Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
válasz
bokrosolajos #4298 üzenetére
Igen.
Ha valami megáll, majd visszapattan az majdnem duplaakkora hatás a testre...
(egyébként a visszapattanást pont te hoztad fel)A 2 mm-t már nem tudom ki. De ehhez görcsösen ragaszkodni butaság.
Ha egy acélgolyót acéllapra ejtesz, ott ezred mm-ekben kell mérni a lassuláskor megtett utat... (őrült nagy g jön akkor ki)Az autót ne keverd ide!!!!!
Direkt linkeltem a törésteszt technika alapjait. Ott a kocsi 10-20-30 cm-t + a bennülőknek is van mozgástere tesznek meg a becsapódáskor...Ha a mobilod elejted 1 m-ről, akkor az amikor földet ér mm-ben mérhető távolság alatt áll meg. Az nagy erőhatás
(linkelt első videóm, ahol akár meg is mérheted, mennyire nyomódik össze mm-ben a mobil.)(#4299) szekra:
Sajnos nincs itt pont.
Fizika. Olvassatok, és nézzetek. Saját elméleteket felállítani felesleges.Megnézted azt a videót, ahol az 55-ik másodpercnél leejtenek egy Nokia mobilt? Milyen brutálisan hajlik ott minden.
-
szekra
addikt
válasz
bokrosolajos #4298 üzenetére
Ott a pont.
-
bokrosolajos
őstag
válasz
mrlujoak #4294 üzenetére
Ha egy test már visszapattan, akkor az már egyszer megállt, majd visszafelé gyorsulva kezd mozogni. Ergo még nagyobb az igénybevétel.
Eddig arról volt szó, hogy 2 mm alatt megáll. Most meg már arról, hogy ha visszapattan, még nagyobb az erőhatás. De akkor hol marad a hatás-kölcsönhatás? Ha nem adná át az a energiája jelentős részét, akkor pontosan ugyanolyan magasra pattanna vissza,de nem így van, hanem minden egyes pattanás után kisebb magasságig jut, mert állandóan leadja a talajra az energiája egy részét
A másik lényeges kérdés, hogy 60 cm magasságból milyen sebességre képes felgyorsulni a telefon? Magyarországon majdnem 10m/s a G, ami 36 Km/ó. 60 cm-ről jóval kevesebb idő alatt ér talajt, tehát nincs ideje 10m/s-re gyorsulni, tehát a 36-nak töredéke. Ennyit bármelyik kompakt autóval szinte lejátszod, ah álló helyzetből megindulsz.
250G vicc:
a fejünk mondjuk 180 cm-ről kerül a talajra, mert tegyük fel megbotlunk, ha hatvan centire 250G-t számolnánk, akkor azt aránypárba állítva kiderülne, hogy összes esés halálos kimenetelű lenne az emberre nézve.Azért ez nem így van (Szerencsére)
-
mrlujoak
veterán
válasz
darvinya #4296 üzenetére
Jaj, ne ezen akadjunk fenn... (én sem kötök bele az "úgyan az"-ba... ugye?!)
De igen, g. g mint nehézségi gyorsulás.. 9,81 m/s2Egyébként itt az a Nokia teszt videó, amit kerestem.
Ajánlott megnézni, és látni, egy egyszerű leejtéskor is milyen brutális torzulásokat produkál a mobiltelefon teste!!!! -
mrlujoak
veterán
N73 drop test - slow motion (és nem földöz vágják, csak ejtik...)
-
mrlujoak
veterán
válasz
darvinya #4293 üzenetére
A válasz az idő. Bizony bizony ezredmásodpercekig simán felléphet ekkora lassulás.
Ami meg az űrhajót és a vadászpilótákat illeti, ott azt a "kis" G-t hosszú másodpercekig kell tudni elviselniük...Gyakorlati példa.
Egy frontális ütközésnél (50 km/h, 100%-os teljes frontális merev tárgynak) az utasra ható lassulási határok ezredmásodpercekig tartva fejre 80G, agyra 300G!És akkor még nem is kemény felülettel érintkezik a fej.
Ajánlott alap olvasmány...(#4292) bokrosolajos:
Ha egy test már visszapattan, akkor az már egyszer megállt, majd visszafelé gyorsulva kezd mozogni.
Ergo még nagyobb az igénybevétel.
Pont ezen elv miatt nem rugalmas, hanem energiaelnyelő az autó karosszériája. Ha rugalmas gumi lenne, akkor nem elég, hogy lesz az utasokat érintő kezdősebességről 0-ra egy negatív gyorsulás, azaz lassulás, de a megállást követően a maradék energia visszagyorsítaná őket, újra terhelné a benn ülők testét...Szóval inkább hagyjuk a fizikát. Elég csak beismerni, hogy egy készülék leesésekor sokszoros G erő hat rövid ideig a testre...
-
darvinya
titán
válasz
Cho Simba #4290 üzenetére
Fizika vagy inkább csak fika.
Én úgy tanultam G a szabadesés és ezáltal mérhető tehetetlenségi erőt számitjuk.250G lenne akkor még por sem maradna belőle.
Ez atom szintű szakitó gyorsulás.
Egy űrhajó max 10G-vel hagyja el a légkört, ezen felül az ember azonnali eszméletvesztés és a összes vére kitodulna a szervetéből. -
Cho Simba
tag
válasz
bokrosolajos #4288 üzenetére
Urban legend vagy sem.
Gyorsulásmérő van benne és nem sebességmérő. Ha csak 50 centiről esik le és 2mm alatt megáll, akkor az 250G. Na ezt próbáld meg autóval vagy a kezeddel utánozni... -
m.zso
aktív tag
És mi van a vadászpilótákkal ?
-
bokrosolajos
őstag
válasz
cassius.clay #4279 üzenetére
van a készülékben egy úgy nevezett gyorsulás mérő- (..) Ha az elfogadott normánál nagyobb az érték amit a gyorsulásmérő eredmény mutat, akkor nem garizzák a készüléket.
Mekkora Urban legend!
Mennyire is gyorsul fel a telefon 60-70 cm magasságból, amíg nulla nem lesz a sebessége GYK földet ér? Egyszerű fizka!
Mekkorára gyorsul fel a telefon, ha a nyújtott kézzel fogva végzel egy egészséges karkörzést? Vagy mit kezdjenek azok, akiknek nyomatékban gazdag autójuk van? Ők nem kaphatnak garanciális telefont, vagy hogy is van ez ? -
szekra
addikt
válasz
mrlujoak #4283 üzenetére
Csak ez itt a problema h nem a leejtes miatt keletkezett
Az mas kerdes h ok ezt fogjak allitani, amit en tagadok. Mindegy, ha talan viszem is majd gariztatni a repedes okanak azt allitom be mint az erzekelonel, mas eselyem ugy sincs, majd lehet meggyozom oket.
Nem idegeskedek, csak bosszanto h vigyazok ra mint a himestojasra es akkor ez tortenik hala a vekony muanyagnak es a tervezesnek.
-
mrlujoak
veterán
Ez relatív. Kinek mi a nagy.
Milyen felületre esett, milyen szögben, milyen ponton találkozott először a tárgy a becsapódás helyével... Nagyon sok a változó.Éppezért van a garipapíron is, hogy fizikai sérülés miatt keletkezett törés. Tök mindegy, hogy szerencsétlenül esett, vagy ráültél. Eltörött.
Ott törött, ahol a többi peches arc? Nem.
Akkor sajnos nálad a bizonyítási kötelezettség, hogy bebizonyítsd, a gyártó gyártási hibát vétett, és ott is elrepedhet "magától" a készülékház.Csak épp toboroznod kell több hasonló törést is. Amit nagy valószínűséggel nem fogsz tudni.
Míg a garis repedés fellelhető volt több forrásból is, így igen a gyártó fejet hajtott, és kiadta a szervizeknek, hogy azt a törést - csakis azt - garanciális előlapcserével orvosolják ingyen.(#4282) szekra:
Csak mérgeled magad a semmin. Ez évek, évtizedek óta így van(nak).
A törésből eredő kár nem garanciális hiba.A fenti bekezdésekben írtam, hogy bizony kilátástalan lenne a bizonyításod. Az ilyet sajnos be kell nyelni. Egyébként dobhatnál fel róla fotót.
-
szekra
addikt
válasz
mrlujoak #4280 üzenetére
Es szerinted en hogyan tudnam megis bizonyitani? Elkezdhetek veluk vitazni h nem ejtettem le, de leejtetted, de nem, de igen, de mondom h nem.. Az egesz telefon el van vekonyitva nem csak ott felul, ez a resz ugyan ugy a processzor felett van ahol ugyan amnyira kapja a hot. En bizonygatni nem fogok nekik semmit, nem csinalok magambol hulyet szoval kar ezert a mondatert. Ez a rendszer igy ugy sz@r ahogy van.
-
szekra
addikt
válasz
cassius.clay #4279 üzenetére
De epp ezaz, hogy nem is zugott nagyot, reggel agybol nyultam kinyomni az ebresztot es agymagassagbol csuszott ki a kezembol.
-
mrlujoak
veterán
Akkor másképp írom le. Neked kell bizonyítanod, hogy nem ejtetted, le, és ez gyári hiba.
Nekik fizikai sérülés láttán nincs bizonyítási kötelezettségük, mert benne van garancialevélben, hogy fizikai sérülés nem garanciális hiba.
Egy kivétel van, ha a terméken olyan törés van, ami a gyártási hibára eredeztethető. A Te törésed nem az.
A régi arc-oknál fellépő érzékelőablak feletti törés azért garis, mert a tervezéskor az ott elvékonyított részt belső merevítéssel nem erősítették meg, így az hajlamos elrepedni.
(nem minden esetben reped az sem)AZ garanciális hiba. De mivel a te esetedben - hiába ragaszkodsz az ugyanaz az anyag akkor ezt is javítsák - nem ott van a törés, így max csak jópofizva tudod megpróbálni legariztatni, de mint mondtam, nem kötelességük, így ne lepődj meg, ha megtagadják az ingyenes javítást!
-
cassius.clay
senior tag
Nem akarok beleszólni, de ha igazolni kell a döntésüket, mely szerint nem gariztatják, mert leesett a készülék- akkor van a készülékben egy úgy nevezett gyorsulás mérő- gondolom ez ismerős. Nem tudom hogyan ellenörzik a sonynál a gariztatás feltételeit, de iPhone-nál pl van olyan, ha repedt a hátlap és gariztatni akarod, akkor a gyorsulás mérő szoftveresen minden nagyobb mozzanatot, esést dobást rögzit, amit a szervizben kiolvasnak a készülékből. Ha az elfogadott normánál nagyobb az érték amit a gyorsulásmérő eredmény mutat, akkor nem garizzák a készüléket. Mégegyszer mondom, ez csak tipp, azért irtam le, hogyha tényleg nagyot zúgott a készüléked, akkor a fent leirt dolgonak is van esélye...
-
szekra
addikt
válasz
mrlujoak #4277 üzenetére
Azt ne mondd h ok be tudjak bizonyitani h en fel meterrol 1 honapja leejtettem a telefont. Az mas kerdes h lehet h eszuk agaban sincs cserelni, es erre fogjak, de en meg cafolni fogom. Ha meg bebizonyitjak megeszem a kalapom, bar ugyse foglalkoznanak ilyen piti uggyel. Egyebkent meg ugyan olyan repedes ami az erzekelo felett keletkezett a regi arcoknal, ugyan az a muanyag, ugyan abbol a hibabol szerintem, ergo nem mechanikai serules.
Amugy IS miatt sem vinnem meg el, mert akkor azt leszedik es kidobok 8ezer ft-ot.. Ha meg komolyabb lesz ugyis kenytelen leszek elvinni netalantan zsebembe nyulni.
-
mrlujoak
veterán
"Majd ha eldurvulna és végigrepedne, vagy nagyobb lenne akkor viszem gariba."
hmm, próbálod meg gariztatni... Mert ugyebár jelen állás szerint az a repedés, amit Te észleltél nem az a repedés, amit a gyártó gariban javít.
Egyébként igen, vigyáz az ember a dolgaira, de ha egyszer leesik - mert írtad, hogy pottyantottad már le - akkor onnantól rejtett törés/repedés vagy feszültség keletkezhet a burkolaton és az alatt, ami akár később is kialakulhat/válhat látható repedéssé.
Mitöbb, elég, ha leejtés miatt, a burkolatban keletkezett feszültség egy normál téli kinti hőmérsékletről a melegebb szobába lépve akkorára nő, hogy létrejön a hajszálrepedés.
Ez nem a gyártó sara, mert a mechanikai sérülést nem a gyártó vétette...Azért én a helyedben tennék egy próbát, hátha a srácok megoldják, és annak ellenére, hogy nem lenne garis a javítás, mégis kicserélik free...
Vannak a neten lassított felvételek egy-egy telefon leejtésről, érdemes megnézni, hogy a becsapódáskor milyen torzulásokat szenved a burkolat, amit elvileg masszívnak érzékelünk...
-
ferrari1
őstag
Ma sikerült szert tennem egy rootolt .62 re.
Először feltettem Wotan-nal a .42 Generic Trade Central Europe 3-at ( 1246-9356 ). Utána rootoltam zergRush módszerével. Ezekután kizárólag OTA frissítéssel rátettem a .62-t. Frissítés után megmaradt a root. Minden kifogástalanul működik.
Ha volt már bocsánat. Ebben az esetben nem árt az emlékezetfrissítés
-
szekra
addikt
Kepzeljetek epp nezegettem a telefont, es talaltam rajta egy hajszalrepedest mint anno a regi arcoknal, de nem ott, hanem a bal oldali muanyag felso harmadan..
Szerintem az, mert majdnem teljesen vegigfut szelteben ez a kis fekete csik. Eloszor azt hittem vmi kosz vagy hajszal, de megakad benne a kormom, szoval mely. Fehet muanyagon a karc pedig nem lesz fekete. Tervezem h azonnal viszem gariba, szerintetek belemagyarazhatjak h en "tettem tonkre"? Igaz 1x leejtettem de nem lett baja, ez meg most keletkezett. Lehet hotagulastol repedt be.. Mit tegyek?
-
zzola
titán
válasz
Meekrob #4267 üzenetére
Én sokat használom, munkaeszköz. Sok telefon sms és e-mail megy róla. Egy munkaidőt simán kibír.
Nekem egy negatívuma van, kicsit nyekereg a hátlap, de sokan mondják egy zsebkendő darabbal elhallgattatható...
HTC Sensation után semmivel sem lassabb, annak ellenére, hogy ez 1 magos (ARC S). -
Meekrob
tag
Sziasztok!
Telefoncsere előtt állok, és érdekelne a véleményetek. Arc S-ben gondolkodom, tetszik a forma/méret, meg az egész.
Ti ha ma vennétek telefont, vennétek ilyet (ha nem akkor mit ajánlotok) ? Nektek mi az ami kifejezetten tetszik benne? Mi az ami nem tetszik benne?
Köszi!
Üdv
Balázs -
thom79
tag
hi all, volna arra megoldás hogy eltüntessek pár db képet a nagyközönség elöl ugy hogy a galériában ne látszodjon de pl vmi filekezelöben pedig igen..? thx...
-
m.zso
aktív tag
válasz
bokrosolajos #4260 üzenetére
Nagyon egyszerű a recept. Néha csak le szoktad üríteni a telóról a képeket. Minden mentésnél dátummal jelölt mappát hozol létre, legalábbis én így csinálom. Nekem is feltűnt, de nem húztam fel magam rajta. Bár érdekes, h a k750i nem nullázta le a számlálót.
-
Dottore
addikt
Eltűnnek a hozzászólásaim.
Ha moderátor törli akkor szólj ember mi a gond, aztán megbeszéljük.
-
bokrosolajos
őstag
válasz
cassius.clay #4241 üzenetére
cassius.clay:Örülök, hogy sikerült bebizonyítani, hogy egyik SE telefonodnak sem volt baja!
Néhány napja még nagyon biztos voltál a dolgodban:
"Itt biztos, hogy a telefonnal van valami gond, de nem hardveres hibára gondolok, hanem szoftveresre, mivel az előző sima Arc-ommal is ugyanez volt s szitu."
Hidd el, hogy itt mindenki segíteni akart az első perctől!Akkor vissza a kedvencemhez, a kamera témához!
Már az xda-na is foglalkoztak vele. Rossz hír, hogy állítólag a driverrel van a bibi. Jó hír, hogy a kevesebb tömörítés mellett kevesebb színes zaj jelentkezik a kevés fénynél elkapott fotókon.
xda Topik, letölthető fájlokkal
Tegnap fél órát fotóztam és videózta szánkózás közben. Engem meggyőzött a telefon! Végig borús időben, mínusz tizen-akárhány fokban, nagyon jó képeket sikerült lőnöm! Annyit figyeltem meg, hogy meleg tónusú képeket készít, amin -255 +255 közötti skálán a Red channelt -4 és -10 közötti értékkel érdemes lejjebb húzni. Továbbá a telítettséget is -6 -10 között kell picit korrigálni, és akkor kevesebb zaj mellett nagyon jó hatást lehet elérni.
Még egy bosszantó dolog. nem tárolja adatbázisban a sorszámozást. Így ha a letörlöm a fotókat, akkor a sorszámozást az utolsó file nevéhez képest növeli. Ezzel az a baj, hogy ugyanazokat a file neveket osztja ki, amivel egy figyelmetlen pillanatban felülírható egy régebben készült. Ez bizony horror
-
beriv
tag
Nekem is TP-Link van (1043ND) tökéletes vele
-
expander
senior tag
nekem a boltban a tp-linket ajanlottak a cisco helyett, pedig 1-2ezer forint különbseg volt csak közte, attol függ milyen arkategoriaban versenyeznek az ellenfelek, mert mindenhol mas a jo, illetve a lenyeg, hogy legfökebb mire hasznalod.
az meg hogy az ml mercit hasonlitjatok a ford fusionhöz, az pont arrol ad bizonyossagot, hogy az autokhoz nem ertetek... -
Kiskoko
tag
Hol is lehet beállítani, hogy ha csatlakoztatom a fülesem akkor elinduljon automatikusan egy progi?
-
duvi
nagyúr
válasz
cassius.clay #4245 üzenetére
Én is Linksyst ajánlanám mint márkát.
Azon belül meg "csak" pénz kérdése, hogy melyik modellt választod
Persze erősen ajánlott az utánaolvasás, hogy az igényeidnek, elvárásaidnak megfelelően tudjál választani. -
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4245 üzenetére
Ez kb. olyan, mintha azt kérdeznéd, mitől jobb egy Mercedes ML320 min egy Ford Fusion.
Vegyél Linksys-t, az megbízható.
Milyen router-t?
Inkább látogasd meg a fenti topicot.... -
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4243 üzenetére
Nem vagyok mester! Hidd el, én csak jót akarok neked. Vannak olyan dolgok-szerintem-amivel nem érdemes spórolni...
-
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4241 üzenetére
Mondtam, hogy a routered nem a minősége miatt kelendő...
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Dottore #4240 üzenetére
Örülök is neki, hogy jó a telefon, mert nagyon szép és nagyon tetszik, fájó szívvel vittem volna vissza a boltba. Köszönöm a tippeket.
Egy kérdés: G-re állítottam a routert. Tudom, hogy ennek a G-nek is van egy elméleti maximuma, de valahogy nem lehet megoldani ugy, hogy kihasználhassam igy is a 20Mbites letöltésemet? Mert igaz, hogy stabilan, de igy csak 10-11-12-13mBit a letöltési sebességem.. (Tudom, a 20 az eléleti maximum, amit a szolgáltatóm kinál, nem az állandó sebesség, de mixed módban akkor is a speedtest 17-18Mbit-et mért) -
Dottore
addikt
válasz
cassius.clay #4236 üzenetére
Megmondtam vagy nem megmondtam, hogy nem a telefon a rossz?
-
cassius.clay
senior tag
Eddig tökéletesen működik a cucc, pedig ilyenkorra tegnap már rég megbolonditotta volna a routert.
Köszönöm a tippeket srácok! -
maci74
tag
Sziasztok.
Van-e arra lehetőség h. a felkinált Rom frissitést letöltsem valahonnan,s ne kelljen SEUS-al frissitenem?
-
cassius.clay
senior tag
A lényeg: Router frimwarét frissitettem és átállítottam Szimpla G csatornára a bgn mixed helyett.
A frimware frissités annyiban merült ki, hogy újratelepitettem az aktuális firmwaret, mivel a tp link honlapja szerint egyetlen firmware van a készülékhez, nincs még frisebb, igy azt töltötem le és ujratelepitettem.
A készülék pontos tipusa: WR740N v3
Mai napon tesztelem az Arc S-t a routerrel és jelentkezem, hogyan sikerült a dolog.
Pesszimista vagyok, szóval előre is egy kérdés: Mi van, ha még ezek után is ledobálja illetve lelassitja az internetet az Arc S wifin keresztül? -
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4232 üzenetére
Mindegy, lényegtelen. Ebbe nem megyek bele...
-
cassius.clay
senior tag
Miért lenne gáz? fentebb leirtam, hogy nem értek a routerekhez, ezért is kértem segitséget. Miért gáz a mai világban, hogy bevallod, nem értesz hozzá és segitséget kérsz?
A te elméleted szerint,akkor az is ciki, amikor egy ember a felsőoktatásban mondjuk szivsebésznek tanul, de kezdő, semmit sem tud a dolgokról. Gondolkozz már ember, mielőtt ilyen baromságokat beirsz, mert ez a ciki. Egyébként,amint feljebb irtam , már magamtól is megtaláltam a jelszót meg a felhasználónevet, és átállitottam a routert sima G frekvenciára. -
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4229 üzenetére
nick:admin, pass: admin.
De ez elég gáz, hogy nem tudod saját routered címét és adatait.
Lehet nincs baja a telefonodnak, csak be kellene állítani azt a routert... -
m.zso
aktív tag
válasz
cassius.clay #4229 üzenetére
TP-Link Routereknél ez alapértelmezetten jelszó:admin, felhasználónév: admin. A routered manualjában benne van.
-
cassius.clay
senior tag
Sácok! Az első problémám: Beirom a böngészöbe a routerem adressét és egyből kéri is a felhasználónév jelszó párost. De milyen felhasználónév me gjelszó kell neki???
Beirtam azt amit kaptam a szolgáltatótól és beirtam azt is amit én kreáltam a vezetéknélküli csatlakozáshoz. Egyiket sem fogadja el. Akkor milyen felhasznáálónév jelszó páros kell neki???Azt hiszem közben rájöttem. Admin, admin?
-
duvi
nagyúr
válasz
cassius.clay #4226 üzenetére
Pl. innen letöltheted: Update_Service_Setup-2.11.10.7.exe
-
mrlujoak
veterán
válasz
cassius.clay #4217 üzenetére
nah' kicsit elkéstem, de látom kaptál segítséget...
-
Loituma69
őstag
válasz
cassius.clay #4217 üzenetére
router beállítás okosságok [link]
-
cassius.clay
senior tag
Köszönöm uram! Nagyon hasznos tanács,! Holnap végigjátszom a folyamatot!
Egy tipp: Egyébként az LG Arena-nál pont a youtube és pont csak wifin szarAz konkrétan nem a router hibája, hanem a telóé
Akármilyne szoftot teszel rá, az össze ilyen rá
Tudom, mert amikor megjelent, nagy arena fan voltam -
duvi
nagyúr
válasz
cassius.clay #4219 üzenetére
Szia!
Nyiss egy böngészőt és írd be a routered IP címét. (192.168.....) Ezután a bejelentkező ablakban meg kell adnod a jelszavad és már bent is vagy a router konfigurációs menüjében. Itt találod az említett wireless settinget is.
A TP-LINK routerekkel sokaknak gondja volt az előző telómnál is. (LG-Arena) Vagy nem csatlakozott, vagy egy pár perc után megszakadt a kapcsolat. Szerintem ebben az esetben is hasonló probléma lehet. Nekem egy régi Linksys WRT54G routerem van és eddig az összes telóm, laptopom... jól működött/dik vele. A fiam Arc S-e is.
Tényleg nem kritizálásból írom, de egyszerűen nem volt kompatibilis az Arena wifije több olcsóbb típussal.(pl némely: TP-LINK modellel se)
Konkrét idézet az Arena FAQ-ból:"- A Wi-Fi-m nem működik kifogástalanul (youtube is vacakol), vagy pár perc után lekapcsol, van erre megoldás, vagy rossz a készülékem?
- Előfordulhat, hogy 3 Arenából 3 rossz? A fórumtagok szerint nem, valószínűleg router probléma van a dolog hátterében, jelenleg csak a linksys és az asus modellekkel szeret "együtt működni" a készülék, de közösen készíthetnénk egy listát, amiből kiderül kinél, mivel megy: Kiderült, hogy a "mod"-olt szoftverekben, bizonyos esetekben megoldódik youtube probléma, Tessék megosztani a fórumban vagy pü-ben a tapasztalatokat!
#
tökéletesen működik a wireless net over 10 min (c) by fiktív1
Linksys WRT54G/GL
Belkin F5D7231-4
Asus WL520gc
Asus WL-300g
Thomson 780wl
D-Link DIR 300
TP-link TL-WR543G
AirLive (Ovislink) WL-5460AP
Smc WBR14G2 (V10P fölött megy a wifi youtube!)#
megy több mint 10percig, de nincs youtube
TP-LINK TLWR642G
D-Link DI-524#
kevesebb mint 10 perc, de youtube elindul
Belkin F5D7230-4#
kevesebb mint 10 perc, youtube szintén nem jó
TP-LINK TL-WR340GD
Linksys wrt120n
TP-LINK WR542G
D-Link DIR-655 Router" -
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4219 üzenetére
Leírásban megtalálod...
Javaslom, ha ennyire vagy tisztában a router beállításaival, akkor nézz át a routeres topicokba... -
cassius.clay
senior tag
Még sosem frissitettem fw-t a routeremen. Ez a wireless setting hogy jön be? gondolom összekötöm utp kébellel és atelepitő lemezzel amit kaptama routerhez, azon van vmi ilyen cucc? ha kikapcsolom ezt a mixed dolgot, akkor nem lesz semmi gáz a laptopommal? Ugyértem a beállitások megmamaradnak és fel tud csatlakozni automatikusan a eágebben megadott felhasználónév jelszó kombóval? nem kell variálni smemit hogy utána is létesitse a kapcsolatot , ugy mint azelőtt?
-
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4202 üzenetére
Biztos nincsen? fw-t frissítettél már rajta? A mixed mód alapban benne van...
-
cassius.clay
senior tag
válasz
mrlujoak #4215 üzenetére
Látom vannak itt korrekt emberek is. Ilyen jellegű tanácsokat vártam. Nagyon szépen köszönöm. Megpróbálok mindent végig játszani.
Igazából az én gépemen is win 7 Home premium vanés ráadásul eredeti is. Oké 64 bites, de ha a te win 7 home premiumoddal ment akkor az enyémmel is kéne nem?Abban esetleg tudsz segíteni, hogyan lehet beállítani, hogy a router csak G-n üzemeljen, illetve hogyan lehet magát a routert frissíteni? ( ezeket sajnos nem tudom, router témában laikus vagyok)
Előre is köszönöm, ha tudsz segíteni!Zolar: Biztos, hogy a router lehet a ludas, mert mondom két xperia Aerc-al is ezt játszotta,é s mint te is mondtad, elég nehéz két ugyanolyan modellt kifogni ugyanazzal a hibával, ráadásul úgy, hogy mindkettő telefon 1-2 hónapos volt, szinte teljesen új.
Még egy kérés: Tudtok esetleg egy linket adni, honnan szedjem le a legfrisebb SEUS verziót? ( tudom kerestem google-val, de nem találtam egyértelmű választ)
-
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4214 üzenetére
Szerintem ebbe ne menjünk bele...
Itt is igaz, mint mindenre-általában-olcsó húsnak ....De ettől függetlenül így tesztelés nélkül-másik routeren-lehetetlen megmondani, melyik elem a hibás.
-
mrlujoak
veterán
válasz
cassius.clay #4208 üzenetére
Azért kell egy másik gépen is megpróbálni, mert bizony van, hogy a SEUS az azonosítás után felajánlja a legfrissebb szoft - ami a telefonon is van - újrahúzását.
Pl, nálam is, Win7 32bit HomePremium
Ami meg a routert illeti, bizony van egy-két router, ami nem csíp pár modellt - a modellekbe pakolt wifi-t...
Az esetek nagy többségében - főleg a bgn-es routereknél - elég volt egy beállítás, hogy csak g-n legyen, de többnyire a router frissítése is gyógyír volt a problémára.Ezeket kell végigjátszanod, mert bizony az a router nem szereti az arcban lévő egységet.
Még mielőtt kikiáltaná valaki, hogy desz@r ez, vagy az, megemlítem, hogy minden gyártó esetében előfordulhat ilyen, vagy hasonló kompatibilitási differencia. Legyen az a gyártó a router, vagy a mobil eszköz...
-
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4211 üzenetére
Nem azért elterjedt, mert jó, hanem azért, mert olcsó. A kettő között óriási a különbség...
De ha a véleményemre vagy kíváncsi: igen, sz@r... -
cassius.clay
senior tag
válasz
bokrosolajos #4210 üzenetére
Kilőttem a torrentet is. Egészen addig lassú amig ujra nem inditom a routert.
Bocs a duplázásért, kiment a fejemből a szerkesztés gomb.
A laptop lelassitást ugy értem, hogy laptopon is belassul az internet. -
bokrosolajos
őstag
válasz
cassius.clay #4198 üzenetére
Lelassította a laptopot ???
Ilyen hibával én még nem találkoztam. Eddig tökéletesen és gyorsan működött mindenütt, ahol Wifit használt.
Torrentet nem futtatsz közben? -
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4208 üzenetére
Már meg ne haragudj, de hibát nem lehet kizárni egy gépen.
A routerről meg annyit, hogy sajnos ezt a típust nem nevezném annak. Egy Cisco (Linksys) az már router... -
cassius.clay
senior tag
Pont ezaz, hogy nem sok esély van rá.A routerem tipusa TP link WR 740N
Nem értem, miért kéne más gépéről frissitenem a szoftvert?
Már mondtam nem a SEUS-al van gond. Fel lett telepitve normálisan a gépre. Elindul. Érzékeli a telefont. Kiválasztom a megfelelő telefont. Minden lezajlik, de a végén kiirja, hogy a legfrisebb szoftver van a telefonomon és nincsen semmilyen egyéb gomb , csak az, hogy befejezés. Nem tudom már másképp leirni. A szoftver ugyanezt fogja csinálni más gépen is, nem? Nem hiszem hogy egy másik gépen lesz ujratelepités gomb az enyémen meg nincs.
Mi a legfrisebb SEUS verzió és honnan tölthetem le? Ezt még megpróbálom.Jah és egy érdekesség. Most megint belassitotta a routert a teló. nem reseteltem, direkt igy hagytam. Speedtesten megmértem az egyébként 20/10 mbites net sebességét. A letöltés lement 200 kbit-ra, de a feltöltés érdekes módon 10 mbit körül van, tehát az jó. Ez a hardveres hibát elméletileg kizárja. Valami más gond lehet.
-
zzola
titán
válasz
cassius.clay #4206 üzenetére
Szerinted mennyi esély van rá, hogy 2x hibás készülék kerül hozzád, ugyanazzal a hibával? Milyen routered van? Szoftverfrissítést próbáltál már más gépén eszközölni?
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Dottore #4205 üzenetére
Ez teljesen feleleges. Biztos, hogy más probléma van. Csak, hogy pár telefont megemlitsek,amivel hiba nélkül működött a router és minden egyéb is:
Galaxy S, Galaxy S2, iPhone 3Gs, iPhone 4, HTC Desire HD és ezek még legalább vagy 50 féle tipussal.
Itt biztos, hogy a telefonnal van valami gond, de nem hardveres hibára gondolok, hanem szoftveresre, mivel az előző sima Arc-ommal is ugyanez volt s szitu. -
Dottore
addikt
válasz
cassius.clay #4204 üzenetére
Akkor sajnos nem tudok segíteni.
Valami talán a gépeddel nincs rendben. Ebben az esetben én újratelepíteném. Illetve visszaállítanám a Windowst egy olyan állapotra ahol nincs semmi SE driver vagy program. Már ha van mentésed.
-
Dottore
addikt
válasz
cassius.clay #4202 üzenetére
Talán kiírja, hogy nincs frissítés de tudod folytatni és az lesz az újratelepítés. Nem emlékszem pontosan.
-
Dottore
addikt
válasz
cassius.clay #4197 üzenetére
Nekem az volt a wifivel, hogy minden telefon hibátlanul ment kivéve egyet aminél máshol nem jelentkezett a probléma. A router titkosítását kellett átállítanom utána jó lett. Ha jól emlékszem a WPA2 Mixed Mode nem tetszett neki.
A SEUS megkérdezi, hogy mit szeretnél tenni ha nincs elérhető frissítés. Tudod újra telepíteni is. Figyelmesen nézd végig. Nem otthon vagyok nem tudom megnézni neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Whisky topik
- Tárhely szolgáltató választás
- Asustor NAS
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPHONE 12 64GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- iPHONE 14 256GB MIDNIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Samsung Galaxy S22 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 8T 4/64GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest