Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zsivaagoo

őstag

válasz Oliverda #132 üzenetére

Ja, a HT, az első 2 inch szöveg alapján eszembe jutott... :P

Üresjárati feldolgozás....
    Ez a régi Magyar Néphadseregben a következőket jelentette:
    - Elvtársak! 10 perc cigarettaszünet. Aki dohányzik lépjen ki balra, aki nem, az jobbra.
    - Parancs értettem!
    - Na, nemdohányzók! Vételezzenek seprűt és söpörjék fel az alakulóteret.

Nagy határ fos, mert a Host Operating System a HT szálat is külön processzor(mag)ként értelmezi és ha egy taskot arra oszt ki, bizony az a task várni fog BAKKER, amíg nem lesz cigarettaszünet.
    Pláne, ha az elágazásbecslés téved, és az üresjárati szálhoz újra kell tölteni az utasítás és adat cache-t.

Na erre mondtam a több, különféle folyamatok egyszerre futtatásánál a HT szálak beragadását. Lám, az AMD a ZEN buddhizmus ( a motorkerékpárszerelés művészetéhez nem ért) félreértelmezésével megint tökön fogja rúgni magát, mert a jelenlegi moduláris felépítés pont az SMT hiányosságait volt képes kiküszöbölni némi várakozás árán a megosztott erőforrásokra és 14 nm-es gyártástechnológiával + fejlettebb L1+L2+L3 cache kezeléssel + az egy órajelciklus alatt végrehajtható utasítások számának növelésével a technológiában elsőrangú szereplővé léphetett volna elő, de ELBASZTA. Már megint. :N

Köszi a linket. :R

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.

Új hozzászólás Aktív témák