Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• gghrtz

őstag

Ahol én voltam felsőfokú OKJ-n az alapképzés előtt, egész korrektnek volt mondható. Volt Hálózatok I. (mindenféle értelmetlen hülyeség a gyakorlaton.. Optikai szál OPB számolás, Manchester kódolás "számolás", (KÖNYÖRGÖM MINEK???), meg IP alhálózat számolás)
    Hálózatok II-őn voltak Cisco eszközök is gyakorlaton. Persze nem elég, mert 9-10x1,5 órába nem lehet belezsúfolni normálisan az alapokat sem.
    Volt Windows + Linux alapismeretek, meg a végén Windows háló admin, meg Linux háló admin, egész korrektül az alapok+elmélet, DE az utolsó félévben, a 6 hét gyakorlat a félév KÖZBEN volt, amikor ez a 2 háló admin tárgy volt, tehát kapja be aki ezt kitalálta.... :U Komolyan 2 éves képzés, és a 2 legfontosabb tárgyra csak 6 hét jut...
    Ja meg volt Távközlés fizikája, ahol optikai szálak voltak, meg mindenféle csodálatos távközlési elmélet (szerettem ^^) Egy kis Programozás, webprogramozás, meg a sok töltelék tárgy persze.
    Az OKJ-s vizsga 3x~8 óra volt, és egy nagy szopatás....70%-a annak amit kértek, felesleges baromság volt, sőt csomó olyan is, amit le sem oktattak. (mert ugye a tanrendet az iskola állítja össze, a vizsgát meg központilag, DE tantervet már nem küldenek a szerencsétlen iskolának, hogy na paraszt ezt tanítsátok, mert ez lesz számon kérve)
    Ilyenek voltak például, mint: Projekt menedzsment(elmélet+gyakorlat > nem oktatták), Elsősegély(nem oktatták...), Műszaki ábrázolás (Lekellet rajzolni egy axonometrikus rajzot vetületbe, meg csomó számolgatási feladat... >> nem oktatták, de nem kell nagy gógyi hozzá), Munkavédelem, Vállalkozás-gazdaságtan( Kb 5%-át fedte le a kérdéssor annak, amit mi tanultunk, mert közgáz tárgyból voltak a kérdések...)

Legszebb az egészben: A tanterv olyan, hogy voltak tárgyaink amik valamire épülnek, de mi azt nem tanultuk. (pl. SZAR, ami a Digit I-re épült, de Digit I. meg nem volt) Villamosságtan fizikára épült a mérnök infón, de mi meg egy félévben tanultuk.. :C

Egy szó, mint száz. Ha nem lettek volna jók a tanárok, az egész képzés egy nagy szart sem ért volna. De így se ér sokkal többet, de biztató, hogy így is sokan elhelyezkedtek vele, de sajnos ebből nagy részük kb. 90k-t keres/hó.
    Miért nem lehetett volna orrvérzésig hálózatokat+sysadminkodást oktatni? Ja tudom már! Mert inkompetensek állítják össze a tantervet...

Új hozzászólás Aktív témák