Hirdetés
- Olyan erőre tettek szert a böngészők, ami átformálhatja a piacot
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Egészen különleges funkciókat kaptak a Lian Li RS sorozatú tápjai
- A szörnyetegek között is szörnyen gyors az Amazon új Graviton processzora
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- VR topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
Az eljárást én a magam barkács módján honosítottam a saját konyhámban, már elég régóta.
Legutóbb malaccsászárt készítettem...Tehát adott egy hőlégkeveréses sütő, amin a belső hőmérsékletet fokra, na jó kb +-5 fokra be tudom állítani.
Beletettem egy fazék meleg vizet kuktában és 70 fokra állítva egy óra múlva megnéztem, hány fokos víz.
64 és nem ment feljebb még egy óra múlva sem. 75 fokra állítva kaptam 70 fokot. 85-re 81-t , tehát 3-5 fokot csal felfelé a sütő. Az eljárásnál lényeges a hús külső és maghőmérsékletének azonossága.
Népi hagyományainkban ezt a francia modern módot az abálás közelíti leginkább.A Húst befűszereztem, némi olajos-mustáros-fokhagymás-fűszeres pácot készítettem, amivel bepacsmagoltam a húst. Egy sütőzacskóba tettem és szépen kiszippantottam belőle a levegőt úgy, hogy a zacskó megtekert nyakán jött fel a páclé. Szépen csomót kötöttem rá és voilá.
(A vákuumzár amúgy csak légmentesítést jelent, vákuumot nem, hiszen akkor felforrna a zacskóban és a húsban lévő víztartalmú folyadék szobahőmérsékleten.)
A zacsi bele az előkészített 70 fokos vízfördőbe és vissza a sütőbe. Szombat este.
Tíz óra izzadás után kivettem. A zsíros részek áttetszőkké váltak és a vajpuha lett, de nem mint a túlfőtt hús, szálasan, hanem rugalmasan omlós.
A bőrével felfelé, azt letörölgetve meggrilleztem, míg hólyagosra pirult. Forrón szeleteltem és a zacskóból nyert, kiforralt, homogenizált pecsenyelével tálaltam. Igény estén teflon serpenyőben kicsit megpirítottam az egyik felét.
Legkiválóbb így libamájat készíteni és a legeslegvégén libazsírban hirtelen megkapatni. A legvégén sózni!
A legfontosabb előnye az ízeken és az eltarthatóságon kívül, hogy az így készített drága húsételek esetén nincs a 20-40%-os súlyveszteség, mint a tepsiben sütéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Lite X406 - Samsung Galaxy Tab S11 Ultra X930
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest


