- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz
Oldman2 #6210 üzenetére
Xiaomi Mi Box S-t váltott egy első generációs Apple TV 4K. Ég és föld a kettő.
Annyira sokkal gyorsabb az Apple TV, hogy utána már kínszenvedésnek tűnik az Android TV-t nyomkodni és már fáj a lassúsága.Én Android TV-n VLC-vel néztem filmeket és sorozatokat egy PC-ről megosztott hálózati meghajtóról. Apple TV-n a Plex jött be.
Szerintem a Kodi is megy jó. -
zelikocc
senior tag
Köszi! Tényleg ez a gond.
Amúgy még mindig érdekel, hogy:
Egyébként van valami hátránya ha pl. folyamatosan Dolby Vision HDR-ben van az Apple TV kimeneti jele tartalom egyeztetés kikapcsolással? Vagy miért írjátok hogy SDR-re kell állítani az alap jelet?
Csak mert kicsit zavaró ez a sötét kép minden tartalom megnyitásakor és bezárásakor… persze ha így jobb valami miatt akkor megtudom szokni, csak olyan ehh’ -
zelikocc
senior tag
Kipróbáltam 4K SDR-ben úgy, hogy bekapcsoltam a dinamikatartomány egyeztetést is és a képkockasebesség egyeztetést is.
A Netflix, Apple TV+, HBO Max mind automatikusan Dolby Visionra vált amint elindítok egy kompatibilis tartalmat.
A YouTube-al változatlan a helyzet, nincs 2160p és HDR sem.Ez alapján akkor nem az Apple TV-vel van beállítási gond, hanem a YouTube alkalmazás a bugos. Pedig újra telepítettem már az appot, töröltem az adatait, nem tudom mit tudnék még vele tenni? Vajon érdemes megpróbálni az egész rendszert gyárira visszaállítani?
Egyébként van valami hátránya ha pl. folyamatosan Dolby Vision HDR-ben van a TV kimeneti jele tartalom egyeztetés kikapcsolással? Csak mert kicsit zavaró ez a sötét kép minden tartalom megnyitásakor és bezárásakor… persze ha így jobb valami miatt akkor megtudom szokni, csak olyan ehh’
-
zelikocc
senior tag
Köszi!
Próbáltam már a kép módokat a TV-n is állítani de az semmit se befolyásolt. Illetve az Apple TV felbontását is próbáltam.
Az rendben van, hogy a jelet meglehet nézni, de nekem alapból azt írja hogy 4K 60Hz 12bit HDR10 mert az Apple TV ezt a jelet küldi. De a YouTube-on mégsem lehet kiválasztani csak max 1440p60-t és csak HDR nélkül.
Egyébként azt kifelejtettem, hogy első generációs Apple TV 4K-m van. De úgy néztem hogy kellene tudja, meg hát akkor nem lehetne beállítani a menüjében… neked melyik van?blakey: igen itt is csak 1440p60.
Ugyanazokat a videókat próbáltam a TV rendszerén és az Apple TV rendszerén is.
szerk: 50 és 60Hz-en is próbáltam. De én is inkább a 60-at használom.Holnap megpróbálok egy gyári visszaállítást az Apple TV-n, mert már nincs más ötletem…
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom a YouTube-ot 2160p HDR felbontásra tenni. Mi lehet a gond? Hogy tudom megoldani?
1440p a max és nincs HDR.A beállításokba 4K 60 Hz Dolby Vision van, de próbáltam már HDR-t is és az 50 Hz-et is, akkor sem jelenik meg YouTube-on jobb minőség.
Van netflixem és Apple tv+ de azokban nem találtam hogy lehetne megnézni a felbontást… amikor rámegyek egy sorozat részleteire akkor írja hogy Dolby Vision de ennyi.A TV (Hisense U7HQ) gyári YouTube alkalmazásban gond nélkül megy a 2160p60 HDR.
HDMI kábelt is próbáltam cserélni, jelenleg egy Series X Xbox 2.1-es hdmi-jével van de semmi.Az Apple TV-ből érkező jel felbontása rendben van a TV-n.
Ezeket már végig csináltam és semmi nem segített. Újra is telepítettem a YouTube-ot de nem lett változás.
Valakinek valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest