- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
Az eljárást én a magam barkács módján honosítottam a saját konyhámban, már elég régóta.
Legutóbb malaccsászárt készítettem...Tehát adott egy hőlégkeveréses sütő, amin a belső hőmérsékletet fokra, na jó kb +-5 fokra be tudom állítani.
Beletettem egy fazék meleg vizet kuktában és 70 fokra állítva egy óra múlva megnéztem, hány fokos víz.
64 és nem ment feljebb még egy óra múlva sem. 75 fokra állítva kaptam 70 fokot. 85-re 81-t , tehát 3-5 fokot csal felfelé a sütő. Az eljárásnál lényeges a hús külső és maghőmérsékletének azonossága.
Népi hagyományainkban ezt a francia modern módot az abálás közelíti leginkább.A Húst befűszereztem, némi olajos-mustáros-fokhagymás-fűszeres pácot készítettem, amivel bepacsmagoltam a húst. Egy sütőzacskóba tettem és szépen kiszippantottam belőle a levegőt úgy, hogy a zacskó megtekert nyakán jött fel a páclé. Szépen csomót kötöttem rá és voilá.
(A vákuumzár amúgy csak légmentesítést jelent, vákuumot nem, hiszen akkor felforrna a zacskóban és a húsban lévő víztartalmú folyadék szobahőmérsékleten.)
A zacsi bele az előkészített 70 fokos vízfördőbe és vissza a sütőbe. Szombat este.
Tíz óra izzadás után kivettem. A zsíros részek áttetszőkké váltak és a vajpuha lett, de nem mint a túlfőtt hús, szálasan, hanem rugalmasan omlós.
A bőrével felfelé, azt letörölgetve meggrilleztem, míg hólyagosra pirult. Forrón szeleteltem és a zacskóból nyert, kiforralt, homogenizált pecsenyelével tálaltam. Igény estén teflon serpenyőben kicsit megpirítottam az egyik felét.
Legkiválóbb így libamájat készíteni és a legeslegvégén libazsírban hirtelen megkapatni. A legvégén sózni!
A legfontosabb előnye az ízeken és az eltarthatóságon kívül, hogy az így készített drága húsételek esetén nincs a 20-40%-os súlyveszteség, mint a tepsiben sütéskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest