Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
greeneye166 #101 üzenetére
Ahogy írjátok, ebben az esetben, ha elromlik az adathordozó, akkor is hibás lesz a szektor, meg ha elromlik a fej, akkor is hibás lesz a szektor. Ellenben rendes HDD esetén ha elromlik az adathordozó akkor hibás lesz a szektor, ha elromlik a fej, akkor meg nincs semmi gond... ja nem, akkor az egész lemez, ha nem az egész HDD használhatatlanná válik. Akkor most melyik esetben is nagyobb a komoly adatvesztés* esélye?
(persze az befolyásolhatja a dolgokat, hogy egy ilyen fej, illetve egy hagyomány fej hibaaránya milyen).
Szerk: orbano hsz-t tessék még hozzáolvasni az enyémhez, hibajavító/jelző algoritmusokat lehet úgy tervezni, hogy egy random szektorkiesés ne okozzon adatvesztést.
-
orbano
félisten
válasz
de mindegy, mert a hibajavítást ehhez képest méretezik és kész, ugyanolyan megbízhatósággal működő eszközt kapsz
-
priti
addikt
válasz
Nem is az egy szektor meghibásodásának esélye a bajom, nekem az a legnagyobb bajom, hogy sokkal nagyobb esély van fejhibára. Fejhibánál 50%-ban tuti az adatvesztés, teljesen random, hogy olvasáskor derül ki hogy meghibásodott vagy íráskor. Ha íráskor akkor oké, hogy felírja máshová, de mi van ha olvasáskor derül ki? Akkor már megizélhetem hogy tudom hogy ide többet már nem írhatok, mi lesz azzal ami már ott van és most elolvasnám...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Windows 11
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3514, 92% Akkumulátor
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest