Új hozzászólás Aktív témák
-
demagóg
aktív tag
...Eléggé sok alkatrész, közvetlen "sikálásnak" kitéve.....
Na, nekem máris tetszik.
Gyárilag beépítve az élettartam korlátozás. Nem csupán 1-8 fej, hanem mindjárt ezerszámra. Állandó kontakttal. Jó lesz ez, várom a széleskörű elterjedését. 
...Hiszen ez is MECHANIKA! A jövő meg a mozgó alkatrész nélküli tárolóké. ...
Ráér az még, én szeretem a mechanikus kütyüket...
-
dezz
nagyúr
Pl. a két kar egymással bezárt szögének finom módosításával. (Nem életbevágó, hogy ugyanarra az adat-jelre mutassanak, már az is jó, ha ugyanannak a tracknek ugyanazt a blokkját olvassák.)
bsh: Akkor milyen véleménnyel lehetsz a többi portálról...

akosf: Azt nem írják, hogy összesen 64 fej van, és a kép alapján sokkal többnek kell lennie. Csak azt, hogy ebből jópárat párhuzamosan lehet használni.
Egyébként nem lehet, hogy itt az adatsűrűség is jóval nagyobb lesz?
-
De mi van akkor, ha a két fejegység nem szinkronban mozogna, nem egy sávon kellene feltétlen állniuk, hanem egymástól függetlenül mozoghatnának értelmesen, egymás "munkáját" figyelembe véve. Tudom is én pl. merevlemezen belüli másolásnál fel van osztva a cucc 2 partícióra és én az egyikről a másikra másolok. Normál esetben össze-vissza mozog a kar mert egyedül van és fizikailag messze levő részre kell írnia a kiolvasott adatot. Ilyen helyzetben mennyivel előnyösebb, ha a második egység végzi az írást. De ez egy egyszerű példa, számos szinkron írás, olvasás folyamat megy végbe használat közben.
Valahogy így képzelem el a felépítést, persze jobban megcsinálva, nekem most hirtelen így sikerült.

-
dezz
nagyúr
"Vagyis míg hidegen a lemez két oldalán ugyanott vannak a fejek, meleg állapotban már "elmászhatnak" egymáshoz képest. Ahány fej, annyi különböző mértékben."
Mondjuk ezt még lehetne valahogy kompenzálni. (Időnkénti kalibrációval.)
(#34): Az analóg és egyéb részeket is oda lehet integrálni a "fejek" mellé.
-
Rive
veterán
200mm manapság csak CPU-finomságú megmunkálás esetén problémás. Azaz beszélünk itt valami 1500 fejről? Ezt ma bármi elmaradott FAB röhögve leszállitja bagóér'.
A többi - na, az kemény. Bár úgy gondolom, jó szervezéssel a dolog felét ki lehet egyszerűsiteni.
Magyarán: fingom sincs, hogy az évszázad ötlete, vagy hülyeség

-
TESCO-Zsömle
titán
Ha az előállítási költsége csak picivel alacsonyabb, mint amennyive a Géppark lecserélése és az SSD-k gyártása kerül, már itt az előny. Egyelőre a nagy gyártók még csinálják a hagyományos merevlemezt. Addig van idejül kijavítani a dolgokat, míg a gazdaság rá nem kényszeríti a gyártókat a géppark lecserélésére. Az pedig elég komoly pénzbe van. Ahogy látom az a fejlesztés erre alapoz.
-
Rive
veterán
Ebből hány CPU jön ki?
Merőben tud különbözni a CPU-k illetve a kisebb sűrűségű és hibatűrőbb chipek gyártásához szükséges technológia ára. Ennél végülis ha egy 'fej' dög, akkor kihúzzák, kalap, a gyárból eleve úgy jön ki, hogy hibátlannak hazudja magát. Egy CPU-ban kissé bonyodalmasabb és nem biztos, hogy összejön.Egy szektor és egy 'bit' mérete mekkorára jön ki?
Ui.: a paraméterekől itélve azt mondanám, hogy ennek inkább az SSD-vel kell majd versenyeznie, nem a vinyókkal...
Új hozzászólás Aktív témák
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Bontatlan! Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe
- ÚJ! Bontatlan ADATA SE730H 256GB Kűlső SSD USB 3.1gen2
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Autós kamera eladó
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Gyárilag beépítve az élettartam korlátozás. Nem csupán 1-8 fej, hanem mindjárt ezerszámra. Állandó kontakttal. Jó lesz ez, várom a széleskörű elterjedését.