Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajtorja
aktív tag
A teszt jó, de attól még az alanya nem lesz jó vétel ilyen áron.
--- ---
-
LordX
veterán
Végre aki érti, hogy miről is írtam.
Egyébként én messze nem azt mondtam, hogy Abu húzzon vissza tesztelni HD4850-el, mert nekem az van. Nem akarom én szívatni, volt vele elég baja így is, és még lesz is, a PH!-nak ennyire van kapacitása, ha színvonalas tesztet akar kihozni. E keretben sikerült is.
Amire én reagáltam, hogy ott van a belinkelt teszt 30 kártyával, de egy 2 éve kapható felsőbb kategóriás pl. már nincs benne az összehasonlításban.. Ha már 30 kártyával letesztelték, miért kellett kihagyni az ilyeneket?
-
nagyúr
nem értetted meg, mert eszemben sem volt ilyet állítani. azt mondd meg inkább, hogy milyen beállításokkal kellene tesztelni egy új VGA-t úgy, hogy a 4870-nel összevethető legyen.
#197: sztem durván egál, ha jók a CF profilok. talán a 480 kicsivel gyorsabb.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
szab.tam
nagyúr
engem egy elég specifikus, konkrét dolog érdekelne.
(senki nem fogja megnézni, hacsak én nem), de azért a kérdés adott:gtx480 + 8400gs segédkártya + soft Triple head, 5040x1050, dx9
vramból bőven megelégszik 800mb körül.
shift, dirt2, f1 2011, mind.
viszont sok játék ezzel a szoftveresen 2 kártyára generált 3 kijelzős mókával el sem indul.a lapom cf-es.
ha bedobnék 2 db. 7750-et, 60k-ért, az a gtx 480 + 8400 gs ára kb.
az 1 gb vram elég, mint ahogy feljebb írtam is.. viszont az eyefinity sokkal szélesebb 3 monitoros támogatottságal bír, mint a softth, amivel kényszerből szenvedek.
és az kártyánkénti 50w-os fogysztásával kb. 2 óra alatt rávágnék 1-1 kiló alubordát, vagy riserre rakva 2 mini ninját, és eléintéztem a passzív hűtését is...vajon hogyan néznének ki az fps versus-ok....
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
kovy79
őstag
Oké, megértettem a véleményedet, de nem fogadom el, mivel írásod szerint csak a DX11-es júzerek számítanak, a többi "retro" felhasználónak nem kell teszt...
Mod: a b) pontot még meg is érteném, de én mégis kíváncsi lennék rá.
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
nagyúr
az a gond a "hüle kívánalmakkal", hogy óriási energiabefektetést igényelnének, minimális hozzáadott értékkel. tegyük fel, hogy Oli felhajt egy 4870-est.
a) mivel tesztel? a tesztcsomag számos játéka DX11-es beállításokkal fut. teszteljen mindent csak DX10-ben? vagy teszteljen minden DX11-es kártyát DX10-ben és DX11-ben is? az első szerintem nagyon rossz ötlet, a második pedig munkaigényben elborult.
b) tegyük fel, hogy az a) problémára talál megoldást. beleölt x órát a kártya beszerzésébe, még y órát a tesztek futtatásába. ennek eredményeként Te látni fogsz egy grafikont, amin a 4870 végig ott megy a 6770 mellett. most őszintén, mennyi értelme lenne?#193: abban a tesztben a legidősebb VGA akkor volt 2.5 éves. nem közel 4.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
wody21
tag
Akkor 1-2 éven belül a 7770-re kell lecserélnem a mostani (teljesen jól működő) 4770-t?
-
TGWH
őstag
Az én véleményem az, hogy ha egy-két évente akar valaki vga-t cserélni, akkor lelke rajta, az ő pénze bánja, ha meg régi kártyája van, akkor úgyis jobb bármelyik ami a piacon van...
Ez a sok kártyát hasonlítsunk össze olyan dolog, hogy érdemes-e leváltani a régebbi vga-t... ezen szerintem nagyon kis réteg gondolkodik komolyan. Aki meg komolyan gondolja, az vagy nem ért hozzá, vagy igen. Ha ért hozzá nincs gond, ha nem, akkor nekik jó lenne ilyen teszt.
Régebben azért voltak régebbi vga-k, mert nem fél évente fostak ki magukból egy új sorozatot a gyártók.
Nem tudom milyen gyakran váltják a játékokat a teszt írói, de akkor egy linket oda lehetne biggyeszteni, hogy pl. egy éve milyen gépen tesztelték le a régebbi kártyákat.Egy-kettőt azért be lehetne vonni, ami még kapható, és kedvelt. Szerintem. Vagy valami adatbázist szerkeszteni, hogy melyik milyen géppel milyen játékot hogy visz
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
oliba
őstag
Nem rád céloztam tulajdonképpen. Elkezdtem olvasni a hozzászólásokat az elejétől és minden 5. hozzászólás arról szól, hogy hogyan teljesít ehhez és ahhoz képest. Annyira nem egy hatalmas portál ez a világon, hogy mindent meg tudjanak tenni a tesztelők és nem is annyian dolgoznak. Ezekre a kérdésekre elég sok millió egy összesítő grafikon létezik, ahol össze van vetve xy régi kártyákkal, de:
1. Azok olyan játékok, ahol talán ezek az új kártyák ki sincsenek rendesen használva.
2. Olyan régen, több évvel ezelőtt tesztelték, hogy a driverek azóta akár hozhattak is jó pár plusz %-ot a konyhára.Mindkettő okból kifolyólag az ilyen összehasonlító teszt is érvényét veszti.
PH minőségű teszt mit is takar? A világon nem itt fognak letesztelni mindent, nem is erről szól a dolog. Bemutatták a kártya mit tud az előző generációhoz képest a mostani játékokban. Ha további összehasonlítás érdekel, akkor fel kell lapozni azt a tesztet, ahol a mostani kártyát megelőző szériáról van a teszt, amiket pedig pont az azt megelőző szériával hasonlítottak össze az akkor megjelent játékokban. Ennél jobban nem lehet megcsinálni.
Mellesleg a tesztről: szépen ott van a három 7770-es, de a legfontosabb dolgok hiányoznak róla, mint például a hőmérséklet és a hangja. Ez így no comment. Mi az, hogy időhiány? Akkor ez miért került be? Elárulja a nagy semmit, de legalább foglalt egy oldalt.
-
Turbolada II
őstag
30K-ért nagyon jó vétel lenne a 7770.
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy (kivéve Prohardver :D). Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984 "Magyar" Telekom, ja nem csak sima.
-
kovy79
őstag
Nyugodtan válaszolhatsz nekem, úgy is én lennék a címzett!
Érted, amit írtam, vagy csak elolvastad?
Nem Gipsz Jakabtól szeretnék tanácsot, hogy ő mit gondol! Én is kipróbáltam már jópár hardvert a ~18 évnyi IT "érdeklődésem" alatt, hanem egy tesztet, amiben egy grafikonon, egy elbeszélés alatt lehet látni a nem túl távoli múlt "erőviszonyait". Nem fórumozgatni szeretnék szubjektív véleményekkel megspékelve, hanem egy ph minőségű tesztet olvasni a hüle kívánalmaimmal.
Capito?Mod: egyébként nem "rinya" volt, mint le is írtam, hanem felvetésnek indult, de ez lett belőle...
Mod2: ugye nem akarod, hogy a GTX 260-as felvetésed ügyében sajnáljam a ph-t (itt pozitívan értem az ph irányába)!
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
oliba
őstag
Minek megy itt a rinya, hogy nincs a világ összes kártyája beletéve a tesztbe? Aki ért hozzá, az tudja, hogy mit tud, aki meg nem ért és új kártyát akar venni, annak pedig megvannak a megfelelő topikok, ahol azok az emberek fognak válaszolni, akik értenek hozzá, hogy xy kártyától mennyivel gyorsabb az xy kártya, mert ha ide tudtok írni, akkor tudtok a megfelelő topikba tenni egy kérdést, ahol 5 percen belül válaszolnak neked és google-t sem kell használni, ennyi...
Meg vajon honnan szerezzen PH egy GTX260-as kártyát, hogy épp lemérje hogyan teljesít Metro-ba, esetleg Dirt 3-ba, stb? Elkoptak ezek a kártyák, nem is értem hogyan várjátok azt el, hogy szerepeljenek a tesztbe. Esetleg elküldhetitek a saját kártyátokat, amivel max letesztelik és majd ha új játék kerül a tesztbe, akkor mindig elküldhetitek nekik 1 hétre...
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
"Információgyűjtés, tesztek olvasása... Minek?"
Nálam ilyen téren szó nem érheti a ház elejét, de mégis gáz, hogy nincs konkrét teszt (ph minőségű), ahol látni lehet pl 3 évet átölelő vga-k tesztjét (nem HD3450 és társaira gondolok).Tudom, hogy mekkora meló egy teszt és egy rossz szót sem szólok a cikkíróra/cikkre (a kritika nem az), továbbá nem hiányolok 45 kártyát, csupán max 2-t. Pl HD4850 és GTX 280.
Száz szónak is egy a vége: régen voltak "Nagy videókártya teszt"-ek, ma már nem igazán.
Anno 4-5 játékkal teszteltek, ma 10-15-tel. Nagy munka ez is-az is.Mod: a FF szerint a "videokártya a helyes szó, nem pedig a "videókártya".
[ Szerkesztve ]
-
cheatergs
senior tag
Egyetértek, hogy a két év ma már nem sokat számít, ellentétben az ezredforduló környékével. Személy szerint én is hiányolom a nagyobb összehasonlító teszteket, de ez a dVGA-k népszerűségének hanyatlására vezethető vissza, úgyhogy nem hiszem, hogy ez változni fog.
Ugyanakkor az is igaz, hogy fejben el lehet végezni az összehasonlítást, csak 10%-okat kell tenni a kártyák közé, pont azért, mert alig van köztük különbség. Nem százalékra pontos, de öt alatt nem oszt-nem szoroz.
Mindig minden mindegy
-
veterán
Belegondoltál abba, hogy ha végigolvasni nehéz volt, akkor a teszthez az alkatrészeket beszerezni, és megcsinálni a tesztet mekkora meló lenne??? Szoktam teszteket írkálni, tudom...
Amúgy igen, biztos kibaszott sokan használnak. Márcsak azért is, mert a HD4850 és 4870 büdösjó kártya volt. Legalább, mint a G92 az nvidiától. A mai napig rengeteg használnak, és vásárolnak ilyen kártyákat ( ezzel foglalkozom )....
De tényleg, azt szeretnéd, hogy visszamenőleg hasonlítsa össze pl egy 4 éves játékkal a zsír új architektúrát? valszeg jó lesz...
Tipikus magyar mentalitás. Információgyűtés, tesztek olvasása... Minek? LEGYEN MINDEN EGY HELYEN És akkor láthatunk majd 45 videókártyás összehasonlító diagrammokat, aminek fele hasraütés által beírkált, kamu eredmény. Maradjon ilyen. Így jó, ahogy van...
Jah, és nem néztelek hülyének! Sőt! Nem rossz, amit mondassz... Csak nem szeretnék a helyében lenni annak, akit odaültetnek, hogy nesze kisköcsög, írd meg
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
kovy79
őstag
Én abszolút nem várom/követelem, csak egy ötlet volt, amit más is hiányolt.
Nem értem, ez miért "megfordítva".
Miért ne lenne realitása? Régen itt a ph-n is sok olyan teszt volt, amin nem csak az adott vga lett kivesézve (illetve a közvetlen elődje), hanem a kor kártyái. És ne mondd, hogy a 2 év akkora idő, hogy egyenesen hülyének néztek már csak a felvetés miatt is!''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
kovy79
őstag
Bazz, még az írásodat is nehéz volt végigolvasni, nemhogy az említett teszteket!
Belegondoltál abba, hogy a mai napig mennyien használnak 4-es szériás Radeont?
Akkor nem röhögsz rajta és kész...(#180) Franklin, te sem sok autótesztet olvasol...
1: nem egy kategória. Én sem azt mondtam, hogy HD4350-nel teszteljenek!
2: a nagyobb, normális szaklapok egy teljes generációváltásnál (gyk: nem modellfrissítés) az új típus mellet sokszor a teljes típustörténetet is megemlítik méretekkel, fogyasztással, motorválasztékkal, menetteljesítményekkel.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ezzel semmi gond. Nézzen meg egy 5770 tesztet, ott látszik, hogy mennyivel lassabb a 4770 egy 5770-nél, majd nézzen meg egy 6770 tesztet, melyben látszik az 5770, majd nézze meg ezt a tesztet, és látja, mit tud a 6770 ez ellen....
Ez viccnek is rossz, hogy egy 2 hetes kártyát 4 éves kártyával teszteljék....
-
kovy79
őstag
válasz Morty1987 #176 üzenetére
Igen, ebbe a tesztbe nagyon illene pl egy HD4770. Akkor mindenki tisztán látna, az is, aki nem cserélgeti a komponenseket félévente.
(#178) gbors: nem kellene több tucat +kártya, elég lenne egy "köztes". Pl a fent említett példámnál a 3870-es tulaj is egyből képben lenne, hiszen az eggyel újabb generáció képességeivel jobban képben van az ember. Az se felejtsük el, hogy a 4-es széria 2 éve még a boltok polcain volt!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
köszönjük a tesztet, jó lett úgy tűnik, hogy ez a 7770, ha kicsit kínlódva is, de valahol ott van, mint a GTX460, és a 6850-től sincs vészesen lemaradva. ha a 40-42e pénz körüli kártyák hűtése normális, akkor még ennyiért is épkézláb vétel. nem olcsó, és nem a legjobb ár/teljesítményben, viszont keveset eszik, nem forró, és (ha a fenti feltétel teljesül) halk.
sajnos konkurenciája nemigen lesz mostanában, ezért nagy áresésre nem lehet számítani#176 és #177: most tényleg reálisnak érzitek, hogy egy VGA-tesztben több tucat kártya szerepeljen? Ti szeretnétek a 4800-asokat, másnak 3870-e van, megint más GT260-ról váltana... és abban sincs szerintem semmi megerőltető, hogy +1-2 tesztet hozzánézzen valaki, aki több generációval korábbi kártyáról váltana. apró hint: a 4870 és a 4850 teljesítményben majdnem egyenlő a 6770-el és a 6750-nel, a 4890 pedig valami 10%-kal van a 4870 felett...
[ Szerkesztve ]
-
Morty1987
csendes tag
Szerintem egy nagyon jó "belépő kártya" lett mind a kettő
Tény és való hogy az AMD mindig elkapkodja az árazás, és megértem hogy egyesek felháborodnak azon hogy 6850-es X Huf a 7770-es Y Huf és holott "gyengébb"...
Én speciel a tesztekből pont ezt vártam
Ha mindent megnézünk akkor nem biztos hogy gyengébbnek kéne vallani a kártyát, hiszen a 28nm technológiának köszönhetően rengeteg extra van ami pl a 40nm-es csík nem igazán támogat... és holott igen csak hasznos funkciók Nem sorolom, aki végig olvasta a tesztet, az tudja mivel ad többet ez a kártya
Ahogy írta Oliverda is meg kell várni míg kiforrja magát a kártya és akkor lehet hogy meg tudja verni a 6850-est
Akinek elég lenne egy 6850-es kártya is - márpedig szerintem mindenre elég ez a kártya is - annak ha van egy kis esze akkor inkább a 7770-es vesz és nem egy 6850-est és ha valaki ennél nagyobb teljesítményre vágyik akkor elő a pénztárcát és fizessen rendesen ha már neki teljesítmény kell
Ha most le tudnám cserélni a mostani 6850-esemet szívesen lecserélném egy 7770-esre és nem csak a fogyasztás miatt
Nagyon jó lett a teszt, bár sokaknak igaza van hogy pl 2-3 generációt is bele lehetne vonni a tesztkörnyezetbe, hiszen pl akinek van most egy 4890-es és cserélni szeretne, annak igen csak végig kell olvasnia a következő 3 generáció tesztjét (5xxx-6xxx-7xxx) is mire talán el tudja dönteni hogy mit is szeretne végre venni a helyére a számára kiszemelt árkategóriában.
Olyan nincs hogy valami nem sörnyitó
-
staccato
tag
jó kártya lett a 7770,köszi a tesztet.
üdv
-
kovy79
őstag
Na végre, a HD7770 személyében megvan a HD4670-em utódja, amit még a tápom is simán elbír!
-
ViiiiktorOC
senior tag
7770123 mm2, ez szinte hihetetlen, elég keveset eszik. És nem is melegszik annyira.
Jöhet HD 7750 ULTIMATE teszt!
Ha a Powercoler a 6850-esre (127W) csinált passziv megoldást akkor a 7770-re (80W) még könnyebb passzív megoldást csinálni.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
KAMELOT
titán
válasz Bogyó bá' #138 üzenetére
Elég jó áron van csak a teljesítménye kicsit gáz 2650W
(#146) V!ck: tudod mikor lesz ez 25-28K??? Majd fél év múlva ,de inkább 1 évet mondok.
Sokan inkább majd az új technológiájú alacsony fogyasztású kártyát fogják venni. És főleg hogy kb. HD6850 teljesítményét hozza + passzív hűtéssel is kombinálható így sokak kedvence lesz. És inkább veszik madj a HD7770-et mint a régebbi modelleket.
Azért elég jó lehet....játszol gamet ,de nem hallasz semmit max a proci ventit.(#169) arpii: (B)FSP Hexa 400W (/B) tessék ez egy jó kis táp. De +3000ft-ért már 500W-os kiszereleésben is megkapod.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
MongolZ
addikt
Szvsz a 350-es FSP is elbírja. De ha újat akarsz venni, én az FSP-t ajánlom, nekem bejöttek a szériái (azért utána kell olvasni azoknak is), ár/érték arányban szerintem egyik legjobbak (de azt valaki nemsokára úgyis megcáfolja ). Én is 500-asat vettem egyszerűen azért, mert akkoriban volt egy jó vétel és minimálisak voltak a különbségek, na meg ki tudja, mit hoz a jövő...
-
TGWH
őstag
Az a +4 ezer forint a hűtésért van. Nyilvánvaló, hisz az alap ugyan az, ha nem piszkálták kicsit meg, de ha nincs eltérés fps-ben, akkor nem piszkálták meg.
Ha halk a hűtése, meg még jobb is, egyértelműen azt választanám. Ha van olyan géped, ami jól hűt, akkor a sima is mehet, nem nagyon fog melegedni, csak amennyire kell. Az én gef6600-asom is 60 fok körül van alapbólFogyasztást ezzel össze tudod hasonlítani:
http://prohardver.hu/teszt/intel_core_i3-2100_az_uj_nepprocesszor/tesztkonfiguracio_es_fogyasztas.html
A kártya 5850, ott meg annyi, hogy megnézed mennyit fogaszt a 6850. A terhelés alatt 160w-t így elsőre nem hiszem el... az nagyon brutálisan alacsony...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
arpii
tag
válasz csucsbicep #168 üzenetére
Az említett konfig mellé (SB i3 2100 vagy 2120 + sapphire 6850 sima) valójában milyen teljesítményű táp ajánlott? (a gyártó nyilván 500+ meg hasonlókat ír, de nyilván az egész rendszer nem fogyasztana 200 wattot rommá terhelve sem ) Nyilván a következő gyártók közül választanák(FSP, Chieftec, Cooler Master, Thermaltake, Corsair). Vagy még az is lehet, hogy a jelenlegi FSP 350PNF-em is bírná?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz csucsbicep #163 üzenetére
Segáz.
De a kulcs még mindig ott van, h ez nem a gyártó által elért órajel.
Véleményem szubjektív...
-
arpii
tag
Egy kis OFF:
Egyébként mi a véleményetek, az alap 35k-s sapphire 6850 vagy az asus hiperszuper hűtős 39k+ -os 6850 modelljét illetően? Ha nagyjából összesítem a 600 féle tesztet, amit az utóbbi időben átnéztem , akkor nemigen lehet teljesítményben a kettő közt 2 fps különbség átlagban, ugye? Azt "hallottam" , hogy a sapphire is igen csendesnek mondható, akkor nyilván az üzemi hőmérsékletben fog különbözni a két gyártó megoldása. Szerintetek megér ennyi többletet az asus? (kb. 15%-al drágább) -
LazaCCC
tag
Ahogy nézem egy jó darabig még elleszek a Gigabyte GTX 560Ti OC -mmel ... egyébként is mindent visz fullon
Mondjuk a passzív hűtéses megoldás érdekelne, kíváncsi leszek arra a tesztre. Mondjuk a fenti kártyának is nagyon jó és aránylag halk (játék közben) a hűtése, de ugye mindig van min halkítani
-
MZperX75
addikt
válasz Butcher-HUN #150 üzenetére
"személy szerint nagyon várom a zöldeket és tuti hogy nVIDIA vonalon maradok."
Maradj!
"normális drivert nem tudnak írni nem beszélve a CFX-ről.."
CFX jobban skálázodik mint a az SLI
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
az xfx is adott ki gyári 1ghz-es gpu-val szerelt 4890-et az nem számított ghz editionnak?
ahogy emlékszem ott is volt dobverés hogy wörld förszt ván ghz dzsípíjúPug
azért kérdeztem, de ezekszerint az xfx féle út nem játszik ehhez a plecsnihez.
[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
Hát anno ebben a sapphire 6850be nagyon belenyultam, remek választás volt (44ért nyáron)
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
Majd a megjelenés után három hónappal lehetne válaszolni én is azt fogom venni amelyik a jobb, de a 7850 nagyon vonzónak tűnik, már csak egy ph-es teszt kellene róla
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
csucsbicep
nagyúr
Ez a GHz Edition nyilván nem a hozzáértőknek szól, de ha ezzel több vásárlót szerez magának az AMD még jó, hogy beveti.
arpii: Teljesen egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
arpii
tag
Egy pár hete tanulmányozom, hogy melyik vga lenne a legideálisabb az i3 2100-as sandy mellé. Azt tudnotok kell, hogy mindig is az nvidia-t részesítettem előnyben, azonban a mosanában hallott hibajelenségekkel nekem abszolút semmi idegzetem nincs kínlódni, ami pedig eleve ideális választásnak tűnt elsőre az 550Ti egy rakás sz*r. Így sok-sok mérlegelés után arra jutottam, hogy a lehető legjobb választás hosszú ideje a 6850. Ha most akarnák venni valamit, a sapphire 6850-et venném 35k-ért, mert ez a 7770 szép is, új is, de gyorsabbnak nem gyorsabb, csak minimálisan kevesebbet fogyaszt. Szerintem még 3 hónap múlva is az "olcsó" 6850 lesz a menő. Hogy miért? Mert technikailag semmiféle előrelépés nem történt. Hogy most csodával határos módon miért hozott jobb teljesítményt az új kártya a crysis2-ben, a fene tudja. De a tesztekből amúgy is látszott eddig is, hogy annyira nem szereti az ATI kártyákat a C2. A többiben viszont gyengébb az új kártya. Ez a kártya akkor lesz jó árban, mikor már kimenő lesz a 7-es széria, mint most a 6850.
Ha valamiben tévednék szerintetek, akkor kíváncsian várom a véleményeteket.[ Szerkesztve ]
-
V!ck
senior tag
válasz Silentfrog #149 üzenetére
A 6870 is 65e körül startolt, most pedig 50-ért már lehet kapni, sőt, volt már ennél igencsak olcsóbb is...
(#150) Butcher-HUN: szerintem az nem parasztvakítás, hogy minél kisebb, egyszerűbb egy chip, annál magasabb órajelre képes
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Pug
veterán
AMD előtt hogy hu mekkora királyok mikor normális drivert nem tudnak írni nem beszélve a CFX-ről...
Nem akarsz flame-lni, de írod a fanboy szarságokat, ügyes vagy pistike...
-
Butcher-HUN
senior tag
Nem értem mi az újdonság ebben az " 1GHz " Edition-ben mivel már régebben is elérték ezt az órajelet XFX-ék [link]
Amúgy meg nagyobb a füstje mint a lángja ezeknek az 1GHz-es GPU-nak főleg 7770 és 7750 esetében. Megy a parasztvakítás ezerrel aztán rohannak a vérpistíkék és elmondhatják nekik 1GHz-es edisünjük van Nem flamelni akarok Isten ments csak azért hadd ne essek hasra AMD előtt hogy hu mekkora királyok mikor normális drivert nem tudnak írni nem beszélve a CFX-ről...
Más: Személy szerint nagyon várom a zöldeket és tuti hogy nVIDIA vonalon maradok.[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
TGWH
őstag
válasz djculture #143 üzenetére
Na igen, most már csak 10 ezerrel drágább az az intel 2500k, ami talán fél éve még 42 volt...
Ahogy leírták egy másik cikknél, csökkentek az eladások. Ugye régen nem jött ki fél-egy évente új vga, pár éve viszont ez a divat. Most jutottak el oda az userek, hogy meggondolják, kell-e az újabb darab. A játékok sem fejlődtek annyit. Tehát csökkentek az eladások, de a bevételek nem, mivel ezt előre tudták, ezért emelkedtek az árak... mindegy mit csinálsz, te csak vesztesz az üzleten, ki van ez találva...
Így most nőnek az árak... ugyan így, a hdd-k árai is nőttek az árvíz miatt, mégis veszik őket...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
djculture
félisten
Fog finomodni az biztos de szerintem most eleve vagy 40%-al emelt áron indult minden új széria. Jön a szokásos magyarázat miszerint nem fogynak a vga-k és az apuké a jövő..
TGWH
Hdd-t magánszemélyként csak az vesz akinek a bőre alatt is pénz van vagy vészhelyzet mert tönkrement a gépében lévő és nem tud venni használtan olcsóbban. Elég sok kiskerben dolgozó ismim van én meg szervízes vagyok, nem nagyon vesznek újat.[ Szerkesztve ]
-
V!ck
senior tag
Látom sokan háborognak, hogy drága. Igen, az, de majd elmúlik "az újdonság varázsa" és 1-2 hónap múlva 25-28e Ft-ért fogják hajigálni a 7770-et, amennyit viszont meg is ér, emlékezve az 5770/6770 kezdeti magas árára... akinek nem elég ez a teljesítmény, az ne azt mondja rá, hogy sz*r, hanem vegyen nagyobbat
Nagyon jól sikerült kis kártya ez, kis méretű lapka, alig fogyaszt, megy mint az állat és a legtöbb gamernek bőven elég és majd olcsóbb leszEgyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Móci
addikt
-
Móci
addikt
Tetszik a 7750, csak ne lenne ennyire drága... Pedig pont elég lenne.
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
djculture
félisten
Mondtam én hogy marketinges szöveg hogy a 6850 fejét majd jól bucira veri a 7770..
[ Szerkesztve ]
-
Löncsi
őstag
válasz #65675776 #136 üzenetére
Gondolom ha valamilyen oknál fogva rámenne egy 2 pines hűtés akkor legyen. A PCB-n lévő rajzok is a többfajta hűtés miatt vannak fent gondolom. Többfajta hűtés/GPU-t kell egy PCB elviseljen, gyártók szoktak ezzel variálni.
[ Szerkesztve ]
Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Bogyó bá'
nagyúr
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
TGWH
őstag
Igen, elég vegyes a kép...
És igen, a legnagyobb bajom nekem is, hogy 40 ezer, a 7850et meg 72-re írták ki...
De a kepler miért oldaná ezt meg? Az nvidia menne alá az árnak? Egy nagy lópikulát, szépen belövik ők is jó magasra...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
A 7750 teljesítményére kíváncsi lennék egy 5750-hez képest.
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
A 7770 PCB-jén érdekesek a hűtőrajzok. Gyakorlatilag csak az nincs rajta ami végül rákerült. Viszont szépen rajta van a 3870 refcoolere.
Az a kéttűs csatlakozó mire szolgálni (a képen nem olvasható mi van mellé írva)?
-
The Bachelor
tag
Az a 24% nem gyenge, viszont az árral nagyon mellényúltak
[ Szerkesztve ]
There Are Only 10 Types of People in the World: Those Who Understand Binary, and Those Who Don't.
-
Csapoati
nagyúr
27 bruttóért láttam Sapphire 7750 1GB-set (mindennemű jóárasítás nélkül), annyiért már megfontolandó szerintem. Ugyanennyi, vagy 1-2 ezressel több a 6770, aminél ugyan kicsit gyengébb, de messze kevesebbet fogyaszt.
Szerintem én egy 7750-esre fogom leváltani a 6670-et, egész jó áron lehet megszabadulni még az utóbbitól (méltán, nagyon jó kis kártya a kategóriájában).tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Kean_Sorbo
őstag
Lehet hogy nem jól látom, de ilyen árak mellett lehet egyszerűbb még egy 6770-et betenni a gépembe. Valakinek véleménye erről?
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Televan74
nagyúr
Csak addig 'rossz ár' a 40.000 Ft, még lehet kapni az olcsóbb és jobb 6850 -et. Tudom még akkor is magas lesz az ár, de konkurencia hiánya miatt lehet is majd pofátlan az AMD. 32.000 és 35.000 Ft között lenne ideális az ára. Reméljük lassan mérséklődni kezd majd.
Mindenbe beleugatok!!!
-
misx
senior tag
Látom egyelőre még megteszi a jó "öreg" 5770 is.1440x900-ban kiszolgál az is.
Tényleg jóárasítani kellen őket, mert 40 rugó azért sok azért a 7770-ért. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Elég vegyes. Nem lett rossz, de nem is durrant akkorát. (amekkorát kellett volna)
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Vincent_
aktív tag
Eh, jogos. Én fentről lefelé számoltam (visszaosztással). Sorry mindenkitől!
Mod: Így is van, a lényeg a ~20% körüli gyorsulás (ami azért nem túl sok).
Mod2: na, csak kijött az eredmény Neked is, OK!
[ Szerkesztve ]
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
-
Vincent_
aktív tag
-
KAMELOT
titán
Ja simán megy E5000-es topikban ott is vannak a képek. BIOS 1,39V Valós 1,4V-on megy annyit csak a AC Freezer hűtő nem bírja hűteni. NOCTUA hűtővel szépen menne.
Használtan olcsók a régi i7-es konfigok nem is akármilyen lappal.(#116) fatallerror: az elején hülyeség venni kártyát. Minimum azt a 2-3 hónapot várni kell a vásárlással míg normalizálódik az ára. Várjuk meg milyenek lesznek nálatok az árak.
(#118) Felhő: figyelj nem kell szórakozni az árakkal. Még drága az elején. Későbbiekben lesz olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zotya84
őstag
válasz Vincent_ #118 üzenetére
De helyes a számítás, mert azt mondja, hogy a kisebbik*1,24=nagyobbik, nem pedig azt, hogy nagyobbik/1,24=kisebbik...
A gyorsulás ~24%, viszont amennyivel gyorsabb, az valóban 21,4%...Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Vincent_
aktív tag
"Az összesített eredményeket nézve elmondható, hogy a minimum és átlag képkockaszámot figyelembe véve a HD 7770 durván 24%-kal teljesíti túl az előd HD 6770-et"
Ez így ebben a formában sajnos nem igaz. Ha a 6770-es 107-es értéket vesszük alapul, úgy a 130-as 7770-es érték csak 21,4%-os gyorsulást, 131,45 vs 109,01 estetén még annyit sem (20,5%) jelent.
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
nincsisbéla
aktív tag
Nincs ez egy csöppet túlárazva? Remélem lejjebb fog menni az elkövetkező hónapokban!
Mentalita'
-
-
X Factor
addikt
Olcsóbbak lennének, akkor tökéletes, támogat minden modern cuccot, keveset fogyaszt stb, de így inkább 6870.
Make things work
-
KAMELOT
titán
válasz fatallerror #110 üzenetére
Ja szerintem sokak kedvence lesz a HD7850 2GB. Ár / teljesítmény nagyon jó.
Én majd HD7950-re gyúrok. Ott kapásból 20 000ft-t spórolok(#111) RECSKA: Én E5200-som is kihajtja simán. Jó hűtővel megy 4,2GHz-t simán 12,5 x 333FSB mellett .... E8xxx alá jó lap is kell ami bírja a minimum 500FSB-t. Akkor inkább már + kis ráfordítással i7-es LGA1366-os konfig.
Jó áron adod a VGA-t..(#113) X Factor: ne felejtsd el hogy mehet e HD7770 passzívan is.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
válasz Franklin #108 üzenetére
bármilyen... SB i3, de én pl egy 6770 mellé raktam FM1-es X4 631-et. Tökéletesen meg van vele elégedve az új tulaj, 4x3GHz-en megy húzva egy kicsit.
Annyi hogy a régi core2-kből már szerintem csak a E7xxx és a E8xxx képes normális kihajtani egy ilyet. Persze minnél magasabb felbontás, annál kevésbé igaz ez.
-
KAMELOT
titán
válasz csucsbicep #103 üzenetére
HD7850 2GB
(#106) fatallerror: fenti link neked is szól.(#108) Franklin: Későbbiekben már illendő beszerezni egy 22-es FULL HD monitort
21.5 "Acer P226HQVbd 29 000ft-ért már megkapod. Vagy akár használtan olcsóbban akármilyen mást.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Franklin
addikt
Milyen procik ajánlottak az új kártyákhoz?
1280-as felbontásra jó a 7750 vagy sok oda?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz fatallerror #106 üzenetére
Én is úgy tudom, ezért furcsálltam a dolgot...
-
KAMELOT
titán
válasz fatallerror #100 üzenetére
Úgy kerül nekem annyiba ,hogy ÁFA nélkül vásárolhatok.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest