Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini PC
- ASUS ROG Ally
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel találgatós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #7639 üzenetére
Támogatja, de a tapasztalatok alapján előfordul olyan audió-videó kombináció, vagy egy nem teljesen szabványos anyag, ami miatt az erősítő nem ad képet vagy nem lesz hang, esetleg akadozik. A sok lehetőség miatt ésszerűbb döntés a lejátszót közvetlenül a TV-hez csatlakoztatni és a hangot a TV-ből küldeni az erősítő felé. Viszont, ha kísérletezgetni szeretnél, akkor tégy belátásod szerint, próbáld ki a lejátszó-AVR-TV kapcsolatot is.
-
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #4290 üzenetére
Tegnap egy DTS anyagot néztem és meghallgattam Infuse, Plex valamint Vim3L+CoreELEC alatt, előbbiek TV-n keresztül optikaival az erősítőbe, utóbbi USB-vel a DAC-hoz csatlakoztatva, nyilván itt azért jobb a hang, de egyáltalán nem volt rossz az Infuse-al, Plex gyengébb volt, de az mindig is olyan volt. Dinamikában nem éreztem olyan hú, de nagy különbséget, viszont, ha zenét játszok le akkor bizony hallható a DAC jobb minősége.
Egyébként vegyél egy Amlogic Boxot és CoreELEC-el megkapod azt amire vágysz, lesz "audio passtrough". -
L.L.
senior tag
válasz
Cool Face #4277 üzenetére
Sajnos ez így van, bárki bármit mond. Elég komoly házimozi rendszerem van itthon, és a hang dinamikája az ATV-n tényleg lényegesen rosszabb, mint más lejátszóval, és ez már évek óta így van. A különbség tényleg akkora, hogy akár egy soundbaron is azonnal észrevehető lenne a különbség. Denon X4500, Yamaha 2060 is volt már, tehát nem típusfüggő. Amit észrevettem, hogy eredeti hangsávval javul valamelyest, de az sem az igazi. pl. Magyar dolby digital szinkron esetén iszonyat dinamikátlan lesz a hang. Ezt a legjobban az effekteknél lehet észrevenni, pl. egy robbanás, lövés, az ATV-n jóformán egy "szisszenés", más lejátszóval ugyanaz "hátbaver". Online streaming szolgáltatások esetén ( netflix, hbogo, stb.) nincs ekkora különbség, ezért én csak ezekre használom az ATV-t, az otthoni filmeimre ott a CoreElec.
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #4277 üzenetére
Ezt a hang dolgot hallanom kellene, mert nálam 6 éve van Apple TV, sima HD, 4K (2017) és most 4K (2021), nem volt különösebb gondom a hanggal, Infuse-t használok filmekhez, sorozatokhoz, Plex-et ritkán használok, ott nem teljesen frankó a hang, azt aláírom, legalábbis az Infuse-hoz képest. MrMC számomra egy kalap sz@r lett, már nem tudom, hogy most milyen. A több app hangja nálam rendben szól. Sztereó erősítőm van, 2.1-et használok és bizony a szub elég rendesen odab@sz ha arról van szó, és természetesen hangszín nélkül használom, tehát nálam kellően dinamikus. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma. AVR-el is használtam, akkor (lassan 3 éve) nem hallottam különösebb problémát, nem találtam rossznak. Persze a VIM3+USB+DAC jobban szól, de az másik történet.
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #1582 üzenetére
Kodi-t használok erre a célra. - úgy érted, hogy a Kodi a DLNA szerver?
A DLNA egy korlátolt hálózati megosztás, jó de az SMB/NFS jobb. Plex/Emby is jobb ha nem a DLNA részét használod hanem a szerverek által nyújtott szolgáltatásokat, Plex implementáció van MrMC-ben, Infuse-ban és Kodiban is, Emby egyelőre Kodiban és MrMC-ben.
Plex egy katasztrófa azt tuti nem használnám. - elég csak a szerver részét használni, amúgy szerintem, nem katasztrófa de én sem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- LEGO klub
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Mini PC
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- HP 65W töltő eladó
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest