Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- ASUS notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
Tudnátok ajánlani nekem bevállt, minimalista fekete témát? Egyet, amit találtam, majdnem jó, de a lehúzott értesítősáv és az azon található érteítések háttere is fehér marad - elég gagyinak hat így...
Köszi! -
Teal'C
veterán
-
tylerddd
veterán
Mennyire lehet valós a január 15?!
-
apaszka
veterán
-
Nigér
őstag
Sziasztok!
Rákerestem, de nem találtam az euroshopmarketről semmit a topikban.
Valakinek volt esetleg biznisze velük, megbízhatóak...?
Náluk úgy tűnik, egész jó áron van a készülék."Minden termékre teljes körű gyári garancia, országon belül."
Köszi a választ, boldog új évet nektek!
-
válasz
cybermano06 #6373 üzenetére
Csak a Telekom ad 2 simeset a szolgáltatók közül.
-
cybermano06
csendes tag
válasz
thedarkfox #6372 üzenetére
-
thedarkfox
senior tag
válasz
cybermano06 #6371 üzenetére
Nem. Hardveresen is más.
Nekem vodás 1simes. -
cybermano06
csendes tag
Hali! Adott egy Telenor-os Note 9. Sajnos nem dual SIM. De vajon csak a Sim tartó a különbség? Ergo veszek egy dual SIM tartot, az megoldás?
-
thedarkfox
senior tag
-
apaszka
veterán
A Bixby nyelvtudásán gondolkodtam,és persze a Google aszisztens támogatásán is.
Aztán mondom megnézem a samu hazai oldalán a lehetőségeimet! Régen voltak dolgaim regisztrálva,mint a 2 Note készülék,a hűtőgép és a takarítógép .
Most ugye ez sincs.De nézem a szép magyarsággal Magyar segítséggel fordított honlapot.
Ez mit jelent? -
Mániákus mérő, szerszám- és műszerfetisiszta vagyok. Komoly önmegtartóztatásra van szükségem ahhoz, hogy ne tapsoljam el egy autó árát ilyen célokra.
Az USB-vonalon egyébként hiába mérnék, az okosságok belül történnek, és a dróton befolyó áram jelentős része nem az akkuba jut, hanem pl. elmelegszik.
MaCS
-
ToomyC
aktív tag
válasz
thedarkfox #6364 üzenetére
Keveslem ....
, na jó nem is...
-
Ez sem teljesen korrekt megfogalmazás. A LiIon akkuknak tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha sűrűbben töltenénk őket, kb. 3,92 volt töltőfeszültségig, de nem feljebb. Innentől ugyanis 0,1 voltonként kb. megkétszereződik az igénybevétel.
A mondat helyesen mondjuk úgy hangzana, hogy "ha például egy telefont naponta teljesen feltöltünk, akkor két-három év alatt jó eséllyel a kapacitás a névleges kapacitás 20-25 százalékával fog csökkenni."
Ez egyébként igaz lehet arra az optimista esetre, ha egyébként nem sütjük meg az akkut (vö. gyorstöltés, Qi-töltés és egyéb hőhatások), és ugyan teljesen feltöltjük, de aztán le is vesszük a töltőről.
MaCS
-
Sajnos nem igazán pontosak az értesüléseid.
Az, hogy az adott gyártó hol határozza meg a 0-100% szinteket, valóban nem teljesen egzakt paraméterek mentén történik. A gyártók sajnos kétszeresen is abban érdekeltek, hogy ezek a lehető legjobban kitolt értékek legyenek, ebben a Samsung pedig valahol az élen jár, a felső értéknél mindenképpen.
"Mellesleg a lehető legrosszabb amit egy li akkuval lehet tenni az a csepp töltés nem véletlenül 5Volt 2Amper a lassú töltés."
Olyannyira a legrosszabb a csepptöltés a lítiumakkuknak, hogy konkrétan nincs is ilyen töltési fázis.
Az pedig, hogy a "lassú töltés" 5 volt 2 amper lenne, nem igazán értelmezhető. Az alapfázisban ugyanis állandó áramot és ennek megfelelően emelkedő töltőfeszültséget kell alkalmazni, ami kb. 70-80% töltöttségig tart. A második, általában zárófázisban viszont megfordul a logika, és nagyjából tartott feszültség mellett csökken az áramerősség, egészen a teljes töltöttségig, amit jellemzően a névleges áramerősség 3%-nál állapítanak meg.MaCS
-
ToomyC
aktív tag
Nektek pitén milyen a térerő? Mint ha gyengébb lenne nálam...
-
Teal'C
veterán
Idézet akku elhasználódás:
"Az akkumulátorok élettartama elsősorban attól függ, hogy mennyire intenzíven használjuk a készülékeket; ha például egy telefont naponta töltünk, akkor két-három év alatt jó eséllyel a kapacitás a névleges kapacitás 20-25 százalékával fog csökkeni. Egy táblagépnél vagy egy olyan notebooknál, amelyet otthon folyamatosan a töltőn tartunk, sokkal lassabb lehet az elhasználódás mértéke."
-
Teal'C
veterán
válasz
MaCS_70 #6354 üzenetére
Igen jól gondolod orvosolták méghozzá úgy hogy te mint felhasználó amit látsz 0% illetve 100% az nem igaz az egy meghatározott érték ami a biztonságos zónákon belül van és nem károsítja az akkut.
Mellesleg a lehető legrosszabb amit egy li akkuval lehet tenni az a csepp töltés nem véletlenül 5Volt 2Amper a lassú töltés. Pl egy pc normál 500-800 mA usb tönkreteszi az akkut erről is készült elég sok tanulmány. -
fRooStzzZ
senior tag
-
Persze, tudom, hogy nem az én egyszemélyes, egytelefonos példám a lényeg. Azt viszont történetesen kénytelen vagyok tudni, hogy még a Note9-ben használt, viszonylag új konstrukciójú akkuk számára is komoly élettartam-csökkenést okoz mind a gyorstöltés, mind pedig a Qi-töltés -- és sajnos a Samsung szerinti 100%-ra töltés és a töltőn hagyás is, bár ez utóbbinak a hatását talán már mérsékelték.
MaCS
-
válasz
tucsok. #6304 üzenetére
Én egy kicsit félek ettől a vezetéknélküli és/vagy gyorstöltéstől, különös tekintettel arra, hogy az akkumulátor igencsak belenőtt a készülékházba.
Van némi fogalmam a lítiumos akkuk lelkivilágáról, és ez éppen nem nyugtat meg.
Eleinte hülyeségnek tartottam, hogy a Qi ártana az akkunak, aztán a gyakorlat sajnos rám cáfolt -- pedig gyorstöltésről szó nem volt!
Eddig még soha, semmilyen készülékemben nem cseréltem akkut, 10-15 éves darabok működnek gyári akkumulátorral, van, amelyik tíz éve napi használatban -- igaz, odafigyelve, jellemzően 20-80% töltés között tartva.
Kivétel a Note4-em, ami viszont Qi-vel töltve másfél évente leamortizálta az akkuját. A harmadik akku már csak vezetéken kap töltést, és egyelőre nem mutatja az öregedés jeleit, amit ilyen korban az előző kettő már nagyon durván jelezgetett.
Mindennemű marketingduma ellenére a gyorstöltés eleve durva gyomros a lítiumakkuknak, a Qi meg egyszerűen kívülről melegít, nem kicsit.
Szóval csak vigyázva.
És ha már itt tartunk: az USB-csatlakozó kényes pont, eddig nálunk a Samsung telefonok felénél cserélni kellett, még garanciában (ezért örültem eredetileg a Qi-nek). A megoldást a mágneses közbenső csatlakozóban látom, amiből viszont tucatnyi. egymással formailag véletlenül sem kompatibilis verziót látok. Van esetleg bevált változatotok?
Boldog Új Évet mindnyájatoknak!
MaCS
-
TODI1111
veterán
Most kapja a 2018-as év utolsó töltését a készülék, utána lassan készülődni kell az estére.
Minden kedves fórumtársnak Békességben, Szereteben, Gazdagságban.......... na és persze stabil pie-ben gazdag új évet kívánok. -
ToomyC
aktív tag
Próbálnám feltenni, de a második update nem akar felmenni sd card aborted vagy mi ...
-
Teal'C
veterán
válasz
thedarkfox #6343 üzenetére
És a telefonnal mit csináltál
-
Anulu79
addikt
válasz
thedarkfox #6281 üzenetére
Ez majd az új rendszerben lesz benne?
-
Teal'C
veterán
válasz
thedarkfox #6337 üzenetére
Azt figyelted hogy a dolby külön kapcsolható a készülék, a headset és ezt nem próbáltam de valszeg bluetooth on is.
-
Teal'C
veterán
BETA4 ZRLT
-
apaszka
veterán
[link] pie használók ezt az ingyenes appot próbáljátok ki!
Állítólag jól működik a 9 en is, és ingyenes.Teal'C
6329Akkor itt a végleges is hamar ota-n.
S9+ nál is a negyedik után jött ki. -
Teal'C
veterán
Hamarosan jön a Beta4 update.zip
-
csuzso72
tag
válasz
tucsok. #6308 üzenetére
Szia! A telefonhoz adott gyári töltőfejjel nekem sem tudja a vezeték nélküli gyostöltést. Kicseréltem azt a töltőfejet egy hama gyorstöltő fejre és megjelent a vezeték nélküli gyorstöltés is.
Ilyen töltő.
Tökéletes. De én is reklamáltam az eladónak, hogy ez nem is gyorstöltőmég szerencse, hogy másik fejjel kipróbáltam.
-
-
Teal'C
veterán
válasz
apaszka #6317 üzenetére
A UPC előfizu a belépési kód miatt kell. Az ünnepek alatt Digis wifin néztem a Horizont Apóséknál, de néztem már Telekomos wifin is, meg Telenor 4g-n.
Amúgy a Telecom ip szaránál minden jobb. De azért a Digi a nyerő mert ahhoz nem kell box meg ci kártya stb... De sajna nálunk nincs Digi a 7-ben.
-
apaszka
veterán
-Tv go / Telekom
-Horizon Go / Upc
Mindkét szolgáltató adja a tévézés lehetőségét de csak saját hálózaton megy mint mondod.Sajnos nem lehet keverni. Régen upc-s voltam, aztán jöttem a Telekomhoz.
Tv nézés téren az Upc jobb volt szerintem
Itt néha vacakol amit mondtak mások. -
keccsa
aktív tag
válasz
icecave #6314 üzenetére
El van cseszve ez a TV GO. Egy hülye Huawei algoritmust használnak hozzá, ami már nem enged semmilyen képernyőtükrözést (a DEX is az a szemében), csak a királyi adók esetében. A kereskedelmi adók műsora csak a készülék kijelzőjén jeleníthető meg, illetve nem fut rootolt készüléken sem. Mondjuk elég sokszor hibázik, mert pl. a szintén telekomos és szintén Huawei(?!) készüléken sem mennek a kereskedelmi adók. Mindezt pár frissítéssel ezelőtt óta csinálja ez a nyűves TV GO...
-
vferi90
tag
válasz
thedarkfox #6307 üzenetére
Meg van a hiba, végül is én szúrtam el. Ugyan be van kapcsolva a biztonsági mentés, de az a telefon csak akkor végzi el ha Wifi-re csatlakozik. Nekem meg korlátlan mobil netem van, így soha nem használtam a wifit ezen a készüléken...
-
Teal'C
veterán
válasz
tucsok. #6308 üzenetére
Milyen töltőt használsz hozzá? Dugd a gyári tőltöre ha nem azt használod. Nem kell 100% ra tölteni csak legalább egyszer gyorsan kell vezeték nélkül tölteni, ha vastag tok van a telefonon az bezavarhat. De mindenképp a gyári töltővel vagy olyannal ami tud 9v 1,67a töltést.
-
vferi90
tag
válasz
thedarkfox #6307 üzenetére
Nem kapcsoltam ki, legalábbis szándékosan nem. Még Note4-nél szoktam rá a felhőre, azóta minden szinkronizálva van. Szerencsére több helyre is, így a fotóim és a fájlok megvannak one drive-on. Onnan kellene ezket valahogy visszatölteni a galériába
-
vferi90
tag
Sziasztok!
Ma csináltam a Note9-egy factory resetet. Nos ezután az történik, hogy nem történik semmi. pontosabban semmit nem állít vissza a telefon. Ezelőtt soha nem volt ilyen problémám, reset után beléptem a Google és a Samsung fiókba, és szépen mindent visszaállított, ahogy annak lenni kell. Most semmit. Nem tud letölteni semmit, mint ha nem lenne internet kapcsolat, miközben a böngészőben betölti az oldalakat. Sem Wi-Fi, sem mobil neten nem történik semmi. Fura, hogy a Samsung accountál fel sem ajánlja a Note9-et, mint korábbi eszközt, hogy onnan állítsa vissza az adatokat. A fényképem is csak augusztus 26-ig vannak meg(ekkor váltottam s7E-ről Note9-re) Valakinek valami ötlet, hogy mi tévő legyek?
-
válasz
thedarkfox #6297 üzenetére
Csak a navbáros esetben működik, ha sima gestures van, akkor nem.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Jövedelem
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ASUS notebook topic
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest