- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Kompakt vízhűtés
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
Az eljárást én a magam barkács módján honosítottam a saját konyhámban, már elég régóta.
Legutóbb malaccsászárt készítettem...Tehát adott egy hőlégkeveréses sütő, amin a belső hőmérsékletet fokra, na jó kb +-5 fokra be tudom állítani.
Beletettem egy fazék meleg vizet kuktában és 70 fokra állítva egy óra múlva megnéztem, hány fokos víz.
64 és nem ment feljebb még egy óra múlva sem. 75 fokra állítva kaptam 70 fokot. 85-re 81-t , tehát 3-5 fokot csal felfelé a sütő. Az eljárásnál lényeges a hús külső és maghőmérsékletének azonossága.
Népi hagyományainkban ezt a francia modern módot az abálás közelíti leginkább.A Húst befűszereztem, némi olajos-mustáros-fokhagymás-fűszeres pácot készítettem, amivel bepacsmagoltam a húst. Egy sütőzacskóba tettem és szépen kiszippantottam belőle a levegőt úgy, hogy a zacskó megtekert nyakán jött fel a páclé. Szépen csomót kötöttem rá és voilá.
(A vákuumzár amúgy csak légmentesítést jelent, vákuumot nem, hiszen akkor felforrna a zacskóban és a húsban lévő víztartalmú folyadék szobahőmérsékleten.)
A zacsi bele az előkészített 70 fokos vízfördőbe és vissza a sütőbe. Szombat este.
Tíz óra izzadás után kivettem. A zsíros részek áttetszőkké váltak és a vajpuha lett, de nem mint a túlfőtt hús, szálasan, hanem rugalmasan omlós.
A bőrével felfelé, azt letörölgetve meggrilleztem, míg hólyagosra pirult. Forrón szeleteltem és a zacskóból nyert, kiforralt, homogenizált pecsenyelével tálaltam. Igény estén teflon serpenyőben kicsit megpirítottam az egyik felét.
Legkiválóbb így libamájat készíteni és a legeslegvégén libazsírban hirtelen megkapatni. A legvégén sózni!
A legfontosabb előnye az ízeken és az eltarthatóságon kívül, hogy az így készített drága húsételek esetén nincs a 20-40%-os súlyveszteség, mint a tepsiben sütéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpársportok
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sweet.tv - internetes TV
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Pro 11 (2018) 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asztali PC , R7 5800X , RX 5700 XT , 16GB RAM , 960GB NVME
- Gamer PC - Ryzen 5 3600X // X470-F // 1660 SUPER OC // 16GB RAM // 1TB NVME SSD
- ELADÓ LG 29WK600 UltraWide monitor + INGYEN KONZOL + AKÁR HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!
- Asus TUF Gaming M3 GEN II gamer egér
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest