- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma99
aktív tag
válasz B.Ricsike #4299 üzenetére
Igen, szerkesztésre jól használható. Azért nagyon nagy exceleknél meg-megröccenhet. A torrentet már másnál is láttam és biztos lehet mögötte logika, de telefonnal nem értem minek, illetve egy ilyen telefon mellett és nem megsértve sem téged, sem mást, de elfér egy spotify+netflix/go előfizu.
-
B.Ricsike
őstag
Sziasztok.
Nagyon megtetszett a telefon! Eddig tabletben gondolkodtam, hogy kiváltsa a Laptop-omat is, de most a DEX miatt nagyin elgondolkodtam, illetve, fő szempont, hogy lehessen rajta rajzolni és felméréseket csinálni, amihez így nem kell egy nagy tablet-et állandóan magamnál tartani.
Kérdésem, hogy általános felhasználásra, Word, Excel, PDf-ek olvasása/szerkesztése, emailezések, esetleg torre*t-ezésre, használható így asztali módban a telefon? -
nagyúr
Gyári visszaállítás után érdemes egy wipe cache, mielőtt rárakom a backupot? Utána is?
[ Szerkesztve ]
-
Hitch
senior tag
Telenor sem kapkod....
-
Dave69
tag
Nem nagyon jön a novemberi frissités a vodára....
Az élet olyan, hogy mindig másképp történik minden, mint ahogy elgondolta előre az ember.
-
legenda
válasz mézespálinka #4286 üzenetére
Szia,
Van rá opció: Beállítások -> Képernyő lezárása -> Biztonságos zárolás beállításai -> Automatikus lezárás: x másodperc elteltével vagy azonnal
Az Automatikus lezárás alatt lévő Bekapcsolás gomb azonnal zárol opciót ha aktiválod, akkor manuális lezárást követően is azonnal kér azonosítást a feloldáshoz.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
válasz tylerddd #4285 üzenetére
Az enyém, lassan egy hetes, tényleg eszelősen jó az üzemidő, jobb mint amire számítottam, ez az amire már tényleg azt mondom, hogy elég . Érezhető a fejlődés sokmindenben, a sztereó hang nagyon tetszik(egy yt videó is egész más) , a hátlapot végre nem kell kopogtatni, hogy a kamera fókuszt találjon.😉👍Eddig minden ok. Néha apró röccenések vannak de amúgy szoftveresen is ok. S8p után elégedett vagyok. A szögletes forma és a súlya miatt sokszor a a Note4 jut eszembe róla.
[ Szerkesztve ]
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
A kijelző lockolása után kb. mennyi idő amíg újra azonosítást kér a telefon az unlockhoz? (akár biometrikus, akár pin akár ujjlenyomat). Feloldom, lockolom, kb 20mp után újra feloldanám, de letakarom a biometrikus azonosítót és simán unlockolja a készüléket egy natúr swiper-ra. Van esetleg erre valami beállítás?
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Száguldo #4278 üzenetére
Nálam 6:30 volt a csúcs, de akkor még volt benne ~20%. Nekem egyértelműen nem volt még ilyen akkuidővel rendelkező telefonom. 16-17 óra körül ~75%-kal jövök haza úgy melóból, hogy semmilyen szinten nincs visszafogva (push ahol van, értesítések, helyzet minden jön alapból, 4G/wifi végig), egyedül a fényerő van automatán. Hétvégén, amikor egyértelműen többet ba**tatom se tudom lemeríteni egy egész nap alatt, akkor is bírja lefekvésig
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
baladam86
aktív tag
válasz Száguldo #4281 üzenetére
Az elején egy kicsit csalódott voltam a Note 9 üzemidejével kapcsolatban, ami mára napra teljesen megváltozott.
Adj egy kis időt, és nagyjából a 10-ik teljes feltöltés után fog az akku teljesen beállni.
Nagyban befolyásolják a felhasználói szokások, de videózással/netezéssel simán meglehet a 8-10 óra, erőforrás igényes játékkal viszont előfordulhat a 3-4 óra kijelző idő.
Nekem pont most volt 6 óra kijelzőidő 2 nap használattal, nekem már ez is bőven megfelelő, egyáltalán nem aggódom, hogy tölteni kell, és hogy lemerül, mert jobban bírja, mint ahogy azt várni lehet.
SIISIIIS4Note3Note4Note9S23Ultra
-
Anulu79
addikt
Olyan hivatalos oldalt keresek ahonnan gyári Samsung romot lehet letölteni. Nem a Note-ra kéne. A Samfirmware-ről nme akar elindulni.
-
legenda
válasz Száguldo #4278 üzenetére
Szia,
Üdv itt, használd egészséggel az új készüléket!
Akkumulátoros időben mérvadóan jobb a Note9, illetve a toll is több extrát nyújt, amellett jobb a kamera, meg a 8.1, az ujjlenyomat-olvasó, a hang (sztereó előlapi), továbbá néhány olyan fejlesztés is van, amit részben csak papíron jobb, mert kihasználni nem nagyon lehet, de gyorsabb például a 4G+ modul is.
Ha 64 GB-ról váltottál, akkor alapban dupla a tár is.
Ezek mellé ha nézem még, hogy erősebb a SoC is, akkor pláne megéri váltani, szerintem legalábbis.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Száguldo
aktív tag
Üdv mindenkinek Note 8-ról váltottam remélem megérte. (akku idő?)
-
törölt tag
válasz mézespálinka #4268 üzenetére
Sajnos kevés app támogatja. Ráadásul csak 1* fut körbe a fény, így nem sokat ér szerintem...
-
mézespálinka
senior tag
válasz tomee007007 #4271 üzenetére
Fú én pár hete még s6-on már leálltam a hangoutsal. Üzenetek akár szöveges akár képes annyit csúsztak hogy hihetetlen. Átálltam whatsappra. Slusszpoén: ha elkezdtem a bejárati ajtónál induláskor még wifin üzenetet gépelni, majd 1 emelettel lejjebb nyomtam a küld gombra, amiko ra wifi már nem volt elérhető, de a mobilnetre még nem váltott át, úgy lefagyott az egész hangouts, hogy az üzenetet a készülék újraindítása után SEM Küldte el, de mikor a wifire hazaértem, akkor megjelent!
Képekről ne is beszéljünk... elengedtük a hangoutsot. -
tomee007007
őstag
válasz mézespálinka #4270 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy azért van valami optimalizációs probléma, mert a Hangouts nem csak hogy nem kapcsolja be az edge világítást, de még csak a képernyőn az üzenetet sem jeleníti meg, hiába van bekapcsolva az értesítéseknél a zárolt képernyőn való megjelenítés
-
mézespálinka
senior tag
válasz tomee007007 #4269 üzenetére
Áh értem. SMS, Whatsapp,-ra szerettem volna. Gmail, messengert nem találtam. A lényeg, hogy nem a készülékben van a hiba
-
tomee007007
őstag
válasz mézespálinka #4268 üzenetére
Sajnos attól, hogy bekapcsolod, van pár alkalmazás, amivel nem működik... nálam ilyen pl. a Hangouts, de a gyári email kliens és az sms-nek mindenképp működnia kell, sőt ha jól emlékszem a whatsup-al is.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Edge értesítés (amikor a képernyő széle világít) be van állítva, de mégsem működik. Van esetleg tipp, hogy miért nem? (az alkalmazások, amiket akartam hozzá vannak adva. mégis csak a sima led világít értesítés esetén. Igazából tudok élni nélküle, csak kíváncsi vagyok!)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
pitweiler
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene aki használ Nova-t.Ha a képernyő zár aktív akkor nem működik az intelligens feloldás illetve az ujjlenyomat sem csak a pin kód. Ezt belehet valahol állítani vagy felejtős? -
törölt tag
Esetleg, tudja valaki, hogy zárolt kepernyőn a legyintés működik e(értesitések megtekintése céljából 🤣) , és ha igen merre találom.
-
Dave69
tag
esetleg valaki tudja hol tudom beállítani hogy a betűknek más formájuk legyen ? régi samuknál tudtam hol van de itt nem találom sehol pedig pár tagnak már láttam hogy meg változtatta
Az élet olyan, hogy mindig másképp történik minden, mint ahogy elgondolta előre az ember.
-
TODI1111
veterán
válasz #24536576 #4247 üzenetére
Nálam például abban is előnyt élvez az aquamail, hogy sokkal jobban személyre szabható. A ne zavarj üzemmód a telefonoknál általában csak a hívásra és sms-re korlátozodik, de én nem szeretem ha éjszaka más miatt jelez a készülék (hang, rezgés vagy villogás). Az aquamail-ben például be tudom állítani, hogy este 22.15-től reggel 5.15-ig ne szinkronizálja a leveleket.A gmailben például ilyen beállitást sem találtam.
Beállítási lehetőségek tárháza található az alkalmazásban[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hogy a szemem nem égette ki, köszönöm szépen. Hiába na, ezért kell a fórum. Igen, én is a PRO-t használom, megvettem, mert nagyon jó kis program szerintem. Akkor így már nem lesz semmi gond és ezt mindenképp jó tudni, mert ha megjön a pie, biztosan fogok egy gyári visszaállítást csinálni.
-
nagyúr
válasz #27439616 #4241 üzenetére
Be van kapcsolva, köszönöm.
Törölgettem pár appot, leszedtem a nova-t, most úgy tűnik, meg is szűnt a dolog.
pleslie82: Az szívás, bár nem nagy para beállítgatni, de az aquamail-t igen, és nincs benne külön backup, mint a nova-ban. Mást nem tudtam egyelőre, fogtam, és leprintscreenelgettem a beállításokat. Biztos, ami biztos.
Shotcut maker-el megcsináltam ugyanazt a mobilhálózat beállításokhoz ugró ikont, amit Nova-n is, még azt kellene, hogy egy ilyen ikonnal a kábeles gyorstöltés kapcsolójához ugorjon,de ezt eddig nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
pleslie82
tag
válasz icecave #4240 üzenetére
Ez az Android legnagyobb hátránya szerintem. Backup-ból visszatesz minden alkalmazást,képernyőelrendezést, widgeteket, stb., de az appok beállitásait nem. Tehát facebook, viber, email fiókok, stb. mind újra kell konfigurálni és ez az időigényes sajna.
Samsung Galaxy Tab S7+ LTE / Xiaomi 12 PRo / Redmi Watch 4
-
nagyúr
Leszedtem a nova-t, jobb lett, de még mindig nem az igazi. Vajon,ha csinálom a telefonon backupot, akkor az miket ment el? Úgy értem. hpgy pl. a telelepített appjaim, beállításaikkal együtt is visszateszi egy gyári visszaállítás után, vagy nem? Gondolok itt sms-ek,re kontaktokra, és mondjuk az aquamail-ben lévő e-mailjeimre, beállításaimra.
-
Dave69
tag
valakinek vodásra jött már frissítés? akinek meg jött valami jobb lett tapasztalatok?
-
tylerddd
veterán
Az Android Authority a legjobb droidos kijelzőket vetette össze.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
ToomyC
aktív tag
Sziasztok, reggelre OTAn TMS novemberi bizt. frissítés...ez gyorsan ment.
-
legenda
Megnéztem, idén már nem is olyan vészes, a 128 GB-os és az 512 GB-os is 4788 Ft/db (64 GB-tól mindegyikre annyi).
Annyi, hogy a fenti összeg az áfát nem tartalmazza, de természetesen áfával kell megfizetni, így azt is hozzá kell számolni.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Teal'C
veterán
Távolálljon tőlem hogy politizájak de ez egyszerűen szégyen, nemhogy a fizetéseink nem eusak de még a termékeken is gusztustalan sok teher van és ez nem csak a műszakira igaz.
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
válasz rstwingo #4208 üzenetére
Nem fog átváltani 2 simre, hiszen fizikailag csak 1 simet képesek kezelni azok a készülékek (hardveres korlát van), és persze a szoftver sem fog változni egy picit sem.
(#4223) Teal'C: sokkal több adó van nálunk, úgy minden területen, az meg szépen megdob minden árat.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
rstwingo
tag
válasz TODI1111 #4216 üzenetére
ebbern igazad van hogy nem irja
de szerinted fer 1 SIM zárolva annyiba kerül mint 2 SIM zár nélkül mind kettő szolgáltató
abban is igazad van, hogy sokan törlesztéssel veszik a telefont én is ugy vettem a telekomnál igaz nem vagyok telekomos, de vettem egy olcsó 2000 Ft-s előfizut 1 GB nettel 80 perc ingyennel és még nekem igy is megérte megvenni, na meg csak a telekom árult 8/512-s Note9-t, a simet meg csak netre használom
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz #24536576 #4217 üzenetére
A gyártótól venném.
-------------
Alszok még egyet erre a ROM cserére. Az újra belakást nem szeretem.
Egyébként leszedtem a XEH és a VDH ROM-okat.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
TODI1111
veterán
válasz rstwingo #4214 üzenetére
Azért nem egészen átverés mert 1 simesként árulja a szolgáltató. Azt sem írja sehol, hogy függetlenítés esetén 2 simes lesz belőle. Aki szolgáltatós készüléket vesz az általában azért teszi mert egyébként is annál a szolgáltatónál van és minden egyébb papír nélkül tud kamatmentes részletre vásárolni.
-
mtm800
senior tag
válasz rstwingo #4214 üzenetére
Igen , egyenlőre úgy néz ki. Érdekes módon ami anno ment a note 8 nál ....micro sd helyére plusz külső kivezetéses második sim foglalatot tenni az n9-nél nem járható.
Jobban nem merültem bele a hókuszpókusz módszerekbe mert garis a cucc és időm sem igazán van rá per pill.[ Szerkesztve ]
-
-
legenda
Érdekes dolgok ezek, mert például a Mate 10 Pro topikban többen is kétkártyásították a szolgáltatós egykártyás készüléket (ott eleve független mindegyik, csak SIM tálca csere + megfelelő firmware felhúzása szükséges) és utána egy IMEI azonosítóval is működik a két SIM kártya - elvileg nem egészséges dolog, de a gyakorlatban nem panaszkodtak, hogy gondot okozna.
Itt a szoftver tekintetében részben más a helyzet, meg ha függetlenítésre is kerül a telefonon, alapesetben attól még nem változik a firmware, illetve annak az összetétele, marad a PAN és VDH.[ Szerkesztve ]
-
mtm800
senior tag
válasz rstwingo #4210 üzenetére
Nem, egy simmel használom.Belepróbáltam kollégám dual simes tárcáját övé telekomos de akkor is ugyanez a helyzet nem ismeri fel a másik simet hiszen egy imei száma van fizikailag a telenorosoknak.Tehát mindegy hogy a készülék alap sim helyén telekomos, telenoros vagy vodás kártya van, ugyanazt látom mint Sacco kolléga képernyő fotóján.
[ Szerkesztve ]
-
rstwingo
tag
Pont azon agyaltam, hogy ha valaki függetlenitteti hivatalosan a telenorral a telefont, akkor hogy fog átváltani 2 SIMre és akkor a single PAN CSC-vel hogy lesz
a vodánál ugyan ez, mondjuk a vodának saját romja van és ott nincs single mappa az omc mappában, lehet ott egyszerübb lesz -
legenda
válasz rstwingo #4206 üzenetére
Lehet és a függőség jogos is, arra nem is gondoltam hirtelen - pedig az összefoglalóban leírtam korábban, de a Telekomos független kétkártyásom miatt miatt hajlamos vagyok megfeledkezni ilyesmiről, meg a szoftver tekintetében nincs külön jelentősége, mert ilyen téren nincs eltérő az egy- és kétkártyásra sem.
(Meg talán mert most szoftvereztem két Huawei telefont - az egyik Telenoros volt -, amikre egyik szolgáltatónál sem kerül hálózati zár, de ez más kérdés. Tudom, jó kifogás... )[ Szerkesztve ]
-
rstwingo
tag
Szerintem azért hármas, mert csak single SIM-s szóval nincs 2 SIM
Van itt valaki, akinek gyári Vodás a telefonja, megtenné hogy megnézi, hogy nála is 3 kód látszik-e
előre is köszi neki
jó volna elméletileg, csak egy baj van vele, hogy a telenor single SIMes, szóval nem igen fog tudni másik szolgáltatós SIMet beletenni
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz rstwingo #4201 üzenetére
Egyelőre elméletben gondolkodom csak, de jó lehet, az, ha például nem Telenoros SIM kártyával lépi meg a vége felé, hanem más hazai szolgáltatóssal, aminek a CSC-je nincs benne abban a szoftverben és az ország/nyelv okán XEH fog beállni a PAN helyett.
-
-
rstwingo
tag
Szerintem nálad érdekes lesz a XEH-re váltás, de 90% hogy nem fog átváltani rá
ezt abból veszem, hogy nálam mikor xeu/xeh,xeu/tmh volt és feltettem a tmh romot rögtön átváltott 4 tmh-ra, pedig a tmh romnak dtm a defaultja
szóval nálad PAN után ha felteszed mondjuk a TMH romot, akkor lesz dtm és ha a XEH-t akarod, de abban a CSC csomagban benne van a PAN is igy PAN-ra fog visszaállni
szerintem igy lesz , de nelegyen igazam
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Philips LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung S21 5G 8/128 GB Snapdragon 888 erősebb verzió Töltővel tok(garanciával) Foxpost az árban !!!
- Apple Iphone XS 64GB kártyafüggetlen!
- Google Pixel 8 - 256GB - 8GB RAM - Hazel - Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 512GB Graphite black Független, karcmentes, üvegfólia, magsafe tok, kábel 512 GB
- Samsung Galaxy Z Flip 4 128GB kártya független dobozos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest