Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Vaku topic
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
Williamgrant #21996 üzenetére
Én voltam a béna
miért nem szóltok
Tud ez majdnem akkora fényt. A zseblámpa fénye viszont kicsit harmatos.
Wajk: ez viszont tényleg nem jó hír. Ilyenkor ragasztás enged el? -
MrChris
nagyúr
válasz
Williamgrant #21996 üzenetére
Az baj. Cserélni kívánt 6 éves telóm (Lg o2x) ⅓ fokozata.
-
-
MrChris
nagyúr
A maximumra húzott fényerőcsúszkán kívül lehet még fokozni a fényerejét? Automata kikapcsolva.
-
japy
őstag
válasz
Williamgrant #21993 üzenetére
Valahogy én is így vagyok sok telefonból lehetne egy igazán jót összegyúrni!
-
Nem vagyok elfogult, nem írtam azt hogy a Z3C szupert gyárt. Azt írtam hogy a rm3s fos, ótvar képeket készít. Aki mást mond, na az az elfogult. Az ájfón SE sokkal jobbat gyárt, de az meg a rendszer miatt nem kéne. Legfőképpen nem emeltem piedesztára az X performance-t, bár szerintem ettől függetlenül az összes Sony körül egy masszív fikakampány lengedezik.
Nekem eddig még egyetlen telefonnal sem volt olyan problémám hogy drága. A ZxC-vel sem vagyok elégedett, egyszerűen nem találok az igényeimnek jobban megfelelő telefont. Ha lesz, megveszem. -
japy
őstag
válasz
Williamgrant #21971 üzenetére
Azért ne legyünk ennyire elfogultak! A két készülék nem egy árkategória! Ajánlom figyelmedbe a Sony Xperia X Performance milyen képeket csinál 250.000-ér.
-
-
MrChris
nagyúr
Ha megjavítják a szervizben a kijelző leválást utánna ez a hiba már nem ismétlődik?
-
-
demars
addikt
válasz
nonosmr #21987 üzenetére
Valószínűleg megsérült a slot. Már régen néztem a videókat de van YT.n szétszedős videó, keress rá hátha cserélhető a slot (vagy benne valami). Ha igen, rendelj hozzá olcsó alkatrészt kintről ( ebay), azután állj csak neki!
Kicsit macerás, de járható út!Na itt egy remek video! Javítható!
-
nonosmr
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy leesett a telom, folia nélkül volt ezért betört a hátlapja.
Most viszont vettem rá újat, és rá fóliát is, viszont mielőtt visszaraknám..
Az sd kártyát sajnos mindig kilöki a telefon, van valakinek ötlete hogy ezt hogyan lehetne megoldani?
Az összefoglalóban a sim kártyás slot-ot említik, de mivel ez nem az, ezért inkább rákérdezek.
előre is köszönöm a gyors válaszokat! -
válasz
pahyjozsef #21985 üzenetére
Jól teszed!
-
pahyjozsef
csendes tag
válasz
Williamgrant #21984 üzenetére
Igen, olvastam kicsit korábban tőled, de inkább bízom a szervizre a gari miatt :-)
Most látom az avatart... Látszik, hogy ritkán írok ide, fel se tűnt :-D -
válasz
pahyjozsef #21983 üzenetére
Akkor tudsz mindent. Amúgy ez kb 250 Ft-ból (anyagár) javítható hiba, de ha garos még jobb.
A nicknevedhez sikerült frankó avatart választani! -
pahyjozsef
csendes tag
Sziasztok,
Sajna nekem is kezd elválni a kijelzőm. A bal felső saroktól kezdődően láthatóan eláll, látszik a háttérvilágítás, a körmöm is beférne alá.
Van még rá granciám szerencsére :-)
Nagyon sokszor le lett ejtve, kapott hideget és meleget is egyaránt. A leejtés alatt nem olyanokra gondolok, hogy 30 centiről az asztalra... Az előző tok fél évig bírta, darabonként letört róla :-D
Egyébként esztétikailag hibátlan állapotban van a telefon.
Szinte minden hozzászólást elolvastam ebben a topicban, már a vásárlás előtt jóval elkezdtem. Tudtam, hogy mire számítsak a telefontól. Hibátlanul tette a dolgát eddig, imádom a mai napig.Atnézem, hogy pontosan mi is a teendő ilyenkor, hogyan és hová kell elküldeni, mi legyen a dobozban, stb...
Pedig szerettem volna a 2. év végén beírni ide, hogy nekem bizony hibátlanul megélte ezt az időt :-)
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz majd az ítélet. -
AtHoS
nagyúr
válasz
demars #21980 üzenetére
A készülék mérete után (130 mm környéki méret tűnik számomra - eddigi tapasztalataim alapján - ideálisnak) a sebesség volt nálam is az első, ami szemet szúrt és kérdéses, bár nem vagyok erőforrásfüggő telefonhasználó, így gondolom az is rendben lenne....de ugye z3c után bizonyára észrevehető a különbség
-
marilllyo
veterán
Sziasztok! Ma reggel vettem észre, hogy a mikrofonnál lévő "porszűrő" kis fólia szerűség kiesett a telefonomból. Találkozott már valaki ilyennel? Lehet kalkulálni a javítás összegére? Gondolom gariba nem fér bele. (Hozzáteszem egy karcolás sincs a telefonomon).
-
demars
addikt
válasz
#35202114 #21972 üzenetére
Gyorsan elolvastam a tesztet. Pofás darab. Ami tetszik, hogy dual simes és kezeli egyszerre a két kártyát (hálózatot).
Amit én néztem anno (ütésálló, vízálló, dual simes) annál váltani kellett és hívást se fogadott amelyik nem volt aktív. Szóval ez tetszik a redmi ben. Sok sikert hozzá! -
-
Viktor77
titán
válasz
unravel #21967 üzenetére
Mert a Xiaomi feleannyiba kerül.
Most RN3 SE-m van, jobb képeket csinál mint a Z3C-m. Éjszaka is. A Coca-cola palack pirosa piros.
De, sajna nagy. Tartalomfogyasztásra nagyon jó, de nem tudok megbarátkozni vele. A MIUI-val sem igazán. A Sony Slimm rom felülete nagyon hiányzik, annyira egyben volt. Billentyűzetnek meg zenelejátszónak is a Sonyét használom.
Mivel hardverben alább nem adnám, így 2-3 hónap és veszek egy X-et.
-
-
-
unravel
őstag
válasz
Williamgrant #21959 üzenetére
A PH Sony ellenes. Néhány sony-s cikknek már a címe is undorító.
-
-
csoki98
tag
válasz
Williamgrant #21948 üzenetére
Bal felső sarok van eléggé elválva, fel le mozog ha nyomkodom
Gari nincs szóval vissza lesz küldve pestre
-
-
Leadtam a mai napon az elvált kijelzős telefont a T-nél, másodszorra garanciás javításra.
Akkor 2 héten belül számíthatok rá, hogy új telefont kapok? -
válasz
#35202114 #21958 üzenetére
Én is abba az irányba mozdultam el, de tátott szájjal bámultam hogy milyen képeket készít. Ezek után ha valaki azt meri mondani hogy a Sony gépei rossz éjszakai fotókat gyártanak, annak kívánok egy Redmi 3S-t!
Nagyobb kategóriás gépek pedig az LTE frekvencia hiányosságok miatt estek ki.
Vissza is telepedtem szépen a Sonyra... -
-
törölt tag
Búcsúzom a csapattól. Örülök hogy itt lehettem. Ma sikerült eladni a telefont. Utód keresés folyamatban.
-
-
jel1
aktív tag
válasz
Williamgrant #21952 üzenetére
Igen.
A keret stabil -
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Kijelzőt hogyan lehet úgy beragasztani, hogy ne álljon ki sehol?
Oldalain középen mindig „felgyűrődik”. -
-
rootmin
tag
válasz
Williamgrant #21937 üzenetére
Én is szeretek barkácsolni, de most örülök, hogy a leírtakat nekem a szerviz megcsinálta.
Írtam a múltkor, hogy a gari lejárta előtt bepróbálkozok: jelentem, sikerült, kaptam új akksit, hátlapot és jack csatlakozót.
(sajna a jack újonnan se olyan masszív, mint ahogy elvárná az ember, de remélhetőleg ez is kibír 2 évet)Mindjárt rakom fel a Slim 5.0-t (mostanában SliMM-en voltam, de visszateszem, kíváncsi vagyok milyen üzemidők jönnek így össze).
Összességében boldog vagyok, ha nem ér semmi baleset (kop-kop...) akkor még jó ideig nem kell komolyan agyalnom a kis Z3C utódján.
-
-
csoki98
tag
Üdv!
Lenne egy olyan problémám, hogy hívásnál elsötétül a képernyő, és ezután addig nem tudok semmit se csinálni és addig nem érzékel semmit se és nem reagál semmilyen gombra a telefon, amíg a másik fél le nem rakja. Másik gond hogy nem működik a GPS se. Gyárira vissza lett állítva a telefon de ugyan úgy megmaradtak a problémák. -
válasz
Májkülnájt #21944 üzenetére
Tudtommal az összes független volt a telekomnál.
-
törölt tag
válasz
Májkülnájt #21944 üzenetére
Én függetlenül vettem. De a honlapon feltüntetik ha az adott készülék az.
-
Májkülnájt
tag
A telekom gyárilag független telókat árult? (Z2ből igen)
-
-
Wajk
addikt
válasz
Williamgrant #21941 üzenetére
tudom-tudom
, azért köszi a leírást. Biztos vannak még akik szeretik és tudják is ennyire szerelni a kis kütyüket. Nálam már a fólia felhelyezése is feszegeti a határokat
-
-
Wajk
addikt
válasz
nem vagy semmi!
-
Ha lett volna mit kihúzni (fekete szalag) akkor lehet megpróbáltam volna.
Szerintem azon készülékek esetében amely már egyszer járt szervizben lehet más típusú a ragasztó.
Az én megoldásom az volt, hogy lassan egy műanyag feszítőt toltam az akksi és az alaplap közé. Annyi előnyöm volt így, hogy azt a ragasztósávot nem is kellett pótolni, simán tettem fel rá az újat. A régi sem sérült.
Ragasztó eltávolításhoz szintetikus szálas fültisztítót használtam.
Viszonylag egyszerűen javíthatónak a Mi2-est, az SGS2-es és egyéb 4-6 helyen csavarral egybefogott, cserélhető akksis telefonokat gondolok. -
Nimda
addikt
válasz
- Az akksi nagyon kapaszkodott az alaplapra.
Elvileg a ragasztót ki lehet "húzni" alóla, te is ezzel a megoldással próbálkoztál?
Amúgy viszonylag egyszerű ezt a telefont felújítani, ha valaki nem akar megválni tőle.Én úgy tapasztaltam, hogy az előlap/hátlap leválása a legnagyobb gyengéje, amit követ az oldalsó usb takarólemez kikopása.Mivel takarítottad le a ragasztó maradékot a keret széleiről?
-
Kedvcsinálónk a mai Z3 Compact DiY szerelésem:
Alap probléma: A jack dugóban lévő egyik réz érintkezőt valamelyik beledugott füles csatlakozója leszaggatta.
Ebayről rendelt alkatrészek: jack dugó (700 Ft), kétoldalas ragasztó szett (700 Ft), zsír új gyári akkumulátor (2500 Ft).
Felhasznált szerszámok, anyagok: 3mm Philips csavarnyúzó (3000 Ft volt szettben, 2 db gitárpengető (szettben), műanyag feszítő (szettben), vákuum tappancs (szettben), infra hőmérő (1800 Ft), hőlégfúvó (4900 Ft - helyettesíthető szűkítő fejes hajszárítóval), egy apró darab 0,5mm vastag kétodalas 3M ragasztó csík, 2 db fültisztító pálcika.
A hátlap felől bontottam (1 percig a szélek 65 celsius fokos hőmérsékletre lettek melegítve), az akkumulátornak semmi baja nem volt elvileg, de ha már bontjuk, akkor érdemes lehet kicserélni. Az egész művelet szétszedéssel, és összerakással együtt kb 2 órámba telt. Ha nem felejtem el a belső keret alatti egyetlen alumínium csavart betekerni, és ezt nem a hátlap felhelyezés előtt veszem észre, akkor valószínűleg gyorsabb lehettem volna.
Szívások:
- Az NFC nagyon kapaszkodott az akksira.
- Az akksi nagyon kapaszkodott az alaplapra.
- Az új jack aljzat kábelének alsó szakaszán nem volt ragasztó csík (valószínűleg enélkül is simán össze lehet rakni, de szeretek pontos lenni) így turkálni kellett mire találtam elég vékony kétoldalas ragasztót.
- A hátsó kamera körüli fém keret sehogy se akart lepattanni, legalább öt percig buheráltam mire lepattant az alsó műanyag fülről.
- Az infra hőmérőbe elemet kellett keresni, ugyanis mint kiderült a kollégák azzal szórakoznak hogy mérik vele a leves, kávé és melegített rántott szelet hőmérsékletét a konyhában.
- A jack dugó kiszereléshez LCD panelig le kell bontani mindent.Minden működik összeszerelés után, majd egy nyomáspróbára beviszem az egyik óráshoz és kiderül hogy sikerült a ragasztásom. Az akksiról majd pár nap múlva tudok nyilatkozni, a LOT száma alapján 2016-os Sony gyártmány, a kiszereltet mellé téve úgy tűnik eredeti tényleg.
Ha úgy venném hogy minden szerszámot csak egyszer használhatnék, akkor is kijött szerszámostól, mindenestől 13.600 Ft-ból, de valójában infra hőmérőm, hőlégfúvóm és szétszedő szerszámaim évek óta vannak. Ha ezt leveszem megállt 3900 Ft-ból az akksi + jack csere, plusz megmaradt egy LCD cseréhez való ragasztó (ezért nem az olcsóbbat vettem hanem a szettet) csíkom, ha esetleg összetörik, csak panelt kellene venni, ha elválik akkor gyakorlatilag semmit. Fő a pozitív hozzáállás.
-
tutuhawer
őstag
válasz
Williamgrant #21935 üzenetére
kitaláltuk, másik számítógépre csatlakozik. A DELL laptopommal van a gond, úgy néz ki
-
válasz
tutuhawer #21932 üzenetére
USB csatlakozót közelről nagy fénnyel világítsd meg és nézz bele van-e szösz vagy kosz benne.
Fogsz egy fogpiszkálót, úgy töröd el hogy szilánkos legyen (tehát legyen egy vékonyabb kiálló szál belőle), és a vékonyabbik felével óvatosan belenyúlsz a csatlakozóba és piszkálgatod, kocogtatod.
Kis szerencsével kiesik belőle egy szösz, rádugod a gépre és minden a régi, ha nem, folyt. köv. -
-
-
tutuhawer
őstag
Szevasztok, USB-vel csatlakoztatnám a telefonom laptopra, és egy ideje valamiért nem érzékeli. Korábban OK volt, aztán egyszercsak nem, többféle kábellel sem. Xperia companion sem érzékeli. A telefonon valami gond lehet , valami ötletetek van?
-
Lacka89
aktív tag
válasz
Williamgrant #21927 üzenetére
Köszi. Megcsináltuk.
-
szbxvr
tag
válasz
Williamgrant #21926 üzenetére
De, stock kernelt downgradeltem vissza sikerrel
Az internetnek hála, rábukkantam .ftf kiterjesztésben 15 megás pakkokban a .291-es és .575-ös buildek kernelére. Egyébként custom romon voltam, az xda-s threadben is írta a fejlesztő hogy egy ota update következtében elszáll a recovery. -
-
-
válasz
Lacka89 #21923 üzenetére
Nem a rom fajtája a lényeges, hanem az hogy Root van-e. Ha nincs, akkor nem tudod kikapcsolni.
1. Jó megoldás: eBayről rendel egy 300 Ft-os ragasztót az LCD és a keret közé, és hőlégfúvó + gitárpengető eszközökkel kb fél órás meló megcsinálni, vagy beadja szervizbe.
2. Megoldás: Root + Xposed + a repóból sensor disabler -
-
szbxvr
tag
Emberek!
Ha flashtool-al szeretném vissza flashelni a .575-ös kernelt akkor lehet valami baja a telefonomnak?
Sajnos valamiért (???) elszállt a root jogom és a recovery-m is, és az 575-ösre lehet csak telepíteni.
Jelenleg a 291-esen vagyok. -
Lacka89
aktív tag
Üdv. Barátomnak is felvált a kijelzője a közelség érzekelőnél. Gari már nincs. Egyelőre még nem viszi szervízbe, ki lehet kapcsolni a közelség érzékelőt gyári romon? Köszi
-
Wajk
addikt
válasz
Greg97 #21919 üzenetére
csekkold a gart, vagy csekkoltasd bent, nem biztos, hogy +2 év gar van még rajta... (csak a biztonság kedvéért)
-
-
Greg97
csendes tag
Sziasztok!
Használtan vettem egy ilyen telót múlt hónapban. Már elmúlt 2 éves novemberben. Megvan minden garanciapapír, azon rajta van, hogy mikor mivel volt szervizben. Októberben fődarabcsere történt, így ha jól tudom, ezzel újra indult a 2 év garancia. Na most az érdekes dolog az, hogy a hátlap egyik széle enyhén mozog, fel van válva a ragasztás, vagy nem tudom. (Jó kérdés, hogy ez hogy lehet, ha egyszer nem rég jött ki a szervizből, ennyire trehányak lettek volna?) A kérdésem az lenne, hogy ha most ezzel a mozgó hátlappal beadnám garanciába, mondhatnám nekik azt, hogy ragaszkodom hozzá hogy ezt javítsák meg, és ne X Compact-ot adjanak? Mert ha XC lenne a vége, akkor inkább hagyom. -
MK VII
veterán
válasz
PACSA75 #21917 üzenetére
Persze, hogy nem olyanok a színek és foltos a kijelző..
Olcsó kínai vacak..
Ezt csinálják a szervizek.. Nem gyárit vesznek, hanem után gyártott kínai fost olcsón. Bejátszák, hátha sikerül elsőre megcsinálni aztán akkor 4x akkora haszon van neki a cserén mintha gyárit tett volna bele.. Ha kétszer visszaviszed még úgy is megéri neki.
Én nagyon sokszor rendeltem után gyártott kijelzőket ebay-ről.. 10-ből 9 rakás szar volt. Tökmindegy, hogy Lumiára, Samsungra, Alcatelre, LG-re, Nokiára rendeltem.. Mindnek elvált az érintője a kijelzőtől és sokkal szarabb volt a képe.. -
PACSA75
őstag
válasz
Williamgrant #21915 üzenetére
Lcd vel együtt lett cserélve, és igen valószínűleg én vittem pancserekhez. Szétvet az ideg, sokkal gyengébb minőségű is (gyengébb színek), 3 szor vittem vissza, vagy felvált a ragasztás vagy árnyak voltak fehér alapon, persze mind 3x eltörték mikor újra levették, amit ők álltak, de ez nem boldogít. Végül a 4 ik verzió maradt, mert már belefáradtam, de szintén látszanak árnyak fehér alapon (az alsó részén). Szóval én tuti többet nem szervizelek telefont (csak ha garis), persze újra hangsúlyozom ez csak az általam kifogott szar szervizre értendő.
-
-
PACSA75
őstag
Egy jó tanács. Ha probléma adódik a kijelzővel és nincs már gari, meg se forduljon a fejetekben kijelzőt (érintő panelt) cserélni. 3 hetes cirkusz után hoztam el a telómat gsm szervízből és még most sem tökéletes állapotban. Soha többé nem fogok telefont javittatni, max garanciálisan
.
-
-
unravel
őstag
Futás közben kicsúszott a pulcsim zsebéből a készülék és hatalmas koppanással ért földet. Ezt a héten kétszer is sikerült megcsinálni. El se hittem hogy semmi baja nem lett a telefonnak.
-
-
Alc
tag
válasz
Williamgrant #21907 üzenetére
Lehetséges! Eddig mindig az lett a vége a próbálkozásoknak, hogy visszakerült valamelyik SliMM rom.
-
-
Alc
tag
válasz
Williamgrant #21903 üzenetére
Megtörtént! Rögtön működött a Youtube és a Chrome is rendesen SliMM 3.8 újratelepítéssel. Viszont mivel Wajk befejezte a SliMM-et, így inkább töröltem a belső tárhelyet és ráraktam az Xperience rom-ot, eddig szépen működik, de majd elválik milyen lesz.
Így utólag is köszönet Wajk-nak a remek munkáért! -
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
Megcsináltam a gyári adatok visszaállítását. Majd nem raktam fel a programokat(facebook, messenger). Csak idokep widget és e-mail van beállítva. De így is 100%-ról 15perc alatt 10%-ot merült úgy hogy nem használtam. Meg ma a zsebemben megint éreztem hogy melegszik és rohamosan csökkent az akksi %.Annyi hogy a munkahelyemen nincs nagyon térerő ezt észrevettem hogy ünnepek alatt nem merült ennyire a telefon, mint most ha dolgozok. De most itthon voltam mikor melegedett és feltöltés után 15perccel 90%-on van.
-
-
Alc
tag
válasz
Williamgrant #21901 üzenetére
Megvolt az is. Gyorsítótár, adatok, utána még uninstall is volt, de nem javult meg.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest