- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Semmi konrkét, csak a korábbi tapasztalatok.
(#204) narumon: Az meglehet. De koránt sem biztos, hogy a többszázezres cucc minősége nem hozható ki ügyesen jóval olcsóbban is (DIY vagy kevésbé neves márkával [nyilván nem kommerszekre gondolok]). [Vagy akár jobb is, de ahhoz már nagyon benne kell lenni a témában.]
-
cskamacska
addikt
Szerintem meg ez is a HiFi/hájend szekértáborok/szekták saját kis belháborúja.
Egyébként sem értem miért pont a kommersz CD-vel hasonlítgatják össze, ha már milliókat dobunk ki hangcuccra, és világ végéről rendelünk hanghordozót, akkor a DVD-Audio/SACD több mint méltó ellenfele a csoda analóg hanglemeznek. -
nvyktor
aktív tag
Azt nem mondtam, hogy én ilyen vagyok, ettől még igaz...
Ezen az egyen bukik meg minden egyébként az analóg zenehallgatásban. Az LP serceg, a szalag meg nyávog...
Egyébként (és ez már szigorúan magánvélemény) én nem szeretem a térhangzást. Nem esik jól. Pontosan emiatt van egy közép-felsőkategóriás hifi erősítőm, saját / egyedi hangfalakkal, azt használom mindenre, és tök jó, nekem elég. Moziban is zavaró ez a mindenhonnan más hang jön, és itt most nem az effektre, hanem az x.1 rendszerek frekvenciaátvitelére gondolok. De télleg písz...
-
Mondjuk a driver-kontrol panel; equalizer?
A driver kontrol panel alatt nem tudom mit értesz. Ha a hangfal távolságait akarod beállítani, azért azt az erősítőn is megoldható, sok típusnál teljesen automatikusan, egy mikrofon segítségével maga képes rá.
Az equalizer dettó erősítő dolog.
A dsp belső feldolgozási dinamikája?
Gondolom arra gondolsz, hogy a DTS-HD vagy Dolby TruHD hangzást hogy dolgozza fel. De ez megint olyan dolog, amit az erősítő fog csinálni, ha HDMI-vel kötöd össze.
A hangzás testreszabhatósága?
Erősítő setupjában ott van...
ASIO?
Támogatja a videókártya audio is.
Régi játékok esetén hardveres eax?
Egen, ez komoly érv, hogy 200$-os kártyát vegyél (a Xonar HDAV amúgy csak EAX 2.0-át tud, nem?).
Analóg kimenet esetén a kondenzátorok és a dac, és az műveleti erősítők alapvető hangzása?
Videókártya HDMI Audio vs. Xonar HDAV (HDMI kimenetes hangkártya) volt a téma. Onnan indultunk. De ha már van egy HDMI képes erősítőd, akkor nem nagyon fogsz analóg rákötni egy hangkártyát...
Szóval még mindig ott tartunk, hogy ha van egy rendes erősítőd, semmi szükséged különálló hangkártyára...
-
Milyen extrára képes a Xonar HDAV egy HDMI erősítő felé küldendő jel esetén, mint egy videókártyán lévő HDMI audio forrás?
Addig oké, hogy van nagyon profi analóg ki- és bemenete, el is hiszem, hogy jobb e téren, mint egy átlagos alaplapi hangkártya, de simán a Digitális kimenet terén én nem látok semmi olyasmit, ahol a HDAV többet tudna nyújtani, mint a videókártyán lévő audió...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az új sorozat a minőségi hangzás mellett a kommunikációra, a kényelemre és a megjelenésre is komoly hangsúlyt fektet.
- Garmin venu 3
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Nintendo Switch OLED, 2026.12.12-ig gyári garanciával, dobozában, karcmentes állapotban, Bp-i üzlet
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest