-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
lamazonia
tag
fél off:
-ma cserélték a készülékem, és nekem egy ilyen értékű eszköz egy percig nem maradhat 9h fólia nélkül.
-cordon mondta hogy van, adnak.
-kaptam egyet, az volt rá írva, hogy samsung a5 2016, áthúzva hogy x-compact.
felraktam, mindkét oldalt kilóg állóla az lcd.átvertek
-
RETRO-G
tag
Sziasztok,
Slim rom telepítéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Megelégeltem a gyári MM Google Play szolgáltatásokból adódó üzemidő problémáit, főként emiatt szeretnék romot váltani. Le tudnátok röviden írni a rom telepítés menetét (vagy linkelni egy leírást) a legfrissebb gyári rendszerről indulva? Az összefoglalóban szereplő információk nem győztek meg, milyen olyat nem találtam, ami MM-ról indul. Korábban még a Motorola Defy-s időkben romolaggam, de Z3C-vel még nem próbálkoztam. 64 bites Win10-zzel is megoldható a folyamat, vagy inkább Win7-ről csináljam?
Üzemidőben mennyivel jobb vagy rosszabb a 6.0.1-es SLIMM, mint az 5.1.1-re épülő változat? Nekem főként az üzemidő lenne a szempont, de ha nincs nagy különbség (és egyik rendszer sem bugosabb mint a másik), akkor inkább a frissebb rendszert választanám.
Köszönöm szépen a segítséget! -
ottesz
aktív tag
válasz
BogyóBP #21594 üzenetére
Az a baj vagy nem ,de eddig a legjobb telefonom. Én csak a kijelző elválásától tartok mert már egyszer javították. Szerintem (kb 1 év) és újra el fog válni. Igaz akkor már talán másik lesz. Más különben(ha nem szoftveres) semmi baj. Mindig "csak" az új varázsa cserélteti le velem a telefont. Amire használom(telefonálás, internet használat, gps ) azokra akadásmentesen tökéletes...
-
BogyóBP
addikt
Miért menekül mindenki annyira a Z3 és a Z3 compact tól? Van valami bugja vagy valami gondja a készüléknek?
-
ottesz
aktív tag
Már nem tudom hogyan csináltam, De újrarakás után ,ha tárcsázóba írom a számokat akkor minden névjegy 3-szor jelenik meg. A névjegyzékben 1X van meg. Megjelenítésben is csak a helyi nevek vannak megadva...
Mit kell csinálni? -
lamazonia
tag
no, x compact bezsebelve.
fogása jó, kijelzője szerintem sokkal jobb. azért vissza sírom a z1 compactom, szerintem az volt legjobban eltalálva.
(csak azt a szerviz vissza dobta, adott z3c-t, amit most ugyan ez a szerviz elvett)
-
Freezee
senior tag
Most az új Z3C-t próbálom visszaállítani, de valamiért képtelen vagyok megtalálni hogy a zárolt képernyőn megjelenjen fent az értesítési sávon ha Viber üzenet jött. Villog a kis led hogy van üzenet de fel kell oldanom ahhoz hogy lássam SMS/Viber vagy mi a szösz jött. Hol kell beállítani?
-
lamazonia
tag
no, holnap reggel én is megyek a kész készülékért. (sms szerint)
van olyan hely itthon, ahol adnak xc-re üveget?(remélem ezt kapom) belváros? 4-6 vonal? -
rootmin
tag
válasz
Szirtimorc #21577 üzenetére
Hűű, ez nekem is tetszene!
Mondjuk ennyi pénzért kicsit fájna hogy nem csúcs HW van benne, de hát... tök mindegy, mit gondolok, mert mostanában biztos nem szánok ennyit telefonra, a Z3C-t is pár hónaposan vettem, 100 alatt.
-
-
paxm
aktív tag
válasz
Williamgrant #21573 üzenetére
Williamgrant & Wajk
2 hónapja vettem, illetve használom a Redmi 3S Prime-ot! Nagyon tetszik, nem tűnik nagynak, gyorsan megszoktam.Ennél nagyobb méretben nem vennék telefont. Gyors,nagyon jó akkumulátor, és a rendszer is remek. Szóval, nem bántam meg, de természetesen megtartom a Z3C-t is(Wajk Slimm
)
-
Wajk
addikt
válasz
Williamgrant #21580 üzenetére
hát már megszülethetett volna már a válasz
az összes termékvonaluk 5" felett van már.... szivárogtatások voltak, de semmi konkrét.Meglátjuk. Ha kijönnek valami ütőssel 5" alá, engem megvesznek
-
válasz
Szirtimorc #21574 üzenetére
Felejtős, decemberben tesztelve, laggol és úgy összetört egy nagyobb koppanástól, mint a huzat.
-
-
Wajk
addikt
válasz
pedig nekem is az volt az első számú célpontom. 5"-hoz képest elég kompakt méret, még a Redmi4 is fentebb hízott.... a MIUI meg még mindig vonz. Kár hogy a Mi2 sikere után elhagyták az 5" alatti szegmenst...
-
vicze
félisten
válasz
Szirtimorc #21577 üzenetére
Lumigon nagyon igényes jól átgondolt telefon, ha megnézed a t1 és t2 teszteket kevés a rossz szó rá, de ennek megkérik az árát is, remélem azt is nézted.
-
Armahun
addikt
válasz
Egy Galaxy s7 active-t szerintem meg bírnánk szokni.
[link] -
holozis_HUN
addikt
válasz
Erre semmi pénzért nem cserélnék el egy Z1C-t sem
Gondolom semmi szoftveres support, ragyi kamera, ilyenek...
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
Nekem ez teszik, csak hiányolom a Glonass-t, meg a HDMI-t (MHL). Viszont nem nagyobb 5"-nál
-
Az hétszentség, hogy nekem mostanában nem lesz másik állandó telefonom. Nincs a piacon semmi normális 5" alatti telefon. Teszteltem egy Redmi 3S-t, sajnos képtelen vagyok egy 4.7 feletti telefont megszeretni. Pedig MIUI volt rajta...
-
szbxvr
tag
válasz
pirosmajom #21569 üzenetére
Szomorú lenne ha így érne véget...
Az XC a bűnös! -
demars
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #21570 üzenetére
Remélem, meg ugye várjuk majd vissza Wajkot!
-
válasz
pirosmajom #21569 üzenetére
Aggodalomra nincs okod, hisz a Topikgazda kitart a kicsikéje mellett
-
Dino69
aktív tag
Sziasztok.
Nekem is most cserélte a Voda a Z3C-t az X-re, mert még nem forgalmaz XC-t.
Annyira nem b@sztak ki velem, igaz hogy nagyobb, de gond nélkül lehet használni egy kézzel is.
A csere telefon egy M2 Aqua volt, azt hittem hogy azon meghalok, bármit is csinálni, ezért féltem mikor az ügyintéző mutogatta a X-et.
Mondjuk nem remélek nagy supportot az X-hez, de már lassan csak telefonálni kell, így ahhoz nem kell hack,
Egy igen jó társaság alakult itt ki a 2-3 év alatt, félő hogy odaát nem sokan lesznek
További kellemes Z3C használatot, ameddig tart még
-
Sziasztok!
A hétfőn kijelzőfelválás miatt leadott Z3c-t ma cserélték egy Sony Xperia X-re. Nagyon brutál
Érdekes itt a kiosztás.. Mindenki mást kap? -
waccamár
senior tag
Sziasztok! Új, nagyobb SD-kártyát szeretnék tenni a telóban. A mostani kártyámról hogyan célszerű átvinni az adatokat? App-ok vannak áthelyezve a kártyára. Ha szimplán csak gépre felmásolom a kártya tartalmát, és át az újra, az úgy működőképes?
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #21557 üzenetére
Nekem azt hiszem április körül jár le. Mivel hibátlan így marad az biztos. Szerencsére az akkum is jól bírja még.
Ha valami történik vele, sztem behúzok egy muzeális kütyüt. Egyedül a netezés hiányozna, többi sallang nem érdekel. -
válasz
szbxvr #21552 üzenetére
Az a fejezet nem most nyílt meg. Két éve olvasom, már fel sem tűnik, mindenkinek SGS7E-t vagy IPhonet ajánlok és lehet tiplizni.
Nekem lejárt a garancia, úton van az új akku (ha már szét kell szednem), tömítés szett, fedél szett. Ha nem töröm le a jack dugó belsejét, most nem kéne bontani. A sors fintora, hogy nincs elválásom se. -
Lacka89
aktív tag
válasz
holozis_HUN #21555 üzenetére
Úgy érzem sok új XC tulaj lesz mostanába...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #21554 üzenetére
Vagy felmelegíted, majd egy olyan üvegre cuppantható dísszel húzod az előlapot
Észre nem veszik
-
-
PACSA75
őstag
Én nem értek egyes embereket, 2 év után kapnak egy nem túl olcsó vadiúj telefont, és rinyálnak hogy miért nincs újabb 2 év garancia. Úgy gondoljátok hogy ebben az életben vettetek egy telefont és mostmár életetek végéig 2 évente ingyen cserélik majd?
Én így a 2 év elteltével ha kapnék egy új xc t, nagyon hálás lennék, megköszönném, és leszarnám a garancia hosszabbítást. -
szabakaa
aktív tag
Nem tudom, nekem csalódás volt, hogy 1 év alatt behalt a kamera.
-
Wajk
addikt
válasz
sxxorp #21528 üzenetére
az a helyzet, hogy a Z3C méret alatt, körül egyszerűen, nincsen hasonló kaliber, ahogy írtam lentebb.
XC: ahogy írtam korábban. Pont van egy Xiaomi powerbankom, és fogásra pontosan ugyanaz. Az a kissé selymes műanyag. Természetesen aki tokkal használja a telóit annak ez nem gond, de én sosem rakok tokot a telóimra, a Z3C is elkényeztetett a kézben fogott minőségérzetével. A Mi2 is hiába volt műanyag hátlappal szerelve, nagyon jó volt kézben fogni, nagyon masszív érzet volt. Az XC számomra ezt nem adja meg... továbbá nagyobb és vastagabb is
Tudom kis hisztis vagyok, de ez van....
Akksiban elég jó az SE, az iPhone-ok között a legjobb. És megint csak méretben nemigazán van ellenfél és abban a kombóban amit már leírtam párszor, számomra ez megy át most a rendszeren
(#21529) Williamgrant: hát még az is, lehet, de egy kis pihenőnek jó lesz
Az biztos, hogyha a Mi Mix Nano nem fake lenne, vagy valami hasonlóval kijön valaki olyan gyártó aki nekem szimpatikus, akkor sietnék vissza(#21542) demars: ha Nokia, akkor nekem ilyenem lenne
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #21541 üzenetére
?
Nem hinném.Következő fonom. Mindig ilyenre vágytam, ha a sony bedöglik rendelek egyet.
-
-
demars
addikt
válasz
szabakaa #21530 üzenetére
Már írták korábban is: attól, hogy itt több fórumosnak voltak gondjai vele még koránt sem jelenti azt, hogy "tömegesen" sz@r! Nagyon sok Z3C tulaj nem is ismeri ezt a fórumot, ergo nem írja meg, hogy jujj de szupi ez a készülék ( persze az ellenkezőjét sem).
Tény, hogy a kijelző ragasztása fel tud válni, de ezen kívül más "jellemző" hibája sztem nincs neki. Ezzel vagy együtt kell élni, vagy sajnos váltani kell. Minden más funkcióját tekintve tökéletes telefon. -
-
válasz
szabakaa #21530 üzenetére
Ha folyamatosan olvasnád a fórumot akkor tudnád a választ. De jöjjön újra:
Tudsz 5" alatt tisztességes hardverrel szerelt androidos telefont?
Aki bírja a nagyobb méretet, annak volt két éve is bőven jobb alternatívája. Aki pedig nem, az nem nagyon tud mást venni. Az hogy a méret mennyire lényeg, erősen szubjektív dolog, azt vitatni suttyóság lenne hogy ki miért mit érez.
Ha kérdésre van valódi ötleted, oszd meg és lesz mit vennem. -
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #21529 üzenetére
Legyen igazad!
-
szbxvr
tag
válasz
Dr. 444Hertz #21532 üzenetére
Talán a 7.0 az egyetlen plusz amit nyújtani tud, plusz a (még mindig fos) kamera. Meg a nagyobb tárhely. Vannak azért apró dolgok amik pozitív irányba döntik a mérleget.
Az XC meg szerintem a legrondább telefon a sony-tól.(ez szubjektív) -
-
szabakaa
aktív tag
Annyira érdekelne, hogy miért ragaszkodtok ennyire a Z3C-hez. Mindenféle baja van, tömegesen romlik el. Ez annyira jó ajánlólevél, hogy sokatok csakis Sony-t venne ezután is? Tényleg nem értem.
-
-
sxxorp
őstag
Huh... hát ha a technológia is szempont, akkor azt hittem az IOS aranyketrec soha... Egy ilyen, az átlagnál jóval aktívabban/ügyesebben moddoló embert nem tudok elképzelni egy Iphone-nal
Méret: a bennfoglaló térfogat nagyjából OK, de a képernyőarány ? Nevetséges. Mindig kacagtam az iphone-osokon amikor mellé raktam a Razr i-t, majd később a Compact-omat az aktuális Iphone mellé: ugyanakkora, de számottevően nagyobb képernyővel, jóval olcsóbban
Akku: SE vs Z3C
Azért még gondold átEgyébként mi a fő ok, hogy az X Compact ennnnyire egyáltalán nem? Annyira kevés az alternatíva... Kicsit bakelit teste ráadásul talán jóval kevésbé sérülékenyebb &szervízigényes mint a Z3C-é, ami nekem egyik fő problémám.
-
spiky03
veterán
Tudja valaki, hogy a Telenornal hogy van a garancia?
Mennyi időre adják? 1 vagy 2 évre?Köszönöm
-
tutuhawer
őstag
válasz
tutuhawer #21525 üzenetére
Az érdekel még, abban segítsetek, hogy az újabb készülékekre írják, hogy az USB csatlakozó másmilyen, és itt vannak kérdéseim.
Azt akarom, hogy a SONY kontrolleremet csatlakoztatom a telefonhoz, majd pedig egy kábellel tükrözöm a játékot a TV-re. Nem 2-3 kábellel és átalakítóval, hanem pontosan egy darab kábellel.
KÁBEL
Így keresek új telefont és így keresek majd TV-t is, ezért nem mindegy, hogy mire cserélem a telefont. Melyik sony készülékekkel tudom használni ezeket a funkciókat?
Z3 compact az OK, és a konkurencia? -
tutuhawer
őstag
Szevasztok, én épp most jövök a Vodafone-tól a Győr Plazából, és sajnos a Z3 Compactomat javítani nem tudják, hanem adnának mást helyette (újat).
Huavei Nova, Samsung A5(2016) és valami Vodafone készülék közül egy se kell nekem, csak Sony.
Bármilyen Sony Z3, Z5 megteszi, rá is fizetek, vagy valamelyik X-esre is fizetnék is, akármi megoldható
Azt mondják, Z-s már nincsen, de én azért megkérdezem, hátha elérhető valahol ebben az országban.
Ha az új X-es telefonok közül kéne választanom, az Xperia Compactot nem igazán kérném, akkor mit ajánlotok? Mert szeretnék üzletelni a Vodafone-nal , és tudnom kell, mit ajánljak fel nekik.
(csak Sony érdekel, semmi egyéb)
Előre is köszönömszerk: nekem külsőre mindegyik Z és mindegyik X tetszik.
-
Wajk
addikt
válasz
koxkids #21521 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha elfogadod és utána esetleg eladod ha nem jön be. Kivéve ha sok időd van. Van aki kitaposta már ha jól emlékszem, de az a lényeg, hogy a Cordon nem fog pénzt adni, azt tuti, hogy akkor a Vodával vagy a Sony-val kell leboxolnod, akik majd biztos jól egymásra mutogatnak majd
(#21522) sxxorp: nem merem hangosan kimondani, de az alábbi elvárásaim miatt valószínű át kell állnom a sötét oldalra. Méret+Átlagon felüli kamera+Akksi+Bika hardver+Ár:100-150e = iPhone SE
-
Wajk
addikt
válasz
szbxvr #21503 üzenetére
Nem lesz Z3C. Két évig volt a kezeim között, nagyon szerettem. Feleséget nem cserélek, de ennyi idő sok egy technikai kapcsolatra
Az is tény, hogy alternatíva az konvergál a 0-hoz, pedig rajta vagyok a mobilkommunikációs hírközlés ütőerén (Most is a Meizu kiadott egy 5,5 és egy 5,7-es készüléket, vazz...
). A méret és a kamera mellett még az akksi ami fontos nekem. A Sony pedig lépett szerintem egy nagyot előre az X szériával ami a kamerát illeti, remélem nem lesz késő.
(#21519) lamazonia: ez azért elég durva húzás a Sony-tól. Anyagilag is egy merész húzás és az XC renoméjának is szerintem árt egy kicsit, hogy csak így szórják, szerintem. Másfelől persze a Sony-nak meg jót tesz, hogy nem kibujkálni próbál a felelősség alól hanem ilyen elegánsan oldja meg.
-
lamazonia
tag
No, ma én is leadtam szeretett z3c-met cordonéknál. az is lehet hogy örök nyugalomra.
Kijelző leválás, előlapi kamera rotty, x időnkénti random kikapcsolás, és gyenge aksi problémával.
~1 hetet igért az ügyintéző.
(remélem xc lesz belőle) -
rgeorge
addikt
A Z3C-m régóta nincs már használatban, egy hete feltöltve és kikapcsolva tettem el, most 9%-on áll bekapcsolás után. Döglik az akksi, vagy kell egy-két ciklus, amíg beáll az indikátor? Most volt két éves, persze gari már nincs rá. Egyébként gari nélkül mennyi lenne egy Cordon-beli akksicsere?
-
kopida
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos 2 hete nekem is elengedett a kijelző ragasztása ezért múlt hét szerdán beadtam a készülékemet javításra. Ma jött az sms-es, hogy mehetek érte... Nos, én is egy Xperia XC kaptam, töltővel és kábellel, de doboz nélkül.
Mivel olvastam a fórumot felkészültem rá, hogy el kell búcsúznom a szeretett Z3C-től.
Búcsúzóul megosztok egy újraindítás nélküli üzemidőt (ami valószínűleg jobb is lehetett volna, ha nem erőszakoskodik a rendszerfrissítés):
És egy másik képernyőfelvételt:
Üdv:
Attila -
-
szbxvr
tag
válasz
unravel #21509 üzenetére
Szeretem a legfrisebb rendszert tudni a telefonomon. Nekem pont a kinézete tetszik. Meg igazából az üzemidővel sincs bajom, elég jól teljesít. A másik meg, nem tudom visszarakni azt a tetemes mennyiségű cuccomat korábbi főverzióra twrp backuppal. Bootloop lett belőle legutóbb is.
-
-
tomasekbobo
csendes tag
válasz
Williamgrant #21493 üzenetére
Csináltam csavart is a dologba, "más valaki" kérdezte meg. Én csak továbbítottam a hivatalos álláspontot.
-
szbxvr
tag
Haverom Z3C-jén nagyon nehezen kapcsol be a wifi, csak restart után lehet bekapcsolni és akkor lát elérhető wifi hálózatokat. Nem dobálgatja, csak nehezen kapcsol be. Telekomos gyári .291 van rajta. Szerintetek szoftveres bakiról lehet szó?
-
szbxvr
tag
válasz
Williamgrant #21501 üzenetére
Jogos persze, de szerintem Wajk is úgy van vele ahogy valószínűleg a többi fórumos társunk is: a telefon a kisebb nagyobb hibái ellenére is nagyon szerethető készülék, érdemes még foglalkozni vele ( bár ez az én gondolatmenetem). Én szurkolok hogy maradjon a Z3C-nél.
A megérnét akkor inkább úgy mondom hogy érdemes lenne.
Ezen meglepődtem -
ottesz
aktív tag
Nekem szerviz ota össze vissza mutat az iránytű. És a google mappon is. Az iranyt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest