Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocomen
aktív tag
Kicsit hülyének nézed a programozókat, nemde?
Elárulom, h pl a rendszergazdák és webprogramozók elég sok közös tárgyat tanulnak. A rendszergazdák is tudnak valamennyire programozni, és a programozók is értenek valamennyit a hálózathoz. Ez normális is, mert milyen szakember lenne már az, akit csak az érdekel, ami a kerítésen belül van, de már ami 10 cm-el kijjebb, már nem? Tehát mindketten kicsit értenek és átlátnak a másik területére, ezért nem is húznék éles határt a kettő közé. Ha te ezt nem tudtad, akkor valószínű egyikhez se tartozol, tehát TE sem vagy informatikus.
Amúgy ebben egyet értek: otthon szinte esélytelen önszorgalomból annyi idő alatt megtanulni valamit / széles körű rálátást szerezni, h egyáltalán mit kéne tanulni... Ehhez kell a suli. Mellette vagy utána meg az otthon tanulás is.
Abban tévedsz, h egy programozó csak végehajtja az elé adott "leegyszerűsített" feladatot. Ilyen hülye programozó szerintem nem létezik.
Sőt, előbb fogalma lesz a probléma megoldásáról, mint meg tudná oldani (ahogy te is hozzá tudsz szólni olyasmihez, amihez igazából nem nagyon értesz
).
Szóval át kell neki látni, feladattervet készíteni és megoldani a problémát, vagy egy részét (a többit meg más programozók), bármennyire is hihetetlenül hangzik.Hálózatról, csak az alapokról tudok nyilatkozni. De azt elmondhatom, h míg abból 270 oldalt 1,5 hét alatt bevágtam 4-5-re, addig a programozási alapoktól majd besz@rtam. Többet tanultam java-ra, mint a többi tárgyra együtt, és alig mentem át (teljesen 0-ról indulva).
Üdv: egy "csimpánz-kóder"
@KergeK@csa: Neem
Számalk
De ha a sulidra ismertél, akkor megnyugtat, h ott se jobb a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest