Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz Pro Koryak #7 üzenetére
"Aztán itt ki is fújt az előnye... "
Ugyan már!
Stutter, banding, tinting, panel inhomogenitás, near black flashing, alacsony fényerő, image retention, burn in...
(Tudom, tudom... ez utóbbi fogalmat az OLED ellenes összesküvők találták ki... ).A teljesség igénye nélkül csupa olyan hiányosság, probléma, ami az OLED technológiával készült televízióknál jelentkezik, jelentkezhet.
A Pana JZ1000, és a SONY A90J már valóban jó irány. Bár személy szerint erős kétségeim vannak afelől, hogy a gyors panel miatti "Stutter" ne zavarna. (No és persze az sem mindegy, hogy mennyiért.)
Én inkább szavazok a lassabb panel válaszidőre, és az időnként tapasztalható "blur" jelenségre, mert fontos a "fluid" mozgásmegjelenítés. Ebben még mindig a SONY LCD-k a legjobbak a jelenlegi kínálatból.
Bárhogy is... mindenki olyan tévét válasszon, ami számára a legszimpatikusabb!
Csak ne mondjátok lépten-nyomon minden LCD-vel, tévé gyártókkal kapcsolatos hírnél, hogy "csak az OLED", mintha az valami univerzális, megkerülhetetlen, tévedhetetlen, kifogástalan technológia volna. Mert nem az.
Az ilyen hozzászólásokkal pedig félrevezetitek mindazokat, akik tájékozódni, esetleg vásárolni szertnétek.
Amikor pedig egyes ~300.000-400.000-es felső kategóriás, és vitán felül remek LCD-k (pl. az U8QF) kapcsán jönnek a "Tesco gazdaságos LG OLED tévé" ajánlatok 350.000-ért az egészen megmosolyogtató. Azok finoman szólva sem jó tévék, nagyon drágán mérve. Érdekes, hogy sokakat ez mégsem zavar, csak mert "OLED". Bezzeg egy középszerű LCD... Hát így.
Egyébként inkább arról folyna itt a beszélgetés, hogy ez a Samsung tévé a 7-8-10 évvel ezelőtti Samsung palettán valahol az 5000-es széria szintjén helyezkedne el. Most pedig már 9000-es sorozatszámot kapott.... No, ez tényleg szomorú.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."