik játékra vennék az AMD-t, mert lesz jobb 1szálas teljesítmény, és a "felesleges" integrált vidkártyát elhagyják, játékhoz úgyis dVGA kell.Várós
...Szeretem leracsniztatni...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Tigerclaw #24 üzenetére
Az előző cikket olvasd el a témában. Lényegében nem arra mentek az igények, amit ők szerettek volna a vegyes procikkal, így a következő széria "hagyományos" proci lesz 2016-ban.
Valószínűleg egy ilyen proci lesz majd a Phenom2-m utódja, majd...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
leviske
veterán
A képen az FM3 felírat mit takar? Utólag nevezhették át a foglalatot a teljesítmény szempontjából jobb megítélést igénylő AMx sorozat új tagjává?
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt hittem, hogy az AMD kukázza az utolsó CPU-it is, és csak APU-kat fog tervezni. Ez valami speciális piacra megy, vagy mi az oka a pálfordulásnak?
-
pilu85
őstag
valami teljesítményről nincs pletyka esetleg?? hány nanos is lesz???
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Jack@l
veterán
válasz #65675776 #17 üzenetére
Ha nem nagy dolog, akkor mért nem csinálja utána a konkurencia? Szerverben többnyire nem kellenek gyores magok, inkább sok-sok szál kiszolgálása a mérvadóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Robert07
aktív tag
+1, és azok a xeonok egyáltalán nem itt versenyeznek.
Viszont 8 mag HT-vel, 3.5-4ghz-en elég jó lenne egy asztali cpu-nak.Az integrált "PCH", pedig elég jó ötlet, még ha csak 2 sata portot támogat akkor is.
Nagyban megkönnyítené az mitx lapok tervezését. Elvégre ott általában felesleges a sok sata port. -
Jack@l
veterán
Ha az idő az egy év, akkor igen, valóban beindulnak.
Örömmel látom hogy kapott ez is jól csengő FX nevet, vajon ez enyhe célzás akar lenni amdéktől?[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Nagyon beindult a Zen téma az Amd-nél..........
Remélem nem csak híreket,meg mendemondákat kapunk hanem hardvereket is végre és talán időben istökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
Penguin95
senior tag
Remélem nem szúrják el. Pont jövőre tervezek váltani, de nagyon nem szeretnék Intelre.
-
djculture
félisten
Elvileg lesz ahogy olvastam végre kukázták ezt a két mag közösitésses marhaságot és az am1-nél bejött magfelépitést alkalmazzák plusz ht-vel.
-
zzola
titán
+ a fogyasztást sem felejtsük el...
-
darkarthur
senior tag
Szép dolog, hogy próbálkoznak. Itt is csak az a kérdés, mint eddig, hogy lesz e elég power a cpu magokban.
Samsung S23 Ultra 5G
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9 9900K
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 88.000.-