Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel találgatós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zazenke
őstag
ezt erősen kétlem . minden nap fogyasztok filmeket és mind dv 4k De nagyon egyszerűen ki bírnánk deríteni ha megneveznél legalább egy virágboltos filmet ami nálad rossz volt. Már töltöm is le és megnézem neked. viszont ha tvt váltanék akkor már ott lenne a para de mire az bekövetkezik addigra új apple tv lesz a piacon
-
tomp
félisten
Vajon miért ilyen bugos a 2022-es? Még ha kiadásnál vannak ezek a hibák az oké. De ennyi idő után is megvannak az már érdekes...
Vagy magasról tesznek a hibákra vagy az SoC van elcseszve...Ha kiderül, hogy a 21-es modell tudja a CMv4.0-t akkor arra váltok. Ha viszont a 22-es is tudja kezelni csak nehezebb megoldani akkor viszont maradok a 22-es modellnél.
Mondjuk már az is jó lenne ha egyáltalán elindulna a CMv4.0-s DV ha kell 2.9-re butítva.
Bár érdekes, hogy tvOS16.6-al működött... -
tomp
félisten
Persze én is feszült lennék ha azt látnám, hogy az újabb modell b@szakszik. Kb a 2. napon már vinném is vissza.
Csak arra akartam utalni, hogy valami szoftveres hülyeség okozhatja ha minden feltétel "összejön" akkor jelentkezik.
Egyre jobban a felé hajlok, hogy cserélem amúgy a 22-es modellt. -
tomp
félisten
Itt viszont a fejlesztő azt írja, hogy a 2021 és 2022-es támogatása azonos lehet.
"but at this point CMv4 support appears to be the same on the 2021 and 2022 models."Viszont ha a fejlesztő sem tudja biztosan kijelenteni, hogy támogatott a CMv4.0 akkor a másik kijelentés miszerint a 21-es tudja a 22-es nem az mennyire igaz?
Szerintem ez a DV alatti kép eltűnés olyan lehet mint a villogás. Egyes TV-ken előjön miközben a többin nem.
-
zazenke
őstag
nálam csak a plexnél volt aminek meg találtam az okát én állítottam el az alap beállításait telepítés után . reprodukálni is tudom bármikor és nem véletlenszerű. van egy beállítási lehetőség : automata minőség beállítás mely alapból ki van kapcsolva plexben ha ezt átbillentem akkor jelentkezik. Tehát nálam az általad vázolt hiba még egyetlenegyszer sem jelentkezett. ezért volt az hogy a plex újratelepítése megoldotta a problémát mert visszaállt az alapbeállításokra de tegnap éjszaka addig nyomkodtam még rá nem jöttem. Ezenfelül van még egy beállítás mely rontja a plex lejátszási minőségét ez pedig a streamelési bitráta elállítása az alapról mely furcsa mód csak full hd 12mbs ha ezt elállítom mondjuk a csúcsra akkor egyes filmek dadogni kezdenek.
-
tomp
félisten
Ilyen jelenséget amúgy még soha nem láttam.
HDR10+ alapréteggel rendelkező P8 mkv-t és HDR10-es alapréteggel rendelkező P8 mp4-et is próbáltam. Mind2 beégett. Ha HDR10+ -ban indítottam el, az tökéletes volt.
Megvettem iTunes-on a filmet. Ez ugye Profile 5. Tökéletes kép.
Utána leszedtem a szintén profile 5-ös verziót azaz az eredeti verziót. Ugyan úgy hibátlan volt mint az iTunes stream.
A Profile 8-as verziók ugyan úgy beégtek Apple TV 4K-val, Shield TV Pro-val lejátszva de a TV-re telepített Plexel és Vimuval is.
Ugooson LLDV-n a 2 között volt a kép. Azaz nem volt beégve de nagyobb volt a fényereje mint a P5-nek.
Nem lehet, hogy erre érzékeny a Philips azaz nem nagyon tolerálja? -
zazenke
őstag
pl van itt ez a mission inpossible legujjabb nfo kodek : HEVC, Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 .. nincs képtartalom csak nagy sötétség amikor elindítom a filmet . nem fagy ki mert tudok benne előre tekerni is látom a vezérlő sávot de csak sötétség illetve a DV logo is megjelenik a tvn. Ez nem hinném hogy az a probléma mint nálad volt mert nincs kifagyás egyszerűen csak visszalépek a filmből és minden rendben . És az infuse-nak semmi baja mindent visz . 4:4:4 ycbcr 4k 60hz sdr -re van állítva a rendszerem . Az emby pl viszi de nem DV ben. Az infuse az ami hdr szabvánnyal is lejátsza . természetesen a plex több Dv nél is ugyanezt csinálja
-
-
horitomy
tag
Megvan! Köszönöm! És tényleg fél óra nyomogatás után lett meg! Emlékeimben meg az élt, hogy csak egy kattintás volt, és már tudta is tavaly a dolgot. Most meg gombokat kellett feltanítani. Vagy az is lehet, (könnyen előfordulhat) hogy már nem emlékeztem a feltanításra. Azért annyira lehetett volna kedves az apple, hogy ezt ne kelljen újra csinálni.
-
TheMarci
addikt
Lyézusom, örök hála, tisztelet, és megbecsülés, így nekem is sokkal jobb lett, lettek borítók, meg kategóriák!
Hadd kérdezzek én is egyet, amire nem jöttem rá, az Infuse valamiért egybe veszi jelen esetben az NFL meccseket. Külön fileok, a nevük is más, de ha az egyik meccsben eljutok valameddig, az összesnél azt hiszi, hogy ugyanott járuk bennük a nézéssel, és mindnél azt írja, hogy pl 23:16-ig néztem.
-
Clemi
veterán
Melyik mappára gondolsz? Végignyomkodtam hosszan is már mindent, de semmi. A főképernyőre kikerül automatikusan minden mappa, amit a megosztás beállításoknál kedvencnek megjelölök. A filmeket tartalmazó helyeimet innen érem el, csak épp a külső HDD mappáit nem teszi be a "Könyvtár"-ba, másrészt nem teszi rá a mappára a borítókat.
Ilyen a főképernyőm:
Így néz ki, ha a PC-n SAMBA protokollal megosztott egyik mappát megnyitom:
és ezt látom, ha a Routerre csatlakoztatott HDD-n lévő mappák valamelyikét:
A Routerem ide vonatkozó beállításai így néznek ki:
Ha az UPnP-t kikapcsolom, a megosztás beállításnál nem is jelenik meg a Routerre csatlakoztatott HDD, ami Elements néven látszik. Ha az elérhető eszközök közül az RT-UX58U-t választom ki, akkor azt SAMBA protokollal kezelné, de bármit próbálok hibajelzéssel megtagadja a mentést. Próbáltam Felhasználó/jelszó nélkül (a PC-ről megosztott HDD (clemi-w11) nem kell) próbáltam névvel jelszóval ami a router belépési adatai, de úgysem. Egyedül a portot nem írtam át, és nyilván MAC címet se tudok, de eddig sose kellett.
Próbáltam újratelepíteni, kikapcsoltam az iCloud mentést, de valahonnan visszatölti az adatokat, mert amint települ a program és belépek a beállításokba, az összes korábbi megosztásnál beállítható mappa már ott van beállítva. -
zazenke
őstag
majd igyekszem tesztelni az általad felvázolt hibát 4k sdr 444 re van állítva a kép egyenlőre még egyszer sem jelentkezett se DV anyagoknál sem beállítási menüben pedig azt elég sűrűn látogatom mivel még új készülék. Plexnél egyes DV anyagoknál sötét marad a kép de az nem a te hibád mert vezérlősáv stb megmarad és vissza is lehet lépni a filmből nincs lefagyás vagy hdmi képvesztés. infuse-nál ilyen sincs. Próbáltam olyan filmet tölteni ami csak dolby vision és nincs sima hdr sáv hogy olyankor mit csinál de azok eddig mind elindultak helyesen DV -ként.
-
Clemi
veterán
Újratelepítettem, de semmi változás. Egyszerűen nem értem miért nem teszi be a könyvtárba a külső HDD kijelölt mappáit, amiket amúgy a főképernyőre kitesz és ott megnyitva tudom kezelni a mappákat és látom a filmeket, de nem tesz borítókat egyik mappára sem, csak mappán belül a filmekre.
-
Clemi
veterán
"nem megfelelő a jeslzó, olyan karaktert használsz, amit nem kezel, stb" Nem értem, miért email címet kér alapból, de ennek ellenére azt a név/jelszó párost próbáltam, amivel a böngészőből is belépek a router felületére, de abban semmi extra nincs, csak kis és nagybetűk zagyvasága és a végén egy felkiáltójel.
"Nálam is több helyre csatlakozik és nincs SMB problémám, legújabb tvOS és Infuse 7.6.1"
Nekem is ugyanez van, és csatlakozik a HDD-hez az Infuse, mert a teljes tartalmat látom, csak nem teszi be a könyvtárba a külső HDD kedvencnek jelölt mappáit, ahogy a csoportosításba se vonja be és a mappákra nem teszi rá a borítókat, ahogy eddig mindig csinálta.
Ezt az újratelepítést még kipróbálom. -
Clemi
veterán
Nem tudom a Rouer milyen SMB-t használ, a menüjében sehol nem találok erről infót, ráadásul az Infuse-ban sem találom, milyen protokollt használ, de itt most ez lényegtelen, mivel a külső HDD-t csak UPnP/DLNA protokollal hajlandó felcsatolni.
A megosztás beállításánál, ha kikapcsolom a routerben az UPnP médiaszervert, akkor eltűnik az elérhető eszközök közül a külső HDD, csak a Routert tudom kiválasztani, amit SMB protokollal kezelne, ahol már választható hogy SMB1 vagy akár SMB3 viszont itt felhasználó nevet (email címet) és jelszót kér, de oda bármit beírok hibát dob a mentéskor. -
zazenke
őstag
próbáltam utánanézni én is és azt találtam hogy a 2022 es modell még mindig nincs rendben a DV anyagokat rendre sima hdr ben tud csak lejátszani ha jól értelmezem a 2021 es nek nincs meg ez a problémája. Szerinted érdemes ennek ellenére a 2022 es modellt választani mert van rá esély hogy jön egy frissítés ami helyre teszi a dolgokat vagy már nem valószínű mert bő fél év múlva jön a 2024 es modell ahol rendezik ezt ?
-
tomp
félisten
Korlátozottra állítva ugyan úgy HDR10...
Továbbra is csak a Gemini Man-t indítja el DV-ben!
Gemini Man: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.09, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Az összes többi: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
De P7 MEL-t is próbáltam. Az is HDR10. -
tomp
félisten
Milyen beállítás rossz? Ezen az AppleTV boxon olyan faék egyszerű a menü...
Appban a DV mód Automatikus.
Ennyi az össz beállítás ami a DV-re vonatkozik.
Mintafájl nincs, csak komplett film mkv-ban.
Maga az Infuse felismeri, hogy DV mivel írja a film leírásánál de elindítva HDR10. -
tomp
félisten
Oké de most, hogy a menü SDR, az Infuse nem igazán akar DV-re váltani hanem HDR10-re megy.
Találtam 1db filmet ahol vált. Gemini Man. Itt átvált DV-re pedig ugyan úgy P8 mint a többi amivel próbálkozom.
Gondolom majd ha kijön a tvOS17 akkor nem lesz ilyen gond ugye a rendszerszintű P8 támogatás miatt.Plexet nem használok csak gyorsan letöltöttem és megnéztem. Amúgy töröltem utána.
-
tomp
félisten
Pedig nálam felhozta, hogy a TV támogatja a DV-t, engedélyezem e.
Nálam ez azt jelentené, hogy majd DV-re vált HA olyan a forrás és nem azt, hogy a menü is az.Androidon nálam se a Shield se a Ugoos nem indult el DV-ben mikor az első bekapcsolás volt.
Shieldnél szintén feljött a DV supported választási képernyő. Bekapcsolás után a menü ugyan úgy SDR maradt. Ugooson pedig default off volt a DV.Ez a sávosodás érdekes. HDR10 és DV esetén nem látok sávosodást.
-
Kipróbáltam 4K SDR-ben úgy, hogy bekapcsoltam a dinamikatartomány egyeztetést is és a képkockasebesség egyeztetést is.
A Netflix, Apple TV+, HBO Max mind automatikusan Dolby Visionra vált amint elindítok egy kompatibilis tartalmat.
A YouTube-al változatlan a helyzet, nincs 2160p és HDR sem.Ez alapján akkor nem az Apple TV-vel van beállítási gond, hanem a YouTube alkalmazás a bugos. Pedig újra telepítettem már az appot, töröltem az adatait, nem tudom mit tudnék még vele tenni? Vajon érdemes megpróbálni az egész rendszert gyárira visszaállítani?
Egyébként van valami hátránya ha pl. folyamatosan Dolby Vision HDR-ben van a TV kimeneti jele tartalom egyeztetés kikapcsolással? Csak mert kicsit zavaró ez a sötét kép minden tartalom megnyitásakor és bezárásakor… persze ha így jobb valami miatt akkor megtudom szokni, csak olyan ehh’
-
tomp
félisten
Amúgy miért 4K DV a default képmód ha a TV DV képes?
Nem az lenne a normális ha csak akkor váltana DV-re ha a forrás is az?
Oké SDR-nél visszavált de leállítás után újra Dolby Vision.
Manuálisan kellett 4K60 YCbCr 444 SDR-re állítani a képmódot.Úgy érted volt korábban Youtube alatt is AFR csak a reklámhuszárok sírtak és kivették?
-
nOvOp
senior tag
-
captainnemo
aktív tag
Igen, de valaki azt jelezte netflixnél jön elő a gond, és nálam tökéletes, de nemcsak az hanem a többi streaming is.
Az általad említett alkalmazások közül nem használok semmit, és igazából ezek hibája az nem vált rendesen, és az SDR-be tenni a guit, egy workaround erre.
De valóban, ha ez működik ez működik, úgyhogy tényleg az a legjobb legyen SDR-ben.
-
captainnemo
aktív tag
Csináltam egy gyors tesztet, ahol szándékosan olyan fps-re állítottam a GUI-t HDR módban, mindig egyezzen a lejátszott forrással. Kipróbáltam mindenen SDR forrással, mint hbo max, apple tv+, netflix, youtube, infuse. Mindenhol váltott SDR-re és vissza, továbbá módosította a színteret oda és vissza. Nálam minden elérhető felhasználásban, a HDR to SDR hiba, nem jelentkezik.
-
-
captainnemo
aktív tag
Nálam az alapbeállítás SDR/444 és a képkockaegyeztetés és dinamikatartomány be van kapcsolva, ez a legjobb.
A videó valóban a fentit javasolja de ha a "képkockaegyeztetés és dinamikatartomány" be van kapcsolva akkor mindig a megfelelőre vált, függetlenül attól, hogy a gui-nak mi van beállítva. Ha a netflix/hbo abban az esetben, ha a gui HDR, és a lejátszott tartalom SDR, és nem vált rá, az hiba. Ezek szerint akkor ez egy workaround rá.
-
nOvOp
senior tag
Köszi, megnéztem a videót és átállítottam én is SDR-re. Majd megnézem a többi részt is.
Most így jó a film is. Amúgy a "Messzeség" című filmnél vettem észre az égboltoknál, pl. az 55. perctől is lehet látni. De tényleg csak akkor, ha az alapbeállítás 4K DV.
Amúgy megnéztem egy másik 4K LG tévén is, és ha ott is 4K HDR az alapbeállítás, akkor fellelhető a fenti képen látható probléma, ha nagyon nézi az ember.
De mindegy is, köszi a segítséget, marad az SDR beállítás a képkocka és dinamikatartomány beállításokkal, és így jó a kép. -
nOvOp
senior tag
Igazából ki vannak kapcsolva a képjavítók. És a TV netflix appján ugyanez a tartalom teljesen jó, ugyanabban a képmódban, ezért is kezdtem el utánajárni.
Kipróbáltam több kábelt, 4 HDMI portot, 2 féle HDMI beállítást (ami van a tévén), de a fenti kép nem változott, csak akkor, ha az ATV-n átállítottam a kimenetet (mondjuk 4K HDR-re, akkor csökkent, de meg volt). Viszont megnéztem több tartalmat (D+, ATV+, Netflix, saját tartalom) és sehol nem jön elő ez a hiba, csak a Netflixnél annál az egy tartalomnál. De persze létező, mert a fenti képen is ott van. Próbálok nem foglalkozni vele, hiszen az eddigi tartalmak 1 kivétellel teljesen jók voltak. (csak piszkálja a csőrömet) Amúgy melyik alapbeállítás adná a legjobb képminőséget? Én azt gondolnám a 4K DV, de nagyon nem vagyok otthon ebben. Vagy a 4K HDR 4:2:2 vagy a 4K HDR 4:2:0? És köszi a segítséget!
-
nOvOp
senior tag
Maga az apple tv is okozhatja? Szóval lehet hardver hiba is?
Amikor HDR 4K-ra állítom, akkor csökken ez a látvány, az adott filmnél szemmel nem is látom. Még egy másik 4K tévén ki tudom próbálni, de az nem tudja a DV-t. Másik kábellel is próbáltam és van egy zsír új 2.1-es is. Legrosszabb esetben mindkét eszközt resetelem. De előtte mit tudok még tenni? -
-
Sordoran
addikt
-
HUTCHDB
nagyúr
Leírtam, hogy mit szeretnék, és azt is, hogy az Apple tv távirányítója bekapcsolja a tv-t, szóval ez a része a dolognak fel sem merült, amit te megválaszoltál.
Az, hogy neked mások az igényeid, szokásaid, nem jelenti azt, hogy az enyémek nem
lehetnek más irányúak.Sajnálom, hogy a felvetett és a napi életemben eddig roppant egyszerűen használt egy távirányító helyett, most már kettőt kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest