- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
válasz
Degeczi #1942 üzenetére
Most a myharmonyt használom, előtte használtam az asztalit, meg a webes felületet is. Szerintem a külcsínen kívül nincs különbség, a lényegi rész (a működés logikája) évek óta ugyanaz. Igazából a harmonyknál a beállítás logikája a lényeg, ha azt megérted, akkor megy minden, mint a karikacsapás. És igen, erre jó lenne egy használati, mert emiatt akadnak meg sokan.
-
quby
őstag
válasz
Degeczi #1659 üzenetére
Igen! pontosan ugyanilyen a 885-ös is, csak az összes gombja olyan mint itt a nyilak meg az OK. A fólia alatt van egy kis fémdarab, és szerintem az oxidálódhat. Ha meglenne az utód, akkor jó eséllyel helyre tudnám hozni 2-3 évre, de ha valami félresikerül akkor baj van
. És ugye az bizonyos kis ördög sosem alszik...
. Ha meg siker akkor van plusz egy a gyerekszobába is.....max 6-8 eszköz kellhet....
-
tobias40
veterán
válasz
Degeczi #1625 üzenetére
Nem tudom a 785-t betenni abba a fiókba ahol a 600 és a 650 van.
Csak a szoftverrel tudom felismertetni...A 600-ról meglehet úgy csinálni hogy egymás felé fordítom a 785-el és "betanítom" mintha a gyári távot csinálnám?
Ezt hogyan lehet (még sosem csináltam hogy) infrán tanítsak,milyen gombokkal indítható a tanítás? -
zetecR
addikt
válasz
Degeczi #1575 üzenetére
Tehát típusra lebontva nem tudom kiválasztani egy adatbázisból, hanem általános (ez esetben Onkyo) kiosztásokat kapok, amikben vagy benne van a kívánt gomb/funkció, vagy nem.
És még egy kérdés:
ilyen szempontból van különbség egy alapmodell (pl. 525) és egy felsőbb kategória között (One), vagy az adatbázis mindnek ugyanaz? -
blakey
titán
válasz
Degeczi #1556 üzenetére
Pl. nem kapcsolt be az erősítő, mert a gyerek épp akkor haladt el a távvezérlő előtt, amikor az ahhoz tartozó bekapcsolási parancsot küldte a Harmony. Ezt egyszerűn javítod azzal, h a Device alatt adod ki az elszalasztott parancsot.
Ilyenkor megnyomod a Helpet és a kérdésekre válaszolsz, azaz ha az arősítőre kérdez rá akkor nyomsz egy No-t és máris bekapcsolja és így tovább. -
schferenc77
aktív tag
válasz
Degeczi #1531 üzenetére
Végül sikerült beállítani/betanítani a Harmony-t az RPi-n futó KODI irányítására. Kiválasztottam a Windows Media Center SE eszközt, és Fix commanddal betanítottam a lényegesebb gombokat. Tanulság (nekem, illetve más újoncnak): ha nem tanítok egy gombra funkciót, akkor azt nem is küldi ki a táv.
Egy furcsaság, de lehet, hogy ez a default: betanítás után (még nem volt activity felvéve), addig meg sem nyikkant, amíg a távon a Devices-ben ki nem választottam a Raspberry-t. Utána már küldte a megfelelő, betanított jeleket.
Furcsa volt az is, hogy Kodiban a keymap editorral is be kellett tanítani az extra gombokat. Pl szerettem volna, ha az Exit gomb megnyomására a Home képernyőre ugrik bárhonnan a Kodi. Ehhez először meg kellett tanítanom a gyári távról a Home gombot, majd Kodiban az Open Home parancshoz rendelni Keymap Editorban azt a gombot. Hála istennek nincs sok spéci gomb :-)Most felvettem az összes eszközt (vásznat, projektort, erősítőt). Azt hogyan lehet beállítani, hogy ha elindítom a Watch movie activity-t, akkor utána egyből a Rasberry device legyen az az alapértelmezett, amelyik a gombok jelét (és értelmezését) megkapja? MErt jelenleg, ha lenyomom a Watch movie gombot, akkor ugyanúgy nem reagál a Kodi semmire, mindaddig, amig a device menüben ki nem választom a Raspberry eszközt.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Degeczi #1528 üzenetére
Az RPi szerintem rendesen van konfigolva, mert az USB-s IR vevőt, és a hozzá kapott kisméretű távot teljesen jól kezeli. Én továbbra is azt gondolom, hogy nem a megfelelő gyártót és eszközt választom ki, amikor új Device-t adok hozzá, és ezért nem a megfelelő infra jeleket küldi ki. Ha tanítom, akkor a tanított jeleket jól kiküldi, csak szerettem volna a tanítást elkerülni. ráadásul, amikor elkezdtem tanítani, akkor egy rakat fura kérdést tett fel a MyHarmony (pl. melyik gombbal váltok inputot), amelyik nem releváns.
Az megoldás lehet, hogy felveszem, mint Windows Media Center PC, és az egyes gombokat a Fix command paranccsal megtaníttatom vele? -
arcitec
addikt
válasz
Degeczi #1514 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek ... Ha jól értem az activity az más mint, ha külön gombról indítok.PL ha a tv-t activity -re teszem, ami kvázi u.a mint ha a saját távjával bekapcsolnám ( mármint a tv szempontjából) , de a harmony szempontból nézve meg olyan, mintha egy prg indítottam volna és a memóriában már ott "figyel" , hogy megy a tv és ha pl mozi aktivityt indítok a tv-vel bekapcsolás szempontból nem foglalkozik. ( Ne is , hiszen akkor kikapcsolná , mivel egy a gomb
). Egyébként a 950-ben gondolkodom és azért vacillálok ennyit, mert kipróbálni nem tudom, ha meg beszereztem, már nem szeretném ócsárolni, magyarul ha lehet biztosra akarok menni. Az eddigi távokkal az a baj, hogy mindig a másikért kell nyúlni. Ha ez a 950-el kényelmesen kiváltható,(értem ez alatt, hogy egy időben a mozi aktivityn tudom kényelmesen a tv(képarány) , az erősítőt(hangerő) a lejátszót(funkciói) irányítani) akkor kb 50eft EU-ból beszerzem
-
access_denied
senior tag
válasz
Degeczi #1496 üzenetére
és blakey
Nekem most akadt némi probléma, tapasztaltabbak vagytok, hátha megoldódik pillanatok alatt.
Két aktivitás:
1 TV:
1) TV bekapcsol
2) Csatornára vált2. Mozi
1) TV bekapcsol
2) Media player bekapcsol
3) Erősítő bekapcsol
4) TV lenémítA probléma az, hogy a 2-es aktivitásnál a TV be se kapcsol.
A másik probléma a tudatlanságom, pl. amiről beszéltek, bekapcsoló gombra nem tudom, hogy hol lehet hosszabb időt állítani.
#1495 blakey
Nézem...
-
access_denied
senior tag
válasz
Degeczi #1493 üzenetére
Adatgyűjtés: statisztikai, marketing jellegű információk.
Ez a csigalassúság még csak hagyján, elvileg nem programozzuk szét a távirányítót a nap 24 órájában, de az, hogy egy activity hol bekapcsolja a tévét, hol nem, hát...
Ha lenne alternatíva, akkor érdekelne, érintő kijelző mindenképp kellene.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Degeczi #1486 üzenetére
Ok, ez idáig rendben van.
Az RPire mar kineztem egy infra vevot, raadasul, azt el is tudom ugy helyezni, hogy a projektor közelében legyen, így a vétel sem gond.
Még pár gondolat a Harmony logikajahoz, mert azt meg tanulnom kell.
- a harmomy ismeri az eszkozeimet (erosito, projektor, vászon es a Raspberry, mint MediaCenter)
- beprogramozok egy activity-t, hogy engedje le a vásznat, kapcsolja be a projektort es az erositot. Ezt egy adott gombra raprogramozom
- ekkor a harmony szep sorban kiadja ezelet az infra jeleket mindegyik eszkozre (persze mindegyik a sajat jelere reagal csak). Tehát olyan, mintha egyszerre 3-4 tavval dolgoznek villámgyorsan?
- mi van akkor ha egy gomb több eszközön is értelmezhető? Pl hangerot lehetne allitani az erositon es a media centeren is. Ezt hogyan lehet befolyasolni, hogy melyik eszkoznek kuldje ki?
- a visszafelé activity-t is ugyanígy lehet egy gombra programozni? Tehat projektor ki, vaszon fel?
- lehet az egyes lepesek között szünetet beiktatni? Pl vásznat tekerje fel, de a projektort csak 1 perc múlva kapcsolja ki? -
Mankó
veterán
válasz
Degeczi #1471 üzenetére
Újszerű a példány, mintha új lenne, de mégis csak használt. Gari nélkül kicsit erős a 30 ropi.
erősítő, tv, mede8er x600 egyenlőre a felhasználási terület. Összességében meg vagyok nélküle, egy időben nézegettem, akkor csak nagyon drágán lehetett kapni, most meg pont lenne egy.
Kéne is meg nem is. -
Ispy
veterán
válasz
Degeczi #1193 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor 4 fajta delay van, ebből az egyik a power on delay.
Igaz nekem touch van, nem 600-as, lehet ott másképpen kell beállítani.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Degeczi #1160 üzenetére
És (#1161) blakey:
Nálam elég rendszeres használat(minden nap) a 600-as 3 hónapot bír egy garnitúra elemmel.
Persze nagyobb és színes kijelző nem összehasonlítható.
Még egy, a színes gombokat hogyan tudok varázsolni egy Harmony One Advanced-re?
Addig is köszönöm az infókat. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Degeczi #1140 üzenetére
"Csakis az activity-nek van értelme egyetlen készülék vezérlése esetén is!"
Ez azért így nem igaz. Van olyan amikor nem lehet actyvitiben megoldani. Nálam a dac nem "dedikált" bemenetekkel rendelkezik hanem nyomkodni kell az inputot és egymás után léptet a bemenetekre, aes/koax1/koax2/stb...Itt pl csak manuálisan lehet a bemenet választót az aktuális forráshoz illeszteni.
-
kissdani
senior tag
válasz
Degeczi #1087 üzenetére
Sziasztok egy olyan kérdésem volna hogy mi a külömbség a LOGITECH Harmony Ultimate One Touch Screen IR és a LOGITECH Harmony Touch
között? -
Rick4
félisten
válasz
Degeczi #1076 üzenetére
Elképzelhető, nekem csak a sajátjaimmal vannak tapasztalataim, még a topicjába sem járok, beállítottam mindent, és használom, pár hónapja is csak úgy derült ki, hogy van valami frissítés, hogy rádugtam egy új készülék érkezése miatt a gépre. Most körbenéztem, de azalatt a 3 perc alatt ezt az egyet találtam, aminek hiányzik ez a funkciója.
-
Rick4
félisten
válasz
Degeczi #1071 üzenetére
Szerintem is, ezért is válaszoltak a kérdésre azt, amit.
ispy: most tettem fel a régi Harmony 700-ast a jófogásra, annak is ilyen gondja volt, szerintem csak annyi van, mint az összes távval, por, kaja, kóla kerül bele, és ezek összeállnak a hangerőgomb ellenében.
Ki kellene takarítani.
-
batagy
őstag
válasz
Degeczi #1064 üzenetére
Igen azt az imént néztem, hogy írtad. De abból még nem volt 100% világos, hogy az "egész panelt borító fólia " most a panel része vagy különválasztható. Tehát ha beszerzek egy másik távot, akkor abból mondjuk ez a fólia nem emelhető át az enyémbe. De így hogy megerősítetted, akkor biztos nem.
Kösz!
-
gaborcsu
tag
Köszönöm, mindegyik jó megoldásnak tűnik, csak nekem nem esett le.
Megkeresem az erősítőben (HDMI-s) a hang továbbítás letiltását, az activty amúgyis úgy lett beállítva hogy az erősítő hangerejét használja a harmony hangerőszabályzó gomb.
(Az én Sony erősítőm kb. 2éves darab, de ha beállítom a standby-t a HDMI jelátengedéshez, akkor nálam is nagyon melegszik, tehát gondolom fogyaszt rendesen.) -
Tippmix46
senior tag
-
-
batagy
őstag
Igen, ez a membrános gomb tönkremenés nálam is most jelentkezik, Harmony 555-ön.
Kb 5-6 éve használom gond nélkül, de kb 1 hónapja a Volume föl-le gomb, és a menü föl-le gombja már nagyon nehezen érintkezik, erőltetve kell lenyomnom, hogy kiadja a jelet.A gombokat lehet ebben cserélni? Vagy bármi módon javítani?
Kompatibilis és új gombok nem elérhetőek hozzá? -
Mercutio_
félisten
Itt [link] is azt írják, hogy a 300i-n csak arra a gombra tehető több eszköz vezérlése
Melyik az a harmony ami(k)nél több ilyen gomb van, a mai komponenseket is kezeli (van még support) és esélyes, hogy beszerezhető újszerű nem leharcolt, és milyen áron mennek ezek a típusok?
-
tobias40
veterán
Jaja,nem bonyolítom az életem tovább ez így megfelel és este az erősítőt is lelehet halkítani......
Ez már csak olyan túl finomítás lett volna..Köszi a segítségeteket,így már értek mindent!
(Meg ha figyelmesebben nézem át a beállításokat és leírásokat fele ennyi kérdésem se lett volna!!
)
Az alapokkal érdemes tisztában lenni!(ezt olyan kezdőknek írtam mint én! -
ZooLee
senior tag
de ilyen típushiba egy harmadennyibe kerülő noname cucctól is gáz lenne, nem hogy az 525/555 és plána a 700 szériától...
Nekem 8-as sorozatú volt, és dettó ugyanez volt, ráadásul pont a hangerőszabályzó gombok.
Szóval ez valami technológiai ok miatt lett ilyen (ilyet tudtak csak felhasználni oda), vagy csak szimplán lehúzásból?
Most egy 525-öst használok hosszú ideje, és egyelőre jól bírja.
-
Gombinyó
őstag
Ami feltűnt eddig és nagyon rossz az az 1-es gomb. Van, hogy 20x le kell nyomni mire reagál. Az All Off is van, hogy nem megy elsőre és a kijelző melletti oldalsó gombok se. Az az érdekes, hogy minden előzmény nélkül egyszerre jöttek elő ezek. Próbáltam resetelni is, de nem oldódott meg.
-
Flashget
félisten
De ez egy alap a harmony családban, és 3 dolgot lehet beprogramozni rajta. TV, Cable, DVD ezek vannak.
Azért azt is figyelembe kell venni a tévé 9 éves már és semmi nem indokolja egy drágább távkapcsoló beszerzését. Na meg a nyugdíj is határt szab a dolognak.
De valami bibis lehet ezzel az adatbázissal, ha nem programozta be a Text és a csatorna váltó gombot.csak a helyzet szerencsétlen mert a tv anyámnál van az xp-s gép meg nálam, így holnap beállítom a 2 gombot aztán megnézi jó vagy sem. Nem tudom azonnal kipróbálni.
-
zsigus
őstag
"a lekapcsolásokat már magától intézi ahogy szükséges"
Nekem nem intézte, de rájöttem miért... A PowerToggle nem ad nálam semmilyen jelet a TV-nek (nem villog a LED-je), ezért a PowerOn volt beállítva helyette, viszont azt már nem állítottam át, hogy külön be és kikapcsológombot használjon, és az All Off-ra is a bekapcsolójelet küldte, amire nem kapcsol ki a TV.
Viszont most (amikor már elküldtem a válasz e-mail-t a Logi-nak) ismét nem jó az activity-knél a TV bekapcsolása, ugyanis eltűnt a parancs hosszának állíthatósága (remélem csak ideiglenesen, ameddig frissítik a rendszert, vagy nem tudom...).
Szóval a saga folytatódik...
-
zsigus
őstag
Újra átnéztem a beállításokat, de én nem találok semmi "rendelleneset". Az activity-knél csak a gyári parancsok vannak, pl. Watch TV:
TV: be
PVR: be
Minden más ki (ezzel lehet a gond, csak nem férek hozzá a gyári parancsokhoz)
HDMI 1.A kikapcsolásnál pedig szintén csak a két kikapcsolási parancs.
-
Skynet258
veterán
Sőt, ha már álmodozunk (
), akkor néha tudnék értékelni egy backup részleget is. Amikor épp minden ok, azt lementem egy file-ba, majd ha addig játszok amíg el nem cseszem teljesen a dolgokat, akkor csak visszatöltöm. Ez főleg a kezdeti, tanuló szakaszban jött volna jól, mert akkor az ember csak egy-egy dolgot változtatgat mindig, hogy tudja mi volt az, és vissza lehessen állítani...
Srácok, szerintem dobjuk össze a zsetont, és vegyük át a boltot, aztán majd mi megcsináljuk frankón.
-
ZooLee
senior tag
Ez sajnos teljesen jogos, én is a harmadikat fogyasztom, amiből az egyik felsőkategóriás volt.
A szoftver (+adatbázis) olyan szempontból sarkalatos tényező (ezt a Loginál nagy pozitívum) hogy lehetőséget kell adni arra, hogy teljesen be tudd konfigurálni az eszközödet. Nálam ez ugyanolyan súllyal esik latba, mint a hardver. Ez viszont pl. a Prestigónál nem adott, tehát - nálam - eleve kiesik.
-
bon
őstag
Hány évet értesz a rövid élettartamon, mert nekem az 555-ös 4 évet bírt ki, de utánna is egy kevesebbet használt gombbal akadtak problémáim a készülék leejtése után. A 650-es típusból a msáodikat használom, mert az elsőnél két-három hónap után jelentkezett egy típushiba.
-
Joshi
titán
Jelenleg az a problémám a Harmony 600-al hogy a H/K AVR-156 erősítő menüjében nem tudok fel és le közlekedni a nyilakkal mert nem csinál semmit. Alapvető funkciók működnek de nem minden. A távirányító betanítása az eredeti távirányítóval lehetséges? Mi a módja?
ui.: ha tudom hogy ennyire körülményes a Harmony testreszabása akkor nem hinném hogy megvettem volna.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk, milyen az, mikor egyetlen nagyon okos távirányító elég az összes elektronikai berendezéshez.
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mesterséges intelligencia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Új, csak kibontott iPhone 13 128GB király áron !!!
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Pioneer MVH-S420BT
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest