Hirdetés
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
Az eljárást én a magam barkács módján honosítottam a saját konyhámban, már elég régóta.
Legutóbb malaccsászárt készítettem...Tehát adott egy hőlégkeveréses sütő, amin a belső hőmérsékletet fokra, na jó kb +-5 fokra be tudom állítani.
Beletettem egy fazék meleg vizet kuktában és 70 fokra állítva egy óra múlva megnéztem, hány fokos víz.
64 és nem ment feljebb még egy óra múlva sem. 75 fokra állítva kaptam 70 fokot. 85-re 81-t , tehát 3-5 fokot csal felfelé a sütő. Az eljárásnál lényeges a hús külső és maghőmérsékletének azonossága.
Népi hagyományainkban ezt a francia modern módot az abálás közelíti leginkább.A Húst befűszereztem, némi olajos-mustáros-fokhagymás-fűszeres pácot készítettem, amivel bepacsmagoltam a húst. Egy sütőzacskóba tettem és szépen kiszippantottam belőle a levegőt úgy, hogy a zacskó megtekert nyakán jött fel a páclé. Szépen csomót kötöttem rá és voilá.
(A vákuumzár amúgy csak légmentesítést jelent, vákuumot nem, hiszen akkor felforrna a zacskóban és a húsban lévő víztartalmú folyadék szobahőmérsékleten.)
A zacsi bele az előkészített 70 fokos vízfördőbe és vissza a sütőbe. Szombat este.
Tíz óra izzadás után kivettem. A zsíros részek áttetszőkké váltak és a vajpuha lett, de nem mint a túlfőtt hús, szálasan, hanem rugalmasan omlós.
A bőrével felfelé, azt letörölgetve meggrilleztem, míg hólyagosra pirult. Forrón szeleteltem és a zacskóból nyert, kiforralt, homogenizált pecsenyelével tálaltam. Igény estén teflon serpenyőben kicsit megpirítottam az egyik felét.
Legkiválóbb így libamájat készíteni és a legeslegvégén libazsírban hirtelen megkapatni. A legvégén sózni!
A legfontosabb előnye az ízeken és az eltarthatóságon kívül, hogy az így készített drága húsételek esetén nincs a 20-40%-os súlyveszteség, mint a tepsiben sütéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Konzol Screenshot
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 4 Nike 44mm Teljes doboz, sok tartozék, 100% akku
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Dell G15 5530 gyári kijelzőt keresek (DP/N: 0VPD4)
- IDE HDD-k vegyesen nagy mennyiségben 32db egyben
- Eladó gamer / workstation PC + monitor garanciás, dobozos alkatrészekkel
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060 (ELKELT)
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (1db , utolsó ... aki kapja ...)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest