Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
jó ideje már "One"-t használok, azzal nem lehet ilyen gond, mert minden gombja gumipogácsás
mondjuk az olyan gomboknál is előfordulhat a vezetőképesség romlása, de az könnyen kezelhető tisztítással, begrafitozással, míg membrános gombokat nem lehet cserélni, mert az egész panelon egyetlen fólia van. Nem hinném, h szándékos lenyúlásnak indult volna (hiszen ha végképp elege lesz vkinek belőle, az egész márkától elfordul, nem pedig újat vesz), de mindenképpen konstrukciós típushiba
valszeg a tervezők sem számítottak rá, h ilyen rövid életűek lesznek
gondolom, azért választották a megoldást, mert amíg működik, a jól érezhető átpattanással egyértelmű visszajelzést ad a lenyomásról, ami a gumipogácsánál nincsen -
blg
senior tag
a Touchról pl. lehagyták a fizikai I<< és >>I gombokat. Most ezeket használom előre és hátrugráshoz lejátszásnál (az stb-m 30 s-t ugrik előre egy gombnyomásra - reklámok átugrásához nagyon jó). Csak remélni tudom, hogy az új szoftverben ezt a funkciót a fizikai << és >> gombokra rá lehet mappelni, és a tekerés funkció lesz az érintőképernyőn.
Nézegettem tegnap az ebay/vaterát, de nem láttam semmi biztatót. 555-öst talán ha egyet láttam használtan, de hát mi a garancia, hogy most jók a gombjai és azok is maradnak...
Nézegettem használt One-okat is, de használtan is elég drágák, akkor már inkább egy új Touch.Az 555-ömön a hang le/fel, csatorna le/fel és talán a 4 irányú gombok haldokolnak. Meg az alsó szám és színgombok feliratai koptak le, de azok attól még működnek.
-
Degeczi
nagyúr
a NiMh ceruzaakksi névleg 1.2V, amivel hosszú távon lehet számolni
(frissen feltöltve 1.4V körüli értéken vannak)ez szinte minden eszköznek tökéletesen elég - hiszen az elem is csak indul 1.5V fölöttről: utána az is esik, nem lehet végig annyira számítani
így aztán valóban nagyítóval kell keresni az olyan elemes cuccokat, amik ne működnének ceruzaakkuval
(az egyetlen fontos különbség, h az elem feszültsége nagyjából egyenletesen csökken a kisülés alatt, a NiMh akku pedig nagyon sokáig marad 1.2V környékén, majd hirtelen kezd esni: ezért az egyetlen gyakorlati nyűg többnyire csak az, h megbízhatatlan a töltöttség jelzése akkuval)
ami viszont fontos egy viszonylag keveset használt eszköznél, mint a távvezérlő: ne nagy kapacitású, hanem alacsony önkisülésű akku legyen!
egy hagyományos NiMh akku pár hét alatt használat nélkül is sokat merül, az új (nem sokkal drágább, és pl. a Lidiben is többször lehetett már alacsony önkisülésű, jó minőségű akkukat kapni) típusokkal már nincs ilyen gond -
fPApi
őstag
"Ez így van, de ami ennyire univerzális, annak sajnos ez az árnyoldala. Viszont használati értékét tekintve mindenképpen megéri az a pár nap, amíg finomhangolod..."
Egyrészt igen, egyetértek, másrészt ez nem az univerzalitás-ból fakad, hanem abból, hogy a szoftver készítője megelégedett, amikor már minden funkció működött és nem vette a fáradságot, hogy kicsit "barátibbá" szabja a felületet, beállításokat (minden beállítható/megoldható, csak mire megtalálod ...).
-
Flashget
félisten
De sajnos még sem tudja.
A Teletex gombot beállítottam az én samu tévémre próbából az IR funkcióval és működik is fain.És, hogy ha esetleg más is belefut ebbe a dologba. Win 7 64 biten Harmony 200-hoz használja a webes felülelet [link] és IE9 böngészőt használjon!
(hogy ez miért nem jutott eszembe laptopon mert akkor már rég kész lenne a kapcsoló programozása) -
Degeczi
nagyúr
nem a szoftver nyűgjeivel van igazán baj: azt egyszer beállítod, onnantól kezdve elfelejtheted, amíg nem változik vmi
de az minden kategóriában elfogadhatatlan, így az 5xx szériában is, h akár már pár hónap alatt tönkremenjenek a gagyi, membrános nyomógombok - ami egyértelműen utal arra, mennyire vette ezt komolyan a Logitech: itt csak jobb lehet egy másik cég
-
Skynet258
veterán
Amikor jön hozzánk valaki, mindig megkérdezi, hogy hát ez meg milyen táv, mihez adják? Volt, aki azt gondolta, hogy a T-home adja a set top boxhoz... mondanom sem kell, leestem azért a székről.
Egy közös volt bennük, azt mondták, baromi jó, de ennyit távért nem adnának. És akkor azt még nem is meséltem nekik, hogy a kezdő időszakban napokig hangolod, mire nagyjából úgy működik minden, ahogy szeretnéd... ennyi pénzért ez valóban nem fair dolog, a beállítást segítő program meg elég szörnyű. Ha kiismered akkor már ok, de azért nem az a felhasználóbarát valami.
Az átlag consumer vásárló egyébként nem is tud a Harmony sorozatról. Mi, kicsit geek-ebb felhasználók ismerjük, szeretjük a hülyeségeivel együtt, de se reklámot nem látsz ezekről, se semmi.
Mindig is egy kicsit underground dolog volt ez, bár én sem tudom, miért hagyta ezt így a Logi. Nézd meg ezt a topikot: alig több, mint 500 bejegyzés, 2007 óta!Ez baromi kevés, és a PH-n sok a kocka...
Emellett az ára is magas - az átlag háztartás nemhogy itt, de a világon még sok helyen nem engedheti meg magának, hogy 20 ezerért, vagy esetenként 60 ezerért vegyen magának távirányítót... Utóbbiért már egy teljes tévét kapsz.
De ahogy írták is, a Logi is vette a technikát - reméljük az, hogy már másodszorra futott vakvágányra a dolog, nem tántorítja el a befektetőket, hogy igenis erre szükség van, és érdemes ebbe pénzt ölni...
-
zsigus
őstag
-
Skynet258
veterán
És az a vicc, hogy első mozdulatom az Ebay volt, mondom veszek 10 dollárért LCD-t, 5 perc átszerelni, aztán minden szép és jó. De mivel nincs szervizük, így nem kerülnek ki a szabadba az alkatrészek sem; nem tudom megvenni. Olvastam neten többeknél is, hogy volt hasonló ötletük, aztán nem jutottak semmire.
Az akksi, a dokkoló, a táv többi része teljesen kifogástalan, szóval akkor gondoltam megtartom alkatrésznek ahhoz amit most küldenek. De persze most meg már nem tudnak One+-t küldeni... ki van ez találva. Itt van egy cirka 40 ezres készülék ami 10 dolcsiból javítható lenne, és akkor még magas összeget mondtam. De nem, keletkezett inkább még egy elektromos hulladék.
Az előző 525-nél nálam is gombok viccelődtek, hívtuk őket, már nem volt garis, adtak 50% OFF kupont. Aztán addig addig maszírozgattam a távot, míg nem is volt érzékelhető a hiba, így olcsón eladtam. Sztori vége: a srác aki megvette, nem tudta programozni, egyszer kérdezett csak; miután ráírtam másnap, hogy na, sikerült-e megoldani, visszaírta, hogy áhh, felidegesítette a dolog, és kettétörte a távot.
Legkalandosabb tech élményeim köthetők a Harmony sorozathoz.
-
Degeczi
nagyúr
inkább össze sem adom, miben volt az évek során 525, 555 majd egy One, szerintem ez is volt annyi...
már az 500-as széria árszintjén (10e környéke) sem elfogadható a rövid élettartamú membrános gomb, remélem a One-nak nincsen hasonló típushibája, mert amúgy bevált, jól használható
(annyi nyűggel, h lespórolták az 555-ön meglévő, nagyon hasznos Sound/Picture és a színes gombokat)csak a programozása őrjítően lassú: már a régi (ez még nem webes) felület is - hanem utána a feltöltés az igazán idegőrlő: nem mértem, de szerintem 4-5 perc...
szerencsére persze változás után 1-2 próbával beáll egy olyan konfig, ami hónapokig átprogramozás nélkül használható, így sűrűn nem kell káromkodni miatta
-
Skynet258
veterán
Nekem az is furcsa, hogy volt ugye a One elég sokáig, aztán eltűnt, és pár hónapra rá jött a One+. Igazából ennek annyi volt az újítása, hogy támogatta a webes felületen való programozást. Emlékszem nem rég jött ki ez sem, mert az első garis hibánál (525-ös volt) adtak egy 50%-os kupont, és úgy vettük meg tőlük a One+-t. Ez nagyjából egy éve lehetett talán - most meg már sehol sincs, olyannyira, hogy még cseregarira sem tartottak meg pár darabot a raktárban? Mondjuk ok, nekem 8, én örülök a Touch-nak, csak furcsa. Nem tudom, hogy valami nagy átalakítást végeznek a Harmony kínálatban, vagy csak nincs akkora kereslet, és csökkentik a felhozatalt?
Ha beteg az 555-ösöd, és még lehet rá gari, akkor hívd fel őket, hátha mondanak valami kedvezőt. Szervizük ugyebár nincs, szóval vagy csere, vagy kupon neked is. Nagyon rosszul nem járhatsz.
bon: mindenképp írok majd róla pár sort.
-
-
gycs02
tag
Szia!
Köszi a sok infót! Már sikerült összehoznom. Valószínű ezt találtam meg én is (majd végignézem ezeket a lépéseket), azt az opciót kellett választanom, hogy nem ua gomb kapcsolja be -ki a készüléket.
Közben viszont belefutottam egy másik problémába, ha nagyon nem boldogulok jelentkezem.gycs
-
gycs02
tag
Üdv!
Köszi a tippet, de szerintem már így próbáltam.
Van ugye három funkció Ptog, Pon, Poff.
Kétféleképpen tudom beállítani ezeket.
Pon=szám, Poff=power és Ptog vagy szám vagy power.
Ekkor van az, ha a Ptog szám TV+SAT bekapcsol a watch-ra, de csak egyedileg kapcsol ki a TV, ha Ptog power, akkor TV nem kapcsol be a watch-ra csak a SAT, és az AllOff-ra kikapcsolnak.
Erre a hozzárendelésre gondoltál, mert ezeket ugye az eszközök beállításánál lehet megadni? Vagy ezt már a watch beállításoknál keressem (de valószínűleg ezzel nem boldogultam a múltkor)?Arra nem tudok rájönni, hogy a Ptog funkció pontosan mit jelenthet, mikor működik ez a funkció.
-
Degeczi
nagyúr
a "gyorsan" sajnos kicsit túlzás, veszett lassú a Harmony szoftvere, helyenként mp-ig vár, ettől elég nyűgös átállítani vmit
ennek oka részben az lehet, h közben a neten kommunikál a központtal - és ez adja meg a lehetőséget arra, h a support átállíthasson bármit távolról, már csak rá kelljen tölteni a cuccra
(és persze így semmi egyéni beállítás nem vész el még gépcsere, vagy akár tönkrement/lecserélt távvezérlő esetén sem: egy újratelepítés után elég bejelentkezni a Logitech-es fiókba, és minden korábbi beállítás megvan) -
mar_tin
tag
@ ZooLee
Sajnos nálam a gumis gombok adták be a kulcsot, recsegős műanyagok még jók voltak.
@ Rebel007
Na akkor ez alapján nem hiszem, hogy újra Logitech mellett tenném le a voksomat. Amúgy tudtommal nincs szerviz, ahogy nincs hivatalos viszonteladó sem.
Sajnos tegnap újabb két gomb adta meg magát, ráadásul nálam is rengetegszer előfordult az újraindulás (főleg a szétszedés óta, de előtte is). Szóval idegembe ketté törtem.
Amúgy már a második akkut használtam, de mint a csere után kiderül, hogy nem annyira az akkuval volt baj, hanem inkább a távirányítóval. Az utóbbi időben például teljesen feltöltött állapotban pár óra után már folyamatosan irtogatta, hogy lemerül az akku, és persze csipogott is. Természetesen még 6-7 napig működött szóval tuti nem volt lemerülve. Aztán a töltőre felrakáskor is újraindult, nem kezdett tölteni, csak a sokadik próbálkozás után. Mikor kiírta, hogy kimerül az akku akkor onnantól az Activities gomb kék világítása folyamatosan élt ki tudja miért (biztosan lemerüljön?). A hátlap gumis borítása három év után kopni kezdett, ezért inkább lekapartam, mert undorító volt.
Ezeket csak mint tapasztalatokat írom le, gondolom a választás előtt másnak is hasznos lehet, és ezek szerint nem annyira egyedi. Sajnos a Logitech márkához mérten azt kell mondjam, hogy elég nagyot csalódtam (mindamellett, hogy a távirányító szoftvere nagyon jól ki van találva, de a hardver már nem olyan jó).Végezetül egy kérdés. Olyasmire gondoltam, hogy a mai okos telefonokkal nem lehet e olyat megcsinálni, hogy mondjuk Bluethooth -al, vagy Wi-Fi -el egy infra átalakítóba küldeni a jeleket, és távirányítóként használni? Mennyire lehet ez életképes?
-
erdoke
titán
Abban nem vagyok biztos, hogy külön kapcsolható a kimenet, és én nem is szoktam kapcsolgatni, mert nincs rá szükség. Ráadásul nem is tudom, hogyan kellene ilyenkor átállítani az erősítőt, csak a kikapcs-bekapcs oldja meg egyszerűen.
Maga a rendszer: A HM erősítő ARC-s HDMI-vel van a TV-vel összekötve (ezen jön visszafelé a TV hangja is), és miután engedélyeztem a HDMI Control nevű funkciót, minden kapcsol automatikusan. HDMI passthrough révén a legutolsó használt forrás jelét kikapcsolt állapotban is továbbítja a TV-nek (bár ez valami magasabb fogyasztású alvó állapot), tehát erősítő nélkül is tudok pl. TV műsort nézni.
Jelenleg az a helyzet, hogy akár SR6006-ra, akár az előd SR6005-re konfigurálom a Harmony 600-at, mindig úgy kapcsolja be, hogy maga az erősítő nem ad a hangfalakra jelet. Szomorú, mert minden más jól működni látszik a távirányítóval, de ez tönkreteszi az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk, milyen az, mikor egyetlen nagyon okos távirányító elég az összes elektronikai berendezéshez.
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest