-
PROHARDVER!
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meglivorn
aktív tag
Tegnap voltam UPC ügyfszolgálaton, azt mondták, ha megjött a kártya, vigyem be leadni a boxot.
Még egyszer mondom: nem a kártya feláras.
Ha SD mediaboxod volt, és elég az ami abból kijött (nem kell a 10 csoda HD csatorna) akkor ingyenesen kapod a kártyát.
Ha upgradelni akarsz HDra, akkor a HD +1000 pénz.
Ugyanannyi, mint a MediaboxHD.
http://www.upc.hu/televizio/digitalis-kabeltv-alapcsomagok/ -
"A Mediacard minden olyan tévékészülékkel igénybe vehető, amely rendelkezik kártyabefogadó hellyel"
He
A UPC szerint CI+ kell, nem elég a sima CI.
Nézzétek meg a dvb-t platform dekódereinek árait. Azokat se kapod meg 8-10k alatt (pedig azok "mezei" conax kártyák, a UPC-hez pedig Nagra kell),szóval nemtudom milyen pérszézas ajánlatokról beszéltek. (Nem a chip hanem a licence miatt olyan drága)
-
ChipKng
aktív tag
Sracok! Nincs +1000Ft havonta! Ha pl. UPC Digital Gold-ot hasznalsz sima mezei mediabox-szal az atallas ingyenes es nem kell fizetni erte semmi plusz dijat sem. Ez egy sima eszkoz cserenek szamit (adtam mediabox-ot, kaptam kartyat). A +1000 Ft arra vonatkozik ha HD adasra allsz at! De ezt akkor is ki kell fizetni ha sima SD mediabox-rol HDMI-s mediaboxra vagy HD adasra allsz at (sot, akkor meg +1000 a szolgaltatas es + 1000 az uj box ha jol tudom).
Meg valami! A kompatibilis keszulekek listaja nem teljes. A Pana G20-asom nincs benne, viszont flottul mukodik vele a kartya. Ajanlom figyelmetekbe ezt a topic-ot ahol van egy link egy nem hivatalos doksira ami felsorolja az osszes keszuleket amivel mar valaki kiprobalta es mukodik. Hajra!
-
Petya25
őstag
A Rucomnál már régóta működött a CI kártyás megoldás, mikor a UPC megvette a céget, gondolom ők is láttak benne lehetőséget. A dologban csak az a szomorú, hogy amig a Rubinál nem volt havidíja a kártyának (olvasót nem adtak mellé, én vettem egyet és remekül műxött!), a UPC saját olvasóval együt adja a kátyáját így a régit dobhatom/passzolhatom el és az újnak +1e a havidíja.
A plussz box távirányító mentesség náluk sajna ennyibe kerül.
A nálam lévő SD boxal mit kezdjek?Ja és a Rubinál a 3-4 alap HD adás ingyen volt.
-
pontosan miért is fizetek ezer forintot pluszban?
nem az lenne logikus, hogy ez olcsóbb is lenne, mint a set top boxos megoldás?
(ekkora patkány az UPC vagy én értek valami félre?)
-
-
pinnacle
nagyúr
Remélhetőleg a G20 LCD-n is működni fog. Gondolom itt nem megoldás, mint a DIGI-nél, hogy Svédországot állítok be.
elefant nekem 2x volt vitám a UPC-vel. Először nem akartak PaceHD-t adni, hiába mondtam, hogy digitális adás, csak HDMI-n keresztül megy. Másodszor nem akarták aktiválni a Pace-n keresztül a HD csatornák elérhetőségét. Mindkettő alkalommal, erőteljesebben kellett kérni.
-
zhagyma
őstag
" ...Elvileg azt mondják, hogy elég egy szoftveres frissítés. ..."
A szabványt gondozó szervezet faq-ja szerint nem lehet szoftverből upgradelni CI-ről felfelé (elég óvatosan fogalmaznak) az STB gyártók szerint meg lehet. Mondjuk én inkább az utóbbiaknak hiszek mivel PCMCIA Type II csatalkozón keresztül nem nagy dolog megvalósítani egy kommunikációt mégha tartalmaz is hitelesítést, meg kódolást ...
-
marositech
senior tag
F**K upc...4 éve mondogattam nekik, hogy akkor megyek át digitálisra, ha elémtolnak egy kártyát...nem box. Már 10 ügyfelet rúgtam ki a halál veretes kínjába...
Na most meg itt van, de mégsem...
A tavaly vett samsungos TVbe van CI+ foglalat, de a listában nincs...LOL.
Amúgy melyik a mérvadó? A wikipedias cikk vagy a upc compatibity listája?
Jajjderúgdosnám a upicit... -
Zirowe
nagyúr
válasz
szabi__memo #38 üzenetére
32ld550, 47ld750 és van egy 60ld550, ami ugyan nevetséges módon nincs a listán, de mivel teljesen ugyanaz, mint a 32-es verziója és az összes többi más méretű azonos modell, amiből mindegyik szerepel a listán, gondolom ez is jó lesz.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
szabi__memo #33 üzenetére
Elvileg azt mondják, hogy elég egy szoftveres frissítés.
Az én három tv-m egyikében sincsen gyárilag ci+ foglalat, csak sima ci, mégis mindegyik szerepel a upc kompatibilitási listáján.
Male: mindig filléres tételekről van szó, mégis általában ezek azok a dolgok, amik sokkal megdobják a vásárló fele mutatott árat.
Maradjunk annyiba, hogy csak magának az univerzális ci slotnak a biztosítása bőven elegendő jelenleg.
jerry311: sajnos az alacsony lefedettség miatt a kábeles digi nem mindenkinek megoldás.
Én magasról teszek a upc "csoda digitális tv-jére", amire csinálják a nevetséges és drága reklámokat, ahol a totalcaros arcok egy ország előtt járatják le magukat (biztos bőven megvannak fizetve).
A Bandis reklámok legalább viccesek voltak.Nekem most 5k havonta az előfizetés, ezért analóg kábel 3 tv-n, 25 megás net és telefon.
Ha hd-re vágyom, akkor átkapcsolok az ingyenes mindigtv-re, ami szintén be van kötve mind a három készülékre+kettőhöz van műholdvevő, szigorúan fta adásokra állítva.
Minden másra ott az internet.Upc kábelt nézem a legkevesebbet, csak azért van, mert így csomagban a többi olcsóbb.
De az a minőség és színvonal, amit ezért az árért kap az ember (most a digitálisról beszélek és a mellérendelt box/olvasóról) nevetséges!
-
shteer
titán
kezdtem örülni. eddig a nyomorulz mediaboxuk miatt nem váltottam HD-ra
most se fogok. inkább elköltözöm DIGI körzetbe. köcsögbanda ez még mindig...
-
jerry311
nagyúr
Csak es kizarolag a penzbehajtas, lehuzas.
Tobb TV-d van, eddig egy elofizetesi dijert nezted az analog adasokat?
Elvesszuk az analog csatornakat, szepen atrakjuk digitalisra.
Ha tobb TV-n akarod nezni az osszes elofizetett csatornat, akkor tobb mediaboxert fizetsz.
Na ekkor intettem be UPC-nek es huztam el a DIGI-hez, ott nincs se kodolas, se BOX, legfeljebb ha HBO-t akarsz. -
Male
nagyúr
A szolgáltató miért adna, ha a TV-kben alapból benne lenne... a kezembe nyomja a kártyát, és kész.
Azért gondold végig, mennyibe is kerülhet az az elektronika, ami egy ilyen olvasóban van... még a mindent támogató verzióban is... 500Ft-tal szerintem igen sokat mondtam rá. Hol van ez egy TV árához képest? Persze értem én, hogy nagyobb biznisz külön árulni harmincszoros áron...
-
szabi__memo
nagyúr
Szóval semmiképp nem megy sima CI-s tv-vel!?
Raucher: én úgy tudom kompatibilis. Beállítás kérdése
-
Raucher
tag
..Plusz egyéb szolgáltatásokat tud hozzárendelni a szolgáltató és még több sarcot beszedni...
Amit egy rendes STB/PC felállással igénybe vehető, külön fizetség nélkül.
Annyit érdemes tudni a CI+ -ról, hogy alig különbözik a hagyományos CI-től.
Az egyetlen eltérés az hogy a hagyományos CI esetében, a modul után, kódolás nélkül fut tovább az adatfolyam. Ezen a ponton akár rögzíteni is lehetett az adást. Sőt más aljasságok is egyszerűek voltak, például térítés nélkül kerülni ki a reklámokat.
A CI+ esetében ennek vége. HDMI (HDCP) kódolást alkalmaznak, ezzel biztosítva a rendet.
Ezért nem kompatibilis ez a technológia, a régi CI modulfogadó helyekkel. -
FlekkeN
aktív tag
Aki azon gondolkozik miért nincs Panasonic, az olvassa el a wikipédián a CI+ kompatibilis készülékek listáját. Ott lesz, hogy a Panasonic habár belerakta a modelljeibe a CI+-os hardvert, de szoftvert nem mellékelt hozzá ezért újat kell rakni a készülékre.
-
Zirowe
nagyúr
Más olvasó, más kódolás.
Nyilván van olyan olvasó, ami minden kódolást támogat, de az jóval drágább, szolgáltató minek adna olyat feleslegesen?
Gyártó meg szintén ezért nem építi be.CI+-nak van olyan verziója, ami támogatja a sim kártyát, Olaszországban eléggé elterjedt a dvb-t plusz szolgáltatásai miatt.
-
Meglivorn
aktív tag
Kis kiegészítés, énis a héten vettem észre és azonnal rendeltem is meg (utálom a settop boxot). Most várom, hogy megérkezzen.
Az 1000Ft nem a kártya/olvasó, hanem a HD díja. Van mediacard SD is, az ingyenes. Az előfizetési oldalon is már nem az előző csomagos megoldás szerepel, hanem a bronze és gold csomag mellett a Mediabox/Mediacard HD szerepel +1000 Ftért.
Illetvem ha valakinek eddig is megvolt a HD csomag, akkor nem kell +fizetnie a mediacardért.Persze az is beteg drága, 10 HD csatorna röhögve nem éri meg. Tudom, a 3 sportcsatorna sokaknak önmagában elég, de kiváncsiságból belenéztem mi érhető el pl angliában... na azért már fizetnék egy ezrest
Igaz, mit is akarok, sok kábeles TVcsatorna (AXN Crime/SciFi, History, AnimalPlanet, Filmbox, stb.) a szélesvásznú műsort is 4:3-ra letterboxolva adja adásba -_- -
Male
nagyúr
Értem. Azért ez elég gáz... miért nem lehet egy szabvány erre? Másrészt minek összekapcsolni a kártyát és az olvasót? Nehogy más kártyáját használd az ő olvasójukkal, amiért mellékesen fizetsz? Ugyebár a szabványos és beépített esetben ez is értelmét veszítené.
dabadab: ...csakhogy az a közös pont lehetne egyel arrébb is... mert ez a helyzet most kb olyan, mintha a mobilokba külön kéne SIM kártya olvasót venni, mert minden szolgáltató saját SIM mellett saját olvasót is használna.
-
zsigus
őstag
Én is ugyanebben a cipőben járok, de a T-Home-os SAT TV-vel.
Nemrég rendeltük meg, még nincs bekötve (természetesen az üzletkötőnek fogalma nem volt arról mi az a HDMI), de kíváncsiságból megkérdeztem a T fórumán: digitális műholdhoz is SCART-os box-ot adnak, viszont az javasolták a többiek a fórumon, hogy szóljak a szerelőnek, hogy HDMI-s boxot adjon, és elvileg megoldható a dolog felár nélkül.
Alapból csak a HD csomaghoz adnak HDMI-s boxot, amiben +3 db csatorna +2000 Ft (plusz az M1-M2 HD, ami egyébként is ingyen lenne, de csak a HD csomagban van benne!).
Ezek után nincsenek komoly elvárásaim... azért szerződtünk le mert nem fizetünk többet a TV+net+telefonért, mint eddig a net+telefonért.
-
Zirowe
nagyúr
Nehezebb lopni/megosztani több tv-n?
Analógot max 3 tv-n lehet nézni ingyen, digitálisnál pedig pengetni kell minden tv-ért+box/ci.
elefant: azért, mert átlag pista bácsi elhiszi, hogy a scarton kapott kép digitális, és nem panaszkodik, hanem örül és dicsekszik.
Gvh is megcsapta a szolgáltatókat ezért, de annyi lett az eredménye, hogy felárért kaphatsz hdmi csatlakozós boxot a digitális csomagod mellé.
Röhej. -
zsigus
őstag
Igen, a plazma topic-ban már van egy-két eredmény: [link] és [link]. G30-al elvileg megy, gondolom hogy akkor elméletileg a 30-as sorozat többi tagjával is működnie kellene.
De aki Panával használná inkább várja meg mi lesz a vége, mert korábban máshol írták, hogy tesztelés alatt áll náluk (bár ez már több mint egy hónapja volt).
-
elefant
őstag
a HD boxon énis nagyon-nagyon felkúrtam magam. Én digitális szolgáltatást rendeltem, nem egy olyat, ahol SCART-on jön a jel. Gyönyörű üvöltözés volt az ügyfélszolgálattal, de végül megengedték, hogy inyen lemondjak bizonyos csatornákat és cserébe adták a HD boxos megoldást (mondjuk így is röhej az egész).
de szerintem mindenki tele van horror sztorikkal. hónapokig rossz volt a kábelmodemem, kábé 30 másodpercenként szakadtam valamiért, aztán rögtön vissza, de a letöltések nemmentek egyáltalán. végig én voltam a hibás, a számítógépem, minden, aztán egyszer kiküldtek végre egy szerelőt , és violá: itt tényleg valami gond van a modemmel. agyrém.
-
q8
tag
üdv...
máshol azt irták , hogy a Pana tv-k tesztelés alatt vannak...
faterom is kiütést kapott a buta boxtól, amit a T hozott, vettem is neki egy ci modult kb 11 ezerért, kodkártya ki a boxból, be a modulba... ez is tudja a hd adást, csak talán más kódolásokat ismer mint a ci+, de a havi ezres bérleti dij akkor is siralmas... szóval megvettük a gagyi boxot 17-ért, meg egy plusz kártyát, aztán fizessen a halál plusz bérleti dijat egy hd-s boxért...egyszerűen vicc..
faterom meg kb 1 éve örül, mert a Pana plazma irányítójával mindent meg tud csinálni...(ott ahol lakik, senki nem hajlandó kábelest szolgáltatni, csak a t, azonkivül max tányéros jöhetne szóba, de akkor a telefon és az internet csak külön drágábban megoldható...
na mivel hosszútávon marad ez a megoldás, azért lett a box megvéve, mert több év alatt már több lett volna a bérleti dij, gyakorlatilag a semmire...a kártyát meg tőlem kapta... ) -
strek
csendes tag
Mediacard-ért 1000 Ft havonta, melyik marketinges verte be a fejét??? Elhiszem hogy pénzbe kerül ez az "óriási újdonság", de azért ez elég erős, vagy biztos jár hozzá upc-s matrica és kitűző.
-
Flashget
félisten
Ennek egyszerű az oka. Nem kódolja a digitális vételt, mert ha megtenné az plusz havidíj emeléssel járna és akkor ő is kénytelen lenne bevezetni az extra szolgáltatásokat is különben elmennének az userek másik szolgáltatóhoz.
Így viszont marad a kódolatlan fapados szolgáltatás digitális+analóg (kábeltv-n) és mindenki örül. -
elefant
őstag
válasz
Brutális eb #6 üzenetére
igen az volt. személyesen engem kentek meg, ezt most barbadosról írom! majd hozok kagylószuvenírt!
-
///Krisz\\\
senior tag
Végre, mióta várom már ezt.
De 1000Ft havonta, még az 5000Ft-os havidíjon felül???Mindjárt mondom hova dugják (fel) a kártyájukat...
-
dabadab
titán
"Vagy többféle kártya szabvány van talán?"
Bizony. Van beloluk egy csomo, a Common Interface meg pont arra valo, ami a neve is.
Egyebkent meg tovabbra is ertetlenul allok azelott a jelenseg elott, hogy az UPC mennyire aktivan akadalyozza azt, hogy barmire is lehessen hasznalni a szolgaltatasat.
-
FefeeX
veterán
Én is pont ezt sérelmezem, főleg, hogy a cikkíró szerint az a plusz ezres nem nagy szám... Kérdem én miért... Azért, mert a retek médiabox helyett hozzádcsapnak egy nyomorodott max 200 forintos kártyát? Ez rablás, nem korrekt üzlet... Minden esetre szerencsére nem vagyok a UPC-hez kötve, és csak ősszel lesz kártyás tévém... (ami egyébként tuti Panasonic, amit meg ezek a marhák nem támogatnak)
Szóval azt hiszem, a UPC tv szolgáltatását elfelejtem örökre... Ennél még a mindigTV is jobb, főleg ha nem kell csak az alap 7-9 csatorna...
Zsolto: szerintem a legtöbb tv már támogatja az USB felvételt (legalábbis az összes plazma amit néztem); így a box felvétele nem hiszem, hogy nélkülözhetetlen...
-
Zsolto
őstag
A médiabox sajnos tényleg retek, csomó szívás van vele, de a time shift és a médiatár miatt mégsem tudám nélkülözni a használatát.
Szóval ez amolyan fából vaskarika szolgáltatás szerintem, ráadásul jó drága is a bérleti díj. -
Zirowe
nagyúr
Havi ezer forint érte nevetséges.
Adják ingyen, vagy legyen megvásárolható.
Bár itt már kb annak is örülni kell, hogy ezt egyáltalán bevezették és nem erőltetik többet a retek boxokat.
Male: azért, mert sokszor spéci vagy eltérő kódolású olvasókat követelnek meg a szolgáltatók, illetve, mint pl itt is, az olvasó és a kártya össze van kötve, így a külső olvasó behelyezése a legpraktikusabb/univerzálisabb megoldás, ha nem, lehetne megint szopni.
-
Brutális eb
addikt
Ez a cikk reklám volt?
Egyébként meg a felettem szolóval értek egyet.Mi a francnak modul?ráadásul 1000 forintot fizetni érte? -
hackeeeee
Jómunkásember
A Digi-nél pl. már nem is kell kártya sem... Csak a kábel kell, és ha DVB-C-s tuner van a tv-ben, akkor már mennek is a digitális adások is.
Szal, jó dolog ez a kártyaolvasós dolog, de őszintén szólva, szerintem már ez sem kéne..
-
Lala6
őstag
Tök jó a CI modulon a felirat, akaratlanul is reklámozza a konkurenciát
-
Male
nagyúr
Igazából nem értem... a TV-k miért nem rendelkeznek alapból kártyaolvasóval? Gondolom filléres dolog lenne, ha mindbe pakolnának, ehelyett egy foglalatot építenek bele, amibe belerakható egy jó drága kártyaolvasó amibe majd rakható a kártya. Szerintem hasznosabb lenne, mint a minden TV legyen 3D-s elképzelés.
(Vagy többféle kártya szabvány van talán?)
-
CSorBA
őstag
Olvasom a cikket, "itt lehet megnézni", nosza, Kompatibilis tévék -> nincs Panasonic, mi a fene..
-
wwhy
veterán
A time-shift már nem ennyire tiszta ügy, de ez talán nem akkora érvágás
az egyik legfontosabb funkció .... vagy lesz más megoldás reklámmentesítésre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Általános kérdésekre választ gyorsabban kaphattok a fő UPC topikban.
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest