Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oldman2 #6210 üzenetére
Xiaomi Mi Box S-t váltott egy első generációs Apple TV 4K. Ég és föld a kettő.
Annyira sokkal gyorsabb az Apple TV, hogy utána már kínszenvedésnek tűnik az Android TV-t nyomkodni és már fáj a lassúsága.Én Android TV-n VLC-vel néztem filmeket és sorozatokat egy PC-ről megosztott hálózati meghajtóról. Apple TV-n a Plex jött be.
Szerintem a Kodi is megy jó. -
Köszi! Tényleg ez a gond.
Amúgy még mindig érdekel, hogy:
Egyébként van valami hátránya ha pl. folyamatosan Dolby Vision HDR-ben van az Apple TV kimeneti jele tartalom egyeztetés kikapcsolással? Vagy miért írjátok hogy SDR-re kell állítani az alap jelet?
Csak mert kicsit zavaró ez a sötét kép minden tartalom megnyitásakor és bezárásakor… persze ha így jobb valami miatt akkor megtudom szokni, csak olyan ehh’ -
Kipróbáltam 4K SDR-ben úgy, hogy bekapcsoltam a dinamikatartomány egyeztetést is és a képkockasebesség egyeztetést is.
A Netflix, Apple TV+, HBO Max mind automatikusan Dolby Visionra vált amint elindítok egy kompatibilis tartalmat.
A YouTube-al változatlan a helyzet, nincs 2160p és HDR sem.Ez alapján akkor nem az Apple TV-vel van beállítási gond, hanem a YouTube alkalmazás a bugos. Pedig újra telepítettem már az appot, töröltem az adatait, nem tudom mit tudnék még vele tenni? Vajon érdemes megpróbálni az egész rendszert gyárira visszaállítani?
Egyébként van valami hátránya ha pl. folyamatosan Dolby Vision HDR-ben van a TV kimeneti jele tartalom egyeztetés kikapcsolással? Csak mert kicsit zavaró ez a sötét kép minden tartalom megnyitásakor és bezárásakor… persze ha így jobb valami miatt akkor megtudom szokni, csak olyan ehh’
-
Köszi!
Próbáltam már a kép módokat a TV-n is állítani de az semmit se befolyásolt. Illetve az Apple TV felbontását is próbáltam.
Az rendben van, hogy a jelet meglehet nézni, de nekem alapból azt írja hogy 4K 60Hz 12bit HDR10 mert az Apple TV ezt a jelet küldi. De a YouTube-on mégsem lehet kiválasztani csak max 1440p60-t és csak HDR nélkül.
Egyébként azt kifelejtettem, hogy első generációs Apple TV 4K-m van. De úgy néztem hogy kellene tudja, meg hát akkor nem lehetne beállítani a menüjében… neked melyik van?blakey: igen itt is csak 1440p60.
Ugyanazokat a videókat próbáltam a TV rendszerén és az Apple TV rendszerén is.
szerk: 50 és 60Hz-en is próbáltam. De én is inkább a 60-at használom.Holnap megpróbálok egy gyári visszaállítást az Apple TV-n, mert már nincs más ötletem…
-
Sziasztok!
Nem tudom a YouTube-ot 2160p HDR felbontásra tenni. Mi lehet a gond? Hogy tudom megoldani?
1440p a max és nincs HDR.A beállításokba 4K 60 Hz Dolby Vision van, de próbáltam már HDR-t is és az 50 Hz-et is, akkor sem jelenik meg YouTube-on jobb minőség.
Van netflixem és Apple tv+ de azokban nem találtam hogy lehetne megnézni a felbontást… amikor rámegyek egy sorozat részleteire akkor írja hogy Dolby Vision de ennyi.A TV (Hisense U7HQ) gyári YouTube alkalmazásban gond nélkül megy a 2160p60 HDR.
HDMI kábelt is próbáltam cserélni, jelenleg egy Series X Xbox 2.1-es hdmi-jével van de semmi.Az Apple TV-ből érkező jel felbontása rendben van a TV-n.
Ezeket már végig csináltam és semmi nem segített. Újra is telepítettem a YouTube-ot de nem lett változás.
Valakinek valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- A/C klima, with all pipes and remote
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Microsoft Surface Pro // Surface // Surface laptop // 7-10.gen i5, Ryzen // 12,5 13,5 15 //
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest