Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• jocomen

aktív tag

válasz vzozo #143 üzenetére

Kicsit hülyének nézed a programozókat, nemde? :D

Elárulom, h pl a rendszergazdák és webprogramozók elég sok közös tárgyat tanulnak. A rendszergazdák is tudnak valamennyire programozni, és a programozók is értenek valamennyit a hálózathoz. Ez normális is, mert milyen szakember lenne már az, akit csak az érdekel, ami a kerítésen belül van, de már ami 10 cm-el kijjebb, már nem? Tehát mindketten kicsit értenek és átlátnak a másik területére, ezért nem is húznék éles határt a kettő közé. Ha te ezt nem tudtad, akkor valószínű egyikhez se tartozol, tehát TE sem vagy informatikus. :)

Amúgy ebben egyet értek: otthon szinte esélytelen önszorgalomból annyi idő alatt megtanulni valamit / széles körű rálátást szerezni, h egyáltalán mit kéne tanulni... Ehhez kell a suli. Mellette vagy utána meg az otthon tanulás is.

Abban tévedsz, h egy programozó csak végehajtja az elé adott "leegyszerűsített" feladatot. Ilyen hülye programozó szerintem nem létezik. :) Sőt, előbb fogalma lesz a probléma megoldásáról, mint meg tudná oldani (ahogy te is hozzá tudsz szólni olyasmihez, amihez igazából nem nagyon értesz ;) ).
    Szóval át kell neki látni, feladattervet készíteni és megoldani a problémát, vagy egy részét (a többit meg más programozók), bármennyire is hihetetlenül hangzik.

Hálózatról, csak az alapokról tudok nyilatkozni. De azt elmondhatom, h míg abból 270 oldalt 1,5 hét alatt bevágtam 4-5-re, addig a programozási alapoktól majd besz@rtam. Többet tanultam java-ra, mint a többi tárgyra együtt, és alig mentem át (teljesen 0-ról indulva).

Üdv: egy "csimpánz-kóder" :))

@KergeK@csa: Neem :N Számalk
    De ha a sulidra ismertél, akkor megnyugtat, h ott se jobb a helyzet. ;)

Új hozzászólás Aktív témák