- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
shotika
őstag
válasz Secretknight #83 üzenetére
Ami régen a 9000-es kategória volt, az ma kb QN90-95, vagy a QN800-900. A sorozat szám kategóriájának lejjebb tolása nem Samsung sajátosság, minden nagy cég így csinálja.
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
Secretknight
aktív tag
Uh,ezt jól leírtad.Egyetértek veled.Volt vagy 40 samu tv-m,az évek alatt,és én is arra jutottam hogy a mostani 9000! sorozatú 250 ezres tv,az a régi 5000 sorozatúval egyenértékű,sajnos. A régi 9000-es egy álom volt,a maga szobor szépségével,a hibátlan high end megjelenésével,a képminőséggel...és akár lcd,akár oled...egy régi 9000-es samu ,maga az álom tv- ez egyéni véleményem.
Miközben most egy lg c oledem van,lg nano-m ,és egy régebbi samu 6500-as.A samu nagyon elszállt az árazással... -
swayze
tag
-
wallace 234
őstag
Lehet meg tudnák oldani, saját panelokkal, de így több a profit, hogy a kínai BOE által gyártott panelt, veszik. Boe eléggé ki nőtte magát, panel gyártás téren! Gyárt már amoled kijelzőket és hamarosan oled panelokat is! Valószínűleg Samsung is ezért állt össze velük. Ki tudja? Egy biztos senki nem gondolta, hogy ennyi ips panelt dob ránk a Samsung! Mint amit 2021 be meg tett a mini ledes tvkkel! Főleg európai piacon és Magyarországra.
-
doooo
veterán
válasz wallace 234 #75 üzenetére
Persze azt kifelejtettem az előbb, hogy ha kellően alacsony áron kínálják, akkor nyilván akkor is hajlandók venni valamit, amire egyébként nincs feltétlenül szükségük.
-
wallace 234
őstag
Pedig az idei neoQledbe Boe panelok vannak a QN90 Qn85be ads panel van. tavalyi Qledekbe nagyobb volt a szórás e téren. Samsung által gyártott panelt, nem nagyon látsz, max az alsóbb ! Kategóriába. Samsung eléggé vissza vette az lcd panel gyártást! [link] itt egy cikk, ill idézek is belőle
IPS ADS kijelzőket a kínai BOE cég jelentette. Arról azonban nincs információnk, hogy melyik cég gyártja a QN85A és a QN90A képernyőit. Ha a BOE nem licencelte IPS ADS technológiáját harmadik fél gyártói számára, akkor ezek a BOE által készített képernyők. Számos teszt meg erősítette, hogy Boe panelos tvk. QN90 USA és az Uk piacon VA panelt kapott. Amit az Auo gyárt. Qledet valóban a Samsung kezdete el, de a hozzá való lcd panelt mástól szerzibe.[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
válasz wallace 234 #71 üzenetére
Miért vennének a BOE-től bármit is, amikor a QD-OLED saját fejlesztés, és más gyártóknak is ők fognak szállítani? A "hagyományos" QLED meg szintén saját termék, ahogy a Neo QLED is (ami már Mini-LED technológián alapul). Akármennyire is hülyéskednek, még mindig ők adják el a legtöbb tv-t. Egyelőre semmi szükségük a BOE-re, hisz sem technológiában, sem minőségben nem tudnak a Samsung, vagy az LG mellé érni (akitől így sokkal logikusabb lenne vásárolni valamit, még ha nem is igazak a pletykák).
-
rainman72
nagyúr
válasz wallace 234 #71 üzenetére
Szegény embere gyeremeke meg már azt se tudja mit vesz,annyi név lesz
Qled-oled-uled-neo qled-QD-Oled-QNed röhej már ez a rengeteg megnevezés egy egy tvnek,mert azért a többség csak egy tvt szeretne venniPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz wallace 234 #54 üzenetére
Vmelyik nap cáfolta a Samsung hogy oled panelt venne az Lg-től,marad a qled. [link]
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
wallace 234
őstag
Igen eléggé gáz a helyzet, igen jövőre lép életbe ez a törvény, hogy nem lehet ilyen különbség. De szerintem ezt pont ugyanúgy le fogják sz...ni. Majd azt mondják, hogy ugyan azt a paramétereket tudja, csak éppen ips panelal 🤣🤣. Ha meg valaki, perre megy kap egy csere panelt mondván biztos hibás volt az előző. Amúgy sajnos nemcsak a Samsung gyakorolja ezt a csodálatos dolgokat, Sony is képes meglepit, okozni szintén saját tapasztalat. Szerintem a többi gyártó is ezt teszi, mert megteheti. Oleddel ugyan ezt nem tudják eljátszani, helyette lenyomják az emberek torkán az A1 est. Ahelyett, hogy a B szériat adnák jobb áron.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Kontrasztosdival inkább az akartam kifejezni, hogy sötét szobában a VA paneles 1:5000-res kontraszt nekem már kiveri a szemem és felkapcsolok egy kis világítást, amivel ugye eltűnik az LCD fátyolossága és a fekete különbség is gyakorlatilag megszűnik. Az OLED-nek a feketéjét főként csak sötét szobában tudod élvezni, mert amúgy az is kiveri a szemed a túl nagy kontraszt miatt, ha növeled a nagyobb fényerővel. Napfényes szobában meg már nem látod az OLED csontfeketéjét.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz wallace 234 #65 üzenetére
és amugy mekkora vicc már, hogy a "magyar" Mars csokit szarabbnak gondoljuk, mert keletre az ócska alapanyagos való (nehézkes a bizonyítás), ez ellen konkrét törvényt hozunk, addig a panel objektíven mérhetően hulladékabb itt, mint a tengerentúlon, ill. sokszor adott modell más és más panellel nézhető egy társasház két lakásában, kinek mi jutott ugye, de ez az átverés(!) nem vet "semmiféle" hullámokat (ráadásul ez a samunál 10+ éves gyakorlat, és időnként a VA vs IPS mélységig is eljutottak!)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
ez azért nem lehet ennyire egyszerű
a ks7000-em ~6900:1 natív kontrasztú és közvetlen az oledem mellett fátyolos, lapos képpel rendelkezik (egymás mellett vannak a falon)... és ugyanez igaz HDR esetén is: hiába megy az lcd 1400nit-ig, míg az oledem 800ig SE, a gigászi kontrasztdifferencia miatt utóbbin "jobban"* látszik (nem tudom jó jelzőkkel leírni, amit látok egyszerűen dögösebb, vagy hogy mondjam...)azt sajnáltam, hogy hdtvtest nem mérte le a BELTÉRI fényeket egy átlagos szobát figyelembe véve (ill. egy extrafényest és kevésbé fényes nappalit is)
*tudom, hogy egy mai FALD lcd többet tud csalni, ergo jobb, de pusztán az "ötezres" példát szerintem lehet vele cáfolni
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
wallace 234
őstag
Oled fényerő hol nőtt? Nézd meg az Rtings tesztjeit, hát nem azt mutatja, hogy nőtt volna! Képminőség javul, Hát lehet de ami nálam járt oled, nem ezt vettem észre. Valóban járt nálam pár Qled és ha nem volt jó panel, cseréltettem. Évek óta romló natív kontraszt, inkább amerikai piacon vehető észre, ide szerencsére nem tették rá ezt a ultra betekintési bevonatot! Így a kontrasztra nincs panasz elhiheted! Nincs egyforma ember, kinek mi jön be! De én látom a fejlődést és a vissza fejlődést, mindkét oldalon!
Sajnos a magyar fogyasztói védelem,nem sokat ér! Ezért is merik ezt meg tenni, hogy ide ads panelt adnak máshol meg VA panelt![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez csak az egyik limitáció, a másik hogy a belső lejátszók nem kezelik a HD hangokat. Így a hálózati filmlejátszáshoz így is, úgy is érdemes fontolóra venni szerintem egy külön médialejátszót.
Gáz egy állapot, hogy emiatt újabb elektronikai eszközök kerülnek idővel a szemétdombra, de sajnos ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
"ezekkel dolgozom" - samsungot árulsz?
tudom, hogy fáj, hogy bármennyit is szenved a samsung az elcédével, szarból nem tud várat építeni, ezért kell unalomig ismételgetni, hogy "az idei lcd már lenyomja az oledet" - évek óta
jól írtad egyébként, az oled marginálisan fejlődött az elmult években - a mai tudás javát a kezdetek óta tudta ugyanis... (pont ahogy az elcédés problémák javától a samsung a kezdetek óta nem tud szabadulni)
"Így van emlékszem a B7 re annak idején, tényleg meg ette az akkori lcd tvket. De azóta mi történt? Jöttek a hangzatos nevű procik, évről évre kisebb fényerő, gyengébb képminőség. "
A képminőség javult, a fényerő kvázi nőtt. Amugy stimmel amit írsz
"Saját tapasztalat, saját otthoni körülmények között, kellet rá jönnöm, hogy az a előnye elveszett ami volt."
Minden évben megvetted az aktuális oledet és qledet és így jöttél rá, vagy hogy kell ezt elképzelni?
"Igen sok embernek fáj, de ez az igazság Samsung elképesztő pénzeket ölt a technológiába, hogy jobb legyen! Jobb is lett!"
Marketingbe többet öltek... az lcd technón nem lehet segíteni ugyanis
"Csak a gond ott kezdődik, hogy egy adott típusú tvt, képesek 4 féle verzióba adni. Nagyon jó és pocsék panelokkal. Így aztán ha valaki bele fut, egyértelműen azt mondja fúj Qled! Míg aki az ellenkezője az boldog, hogy milyen jó a tvje! Ha Samsung egyenletesen adná azt a minőséget, amit ezek a tvk tudnának, oled gondban lenne. Bár az LG- A1 oledet szerintem bármelyik Qled meg eszi."
A panellottó szerintem fogyasztóvédelmis probléma szintje, de nyilván számodra a szarpaneles kulaled is oled verő. Az évek óta romló nativ kontraszt sem gond, hiszen az nem fontos képi jellemző. Vagy a DV hiánya, a nem működő HGIG, a minősíthetetlen Game Mode, a kevés hdmi 2.1, stb stb stb.
Az A1 a nevetséges árazásával érthetetlen, minek létezik.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"mert már így is többször vakító"
Teljesen sötétben igen, de oda nem is kell nagy fényerő, így HDR sem annyira. Az emberi szemnek kényelmetlen az ~1:5.000-nél nagyobb kontraszt, ezért felesleges annyira nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Nem arra van kitalálva a szemünk, hogy minél nagyobb kontrasztot nézegessünk.
Van egy jó fénymérős teszt HDTVTesten [link] , kint a szabadban napfényben a tárgyak 3000-5000nit...árnyékban 500-1000 nit. Ekkora kontrasztot egy LCD panel is kényelmesen tud....
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz #72042496 #60 üzenetére
Innentől elmehet szamszung, eldzsí, filipsz, szoni és a többi selejtgyártó szarcég a jó büdös k. anyjukba, mikor a milliós tv-be is basszák betenni a 2$-os realtek gigabit IC-t.
Biztos tanultak a dell, hp es a többi laptopgyártó szarcegtől, akik 2019-2020-as új 150 ezres gépekbe is képesek és belebasszák a 10/100-as vezetékes LAN-t.[ Szerkesztve ]
-
-
-
nLali
őstag
Mielőtt elolvasnám...Milyen ethernet van rajta? ha 100-as, akkor a tesztet se olvasom el.
Bérelhető reklámfelület
-
wallace 234
őstag
Igen valóban, vannak akiknek ez elég. Bár az Rtings szerint is kiábránditó a hdr fényereje. Igazából a gyenge fényerőt, a végtelen kontraszt, adja el. Bár itt már óvatosan írnak, azt írják közel végtelen. Szerintem ezt az oled tvt Au9002 kategória ellen szeretnék pozíciónálni amivel nem is lenne gond, ha nem ennyi lenne az ára! Egy biztos az lcd még egy darabig velünk lesz! Mindegy hogy milyen néven, dobálják amíg nem lesz egy mindent elsöprő technológia.
-
alaves
addikt
válasz wallace 234 #54 üzenetére
Az tény, hogy brutális fényerőt nem lehet huzamosabb ideig rádobni az OLED-re, mert beégés keletkezik, bár 2018-tól sokkal kevésbé. Számomra egyértelmű, hogy ezért vették le a fényerő vezérlést.
A B7-em nekem is 25 OLED fénnyel ment SDR-ben (HDR-ben 60). Nem vagyok egyedül azzal, hogy a HDR/DV csúcsfényeket ~500 nit-nél nem nézzük nagyobbal, mert már így is többször vakító, tehát az A1 450 nit-je pont elegendő lehet sokak számára.
Aki nagy fényerővel szeret kijelzőt nézni, annak tényleg a QLED/ULED/Triluminos LCD választékból célszerű vásárolni.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
wallace 234
őstag
Mibe is jobb? Végül is egyre közelebb az álom 100 nit hez! Fényerő egy vicc! Én elhiszem, hogy a csoda fekete meg a végtelen kontraszttal, el lehet még adni az oled tvt. Lg jól tudja ezt, ezért is adja ezt a tvt. Rtingsen is óvatosan merik le írni, hát hdr be nem tud elég fényes lenni. Kb mint a mérges kígyó méregfog nélkül! Pont a lényeg veszik el! Lg logikája az, hogy le butitják, hogy el tudják adni a nagyobb fényerejü panelt. Volt B7 em és 25 ös oled fénnyel elképesztő volt, mostani már 60 felett van valami hasonló! Sajnálom, hogy az oled technológiát lebutitják. Lassan az említett tv amiről ez a topik szól, az is jobb lesz kis túlzással persze! Persze Samsung is butitja a tvket szó se róla! Mert valahol majd a 8k lesz a lényeg.
doooo 53
Kíváncsi leszek, ha a Samsung piacra dobja az oled tvt, mivel fogja promotálni. Ennek a technológia vitának akkor lesz vége, ha lesz egy olyan kijelző ami mindenkinek jó lesz, de az meg sose lesz, mert nincs egyforma 2 ember![ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Hol láttad "egy polcra rakva a kettőt"?
Tagadhatatlan tény, hogy a (Neo) QLED magasabb minőséget képvisel a teszt alanyánál. Ezért lett egy mondatban említve a szintén magasabb minőséget képviselő OLED-del.
Ezen túlmenően senki nem kezdett egyenlőségjeleket rakni a két dolog közé. Ellenben neked sikerült elkormányozni az egész topicot ugyanebbe a kifulladt, ősrégi, értelmetlen vitába.
Remélem minél előbb piacra dobják az LG-től vett OLED-panelekkel szerelt tévéiket, és akkor egyszer s mindenkorra véget ér ez az unalmas vergődés. Vagy meggondolják magukat, és mégis felhasználják a saját fejlesztésű QD-OLED kijelzőiket (és nem csak más gyártókat látnak majd el velük). -
törölt tag
Srácok, légyszi ne szóljon már ez a topik is az OLED-ről és a QLED-ről, ez egy másfajta tévé.
-
alaves
addikt
válasz wallace 234 #49 üzenetére
Még az A1 is kategóriával jobb bármelyik QLED/ULED-nél: [link]
Azzal, hogy: SDR fényerő rendben. HDR csúcsfény csökkentve, de ez csak annyit jelent, hogy B7-en 60 OLED fény elég volt, OLED754-en 75-80 OLED fény, A1-en pedig 100 OLED fényen jó. A1 60Hz-es, ezért a mozgásmegjelenítés és az interpolációs mozgásjavítás kicsit gyengébb, és BFI sincs (már akinek hiányozna). De gyakorlatilag az OLED féle kép az megvan.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
shotika
őstag
válasz wallace 234 #49 üzenetére
Na igen, sajna a panellottó az nagyon gáz. Aki komolyabban belemerül a tv vásárlásba és speciális igényei vannak, az könnyen beleszaladhat egy olyan vételbe, ami nem felel meg. Én qled-es monitort vettem pár éve, és kilennék, ha VA helyett IPS-sel kaptam volna a kijelzőt...
"Bár az LG- A1 oledet szerintem bármelyik Qled meg eszi." Ha jobban belegondolok, az a tv annyira szar, hogy nem is kell qlednek lennie az ellenfélnek. Karácsonykor majd 250-ért fogják szórni az 55-öst, az átlag lg vevőnek meg elég lesz annyit tudnia, hogy hú oled b*meg ennyiért? Kettőt kérek!
[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
wallace 234
őstag
Így van emlékszem a B7 re annak idején, tényleg meg ette az akkori lcd tvket. De azóta mi történt? Jöttek a hangzatos nevű procik, évről évre kisebb fényerő, gyengébb képminőség. Saját tapasztalat, saját otthoni körülmények között, kellet rá jönnöm, hogy az a előnye elveszett ami volt. Igen sok embernek fáj, de ez az igazság Samsung elképesztő pénzeket ölt a technológiába, hogy jobb legyen! Jobb is lett! Csak a gond ott kezdődik, hogy egy adott típusú tvt, képesek 4 féle verzióba adni. Nagyon jó és pocsék panelokkal. Így aztán ha valaki bele fut, egyértelműen azt mondja fúj Qled! Míg aki az ellenkezője az boldog, hogy milyen jó a tvje! Ha Samsung egyenletesen adná azt a minőséget, amit ezek a tvk tudnának, oled gondban lenne. Bár az LG- A1 oledet szerintem bármelyik Qled meg eszi.
-
Hoplitész
junior tag
Ez a "LED tévé" peremvilágítású (edge), vagy háttércsoportos LED-ek fényével működik?
-
shotika
őstag
Természetesen nem a belépő kategóriás qledek-re gondoltam, hanem qn85 és felette. Bár a q70a például megveri az A1-es idei lg-ket.
Nekem nem kell foglalkoznom a marketinggel, lévén ezekkel dolgozom. Az oledek (a burn-in jelenséget leszámítva) szinte alig fejlődtek valamit az elmúlt években, míg a Samsung szépen lehagyta ezeket. Tudom, hogy fáj, mert sokan sztárolják itt az oledeket, és sok éve tényleg azok voltak a legjobbak, de ez akkor volt igaz. Ma egy olednek jó a feketéje és ennyi kb az összes előnye.
-
alaves
addikt
Azt azért érdemes megjegyezni, hogy pl. egy belépő szintű OLED és a csúcs OLED képe között szemre infinitezimális a különbség (növelt fényerő, kicsit jobb processzor, kicsivel jobb hang). LCD kategóriák között jelentős különbségek vannak. Jelentősen jobb képe van egy 300 eFt-os OLED-nek, mint egy azonos árú LCD-nek. Ár/képminőség arányban az OLED a nyerő.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
wallace 234
őstag
Igen kicsit túlzásba lett véve ez a tökéletes fekete, Miközbe az oled akkor tudja ezt ha ki kapcsolja a pixeleket! Ha nagyon le kell mennie sötét jeleneteknél ahol még nem kell ki kapcsolni, hát már nem annyira fényes a helyzet! Főleg tavaly volt ez probléma, de elvileg javítottak ezen is! Míg a Samsungnál nem okoz problémát, a sötét jeleneteknél. Főleg az 55qn90 nél nagyon szépen le tud menni. Sötét szoba se segít az eltűnő részleteken. Jelenleg nagyon drága az 55qn90, de ha emberibb ára lesz, sokan el fognak gondolkodni rajta, annak ellenére, hogy Ads panelt kapott. Local dimming jól működik, elég mély feketét tud ahol kell.
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz wallace 234 #41 üzenetére
Én is félek a beégéstől, pedig lehet ma már alaptalan, normál felhasználás esetén.
Persze az ára a legnagyobb baj az OLED-del.
Mindenkinél beakadt ez a fekete az tényleg fekete dolog, meg a sötétben nézek tévét. Nálunk én vagyok a főnök hangzás, és kép tekintetében, de ha délután sötétítenék, valamit a fejembe húzna az asszony.
Jó, a fekete hiánya engem is zavar, de más tekintetben rendben vagyunk.
OLED-nél mi a helyzet a sötét részeknél eltűnő részletekkel? Azon is segít a sötétítés?Ha 400e -ért akarnék tévét venni, komolyan elgondolkoznék rajta, de ennyit számomra nem ér meg, pedig nem keresek rosszul.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
wallace 234
őstag
válasz Farkassacred #40 üzenetére
Nem ilyen szavakkal lett írva, van jobb megint olyan dolog, kinek mi a lényeg! Van aki pl fél a beégéstől, az valószínűleg meg gondolja, hogy mit vegyen. Ahogy a tesztbe írják. Meg fontolandó a dolog. Olednél ma már nem annyira vészes a beégés, de azért ott lebeg a feje fölött.
De majd az idő meg mutatja, hogy a sok játék célra vett oledek, meddig bírják![ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz wallace 234 #39 üzenetére
Senki nem írta, hogy förmedvények lennének azok a panelek. De ha van jobb nála ugyanazon az áron, akkor a döntés egyértelmű.
Itt az ár dönt.[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
wallace 234
őstag
válasz Pro Koryak #35 üzenetére
Elolvastam az írást! Elég vegyes képet mutat, samsung 55qn90 elég vegyes, főleg azért,mert amerikai modell VA panelt kapott, rá téve egy széles látószög bevonattal ami rontja a kontrasztot 4000:1 ami tragikus, főleg annak fényében vannak olcsóbb tvje aminek jobb a kontrasztja. Így a virágzás sajnos eléggé meg mutatkozik bizonyos esetekben! Lehetett volna oled verő tv! És persze ott a panel szórás ki mit fog ki! itthon Ads panelt kapott így maradt egy jó tv az oled mellet. Ahogy olednél is vannak szórások. Egyik kijelző se tökéletes!
Farkassacred. #38
Lehet, hogy a tesztek vegyes képet mutatnak, de azért ebbe a kategóriába a fekete bőven elég egy filmhez! Ill az összképet nézve, nem egy förmedvények ezek a tvk. -
Farkassacred
őstag
válasz wallace 234 #34 üzenetére
Felőlem aztán lehet benne csilliónyi cdm fényerő is, de ha a színek nem élénkebbek rajta és a fekete sem teljesen fekete akkor filmezésre egyszerűen nem lehet alkalmasabb a panel. A fényerő önmagában nem elég.
[ Szerkesztve ]
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Pro Koryak
addikt
árban esetleg.
Az a szomorú, a Samu évente kitalál valami hangzatos maszlagot, idén a Neo Qled, hogy a sok tudatlan felfigyeljen és bedőljön, hogy akkor ez most már mekkora innováció. Aztán a nagy lóf.szt. Dettó ugyan az, mint az előző évben, sőt, a legfelső kategória alatt meg egyre silányabbak a tévéi.
Igaz, LG-nél meg a Nano baromság a divat.
#34 wallace 234
egy valamire való/hozzáértő tesztelő előtte bekalibrálja mindkettőt, hogy érdemben tudjon nyilatkozni róluk.
Szóval ilyen YT teszteket inkább hanyagoljál, nézz pl. hdtvtest videókat.[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
ezt írtam volna? nem....
amilyen lcd-t 400ért kapsz, annyiért a 400k-s oled jobb. ennyi.
mármint a 2016-os oledeket, bizonyos fényviszonyok mellett, bizonyos képi tartalommal, páratlan napokon?
a nembedőlős tanácsot alkalmazd magadra, samsung-marketing viszonylatban
"Hát azért 400 felett, is megállja a helyét a Qled. Itt egy érdekes össze hasonlítás, végén a pontok, meg mutatják milyen közel is vannak egymáshoz. [link]. Igazából kinek mi jön be, mindkét tv elég jó! De azért látszik, hogy a fényerő különbség milyen hatással van a képre."
black level azonosan 5* mindkettőn ill. gaming-re jobb a samsung... jah, game modeban közismerten remek képe van az elcédéknek... asszem ez a csatorna itt el is vesztette a hitelességét.... köszi, hogy a lényeget linkelted és végig se kellett nézni
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Haha, ez mind jelen van lcd-n is + van még más is. Főleg egy ilyen szintű lcd-n, mint a cikkben, sőt a milliós 8k-s Samu csodán is.
Alacsony fényerő oleden, aha. Kapcsold le este a villanyt = tök sötét legyen, valószínű kiégeti a szemed + olyan kontrasztarányod lesz, hogy ...
Lcd-n lehet ilyenkor sírnál vagy visszakapcsolnád a villanyt sötét jeleneteknél.Majd nézz meg egy JZ2000/A90J-t valahol.
A Samu 2000nites csodája, majd olvasd át figyelmesen + #21 wallace 234 te is:
[link]Igen YT-n valóban érdekes összehasonlító tesztek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz Farkassacred #33 üzenetére
Hát azért 400 felett, is megállja a helyét a Qled. Itt egy érdekes össze hasonlítás, végén a pontok, meg mutatják milyen közel is vannak egymáshoz. [link]. Igazából kinek mi jön be, mindkét tv elég jó! De azért látszik, hogy a fényerő különbség milyen hatással van a képre.
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
Hogy hogyan
Más árkategória a kettő. Az tuti, hogy én 400 felett oleden kívül mást már biztosan nem vennék. Ha van pénzem a drágább tévére, akkor bizony a sötétítést is meg tudom oldani valahogy. Filmre/sorozatra és konzolhoz vesszük általában a tv készülékeket, arra meg az oled a legjobb és kész, ez tény. De 400 alatt a qled is bőven megállja a helyét, csak badarságokat ne írjunk már..I'll meet you again through the eyes of our son.
-
kakuk.tamas
addikt
Az extrák résznél a táblázatba a kislexikon helyett az AirPlay-t írhatnátok. Valamint az Apple Music és AppleTV alkalmazást is meglehet említeni, az se mindegyik tv-n van. (Én például ezek miatt váltottam Samsung tv-re)
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
wallace 234
őstag
válasz hypno skate #28 üzenetére
Addig igaz ez állítás míg jobbat nem lát az ember! Amint lát egy jobbat, haza megy és vakarja a fejét! Ki van ez találva! Máskülönben nem pörögne az ipar! De másra is igaz! Ilyen ez a világ! De amúgy kinek mi a jó! Van aki tökéletesen elégedett azzal amilye van! De a legtöbb ember nem ilyen.
-
hypno skate
senior tag
Ahogy én látom a dolgot, önmagához viszonyítva - vagyis ha már megvetted, hazavitted, beüzemelted - bármely bármely tv tökéletesen élvezhető. A fene nagy különbségek jórészt akkor látszanak ha ott van mellettük egy másik készülék.
Aki pedig otthon azzal múlatja az időt, hogy egymás mellé tesz két készüléket és próbál rájönni melyik a jobb, az meg is érdemli.
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
arty
veterán
az oled áron adott elcédé a legnagyobb átverés
egy 150k-s lcd-nek nincs oled ellenfele, de 3-400k magasságnál ne nézegessünk már termosztáton is kompromisszumos (lcd) technológiát....
-
wallace 234
őstag
Délelőtt amikor olvastam ezt a cikket, azon filóztam, hogy hova lett a dicső 9000 es széria! Az volt a csúcs a Samsungnál! Most meg egy közép szerű tvt, adnak ebbe a kategóriába! Sajnos a Samsung eléggé le vitte a kategóriákat, számok nagyok, de a mögötte lévő szint kb 5000 res szint.
Pro Koryak 7
Azt írod, hogy ki fújt az előnye az oleddel szembe. A Qlednek hát nem tudom néztél e YouTube on össze hasonlító tesztet, igen érdekes tesztek vannak. Bizonyos esetekben eléggé. Megszorongatják az oled tvt. És nemcsak fényerőbe. Ajánlom figyelmedbe 55qn90 vs lg55c1 videót, meglepő dolgok vannak. Azért ezt írtam mert ezek aktuális típusok. -
babo105
csendes tag
Szia,
Én pont tegnap vettem a 43-colos változatot. Elég széles a talpa, a képek rosszul mutatják. Nem állítható. A TV széleitől kb 10-14CM távolságban vannak a lábai. Amit keresztben alul összeköt egy műanyag darab.
Amúgy meg vagyok vele elégedve teljesen, gyorsan szépen működik.Más:
gyakorlatban most tapasztaltam ki, hogy ha kábeles digitális csatorna keresésnél kiválasztásra kerül a hálózat operator (DIGI) akkor nem engedi utólag szerkeszteni a csatorna sorrendet. Gyakorlatban 3 Samu TV-vel is kipróbáltam és mindháromnál előjön... Szóval ha valaki szereti saját szája íze szerint rendezni a csatornákat, akkor mindig az egyéb operátort válassza. Még tesztelgetni fogom, mert akkor sem jön elő ez a korlát ha digitális és analóg csatornákat is automatán hangolunk...Üdv,
Babó -
akaido
addikt
Tényleg jó "dobálózni" a többszázezrekkel, de sajna már a sima 100-ezres kategória sok(k) árban nekem, részletet meg nem tudok-szeretnék bevállalni, így egyenlőre marad a tavalyi 74-ezerért vett 32"-os JVC.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
M@cika
őstag
Miután úgyis rákötöm a számítógépet, az "okos" rész azonnal értelmét veszti. A képminőség és a "hülye 4 betűs" szavakkal való dobálózás meg pláne nem az én prioritásom. :-)
Nasit a kis fehér medvének!
-
veterán
Hát nem indultam be rá, nekem nem tetszenek a Samsung tévéi és erről ez a teszt is meggyőzött.
duree54
-
törölt tag
Azt biztosra veszem, hogy a talp fix. A Samsung oldala szerint épp a 43 és 50"-os modellek talpa széles, a nagyobbaké pedig keskeny.
Ha a képeket tallózod, akkor az egyiken látszanak a méretek is, a 43"-os talpa 701,7 mm széles és 187,6 mm mély.
[ Szerkesztve ]
-
Regirck
senior tag
Sziasztok!
Ilyen TV vásárlásán gondolkodok 42"-ban. Viszont sehol nem találtam információt arról, hogy a talpa amin áll a TV az állítható-e vagy, hogy milyen méretekkel rendelkezik?
Egy kis dohányzó asztalon lenne átmenetileg, így az a megoldás tetszene ami nem olyan széles. Google-ban kerestem, de valahol a talpa mérete majdnem a TV szélessége, míg valahol talp szélessége egy 14" notebook szélességével egyenlő (körülbelül).
Ha olyan helyre tévedek ahol kivan állítva a Samsung TV-ék akkor mindig futok egy kört, de még nem láttam volna 42"-os kiállítva sehol...
Üdv
Gábor -
ricsip
addikt
"Egyébként inkább arról folyna itt a beszélgetés, hogy ez a Samsung tévé a 7-8-10 évvel ezelőtti Samsung palettán valahol az 5000-es széria szintjén helyezkedne el. Most pedig már 9000-es sorozatszámot kapott.... No, ez tényleg szomorú."
Első értelmes érdemi hasznos információ ebben a topikban...
-
-
Piftuka
veterán
válasz Pro Koryak #7 üzenetére
"Aztán itt ki is fújt az előnye... "
Ugyan már!
Stutter, banding, tinting, panel inhomogenitás, near black flashing, alacsony fényerő, image retention, burn in...
(Tudom, tudom... ez utóbbi fogalmat az OLED ellenes összesküvők találták ki... ).A teljesség igénye nélkül csupa olyan hiányosság, probléma, ami az OLED technológiával készült televízióknál jelentkezik, jelentkezhet.
A Pana JZ1000, és a SONY A90J már valóban jó irány. Bár személy szerint erős kétségeim vannak afelől, hogy a gyors panel miatti "Stutter" ne zavarna. (No és persze az sem mindegy, hogy mennyiért.)
Én inkább szavazok a lassabb panel válaszidőre, és az időnként tapasztalható "blur" jelenségre, mert fontos a "fluid" mozgásmegjelenítés. Ebben még mindig a SONY LCD-k a legjobbak a jelenlegi kínálatból.
Bárhogy is... mindenki olyan tévét válasszon, ami számára a legszimpatikusabb!
Csak ne mondjátok lépten-nyomon minden LCD-vel, tévé gyártókkal kapcsolatos hírnél, hogy "csak az OLED", mintha az valami univerzális, megkerülhetetlen, tévedhetetlen, kifogástalan technológia volna. Mert nem az.
Az ilyen hozzászólásokkal pedig félrevezetitek mindazokat, akik tájékozódni, esetleg vásárolni szertnétek.
Amikor pedig egyes ~300.000-400.000-es felső kategóriás, és vitán felül remek LCD-k (pl. az U8QF) kapcsán jönnek a "Tesco gazdaságos LG OLED tévé" ajánlatok 350.000-ért az egészen megmosolyogtató. Azok finoman szólva sem jó tévék, nagyon drágán mérve. Érdekes, hogy sokakat ez mégsem zavar, csak mert "OLED". Bezzeg egy középszerű LCD... Hát így.
Egyébként inkább arról folyna itt a beszélgetés, hogy ez a Samsung tévé a 7-8-10 évvel ezelőtti Samsung palettán valahol az 5000-es széria szintjén helyezkedne el. Most pedig már 9000-es sorozatszámot kapott.... No, ez tényleg szomorú.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
-
Pro Koryak
addikt
Vegyél egy oled tévét és megtudod mi a difi. Mondjuk ne a legalja LG A/B szériát, pl Sony A8/A9/Pana JZ1000.
Ja tényleg, a Samu nyomiqled fényerőben többet tud el is felejtettem. Aztán itt ki is fújt az előnye...
De akkor már inkább egy Hisense U8 fele annyiért.[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
Ne tegyuk mar a QLED meg az OLED teveket egy polcra. Ne doljunk be a Samsung marketingnek, a QLED parjat NANO szerianak hivjak az LG-nel.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Óra topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- Beyerdynamic DT 1990 PRO MK2 új!
- Corsair HS80 vezetékes fejhallgató
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest