Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SONY LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BanditAkos
csendes tag
Hello mindenki! Tegnap csináltam szép pókhálós hátteret a kijelzőmre, csak ennek eredményeképpen a szép törött kijelző már nem az igazi...kaptam egy 55k ajánlatot bontott kijelzőre és egy 75k pedig új kijelzőre. Van valakinek valami ötlete?vagy ez lesz az ára.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
barnabasss #18294 üzenetére
Sygic nekem ment mult héten
-
barnabasss
tag
Ma szerettem volna felrakni a be on road-ot. Múlthéten újra raktam a telefont minden elveszett ami nem baj ezt akartam. Ma próbáltam újra felrakni(5x) mindig kiírta h a large skint nem tudta felrakni telepítsem újra a telepítővel. A sygic-et is próbáltam feltelepítettem a magyar térképet egyből kidobott. Mi miatt lehet ez?
(írtam az alkalmazások és szoftver topikba még reggel nem válaszoltak) -
w333
félisten
válasz
SkyS1gn #18287 üzenetére
Nem ez nem az XDA -s MiUi ... az nagyon sz@r nem ajánlom
Amit linkeltem az a hivatalos "miuandroid.com" oldaláról való > Link
Haver teljesen elégedett vele, nem találkoztunk 1 bugal sem, akkuidő picivel jobb mint a gyári 4.3, ő egész nap nyomkodja (facebook és messenger) kb. 4 óra kijelzőt simán bír, a kamera ha jól tudom akkor ugyan az ami a 4.2.2 -ben volt, de a 4.3 -ból szerintem kivehető a kamera alkalmazás és berakható a MiUi -ba
Képernyőfotókat most nem nagyon tudok mutatni ... de Link
-
w333
félisten
válasz
SkyS1gn #18283 üzenetére
Rakd fel a MiUi -t megfogsz lepődni hogy milyen jó rendszer az !
Itt egy kis leírás ... hogy minden elsőre sikerüljön !
Először telepítsd a 4.2.2 gyári romot flashtoll -al !
Majd root -t Link !
Aztán ezt a Dual recoveryt rakd fel Link !
És innen töltsd le a legfrissebb MiUi -t (Xperia Z -re) Link és a Gapps !
Csinálj full wipe -t, majd az "aroma installer" válaszd majd a "Locked Bootloader" lehetőséget, kb. max 15 perc alatt készen is vagy az egésszel a lényeg hogy ezt a régi CWM -t használd telepítésre, vagyis "Hangerő fel" lépj a CWM -be
Szerk.
Rendben
akkor akinek kell itt a leírás, pofon egyszerű az egész
-
SkyS1gn
félisten
Asszem újrarakom a telót... fontos utalásom lenne és képtelen vagyok, más sincs a közelbe hogy beleraknám a sim-et addíg, de ha nem odlja meg akkor baszhatom a rootot meg mindent, mégegyszer nem mókolgatok már belefáradtam...
Egy ideje meg "Android frissítése folyamatban"-t is minden induláskor leellenőrzni, mint a 81 programot...
-
kezdő
senior tag
válasz
csiziktomi #18280 üzenetére
Jön majd a Sony 4.4-es frissítése és arra majd szabadon letöltheted. [link]
-
csiziktomi
senior tag
Esetleg valaki nem tudja hogyan lehetne kiszedni a kamera appot a gyári KK-ból?
-
SkyS1gn
félisten
Hivást tudok fogadni...
-
-
SkyS1gn
félisten
Srácok mi a szarért nemtudok SMS-t fogadni? Internetes utalásnál kellene beírnom a kódot ami jön és semmi... már 3x próbáltam, ez gáz... a hangszóró mellettem ciripel de semmi, már újraindítottam és semmi.
-
w333
félisten
válasz
SkyS1gn #18269 üzenetére
Kicsit kétoldalú a dolog ...
1. Van ugye stock droid ami tényleg gyors és smooth és maga a rendszernek elég a 400 max. 500MB/RAM, így marad még a rendszernek 1.4GB szabadon tehát van amiből gazdálkodjon, így naná hogy lekezeli a memóriát !
2. Gyártók által kiadott droid, amik ugye picivel laggosak és akadósak stb. tehát annyira telepakolják a rendszert a saját dolgaikkal hogy lassan nem marad a felhasználónak szabad MB/RAM memóriája és itt jönnek a gondok hogy ha már nincs miből gazdálkodjon akkor elkezd akadni, fagyni, laggolni stb.
Persze szerencsére gyárilag már adott hogy a gyári alkalmazásokat letiltsuk, csak azért kicsit durva hogy ennyire telepakolják a telefonokat
Míg 4.1.2 alatt volt 1.2GB szabad RAM, addig 4.4 alatt már csak 600MB
Mindegy nem OFF -olok tovább, tiltsátok le amit nem használtok
-
w333
félisten
Bárcsak igazad lenne, de ez a valóságban nem így működik !
"Elméletileg" de sajnos nem mindig kezeli normálisan, így ennek az a következménye hogy a rendszer próbálja rendezni az alkalmazásokat hogy melyiktől vegyen el memóriát és hogy melyiknek adjon, és ez sajnos azzal jár hogy háttérben (minimálisan) zabálja a proci teljesítményt és ezáltal jönnek a pici akadások és a laggok
Ha nem hiszitek el akkor majd próbáljátok ki, ne lőjetek ki semmit gyűljön fel a használt MB/RAM rendesen, és használjátok így a telefont egy darabig ... elárulom hogy jönnek majd a kisebb laggok és akadások
Nem véletlen hogy gyárilag az Androidban ki lehet lőni az alkalmazásokat
Nem akarok én senkit sem meggyőzni, mindenki azt gondol amit csak akar
-
kezdő
senior tag
Pedig elméletileg ezt megfelelően tudja menedzselni az operációs rendszer.
A RAM mára már nem az a kategória, hogy jajj de kevés van belőle, minden Mb számít. Arra való, hogy a rendszer gyorsan elérje a szükséges dolgait.
A te felfogásod szerint, ne ruházzuk fel több tudással az operációs rendszert és a RAM mennyiségét se fokozzuk.Én inkább mondom azt, ha már megy az agyatlan számokkal dobálózás ( 2-3GB RAM van 1-1 telefonban
) akkor az igenis legyen kihasználva amennyire csak lehetséges. Ha a Facebooknak és társainak kell a hely, azt a rendszer a háttérben észrevétlenül elintézi..
-
w333
félisten
Már miért is lenne pazarlás
A rendszer hogy alapból 1.2GB -t eszik én inkább ezt nevezném pazarlásnak.
Marad ugye kb. 600MB szabad RAM amivel kb. megnyitod a Facebookot / Messengert, Böngészőt, és máris ott tarunk hogy maradt 200MB RAM ...
És csak hogy ne a levegőbe beszéljek, tapasztalatból mondom hogy minél kevesebb a szabad RAM, annál laggosabb és akadósabb lesz a rendszer
-
roti13
tag
Ezt ha leszedem hogy tudom feltenni a telefonra? Recoveryből vagy flashtoolal?
[link]
És ez rootolt? Előre is köszi! -
w333
félisten
válasz
csiziktomi #18257 üzenetére
Kicsit sok ... minden egyes frissítéssel csak nő és nő a RAM fogyasztás, ezt a haverom is észre vette (ezért is váltott MiUi -ra)
Alapjáraton vagyis gyári alkalmazásokkal az 1.2GB szerintem az rengeted, emlékszem még 4.1.2 -vel kb. 600-700 MB volt
A Z2 -vel is ez a helyzet, ott a 3GB -ból 1.2GB volt a szabad ...
Köszi !
-
Deck
titán
válasz
csiziktomi #18257 üzenetére
Ez nem végleges KK. Felesleges bármilyen következtetést levonni belőle. Az meg, hogy mennyi ramot visz mindegy.
-
-
w333
félisten
válasz
csiziktomi #18251 üzenetére
Kíváncsi vagyok mennyi MB/RAM -t eszik ?
-
csiziktomi
senior tag
Elvben ez a KK egyik nagy ujdonsága.Gyorsabb alkalmazás futtatást tesz lehetővé,mert másként fordítja az utasításokat.A Google szerint csökken a cpu terhelés,és a ram fogyasztás is.Ezidáig a tapasztalatok szerint ez csak az androidra mint oprendszerre igaz,mert a játékok írásánál még nem volt meg ez az opció.
Itt a link:
[link] -
Smiro
senior tag
válasz
csiziktomi #18251 üzenetére
Mert az mivel jobb
-
csiziktomi
senior tag
Na ,fel tettem a leaked 4.4-et.Nincs benne ART,PIE control.Olyan mintha a 4.3-at használnám
Ez még egy kicsit laggol,de ha bekapcsoljuk a gpu használatot akkor megszünik.Azt hiszem megy vissza a Liquid KK3.
Egyedül a kamera program kellene a másikba ebből -
njnl
aktív tag
Segítsegre volna szükségem.
Berepedt a kijelzőm, nem érzékel semmit. Van pár darab fájl a belső memórián amiket szertnék lementeni, viszont, ha jól emlékszem a gépre csatlakozáskor be kell rajzolnom a feloldó mintát -ami ugye nem megy.
Tudtok valamilyen megoldást, hogy elérjem az adataimat? -
isti215
tag
Sziasztok!
mi a különbség a c6602 és a c6603 xperia z között? -
w333
félisten
Haver ragaszkodott hozzá hogy rakjam ki ... hát tessék Kép !
-
törölt tag
válasz
csiziktomi #18235 üzenetére
Loctite 3298-al küldöm!
-
törölt tag
válasz
SkyS1gn #18230 üzenetére
No, én úgy szoktam csinálni, hogy egy pengével óvatosan megemelem az elválni készülő réteget. Ha 1 mm-re el lehet mozdítani, akkor oda egy speciális tűvel simán betudom kenni a ragasztót. Ami esetleg kijönne, azt egyből letörlöm ronggyal!
Tudom, jön a kérdés, hogy mi az a speciális tű?Nem titok! Egy inzulinfecskendőt használok ilyenre. Annak baromira vékony ugye a tűje, fel lehet vele szívni egy-egy csepp ragasztót és úgy benyomni ilyen pici helyekre, ahová mással nagyon nem lehetne beférni. Pepecs munka és óvatosnak meg gyorsnak kell lenni! De megéri!
-
roti13
tag
Na én ki vagyok már... Volt már egyszer a telefonom szervizben mert a Jack fedélrol leszakadt a szigetelés (gumi).. Hát ma meg ugyan ezt az USB fedelen vettem észre hihetetlen.. De még nem is úgy van elszakadva hogy van egy vágás vagy bármi hanem mintha elengedett volna a ragasztó és egyben elengedte volna.. Szóval nincs szakadás csak simán lejott a fele
-
törölt tag
Android 4.4.2 KitKat for Xperia Z Leaks in Screenshots
http://news.softpedia.com/news/Android-4-4-2-KitKat-for-Xperia-Z-Leaks-in-Screenshots-439333.shtml
Last week, Sony confirmed that the Xperia Z would eventually receive an Android 4.4.2 KitKat update sometime next month, along with other Xperia handsets.
However, we reported a few days ago that one of the early builds of KitKat for Xperia Z made an appearance at EMMA, Sony’s software tool for Xperia devices that allows users to flash software on their devices.
The build in question, firmware version 10.5.A.0.227 is definitely an Android 4.4.2 KitKat update, as XperiaBlog reports. According to the cited source, XDA Forum developer DooMLoRD captured the update and published several screenshots online.
At least one of the screenshots provided by DooMLoRD proves that this is indeed the Android 4.4.2 KitKat update for Xperia Z, while the rest show some of the goodies it will bring.
Unfortunately, while this means that Sony is hard at work to release KitKat for Xperia Z, we still don’t have an exact release date for this update.
One thing is clear though: this is likely to be the last major update that the Xperia Z will receive until it gets discontinued by Sony. Anyway, we will keep an eye out for more info on the matter, so stay tuned for additional info on KitKat for Xperia Z.
-
törölt tag
Android 4.4.2 KitKat ROM for Sony Xperia Z Now Available for Download
Sony Xperia Z is one of the lucky smartphones that will eventually receive an upgrade to Android 4.4.2 KitKat operating system. According to Sony, that will happen sometime in May, but an exact release date has yet to be unveiled.
Until then, those who already rooted their Xperia Z units or want to try out an earlier version of KitKat can download the latest official ROM that leaked online several hours ago.
We reported earlier this week the first KitKat build for Xperia Z, firmware version 10.5.A.0.227 popped up on Sony's EMMA flashing tool.
XperiaBlog also published some screenshots provided by XDA developer DooMLoRD, which were taken from an Xperia Z device running this particular build.
Today, DooMLoRD is back with yet more news on the long-awaited Android 4.4.2 KitKat update for Sony Xperia Z. In fact, he posted the firmware build that appeared on EMMA, so all Xperia Z owners with unlocked bootloaders can experience the goodness of the latest version of Android.
According to him, the KitKat ROM for Xperia Z features build number 10.5.A.0.227 and was initially aimed only for developer devices (brown ones). However, DooMLoRD managed to tweak it to make it work on retail Xperia Z handsets.
As we mentioned earlier, your Xperia Z will need to have the bootloader unlocked and working recovery, in order to install the leaked ROM. Also, keep in mind that this build should be compatible with both Xperia Z C6602 and C6603 model numbers.
As with all these more or less official ROMs make sure you know what your are doing before attempting to flash it into your smartphone, as you might brick it.
In this particular case, you might also want to know that this KitKat ROM for Xperia Z is a very early build, which means it's also very laggy. The information has been confirmed by DooMLoRD as well, so flash it only if you are willing to sacrifice functionality over good looks and new features.
Even though this build comes from Sony Mobile via a developer, there's no telling whether or not more features will be added in the final version. There's always the chance that some feature may be removed entirely, although we hope this won't happen in this case.
Anyway, for more details on how to download and install this Android 4.4.2 KitKat ROM for Xperia Z you may want to head over to the original thread.
-
busman
veterán
Van a lockscreenre kirakható időjárás widget?
-
Deck
titán
válasz
#09819904 #18215 üzenetére
Jobbnak tartom a Nexus vonalat.
Zavar a Sonynál a:
- túl magas ár
- túl sok telefon
- ki tudja meddig frissítik
- frissítésre való várakozás
- zárt bl
- nincs ubuntu stb (Nexusra van)
- átszabják az alap rendszert
- nincs cyanogenmod
- rootra való várakozásA Z-t szeretem de amint kijön az új Nexus egyből cserélem is
Ezt meg odaadom barátnőmnek vagy öcsémnek.
Addig járt ide w333 kolléga, hogy elcsábultam
-
Deck
titán
A Oneplus One szerintem nyár végéig kapható sem lesz. Utána meg itt az új Nexus telefon, amit megvárok már akkor és azt veazem. Az biztos Sonym nem lesz
-
SkyS1gn
félisten
Szivárgott laggos 4.4 már tesztelhető unlocked BL-el...
Lassan csak jön a flashtoolos tft.
-
w333
félisten
válasz
SkyS1gn #18205 üzenetére
Igen 4.2.2 ... atom stabil és szerintem használhatóbb mint a gyári 4.3 !
Készül a 4.4 alapú MiUi de még nagyon Beta ... tesztelőknek ajánlott !(#18206) pszichiáter
Rendesen be kell lakni a rendszert, én ugy vettem észre mintha a kijelző színei is sokkal jobb lenne, haveromnak nagyon sok alkalmazás fut a háttérben és kb. 600-800MB a szabad RAM, aztán "home gomb" hosszan nyomva memóriaürítésnél 1GB !
Nexus 4 -n nálam így néz ki a MiUi > Link
-
-
-
törölt tag
válasz
SkyS1gn #18205 üzenetére
Még csak 4.2-nél tartanak! Mondhatni elég stabil. Feltettem és nem sikerült nagyon kiakasztani. A ramot persze feltudja zabálni. Tehát ez az android alap hibája. De amúgy szerintem kezelésbe (legalábbis így 10 perces hadonászásra alapozva) jobb, mint a CM legutolsó verziója!
Gyanítom a KitKat-et Ők nem a Z1/Z2-ről fogják átportolni, és a 4.3 hibái miatt inkább stabilabb kiadást választanak. -
törölt tag
Köszi!
Jópofán néz ki ez a ROM!Talán elmélkedem egy posztumusz telepítésen, mert utána a Z tesztkészülék mondhatni repül a kukába!
Amúgy ez is poén, hogy ott lenne a Stamina Mód ami látszólag pazar üzemidőt garantál(na), aztán mégse... Bezzeg a többi ROM rendesebben kezeli az üzemidőt.
-
törölt tag
Az amazon appstore-ban ma ingyenes néhány zenei app, ha érdekel valakit.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kutya topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával