- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zol01
tag
válasz
Luck Dragon #42 üzenetére
Dolgoztam ott én is és nekem is kellett "rongálnom" annak ellenére hogy nem szerettem volna. Bár ez hangfalszett volt, de hát mit ne mondjak nem volt túl jó érzés!
-
válasz
Luck Dragon #42 üzenetére
Akkor megnyugodtam, azt hittem nem szabadott volna leírnom. Éjszaka a szemben lévő General cégnél is szerelték szét a hibás sorozatokat.
-
-
Elmondhatnád hol dolgoztál, mert én 8 évig Fehérváron a Philipsnél. Több Tv-t gyártottunk , teszteltünk és én a mai napiga márka hű fanatikusa vagyok. Mellesleg voltunk kint a vezetőséggel az LG gyárban, amikor lecserélték a Sharp paneleket LG -re és mit ne mondjak. Az Lg összeszerelése sem volt jobb (SŐT ), mint a Philipsé. Ráadásul, amikor a Loewe cuccokat gyártottuk, igen csak meg voltak elégedve a minőséggel a Loewe mérnökei, pedig brutális kritériumoknak kellet megfelelni minden téren . ( ha csak a lakkozását nézem a tv kereteknek, 10 legyártott Loewe keretből 3 mehetett át a Philipsnél, amíg ugyan ez az LG -nél legyártott egyetlen sorozatnál 10 / 6 volt. Ez nem azt jelenti hogy az Lg ennyire jó volt, hanem azt hogy leszarták a Loewe által kért kritériumokat.
Nekem van 10 éves Philips LCD tv-m , mai napig tökéletes. Van Amibis is, nem cserélném el semmire max a Sony 900 sorozatára , ha lenne benne ambi.
Több hozzászólásomban leírtam már, de itt is hozzáfűzném, hogy a Philips anyagi csődjét a TV gyártás területén 2008- ban Nem csak a gazdasági válság okozta..Több országban , (többek között Magyarországon )legyártott több havi teljes tv mennyiség végezte a kukában. Akkoriban jött volna ki a Philips egy teljesen új, forradalmi menüvel és irányítással ( amit most már az LG előszeretettel használ ) és 2 havi gyártás és raktárkészlet felhalmozás után derült ki egy óriási mérnöki hiba a menürendszerben , ami a Tv-t használhatatlanná tette. A Tv-ket heteken át bombáztuk szét a beszállító cégekkel együtt , mert nem volt rá megoldás hogy fel lehessen használni újra őket, kivéve az LCD panelt, de abból is rengeteg megsérült a szétszerelés során. Brutális volt, ahogy a tonna számra vitték el széttört üveg előlapokat ami keretet körbefogta. Kemény időszak volt, meg is lett az eredménye. Többek között ennek is köszönhető, hogy utána sokáig a Philips az elavult menürendszert és idegesítő kezelést használta a megmaradt tv produktumokban.
-
Zeki
nagyúr
Van nekem egy 40"-os Philips UHD tv-m (40PUS6809).. nem igazán tökszuper...
.... A digitális kábeltv adások képe, pláne a HD, az nagyon jó.
XBOX rákötve hdmi-n, minőségi nagysebességű kábellel, a képe nem olyan jó.Valahogy túl kontrasztos, túl tűéles, túlvezérelt.
Előtte egy nagy 100Hz-es Philips Matchline tv-m volt, amin élvezhetőbb volt a képe.
Mondok egy példát még, usb pendrive-on a film. Ha xbox-on keresztül megy hdmi-n, szintén túlvezérelt a kép, míg ha simán a tv oldalába dugom be, minden baba.
A betekintési szöge, meg csak szemből élvezhető.
A 3D viszont atom jó. Utazás a Föld középpontja felé 3D. Ez a családi kalandfilm kell, és lesel mint Gizi a moziban.
A hangja viszont ultragáz. Fakó doboz hang. Hiába a sok hangzásféle, meg basszus emelés, meg magas emelés, akkor is fostalicska.
És dög lassú a tv! -
Vesa
veterán
A cég jóhíre? Eddig bármilyen Philips cuccot vettem, azzal megszívyam! 2db csúcs kat. porszívó, 1db TV, 1db 6fejes állítólag csúcs kat. VHS magnó, és a legújabb, egy BluRay player. Romos fos volt az összes, szinte mindet vissza kellett vinnem mert idő előtt elhalálozott.
Inkább beszélnék nosztalgiáról, mint jó hírnévről... -
klepto
addikt
válasz
Interceptor #24 üzenetére
Természetesen nem, és ezért is írtam, hogy magát a márkát én sem tartom túl sokra; vagyis nem vagyok márkafan!
Az én elismerésemet eddig leginkább az LG vívta ki, de a szívem csücske még a Sony és a Panasonic is.
Csak én is ár/érzékeny vagyok, és a Philipshez sikerült jó áron hozzájutnom, ezért van ilyen tv-m.
A másik ok pedig a 3D, nekem az aktív rendszer szimpatikusabb a passzívnál, de ez is egyedi ízlés kérdése, és tisztában vagyok a passzív 3D előnyével az aktívval szemben
A Samsung a kakukktojás az életemben, bár a családban van Samsung plazma, és az is megy már évek óta hiba nélkül!
Persze ha a bolti bemutatókból (a tv-k gyári demó bemutató programjából) nem lehet semmi következtetést levonni, akkor, hogy válasszon az egyszerű ember, de még a magam fajta, kissé tájékozottabb emberke is tv-t magának -
ALBY
senior tag
Jó cikk.
Nem sok szó esett róla de a Philips kiemelkedő képminőségű tévéket tudott csinálni, nyomorult divx szerintem jól belőtt philipseken néz ki a leg nézhetőbben. Mindenféle képjaítóban is élen jártak.
Kár hogy a tömegusert nem érdekli a képminőség manapság, csak a méret, az ár meg valammi aktuális baromság mint a meghajlítás, fészbúk App, integetőssbeszélgetős vezérlés stb.Az Ambilight is piszok jó cucc, egyetlen adu a kezükben. Amiatt én megint vennék Philips-et ha találok amúgy is megfelelő modellt.
Androidra váltás nagoyn jó húzás volt, azt a régi smart tv rendszert le kellett húzni a wécén.
(mondjuk személyszerint én jobban örülnék egy csak kijelzőnek, jó pannelel, ambilight-al és pár HDMI bemenettel aztán a tuner meg a smart vackok nem hiányoznának, rá lehet ugni amire valóban szükség van)És persze ügyesebben kéne reklámzni amijük van, mert az nem az igazi. (külön az értelmesebb, jobban érdeklődő megfontoltabb user-eknek, és külön stratégiával az egyszerűbb hozzáállású vásárlóknak)
Jó képminőséggel, amibilight-al és az új adroidos béléssel, ha nem szállnak el az árakkal(!),
továbbra is top gyártók lehetnének megint. Drukkolok! -
hommeros
őstag
De kár azokért a jóféle Philips hangszórókért.
-
ALBY
senior tag
Tényleg
, nekem is volt Philips Seismic Edge hangkártyám,
igazi unicum volt, kilógot a sorból, többet tudott a kommersz cuccoknál, pont ahol kellett.
Sajnos annka is pnt így leáldozott sajnos, szomorú vége lett. Pedig azt a kártyát ha futna a mai win7-8.1 rendszereken most is csak ajánlani lehetne egy csomó emberenek, ma is megállná a helyét, igazán szépen szólt, és nem volt drága sem. -
Elolvastam a cikket, mert dolgoztam a Philipsnél, ismertem és dolgoztam együtt sok managerrel, mérnökkel, hollandiából, belgiumból.
Viszont feltettem magamnak a kérdést, hogy láttam e bármi jót a cégen belül amikor ott voltam (nem mostanában volt). Nem láttam. Folyton a kapkodás ment, meg a piac után kullogás, aztán meg az amúgy is lemaradásban levő termékek butítása, gyártástechnológiájának olcsósítása, hogy az eleve spórolósan megtervezett termék még szarabb legyen.
Aztán elgondolkodtam azon, hogy volt e valaha Philips termékem amivel elégedett voltam, vagy felmerült e valaha vásárlásnál mint bestbuy alternaítva. Az életben nem volt példa egyikre sem.
Így aztán nem is lepődök meg nagyon, vannak dolgok amik ha nem mennek, akkor nem kell erőltetni őket.
-
lorinser
senior tag
válasz
Interceptor #23 üzenetére
Hol dolgozol? Mi a foglalkozásod?
-
Bogyi007
veterán
Samsunggal kapcsolatban nekem is van tapasztalatom mivel egy
SyncMaster T27B750EW (http://www.geeks.hu/tesztek/130205_samsung_syncmaster_t27b750ew_series_7_monitor_teszt) Tv-Monitorom van, amit màr 2x vittem szervízbe ( elsőre az optikai kimenet csatija vállt le az alaplapról, másodszor egy villám vágta taccsra).Lehet hogy szervízigényesek de legalább jó is a hazai support hozzá.
Tehát ha vennék új tévét Phillips mehet, a Blaupunkt, Akai, Hyundai, Akai Sharp, Jvc messziről elkerülendő ugye? Oriont szóba sem mertem hozni.... :-P
-
Interceptor
addikt
-
Interceptor
addikt
Személy szerint nem ajánlom a Philipset, gyengébb képminőség uyganazon áron mint egy Samsungé, ráadásul idő előtt tönkrement anyáméké is, bár ez lehet csak pech volt. Az amit előttem írtak, hogy a Samsung szervízigényes így általánoságban kijelentve netto baromság. Minden márkának vannak rosszabb/megbízhatatlanabb szériái. Nyílván Samsungban is vannak gyenge eresztések, bár az alsó kategóriában minden márka terméke vacak, legalábbis nekem nem felelnek meg képminőségben.
-
klepto
addikt
Nekem a lakásban 2 Philips tv-m van, és én meg vagyok velük elégedve.
Ami a tv-k képminőségét illeti, tavaly karácsony előtt elmentem egy kis műszaki áruháztúrára, és az egyik boltban szép sorba ki volt rakva azonos méretben, egymás mellett a 4 nagy márka, középen pedig a Philips. Akkor megjegyeztem, ha csak a képminőség számítana, most is a Philipset venném, pedig ez a márka a legkevésbé értékes a szememben -
lorinser
senior tag
Ajánlható persze. A Philips-et képminőség szempontjából én még továbbra is többre értékelem mint a Samsung-ot, LG-t. Csak a Philips kevesebbet költ marketingre mint a kóreaiak, ez sajnos meg is látszik az eladási darabszámokon.
Az is lényeges, hogy a Samsung nagyon szerviz igényes, az LG és a Philips jóval kevésbé. -
-
Tudom, de sajnos az is a múlté.... Nekem van egy 2004-es PHILIPS LX8200SA SACD/DVD lejátszó+erősítő+rádió, 5.1-es kombón. Progreszív pásztázás miatt külön Faroudja chip van a készülékben. Még mindig tökéletesen működik.
-
macman507
aktív tag
Ez egyébként nagyon hangulatos tud lenni, igaz filmnézés közben néha zavarhat, de mint hangulatelem is akár használható és talán van olyan film, vagy bármi, aminél lehet jól használni és nem zavarja a filmnézést.
-
SONY-val együtt az összes TVs szabvány 99%-át ez a két cég tette le az asztalra...
Sajnos ez már a múlté. -
Interceptor
addikt
Nem sokat tudok erről a márkáról, de annyi bizonyos, hogy eddig engem nem győzött meg az lcd-ivel. Szüleim 3 éve vett 750K-s tv-je pont gari idő után purcant ki(majd megnézem a típust ha valakit érdekel). A panel adta meg magát, azt mondták nem éri meg javítani. Persze ez bármelyik gyártó termékével megtörténhet, nem ez az ok amiért nem tetszik, egyszerűen a képe nem hozta azt mint a 6 éves és olcsóbb samsungom akárhogy állítottam. Egyszerűen nem voltak olyan teltek a színek, emellett a mély piros színek meg szőrősek voltak, a különböző árnyalatokat alig lehetett megkülönböztetni. Ugyanez e baj ismerős mostani lg-jével is, akárhogy állítom sz@r. Van egy Sony is az meg szimplán fakó mindegy hogyan állítod a demo anyag is fakó, mintha ott lenne egy réteg fólia a képernyőn. Persze az csak egy 200k-s full hd-s darab. Nyílván a felsőkategóriában tud a Sony is olvastam néhány igen jó tesztet.
-
mmdms
addikt
Az előző melóhelyemen javították munkatársaim ezeket a már eladott licence-ű philips tévéket, a tesztergépből kijött panelok mindegyikén púpos volt az összes kondi. Kábé 40 perces egy ilyen teszt, nem tudom elhinni hogy az ilyen tv-k elmennek akár 1-2 évet. Valamelyik háttér világításos sorozat volt, de nem tudom pontosan melyik.
-
pip
aktív tag
Acoustic edge es seismic edge neven futottak, nagyon jo kritikakat kaptak, megjelenesukkor sajat palyan EAX-ban vertek az SB-t (!), tamogattak az azota kihalt A3D-t, hangminosegben pedig minden review az SB ele helyezte oket. Aztan valamiert megsem vettek oket, ami igy utolag ertheto is, hisz a kezdetben gyakori driverfrissites teljesen leallt, gondolom jatekok alatt bugoltak.
egy regi teszt
-
lorinser
senior tag
Köszi a cikket.
Több egyéb Philips termék mellett én már a 2. Philips TV-met nyüstölöm. Nem ántam meg, hogy tavaly év végén újra ilyen TV-t vettem.
Az említett pozitív példa a TV divízió esetében talán még annak is köszönhtő, hogy a Philips-nek továbbra is 30% részesedése van ebben. Meg persze annak, hogy a legtöbb holland mérnök továbbra is ott dolgozik, a fejlesztés pedig maradt hollandiában. -
Gabir
aktív tag
Sajnos minden mondat igaz...valaki majd jót kaszál egy-egy licensz újratervezésével-modernizálásával.
-
elefant
őstag
válasz
Stukker1987 #4 üzenetére
Én személy szerint imádom az Ambilightot, de mikor Philips tv volt nálunk teszten mindig idegbajt kaptam a vezérléstől. Kis apróság a menürendszer, de azért eléggé meg tudja keseríteni az ember életét.
-
pip
aktív tag
en ezt a "fejlesztunk, bemutatjuk, majd hagyjuk az egeszet" buktat szemelyesen a Philips hangkartyaknal ertem meg, meg a 2000 evek elejen bemutattak egy 5.1 hangkartyacsaladot (nekem ezekbol a seismic edge fantazianevu volt) amely minden tekintetben lekorozte az akkori csucsnak szamito Creative SB termekeket, aztan hagytak hanyatlani az egeszet, drivereket nem frissitettek, teljesen erthetetlen modon nem foglalkoztak vele tobbe. A cikkben latom hogy ezt notoriusan ismetelgettek mas teruleteken is
-
Geri Bátyó
addikt
Tényleg érthetetlen, hogy egy ilyen cég, hogy nem képes az amúgy jól sikerült, innovatív fejlesztésekből profitálni. Talán a felsővezetést kellett volna "eladni" és akkor mai napig egyben lenne a vállalat.
-
Zol01
tag
Szép írás, személy szerint nagyon szeretem ezt a márkát... sajnálom hogy így alakult, de szvsz jót tett-tesz a részlegen belüli cég váltás a márkának.
-
Stukker1987
senior tag
Nekem 2010-es Philips ambilightos,net Tv-s LCD-m van,ami akkor óriási dolognak számított és el sem tudtam volna képzeni hogy aki ilyen akkor élvonalba tartozó tv-t tud gyártani az pár éven belül kullogni fog a versenytársak mögött,de a P. megcsinálta
Egyedül az Ambilight marad benne,ami vonzó lehet,de abban a kategóriában drágább mint a vetélytársak.
Smart és a mediaplayer is csúnya lemaradásban,reméljük az android jól sikerül nekik...
Hozzáteszem,hogy minden másban elégedett vagyok a Philipsel,van otthon még belőle pár féle termék!
-
Nagyon korrekt kis cikk,.A Philips tévék szerintem még most is az egyik legjobbak között vannak,a többiröl nem tudok nyilatkozni.
-
-=MrLF=-
senior tag
Jó kis összefoglaló cikk, köszi. [Philips történet]
-
vhw
addikt
Hogy mára a márkanevek szinte semmit nem jelentenek... adják-veszik őket... önmaguk is termékek lettek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Mi vezetett a cég tv és AV üzletágának gyengüléséhez, mi lesz a márka jó hírével?
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest