- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple MacBook
- DUNE médialejátszók topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocomen
aktív tag
Kicsit hülyének nézed a programozókat, nemde?
Elárulom, h pl a rendszergazdák és webprogramozók elég sok közös tárgyat tanulnak. A rendszergazdák is tudnak valamennyire programozni, és a programozók is értenek valamennyit a hálózathoz. Ez normális is, mert milyen szakember lenne már az, akit csak az érdekel, ami a kerítésen belül van, de már ami 10 cm-el kijjebb, már nem? Tehát mindketten kicsit értenek és átlátnak a másik területére, ezért nem is húznék éles határt a kettő közé. Ha te ezt nem tudtad, akkor valószínű egyikhez se tartozol, tehát TE sem vagy informatikus.
Amúgy ebben egyet értek: otthon szinte esélytelen önszorgalomból annyi idő alatt megtanulni valamit / széles körű rálátást szerezni, h egyáltalán mit kéne tanulni... Ehhez kell a suli. Mellette vagy utána meg az otthon tanulás is.
Abban tévedsz, h egy programozó csak végehajtja az elé adott "leegyszerűsített" feladatot. Ilyen hülye programozó szerintem nem létezik.
Sőt, előbb fogalma lesz a probléma megoldásáról, mint meg tudná oldani (ahogy te is hozzá tudsz szólni olyasmihez, amihez igazából nem nagyon értesz
).
Szóval át kell neki látni, feladattervet készíteni és megoldani a problémát, vagy egy részét (a többit meg más programozók), bármennyire is hihetetlenül hangzik.Hálózatról, csak az alapokról tudok nyilatkozni. De azt elmondhatom, h míg abból 270 oldalt 1,5 hét alatt bevágtam 4-5-re, addig a programozási alapoktól majd besz@rtam. Többet tanultam java-ra, mint a többi tárgyra együtt, és alig mentem át (teljesen 0-ról indulva).
Üdv: egy "csimpánz-kóder"
@KergeK@csa: Neem
Számalk
De ha a sulidra ismertél, akkor megnyugtat, h ott se jobb a helyzet. -
jocomen
aktív tag
válasz
#79563158 #135 üzenetére
Volt azért ellenpélda is mindkét oldalon.
Bár úgy gondolom, h egy tárgy logikus felépítésében és érthető átadásában a férfiak jobbak, inkább ott próbáltam meghúzni a választó vonalat, h az illető CSAK tanár-e, vagy mellette dolgozik is a területen.
Utóbbiak sokkal nagyobb magabiztossággal és érthetőbben adták át az anyagot, illetve a praktikus tanácsok miatt több volt az átadott tudás, mint egy kód, ami csak éppen működik. Ez a plusz volt az, amitől érdekes volt egy óra, és a végén elborították kérdésekkel az illetőt, mert öröm volt bejárni hozzá. És ami miatt pénzben a többszörösét is megérte volna egy-egy fakt.@gghrtz: azt azért az oktatás javára írhatod, szerintem, h ennek köszönhetően tudod most már kiválasztani azt a 10 szak-vizsgát, amit érdemesnek tartasz letenned.
-
jocomen
aktív tag
"Mert inkompetensek állítják össze a tantervet..."
És mert nem minden tanár gyakorló szakember is egyben.
Nálunk volt olyan hálózat-tanár(nő), aki néha nem tudta milyen bolygón van, adatbázis-tanár(nő), akit magyarul nem értettünk (aki korábban tanult sql-t, az sem)...
De volt olyan tanár is, aki mellette gyakorló webfejlesztő is volt, és piszok jó tanácsokat adott, amik a gyakorlatban is működnek! -
jocomen
aktív tag
válasz
#79563158 #129 üzenetére
A "semmit", itt inkább "nem eleget" akar jelenteni, szerintem.
A komolyabb tárgyak óraszámát én is keveselltem, de akkor még szerencsésnek mondhatom magam, mert sok mindenbe belecsíptünk. Inkább az zavart, h nem jutott elég idő mindenre, mert rohantunk tovább. Ill. több ingyenes programot használtam volna,... kicsit lobbinak éreztem a sok Adobe / Ms szoftvert, bár ez némi minőséggel is párosult.
Továbbá a bukási arány is megnyugtatóan magas volt. -
jocomen
aktív tag
Milyen munkakörre / fizura lenne elég:
használható SQL, HTML, CSS-ismeret, alap angol + nagyon minimális PHP-val, Bp-en (2év webprogramozó képzés, papír / nyelvvizsga nélkül)?
Magamtól úgy érzem, h php és / vagy java-ra rá kéne még erősítenem, ill. az itt olvasottak alapján angolra (esetleg kicsit németre) is. De azért várok megerősítést / kiegészítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EA Sports WRC '23
- Iqos cigaretta
- Milyen processzort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest